FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 feb 2014, 22:16

Suki46 je napisao/la:Kojeg je datuma generalka protiv Zrinjskog ? Unaprijed hvala :)
22.2.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 feb 2014, 22:19

EXIT je napisao/la:Kako ba netreba nam prijateljskih utakmica? Kako ce se uigrati igraci? Minimum jos cetri utakmice u ove naredne dvije sedmice do pocetka. Dvije mogu rezerve odigrati, dvije ovi na koje se najozbiljnjije racuna.
Loše sam se izrazio, nije da nam ne treba još pripremnih utakmica, ali bojim se da bi sa njima više rizikovali (povrede) i izgubili nego što bi dobili...Evo odigrat ćemo još ovu jednu u Mostaru u kojoj će igrati siguno oni koji će biti starteri i u Zenici, i tri eventualno četiri izmjene.. Možda ne bi bilo joše da, kao što kažeš, zamjene odigraju jednu sa nekim sarajevskim niželigašem...
Sada nam treba samo odmora i psihičke pripreme za nastavak, svi znamo kako nam je bitan dobar rezultat u Zenici...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 feb 2014, 23:18

Valjda ce Allah dragi dat' da dodjem na Kosevo i gledam fudbal, pasove, prodore a ne onu igru koja nas je "krasila" u proteklih 5-6 godina :oops:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 feb 2014, 23:24

Sabinho je napisao/la:Valjda ce Allah dragi dat' da dodjem na Kosevo i gledam fudbal, pasove, prodore a ne onu igru koja nas je "krasila" u proteklih 5-6 godina :oops:
Nece Allah dao je Tan, a Jarni je izgleda sproveo u djelo 8-)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 feb 2014, 23:31

Sabinho je napisao/la:Valjda ce Allah dragi dat' da dodjem na Kosevo i gledam fudbal, pasove, prodore a ne onu igru koja nas je "krasila" u proteklih 5-6 godina :oops:
Pa dobro sad, bilo je i u prethodnim sezonama dobre igre, Said, Ivan, Asmir, Emir.....Pa tekma protiv Bugara, pa Širokobriježana na Koševu...U te dvije utakmice smo igrali najbolji fudbal, pasovi, razrađene akcije....A i sad će ja vjerujem biti bolje nego tad.....

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 15 feb 2014, 23:40

hilmo je napisao/la:
Pa dobro sad, bilo je i u prethodnim sezonama dobre igre, Said, Ivan, Asmir, Emir.....Pa tekma protiv Bugara, pa Širokobriježana na Koševu...U te dvije utakmice smo igrali najbolji fudbal, pasovi, razrađene akcije....A i sad će ja vjerujem biti bolje nego tad.....
Insallah,dace dragi Allah..

Ja iskreno da Vam kazem,svaki dan aminam da nam se vrati Said u sto skorije vrijeme,idealno bi bilo od pocetka naredne sezone..ne znam..mene je taj covjek kupio za sva vremena a za ono vrijeme dok je pravio svojevrsne cavrlame,posebno sto je znao kako odigrati derbi,a derbi nije samo onih regularnih 90 min.,ima on tu karizmu za takve-velike tekme..Dr. SH7
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 feb 2014, 23:45

hilmo je napisao/la:
Ma dobro Hilmo sve stoji ali neophodan je kontinuitet :? Ova prva garnitura nakon Evrope dobro je igrala samo kuci, a to nije dovoljno.

Sto se tice Saida, to je igrac koji cini razliku i bilo bi super da se vrati, jos bi bio rastereceniji u odnosu na period kad je igrao sa Suljicem i ostalima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 feb 2014, 23:50

S obzirom da tada ni igrački kadar nije imao kontinuitet nije ni čudo što nismo imali neki kontinuitet rezultata. Ja se iskreno nadam da smo sa ovim prelaznim rokom završili onu neslavnu eru "deset novih igrača na prelaznom roku".

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 15 feb 2014, 23:52

15 djecaka u reprezantaciji, to je najbolja vjest u zadnjih mjesec dana. To je ono sto ce dati zdrave temelje klubu. U narednih 5-6 godina mozemo se nadati da pravimo transfere kao Partizan ili Dinamo.
Sto se tice priprema, odradjene su odlicno, kombinatorika je na zavidnom nivou, a i sa geldista gdje smo bili i kakve smo uslove imali, sad bi mnogi potpisali za nas, samo da skoknu do Antayje i da imaju ugodjaj kakvi su imali nasi igraci . Mangupski nema sta ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 feb 2014, 23:54

macahz je napisao/la:15 djecaka u reprezantaciji, to je najbolja vjest u zadnjih mjesec dana. To je ono sto ce dati zdrave temelje klubu. U narednih 5-6 godina mozemo se nadati da pravimo transfere kao Partizan ili Dinamo.
Sto se tice priprema, odradjene su odlicno, kombinatorika je na zavidnom nivou, a i sa geldista gdje smo bili i kakve smo uslove imali, sad bi mnogi potpisali za nas, samo da skoknu do Antayje i da imaju ugodjaj kakvi su imali nasi igraci . Mangupski nema sta ;)
nije fazon prodati. Fazon je ono sto radi Shaktar Donetsk. Vise zaradis kroz Europu sa tim igracem koji ti donosi pobjede nego samo da prodas tog igraca i kasnije opet isto...

Sad imamo kakve takve uslove, nadam se da se necemo odricati dobrih igraca tako lako.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 16 feb 2014, 00:02

Kad smo vec kod toga,spominjemo Saida,postoji jos jedna stvar zbog koje tog covjeka gotivim kao igraca,a tice se jednog derbija iz daleke proslosti,mislim da bi Hilmo trebao da se sjeca tog derbija jer smatram da je iz tih generacija,ozbiljan covjek prije svega..podsjeti me Hilmo majke ti,jel to bila '80,'81,na Kosevu,kad se desila ona frka na zapadu,stari me odveo s bratom na tekmu,i zbog te frke preko travnjaka na istok spasavaj glavu.. :) gubili smo 1:0,nisam ni stigao kuci,tekma se u medjuvremenu nastavila,Pape okrenuo rezultat..dobili 2:1...trazio sam tu tekmu do iznemoglosti,nikad nigdje je nisam pronasao..Said mi je evocirao uspomene na tu tekmu ovim derbijima koje je odigrao... dobra stara vremena... ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 feb 2014, 00:07

socrates je napisao/la:Kad smo vec kod toga,spominjemo Saida,postoji jos jedna stvar zbog koje tog covjeka gotivim kao igraca,a tice se jednog derbija iz daleke proslosti,mislim da bi Hilmo trebao da se sjeca tog derbija jer smatram da je iz tih generacija,ozbiljan covjek prije svega..podsjeti me Hilmo majke ti,jel to bila '80,'81,na Kosevu,kad se desila ona frka na zapadu,stari me odveo s bratom na tekmu,i zbog te frke preko travnjaka na istok spasavaj glavu.. :) gubili smo 1:0,nisam ni stigao kuci,tekma se u medjuvremenu nastavila,Pape okrenuo rezultat..dobili 2:1...trazio sam tu tekmu do iznemoglosti,nikad nigdje je nisam pronasao..Said mi je evocirao uspomene na tu tekmu ovim derbijima koje je odigrao... dobra stara vremena... ;)
Pa dobro, nisam ja baš toliko star... :D :D Žao mi je ali ti na to ne znam odgovoriti...

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 16 feb 2014, 00:14

socrates je napisao/la:Kad smo vec kod toga,spominjemo Saida,postoji jos jedna stvar zbog koje tog covjeka gotivim kao igraca,a tice se jednog derbija iz daleke proslosti,mislim da bi Hilmo trebao da se sjeca tog derbija jer smatram da je iz tih generacija,ozbiljan covjek prije svega..podsjeti me Hilmo majke ti,jel to bila '80,'81,na Kosevu,kad se desila ona frka na zapadu,stari me odveo s bratom na tekmu,i zbog te frke preko travnjaka na istok spasavaj glavu.. :) gubili smo 1:0,nisam ni stigao kuci,tekma se u medjuvremenu nastavila,Pape okrenuo rezultat..dobili 2:1...trazio sam tu tekmu do iznemoglosti,nikad nigdje je nisam pronasao..Said mi je evocirao uspomene na tu tekmu ovim derbijima koje je odigrao... dobra stara vremena... ;)

Ta utakmica se igrala 1982. i bila je rekordna po posjeti. Kazu da je na Kosevu bili izmedju 55 i 60 hiljada ljudi.

Evo nasao sam i jedan clanak ako nekoga zanima http://www.klix.ba/sport/nogomet/saraje ... /110123017" onclick="window.open(this.href);return false;

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 16 feb 2014, 00:15

Bosniacum Lilium je napisao/la:
macahz je napisao/la:15 djecaka u reprezantaciji, to je najbolja vjest u zadnjih mjesec dana. To je ono sto ce dati zdrave temelje klubu. U narednih 5-6 godina mozemo se nadati da pravimo transfere kao Partizan ili Dinamo.
nije fazon prodati. Fazon je ono sto radi Shaktar Donetsk. Vise zaradis kroz Europu sa tim igracem koji ti donosi pobjede nego samo da prodas tog igraca i kasnije opet isto...

Sad imamo kakve takve uslove, nadam se da se necemo odricati dobrih igraca tako lako.
100% slazem se, ali sto da ne i jedno i drugo, i zaradjivat, a vamo imas fabriku nepresusnih talenata. To je odlicno.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 feb 2014, 00:20

Nesto gledam ovaj spisak U17 repke i sva 4 igraca su clanovi akademije, Dursun i Osmanovic dosli iz Slavije, Kadusic iz Cazina, a Heric iz Tuzle.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 16 feb 2014, 00:26

Jel Kadusic onaj mladic, sto je zabio nesto puno golova, haman duplo vise od utakmica sto je odigrao ? ili sam se nesto prevario

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 feb 2014, 00:27

Ne znam. Inace za U15 repku su pozvani Milan Kanostrevac, Nihad Mujakic, Mijo Miletic, Mak Varesanovic.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 16 feb 2014, 00:30

pisac je napisao/la:

Ta utakmica se igrala 1982. i bila je rekordna po posjeti. Kazu da je na Kosevu bili izmedju 55 i 60 hiljada ljudi.

Evo nasao sam i jedan clanak ako nekoga zanima http://www.klix.ba/sport/nogomet/saraje ... /110123017" onclick="window.open(this.href);return false;
Bravo majstore,a nisam se usudio reci jel to bila '82 mada sam pomisljao i na tu godinu. Znaci,bio sam apsolutni klinjo tada,a ostala mi je ta tekma u sjecanju,ili bar neki dijelovi iste...Definitivno neponovljiv derbi..

Hilmo lave sve udure..i ja tek derem tridesete.. ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 feb 2014, 00:33

55000 :shock: :shock: :shock: mogu misliti kakva je atmosfera bila...ja tad nisam bio ni u planu, ja sam šampionsko dijete.. 8-)

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 16 feb 2014, 01:22

Kazu da je i protiv Hamburga bilo preko 50 hiljada.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mire971, pierce i 31 gost.