Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Slaba optimizacija, nepostojanje podrske (upgrade softwarea), slaba kvaliteta izrade, nema garancije, ima jos toga. Naravno za neke ne vaze sve stavke, ali to su neki od razloga.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
evo za WP8 korisnike
Battery perfomance free na wp storeu jos danas
http://www.wpcentral.com/battery-perfor ... um=twitter
Kolega @desole ti je objasnio suštinu, ali generalno je najveći problem neiskorištenost hardwarea. Ja sam recimo kupio telefon u promediji, onaj njihov 2look, imao je na papiru i više no solidan hardware, ali yebo ti njega kad je neresponzivan ko papa na golu. Nakon njega sam uzeo iphone 4 koji na papiru ima daleko slabije konfe, ali ga jede u praksi.Gunner4 je napisao/la:Zasto se ovi kinezi ne preporucuju i ako su jako dobro nabudzeni??![]()
naprijed rejal
Gdje mozes upratit ovo, jel ima neka stranica za obavjestenje ili svaki dan naletis pa procackas...I hvala za ovu obavijest....QUARESMA 18<<< je napisao/la:evo za WP8 korisnike
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Onaj osjecaj kad te frajer izradi za telefon. Ja ga narucio a on ga prodao nekom drugom.
Tako da mi izmace Lumia 920 za dobru cijenu.
Jaran mi uzeo iPhone 5 i mene nagovara. Nisam iPhone nikada gotivio ali sto da ne probam. Sta mislite je li malo 16 gb verzija za prosjecnog korisnika?

Jaran mi uzeo iPhone 5 i mene nagovara. Nisam iPhone nikada gotivio ali sto da ne probam. Sta mislite je li malo 16 gb verzija za prosjecnog korisnika?
Hvala na infu.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Imas na pik-u, 370 KM.Thorin je napisao/la:Onaj osjecaj kad te frajer izradi za telefon. Ja ga narucio a on ga prodao nekom drugom.![]()
Zanima me da li je neko od vas koristio ovaj tel. i vase misljenje o istom ?
http://www.svenakredit.ba/audio-video/m ... i-5-white-" onclick="window.open(this.href);return false;

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
jedna brzinska slika iz auta
http://postimg.org/image/flklh4jv3/full/
ista s ali s crop
http://s27.postimg.org/gxw14dus1/WP_201 ... 43_Pro.jpg
nikako da ufatim malo vremena pa da procackam oko kamere i pokusam nesto ozbiljniju fotografiju uslikati
http://postimg.org/image/flklh4jv3/full/
ista s ali s crop
http://s27.postimg.org/gxw14dus1/WP_201 ... 43_Pro.jpg
nikako da ufatim malo vremena pa da procackam oko kamere i pokusam nesto ozbiljniju fotografiju uslikati
koji od ta dva ima na piku za te pare?NYKnicks Fan je napisao/la:Imas na pik-u, 370 KM.Thorin je napisao/la:Onaj osjecaj kad te frajer izradi za telefon. Ja ga narucio a on ga prodao nekom drugom.![]()
ps quaresma dobro izgleda ovo, samo gdje si nasao ove planine? kod mene snijega ni na vidiku

reci mi kako si zadovoljan sa wp? jesi li prije koristio android i kako je prebaciti se?
i kako si nabavio nokiu koji je najpovolniji nacin?
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
lumia 920, ovaj drugi (iphone 5) je oko 600km..treci je napisao/la:koji od ta dva ima na piku za te pareNYKnicks Fan je napisao/la:Imas na pik-u, 370 KM.Thorin je napisao/la:Onaj osjecaj kad te frajer izradi za telefon. Ja ga narucio a on ga prodao nekom drugom.![]()
dobra dobra stvar, jbg ja prodajem svoj atrix sa lapdockom vec dugo, ne bil na njega dodao pare i zamijenio sta
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
to je u Bosanskom Petrovcutreci je napisao/la:koji od ta dva ima na piku za te pare?NYKnicks Fan je napisao/la:Imas na pik-u, 370 KM.Thorin je napisao/la:Onaj osjecaj kad te frajer izradi za telefon. Ja ga narucio a on ga prodao nekom drugom.![]()
ps quaresma dobro izgleda ovo, samo gdje si nasao ove planine? kod mene snijega ni na vidiku
reci mi kako si zadovoljan sa wp? jesi li prije koristio android i kako je prebaciti se?
i kako si nabavio nokiu koji je najpovolniji nacin?

gledaj, moj primarni telefon je bio Galaxy S plus, ali su mi i kroz ruke prosli i Galaxy S2 i S3 i S4, i to dovoljno
bio sam se dvoumio izmedju Nokie lumie 1020 i Note 3 ali jednostavno kvaliteta je presudila, kao i podrska
ja sam prezadovoljan, imam sve sto mi treba na wp a sa wp8.1 cu biti jos zadovoljniji
znaci uredjaj radi bez trunke laga, sve je perfekt, ja sam prezadovoljan, jednostavno nemam prigovora, hem sto je prelijep, imao tu srecu pa me potrefila zuta mat boja
wp ima bugova i propusta, ali to je zanemarljivo, barem meni, nemam sad vremena da napisem moram ici van, kad se vratim napisacu svoje misljenje o wp8 i lumia 1020 uredaju
imao sam prije lumiu 920 ali to je vecinom kod sestre bio telefon pa se nisam imao prilike upustiti u neko dublje testiranje uredjaja kao i samog os.a
pa kako u bihacu nema vakih prizora, bas sve gledam kroz prozor, ajde ajjde jedva cekam da napises
mozda presudis u izboru mog novog telefona

Kad wp8.1 izlazi?
Sent from my RM-821_eu_croatia_511 using Tapatalk
Sent from my RM-821_eu_croatia_511 using Tapatalk
- schweinsteiger
- Kontakt:
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ja sam prezadovoljan telefonom, vjeruj mi da sam ja jako izbirljiv, il sto bi neki rekli, gleda svaki detaljcic kod telefona, ali jednostavno nokija je nokija, kad uzmes telefon u ruke, i bas osjetis kvalitetu u ruci, jednostavno dalje od toga nematreci je napisao/la:pa kako u bihacu nema vakih prizora, bas sve gledam kroz prozor, ajde ajjde jedva cekam da napises
evo prvo cu reci mane, koje sam ja uocio, ali mi ne smetaju toliko uopste
kad izbrises pjesme preko telefona, u music playeru ce ti ostati ta pjesma, ali je neces moci pustiti jer ce pisati da je obrisana pjesma
isto tako kad brises neku sliku iz telefona, i ako imas onu gallery live tile na homescreenu ono ce ti pokazati da je tu ta jos slika ali je ustvari nema
onda sto mi pomalo smeta je sto ne mozes premotavati pjesme dok slusas preko one crte sto se puni, ako znas na sto mislim, vec moras preko one strelice forward, isto tako kad gledas video preko browsera ne mozes premotavati ni naprijed ni nazad, ali mozes recimo ako snimis svoj video pa premotavati preko video playera sto nudi wp8
onda sto se tice aplikacija, za facebook ce ti sigurno kasniti notifikacije, bilo to poruke ili neke obavijesti, ali opet to mi ne smeta uopste, ali mi smeta to sto kad gledas ko je online moras ono raditi, pull down to refresh u chatu da bi vidio ko je zadnji online
isto tako za viber ljudi se zale kako im ne dolaze obavijesti, sta vec, ja viber imam ali ga ne koristim uopste, ako me ko nazove nazove, ili poruku posalje to je sve
a sto mi se svidja kod wp8
ode, odleti, leti ko podmazan, kad surfam preko ie browsera znaci video otvara odmah, nema loading screena niti bilo sta
nema laga uopste, sad mi se svidjaa ovaj metro interfejs, ovo je ms jako lijepo odradio
sad konacno je pravi wifi signa, sad gdje god on se nakaci na wifi iz prve, prije u wc-u nisam mogao uopste pronaci svoj wifi, a sad kad se zadam na solji prodje vrijeme tek tako

onda zvucnik je prejak, glasan i jasan, dispaly takodjer odlican, naginje malo na svjetloplavu boju kad gledas sa strane ali to je zanemarljivo, ali sto sam ja primjetio ima dobru preglednost na suncu, i to kod mene je svjetlina na low, a opet su boje dobre
isto sto mi se svidja jeste glance, opcija vec sad bez koje ne mogu, izvadim iz dzepa telefon sam se sat pokaze, a isto tako i pokaze notifikacije poruka, poziva, e mailova i sl.
isto double tape, zbog te opcije vise i ne koristim tipku za otkljucavanje
a sto se tice kamere, ne znam sta da kazem, ja imam problem od rodjenja da mi drhti malo desna ruka, kod prethodnih telefona kad gledam sto sam snimio sve je bilo lose, nestabilna slika, onda krči zvuk, a sad sve ko mlijeko, sinoc bio u disku i malo snimao kolegu koji se podobro napio, a on kad se napije plese neki svoj ples, ja ga snimao malo i evo sad gledam, zvuk predobar, a jos zvucnik bio od mene 2 metra
wp8 je odlican os, a sa wp8.1 ce biti jos bolji, a jos tek sa wp9
jedan i od razloga sto sam uzeo lumiu je i podrska, uskoro ce taj wp8.1 update, znaci negdje u 3-4 mjeseca WP OS ce dobiti dva updatea, jedan manji jedan veci, dok sa androidom je muka, ako ces cekati onda ces se nacekati, a kad vidim kad jedan galaxy s4 tek sad poceo dobivati oficijelni update za kitkat, to mi je bilo dovoljno
ja sam naprosto zaljubljen u ovaj telefon, hocu da kupim wristle strap, da ne strepim kad slika da mi ne ispadne telefon iz ruku, a isto tako bih da uzmem neku zastitu, a zao mi ovako lijepog telefona, zuta mat boja, sa crnom kamerom, odlican kontrast
inace, evo sto donosi wp8.1, + ovo nije sve, ima jos do izlaska wp8.1 tako da ce se jos dodavati novih funkcija
http://nokiamob.me/2014/02/13/sve-sto-d ... -8-1-os-u/
lumia, lumia i samo lumia drugovi moji, kad mi od ove zavrsi ugovor na godinu prodat cu je i samo uzeti novu, to mi je savjet svakom ko ima mobitel, ko koristi sve stvari koje mobitel nudi, ko zeli da dobije najvise moguce za one pare koje daje itd itd, samo lumia drugovi moji, bjezite od navikanog samsunga i slicnih kako znate i umijete 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
@Quaresma
brate **** e sad da prostis hahah, prodajel ti sestra mob il znas li ikod da prodaje neku lumiu od 920 pa na gore
moze i moja motorola atrix + lapdock u zamjenu
sad si me natjerao na zlo pa pomozi
brate **** e sad da prostis hahah, prodajel ti sestra mob il znas li ikod da prodaje neku lumiu od 920 pa na gore
moze i moja motorola atrix + lapdock u zamjenu
sad si me natjerao na zlo pa pomozi
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nope, ne prodaje, postala je vlasnik lumie 920 tek od 9. mjeseca prosle godine, preko eksperimentisanja natjerao sam i nju da zavoli wp os kao i ja
a jbg post je predugacak, da nisam zurio napisao bih to bolje, krace
hehe
evo jos jedna slika od sinoc
http://s22.postimg.org/3xtm9ohkv/WP_201 ... 41_Pro.jpg
a jbg post je predugacak, da nisam zurio napisao bih to bolje, krace
hehe
evo jos jedna slika od sinoc

http://s22.postimg.org/3xtm9ohkv/WP_201 ... 41_Pro.jpg
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.