RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

carina
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la carina » 26 jan 2010, 11:04

@edinko
Osim primjedbe za kup, nisam nista zamjerio Ibraki. Ako si citao moje prijasnje postove i na drugim temama, vidices da za njega imam samo rijeci pohvale. Kad bi se klanjao nekom, klanjao bi se npr; Mrkvi. Volim Mrkvin prst nego Ibraku, Džafica i Osmanagica iz temelja. Znaci, samo razliciti stavovi. Sta ko vozi, ne zanima me. Vrlo dobro znam koja su petorica igraca iz omladinskog pogona potpisala profesionalne ugovore i ko i sta radi Ibraki, tako da mi je to naspram mrtve glave. A mogu raditi te i takve stvari sve dok imamo takve stavove, da nam je vaznija utakmica protiv Zrinjskog, nego prolaz u kupu. Nismo, majstore, vise ni zasluzili.

XXTT
Kontakt:

Post Postao/la XXTT » 26 jan 2010, 11:40

super ovo sa Tosunovicem ako je istina, a kazu da je i ovaj mali Salihović paklen napadač.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 26 jan 2010, 12:04

Tako je carina! Edinko i ostali, kakav bola više zrinjski i bolesti. Ko je to, jede li se to?
Samo Velež i ništa više, sad smo najjači, a uvijek bili jedini. Zdravo ma gdje bili Rodjeni!

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 26 jan 2010, 12:55

Danas su trenirali u Sjevernom logoru, bili u sali , malo trčkali. Dobro auto u Abdulaha :mrgreen:
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 jan 2010, 12:58

XXTT je napisao/la:super ovo sa Tosunovicem ako je istina, a kazu da je i ovaj mali Salihović paklen napadač.
tosunovic je dobar igrac ali koliko sam upoznat dugo nije igrao ili grijesim?Nesto me zanima sta je sa Skaljicem jel trenira sa Velezom moje misljenje je da je on bio glavni igrac bar sto se odbrane tice i koliko sam upratio Colic nije na pripremama?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 jan 2010, 13:32

Mostar (RTM) - Velež je dobio novo pojačanje i to u napadu. Riječ je o Damiru Tosunoviću, bivšem igraču Slobode, koji je igrao i za Orašje, a nastupao je i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Riječ je o kvalitetnom pojačanju, na čemu je šef stručnog štaba Abdulah Ibraković i insistirao, a Uprava kluba je baš to i osigurala.

Takođe, u narednih sedam dana bit će poznata daljnja sudbina prvog strijelca Rođenih i Premijer lige u dosadašnjem dijelu šampionata, Adina Džafića, koji je karijeru trebalo da nastavi u inostranstvu.

Ranije je iz Veleža saopćeno kako će upravo od prodaje Džafića zavisiti tempo daljnjeg dovođenja pojačanja.

No kako je za RTM izjavio sam Džafić, on bi volio da ostane u redovima Rođenih do ljeta i da pomogne Veležu da izbori jedno od evropskih takmičenja.

Saznajemo i da će u narednim danima još tri igrača biti na probi u Veležu i to na poziciji lijevog beka.

Opširnije pogledajte u RTM Vijestima u 19 sati...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 jan 2010, 14:48

Veleeeeeeeeeež.

Sad ce prijateljske, yes :P
Support Velez, It's logical! ★

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 26 jan 2010, 15:10

Dobar je Tosunovic igrac bar je bio dobar dok je igrao za Slobodu i Orasje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 26 jan 2010, 15:27

Pastuh je napisao/la:Danas su trenirali u Sjevernom logoru, bili u sali , malo trčkali. Dobro auto u Abdulaha :mrgreen:

Ja cuo vozi Ladu :mrgreen:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 jan 2010, 19:27

pile87 je napisao/la:
XXTT je napisao/la:super ovo sa Tosunovicem ako je istina, a kazu da je i ovaj mali Salihović paklen napadač.
tosunovic je dobar igrac ali koliko sam upoznat dugo nije igrao ili grijesim?Nesto me zanima sta je sa Skaljicem jel trenira sa Velezom moje misljenje je da je on bio glavni igrac bar sto se odbrane tice i koliko sam upratio Colic nije na pripremama?
A bjezi ludi pile87, gdje mi gurnu za Asima. Nisam nikog zvao da pitam, ali sad sam samo cekao vijesti na RTMu, i Asim u svakom kadru dize tegove i trenira sa ekipom...hehe..tu je...
Jesi vidio prvog nastpa Tosunovica na RTM...Kaze:" Dosao sam u najveci klub sa najjacim navijacima u BiH"..hehe...tako je Damire ubico, dobrodosao:-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2010, 19:28

Za ove sto bolje poznaju Velez imam pitanje:Da li se u Mostaru ovih zadnjih godina odrzava onaj turnir nekada sredinom februara sto su uvek dolazile jace ekipe da igraju na turniru znam da je nekada pre rata prestao pa me interesuje je su li ga obnovili?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 jan 2010, 19:38

Neda mi copy sa sarajevo x com...evo ti ovako:
Oštar start
Mostarska fudbalska (anti)fašistička priča
Ko se sjeća renomiranog Februarskog turnira u Mostaru? Ne igra se od 1992. godine „zahvaljujući“ i danas podijeljenom gradu na Neretvi.
Piše: Bakir Tiro
Nova vladavina mraka

Politika se i u ovom slučaju pokazala pogubnom za građane, simpatizere najvažnije sporedne stvari na svijetu, u najljepšem gradu države Bosne i Hercegovine. Turnir u organizaciji FK Velež igrao se u čast oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu, 14. februara 1945. Pokrenut je 1965. povodom tadašnjeg obilježavanja dvadesete godišnjice pobjede nad fašizmom. U zimskom periodu bio je najjači u BiH, mnogi kažu i u bivšoj SFRJ.

Doživio je 28 izdanja, te kao takav i danas ima najdužu tradiciju u našoj zemlji. Osim respektabilnih timova iz regije na turniru su nastupale i reprezentacije bivšeg SSSR-a, Poljske, te prvi timovi Luzerna, Sturma, Lokomotive iz Moskve… Bili su to fudbalski dani za nezaborav.

A, onda 1992. Mostar i BiH ponovo su ušli u eru vladavine mraka, zbog koje ni do danas Februarski turnir nije obnovljen.

Dnevnopolitički kliše

Naprotiv, (h)istorija ili povijest za usijane glave u ovom dijelu zemlje, očito, „pisana“ je od pogubne 1992. Ni postratne godine obnove nisu pomogle građanima Mostaru da prevladaju razlike i podjele, stvar preuzmu u svoje ruke, iskoče iz klišea dnevnopolitičke svakodnevnice koja im uništava živote.

Najbolji primjer upravo je i Veležov turnir. Iako u klubu već nekoliko godina stidljivo pokušavaju reaktivirati respektabilnu sportsku manifestaciju nemaju podršku političara. Pisali su 2008. godine gradonačelniku Ljubi Bešliću sa željom da naprave 29. turnir i nastave prekinutu, svjetlu tradiciju. Sile mraka i tada su nadjačale svjetlost, pa odgovor nisu dobili.

„Rođeni“ u predizborne svrhe

Gradonačelnik Bešlić nije jedini koji ne želi ništa poduzete po pitanju odigravanja turnira u čast pobjede nad fašizmom. Ni bošnjački političari u Gradskoj upravi nisu ništa uradili kako bi pomogli Veležu. Popularne „Rođene“, najveći sportski „brand“ Hercegovine, redovno koriste u predizborne svrhe.

No, kada treba nešto konkretno uraditi za Velež, npr. napraviti pritisak kako bi se opet igrao Februarski turnir, nema ih nigdje!

Stvar je jednostavna i logična. I jednima i drugima odgovara podjela među ljudima, kako bi svako sa „svoje strane obale Neretve“ radio šta hoće, te ne odgovarao za svoje postupke.

U Mostaru, prema tvrdnjama puno stanovnika, mnogi se stide antifašizma! Jednostavno, u hercegovačkom žargonu rečeno: „Bola' to više nije u modi, sada si bolji što više žugaš na 'one' druge!?“

„Zemlja slobodnih ljudi“

I, zaista u ovoj zemlji u modi su nove stvari, tako i novi turniri. U Širokom Brijegu, 25 kilometara udaljenom od Mostara, posljednjih godina tradicionalno se igra Memorijalni turnir „Gojko Šušak“, kao sjećanje na njihovog sugrađanina i pokojnog ministra odbrane u Vladi Republike Hrvatske. I neka se igra, ako je želja tamošnjih ljudi.

Ovo je barem na papiru, koliko god bilo ironično, „zemlja slobodnih ljudi koji u zakonskim okvirima imaju pravo raditi šta žele, pa tako i organizovati turnire koje žele“…
Shodno tome, sukrivci za neodigravanje Februarskog turnira su i čelni ljudi FK Velež. Dakle, ako se može igrati turnir „Gojko Šušak“, može i Februarski, i to u znak pobjede nad antifašizmom iz prošlog vijeka.

Preuzeti stvar u svoje ruke

U Veležu se pravdaju kako tradiciju žele nastaviti sa što jačim ekipama, a zašto im treba novac kojeg nemaju, odnosno Gradska uprava ne želi ga donirati za turnir.
Ni na prethodnih svih 28 turnira do 1992. nisu uvijek nastupale vrhunske ekipe.

Logično, ukoliko žele obnoviti sjećanje na oslobođenje svog tada jedinstvenog grada, odnosno reaktivirati nekada renomirani sportski događaj, već sredinom narednog februara mogu napraviti niskobudžetni turnir sa timovima iz BiH.

Bitno je inicijativu pokrenuti sa mrtve tačke. Potom, za godinu, u 2011. mogu napraviti turnir kakav zaslužuju Mostar sa obje obale Neretve, Velež kao institucija ovog društva, fenomenalni navijači, „Red Army“. Nekada je stvari potrebno preuzeti u svoje ruke.

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 26 jan 2010, 21:00

Gradonacelnik Beslic je redovni promatrac utakmica Zrinjskog i tako da njega taj februarski turnir ne zanima,kao sto vecinu građana Velez ne zanima jos od davne 1992 :D
pozz raja!
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

Dadonja
Kontakt:

Post Postao/la Dadonja » 26 jan 2010, 22:04

Čova je Veležovac :mrgreen: uostalom ovi građani Mostara koje ne zanima Velež ne treba da ulaze na ovaj topik ili bar ne treba da komentarišu. Na čelu Veleža su nacionalne partije iz reda Bošnjačkog naroda i više je nego jasno zašto nema volje da se reorganizuje turnir. Da stvar bude gora, pored svog nerada najveći broj ljudi u upravi dodatno podapinje klubu. Pokazalo se da je Velež jako teško vezati sa ideologijom kapitalizma i kleptokracije, jer Rođeni se u svom najvećem broju i dalje identifikuju sa crvenom petokrakom zbog čega nam se diljem domovine skandiraju razne užasne stvari. Dali će se voljom publike i navijača koji se opredjeljuju kako se opredjeljuju, nešto krenuti sa mrtve tačke pokazat će vrijeme. Za sad se može konstatovati da Velež zbog neorganizovanja turnira ima izuzetno velike finansijske rupe koje bi turnir itekako dobro sanirao ako se organizuje kako treba.

S druge strane Velež baš kao i svi drugi klubovi u BiH doslovno životare od sezone do sezone. U Veležu se trenutno nalazi jako puno igrača čiji ugovor ističe krajem sezone. Niti jedan ozbiljan fudbalski kolektiv ne može opstati ako ne riješi problem odlaska dobrih igrača. Klubovi i dan danas žive od milostinje koju im neko daje, a u surovom kapitalizmu to obećava isključivo propast.

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 26 jan 2010, 22:07

imal sta novo za Mirnesa Salihovica ??

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 jan 2010, 22:17

Jedina 2 igraca koja si sigurno dosla su Kazazic i Tosunovic a Cola je ostao u Velezu.Za Asima i Djafu se jos nista ne zna a neki se raspituju za Salihovica ko da je Messi.Tek ce sad utakmice pocet pa cemo vidit i tog momka a do tad...
I molio bi navijace Zrinjskog da ne more na nasoj temi jer jednostavno nisu dobro dosli i samo pricaju gluposti.
Mozda im preci pricaju kako je Zrinjski igrao u Titino vrijeme,hahahahhahaha,pa se malo digli.PARDON,pa tad nisu ni postojali,hahahahahahhahahhahahhahahahahahahahahahahahahaha
A usa

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 26 jan 2010, 22:20

COYB je napisao/la:
antipolitika2 je napisao/la:Gradonacelnik Beslic je redovni promatrac utakmica Zrinjskog i tako da njega taj februarski turnir ne zanima,kao sto vecinu građana Velez ne zanima jos od davne 1992 :D
pozz raja!
Zato mu je stranački šef navijač Veleža. ;)

Bolan ne interesuješ me ni ti ni Bešlić ni svi oni koje Velež ne zanima. ;)

'aj briši.Dođi nam kad budeš nešto normalno,pametno imao reći.
dragan covic?? ;)

XXTT
Kontakt:

Post Postao/la XXTT » 27 jan 2010, 07:36

PostPostao/la cunami dana 26 jan 2010, 23:17
Jedina 2 igraca koja si sigurno dosla su Kazazic i Tosunovic a Cola je ostao u Velezu.Za Asima i Djafu se jos nista ne zna a neki se raspituju za Salihovica ko da je Messi.Tek ce sad utakmice pocet pa cemo vidit i tog momka a do tad...
I molio bi navijace Zrinjskog da ne more na nasoj temi jer jednostavno nisu dobro dosli i samo pricaju gluposti.
Mozda im preci pricaju kako je Zrinjski igrao u Titino vrijeme,hahahahhahaha,pa se malo digli.PARDON,pa tad nisu ni postojali,hahahahahahhahahhahahhahahahahahahahahahahahahaha
A usa

nije niko rekao da je taj Salihovic Messi samo pitamo zna li ko sta o njemu i to , ja sam cuo da je dobar igrac itd.

Mr.Seronja
Kontakt:

Post Postao/la Mr.Seronja » 27 jan 2010, 11:22

Pa zna li ko kakav je igrac Tosunovic svi ga hvale ali ja nsta ne verujem dok ne pocne zabijat :D :D !!

VELDOGRO
Kontakt:

Post Postao/la VELDOGRO » 27 jan 2010, 11:38

EJ JA SAM MALO CUO ONJEMU NIJE BIO LOS ,ALI KAZU U SLOBODI SU GA FAKTICKI OTJERALI ZBOG NOCNOG ZIVOTA I SL.PA SAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.