Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

bega_afc
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la bega_afc » 13 feb 2014, 00:05

the scouser je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Očito neki ne razumiju da Giroudovo igranje leđima na 16 metara nije njegova želja nego Wengerova zamisao da se lopta odlaže na stranu i otvara prostor za šut i ubacivanja...

Ako ste ikad gledali njega dok je igrao za Montepellier vidjeli bi da je imao ulogu Fox in the Box
Tako je raja svojevremeno pravdala Lazara Popovića dok je igrao u Želji :mrgreen: .
Giroud je u Montpellieru koliko se ja sjećam bio prvi strijelac lige, tako da je to spuštanje za saigrače bio sigurno sekundarni zadatak.
On je jedini napadač u formaciji i kao takav on je zadužen prvenstveno za golove, ostalo su sve izgovori.
Samo cekaj malo, kako komentarises toliki broj razlicitih strijelaca za Arsenal ove sezone, lik je sam u napadu, uz zadatak koji ima, a to je igra ledjima i odlaganje i spustanje lopte, zar je za ocekivat da stigne zabit 70% golova svoje ekipe??
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 feb 2014, 00:06

R.J.W.G. je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:A jel to ozbiljno Ozil valjao? Il je mozda Cazorla? Zadnjih pet valja, sve ostalo ispred je bilo smijesno, ukljucujuci i Girouda.
Standardna paljba na vašoj temi po Girudu i Arteti kad se napravi loš rezultat. Nešto slično je s Cleverlyem i Youngom kod nas :) Realno večeras, ofanzivno obe ekipe izgledale indolentno i ni malo agresivno. Odbrane odradile odradile svoj dio posla, naročito golmani, koje niko u ovim utakmicama ne komentariše, a kada jednom u dvadeset tekmi naprave neku grešku (sklonu mladom golmanu) krenu napadi. :roll:
Ruku na srce, volio bih da ovaj šampionat uzme Arsenal, ali uz ovaj očigledan pad forme, taktički super namazanog Mourinha, i mašineriju s Etihada - teško. :?
opravdano brate opravdano. Nemoj se ljutit al vi imate više razloga za paljbu po igraičima jer ste 7. a mi veći dio sezone prvi
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 13 feb 2014, 00:10

bega_afc je napisao/la:
the scouser je napisao/la: Tako je raja svojevremeno pravdala Lazara Popovića dok je igrao u Želji :mrgreen: .
Giroud je u Montpellieru koliko se ja sjećam bio prvi strijelac lige, tako da je to spuštanje za saigrače bio sigurno sekundarni zadatak.
On je jedini napadač u formaciji i kao takav on je zadužen prvenstveno za golove, ostalo su sve izgovori.
Samo cekaj malo, kako komentarises toliki broj razlicitih strijelaca za Arsenal ove sezone, lik je sam u napadu, uz zadatak koji ima, a to je igra ledjima i odlaganje i spustanje lopte, zar je za ocekivat da stigne zabit 70% golova svoje ekipe??
Pa kažem, sekundarni zadatak. Jedini napadač u timu sa puno kreativnih veznjaka, on mora davati puno više golova.
A veliki broj različitih strijelaca je rezultat puno više faktora, veliki broj timova ima puno različitih strijelaca i to sigurno nije rezultat rada sidraša koji ekskluzivno spušta lopte i time završava svoju ulogu u timu.
Zadnja izmjena: the scouser, dana/u 13 feb 2014, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 feb 2014, 00:10

AllGunsBlazing je napisao/la:
bega_afc je napisao/la: @AGB, kakve veze ima onaj papak sa ovom pricom, o tome nek vodi racuna druga ekipa...
Naravno, ali on je sinonim za dobrog spica, a promasio je duplo bolje sanse. Nije da se njemu to uvijek nije desavalo.

A nije komplet ekipa bila losa, Wojo fantastican(opet), Kos isto tako(pojeo ih je), Mert solidan dovoljno da Kosu pomogne i Gibbs koji je bio odlican. Sagna nije los, al mi vala ide na zivce sto on svaki put prima loptu i vraca je nazad umjesto da nekad bar proba protrcati il sta ja znam vec.
Jbga, ja sam reko da je on veceras masio 3 boda, sto i jest tacno, a nisu bile lose situacije, realno, mogo je...Nisam htio nikakve usporedbe vrsit zato sto bi to odvelo u 3 lijepe, veceras je djelimicno kriv i to je to, a da je najlosiji bio nikad...

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 13 feb 2014, 00:11

Nije da branim Girouda,ali večeras nije imao 100% šansu koju je baš morao pretvoriti u gol,ono kašnjenje kod Sagninog centaršuta je najbliže tome,ostalo sve je bilo iz hrvanja sa Nemanjom...
Čak je i namjestio idealno onaj šut za Santija kad je De Gea izvadio...

Ali se slažem da je u prethodnim utakmicama morao mnogo više zabijati i koristiti velike šanse..
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 13 feb 2014, 00:12

nedim93 je napisao/la:
R.J.W.G. je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:A jel to ozbiljno Ozil valjao? Il je mozda Cazorla? Zadnjih pet valja, sve ostalo ispred je bilo smijesno, ukljucujuci i Girouda.
Standardna paljba na vašoj temi po Girudu i Arteti kad se napravi loš rezultat. Nešto slično je s Cleverlyem i Youngom kod nas :) Realno večeras, ofanzivno obe ekipe izgledale indolentno i ni malo agresivno. Odbrane odradile odradile svoj dio posla, naročito golmani, koje niko u ovim utakmicama ne komentariše, a kada jednom u dvadeset tekmi naprave neku grešku (sklonu mladom golmanu) krenu napadi. :roll:
Ruku na srce, volio bih da ovaj šampionat uzme Arsenal, ali uz ovaj očigledan pad forme, taktički super namazanog Mourinha, i mašineriju s Etihada - teško. :?
opravdano brate opravdano. Nemoj se ljutit al vi imate više razloga za paljbu po igraičima jer ste 7. a mi veći dio sezone prvi
Jasno je meni to, al' ne čine dva igrača tim. Veoma često nakon loše tekme se ostatak tima zapostavlja, ili ako već kritikuje, u nekom drugom planu samo jer su plaćeni dosta ili su dokazani igrači. Večeras, ofanzivno svi podbacili. Rooney, Rvp i Girud u tekmi samo na bljeskove, najagilniji Cazorla s pokojim driblingom i šutem, te Valencia s prodorom i centaršutem, ili pokušajem istog. Tekma za zaborav.
LUHG!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 feb 2014, 00:15

the scouser je napisao/la: Pa kažem, sekundarni zadatak. Jedini napadač u timu sa puno kreativnih veznjaka, on mora davati puno više golova.
A veliki broj različitih strijelaca je rezultat puno više faktora, veliki broj timova ima puno različitih strijelaca i to sigurno nije rezultat sidraša koji ekskluzivno spušta lopte i time završava svoju ulogu u timu.
Imo je on situacija u kojima je mogo podebljat broj golova na kontu, ali i ovako ta brojka nije toliko mala, da se razumijemo... Ne znam koliko si gledo utakmica Arsenala ove sezone, ako si bar 2-3 mogo si skontat koliko igra okrenut ledjima i odlaze lopte na stranu ili prihvata duge lopte i spusta ih za veznjake...kad to odradi njega ne mozes ocekivat u zavrsnici, taj poso upravo moraju odradit ti ofanzivni vezni svojim ubacivanjem naprijed...

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 13 feb 2014, 00:15

da koji drek valja zabio bi nešto iz polušanse,lik je u 2 sezone zabio samo 1 gol protiv ovih većih ekipa a igrao full minutaža,pametnome dosta

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 feb 2014, 00:16

Veceras je morao bolje u onoj prvoj sansi sa Vidicem, a ono sto je zakasnio to je djelic sekunde, mislim realno mogao je bolje, ali opet nije ni najpoznatiji kao najbrzi igrac. Uz to citavo vrijeme je imao Vidica na ledjima. Da ga ne pravdam los jeste bio, ali vala nije jedini krivac za ovu utakmicu.

Formacija sa trojicom ofanzivnih veznih ne funkcionise, posebno sad kad nema te radne snage u vidu Aarona(realno Jack je ...). Trebaju dva krila minimalno, jer Podolski ocigledno ne moze meda, Walcott jeste dobar, ali malo udje u formu i povreda 6 mjeseci, Gnabry je jos pilic, a Ox bi da bude centralni(A nije mi jasno sto mu ne da Wenger pa bolji je od Jacka, bar je eksplozivniji).
Celik!3,2,2.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 feb 2014, 00:18

hajmo prodat pola ekipe u staro gvožđe :mrgreen:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 13 feb 2014, 00:18

the scouser je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Očito neki ne razumiju da Giroudovo igranje leđima na 16 metara nije njegova želja nego Wengerova zamisao da se lopta odlaže na stranu i otvara prostor za šut i ubacivanja...

Ako ste ikad gledali njega dok je igrao za Montepellier vidjeli bi da je imao ulogu Fox in the Box
Tako je raja svojevremeno pravdala Lazara Popovića dok je igrao u Želji :mrgreen: .
Na papiru da,al kod Wengera očito ne.Mišljenja sam da bi se i sam Giroud puno bolje snašao da ima ulogu nekog tko će samo čekati loptu na 11 metara,a ne nekoga tko mora "kreirati" šansu na 16-20 metara...

Btw.šta je večeras RvP promašio? 2 puno bolje prilike od Girouda..jel on škart,nije..nego se desilo..tako da smirite se malo koliko god da je loše odigrao Wilshire i Arteta su bili gori,a ni Rosicky nije nešto puno bolje odigrao..

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 feb 2014, 00:18

AllGunsBlazing je napisao/la:Veceras je morao bolje u onoj prvoj sansi sa Vidicem, a ono sto je zakasnio to je djelic sekunde, mislim realno mogao je bolje, ali opet nije ni najpoznatiji kao najbrzi igrac. Uz to citavo vrijeme je imao Vidica na ledjima. Da ga ne pravdam los jeste bio, ali vala nije jedini krivac za ovu utakmicu.

Formacija sa trojicom ofanzivnih veznih ne funkcionise, posebno sad kad nema te radne snage u vidu Aarona(realno Jack je ...). Trebaju dva krila minimalno, jer Podolski ocigledno ne moze meda, Walcott jeste dobar, ali malo udje u formu i povreda 6 mjeseci, Gnabry je jos pilic, a Ox bi da bude centralni(A nije mi jasno sto mu ne da Wenger pa bolji je od Jacka, bar je eksplozivniji).
Nema potrebe za dalje.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 13 feb 2014, 00:21

bega_afc je napisao/la:
the scouser je napisao/la: Pa kažem, sekundarni zadatak. Jedini napadač u timu sa puno kreativnih veznjaka, on mora davati puno više golova.
A veliki broj različitih strijelaca je rezultat puno više faktora, veliki broj timova ima puno različitih strijelaca i to sigurno nije rezultat sidraša koji ekskluzivno spušta lopte i time završava svoju ulogu u timu.
Imo je on situacija u kojima je mogo podebljat broj golova na kontu, ali i ovako ta brojka nije toliko mala, da se razumijemo... Ne znam koliko si gledo utakmica Arsenala ove sezone, ako si bar 2-3 mogo si skontat koliko igra okrenut ledjima i odlaze lopte na stranu ili prihvata duge lopte i spusta ih za veznjake...kad to odradi njega ne mozes ocekivat u zavrsnici, taj poso upravo moraju odradit ti ofanzivni vezni svojim ubacivanjem naprijed...
Nije mala, ali za jedinog napadača u prvoj postavi tima koji je title contender, to mora biti više. Gledao sam Arsenal više puta, i ono što je uvijek bila njihova karakteristika je to da je lopta najčešće na zemlji i da se igra od noge do noge, naravno bude tu dugih lopti i ubačaja, ali ovaj tip igre čini mi se dominira.
A i recimo kad spušta loptu, ako nije direktna asistencija, sigurno se može osloboditi i otvoriti pred golom. Takav je bar bio u početku sezone.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 feb 2014, 00:23

Ja kontam da je taktika da Giroud spusti loptu Ozil odigra za Walcotta koji moze pretrcati svaku odbranu. Walcotta nije bilo, ali je to radio Aaron, sad nema ni Aarona, onda su svi losi. I Ozil i Giroud, kad obojica zavise od ekipa, kad nema ekipa nema ni njih.
Celik!3,2,2.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 feb 2014, 00:24

arteta je kriv. vidjećete sad pošto se flamster vraća

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 feb 2014, 00:26

nedim93 je napisao/la:arteta je kriv. vidjećete sad pošto se flamster vraća
Sudeci po pasovima danas, nije daleko od krivice, kako fino asistira Robinu, jedino je Vermaelen bolji u tom segmentu od Artete.
Celik!3,2,2.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 feb 2014, 00:27

the scouser je napisao/la: Nije mala, ali za jedinog napadača u prvoj postavi tima koji je title contender, to mora biti više. Gledao sam Arsenal više puta, i ono što je uvijek bila njihova karakteristika je to da je lopta najčešće na zemlji i da se igra od noge do noge, naravno bude tu dugih lopti i ubačaja, ali ovaj tip igre čini mi se dominira.
A i recimo kad spušta loptu, ako nije direktna asistencija, sigurno se može osloboditi i otvoriti pred golom. Takav je bar bio u početku sezone.
Ma ima tu svega, igra se od noge do noge kuci, na strani tu ima puno vise dugih lopti. Njegov problem je sto je on malo sporiji igrac, i on kad odigra tu povratnu loptu nema dovoljno brzine da se prikljuci samom zavrsetku akcije, igro si i sam lopte, znas da kad nekom odigras povratnu loptu a on je u punom trku proleti pored tebe u trenutku, nema Boga da ga vise stignes...Zbog tog se cesto dese situacije da lopta ode na bok i da se nema kome uputit centarsut...Meni je tu on najmanje kriv, kriva je pogresna postavka igre sa sporim krilima, dok je Volkot bio tu nadavo se laganih golova, ovaj odigra povratnu, Santi ili Ezil u prostor i to je dobitna kombinacija...

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 13 feb 2014, 00:30

a tek ono kad diže ruke pa vrati štoperima, ili situacija kad uvali sagnu u **** da je čovjek galamio na njega gdje mu doda. Ili pak u 90+ kosielni mu dodaje loptu on genije vraća mertesakeru.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 13 feb 2014, 00:32

nedim93 je napisao/la:a tek ono kad diže ruke pa vrati štoperima, ili situacija kad uvali sagnu u **** da je čovjek galamio na njega gdje mu doda. Ili pak u 90+ kosielni mu dodaje loptu on genije vraća mertesakeru.
Imo je covjeka na ledjima u nadoknadi, bolje i da je vratio nego nam napravio kontru ko Vilsir..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 feb 2014, 00:33

Ma hajd sve to, ali me nerviraju u zadnje vrijeme dodavanja Arsenalovih igraca. Svi grijese, ali bas svi. Od Artete do Jacka preko Rosickog, Cazorle i Ozila, i svaki od tih dodavanja opasan po Arsenalov gol. Fakat ne znam sta im se desava.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.