Safet Sušić - Pape

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la calcio » 12 feb 2014, 23:02

Kolasinac je primjer kako se to radi. Razgovor sa Begicem, sredjivanje papira i onda poziv. Brzo i efikasno.
A sigurno nije nista manji talenat od ovih o kojima govorite, naprotiv. Sta oni ocekuju, crvene tepihe i molbe?
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 12 feb 2014, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 feb 2014, 23:03

Tako je hare, nadam se da im je Pape rek'o da računa na njih. Ne mogu sami, je l' te, raditi takve stvari, i čekati bolje sutra.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 feb 2014, 23:05

harishp je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Arslanagić bolji od Šunjića
Gudelj bolji od Zahirovića
Salatić bolji od Rahimića
Bešić bolji od Vršajevića

Vidiš da nisu u pet deka. :mrgreen: A nek' pozove prvu dvojicu ja zadovoljan.
Jedino zadnjeg moze pozvati,ove gore navedene ni babo ih rodjeni u BIH repku nemoze pozvati,dok NE POCNU sredjivati papirologiju.Cak je i momciluko morao dignuti guzicu za svoje papire,a kamoli ovi.
Ma mogu se i ovi zaganjati Hare znaš i ti sam. Samo mi reci dal' bi ti sredio papirologiju nakon što selektor izjavi da ima dovoljno igrača i mu ne trebaju novi. Kolašinac je započeo taj proces nakon što je selektor rekao da bi Kolašinac imao par tekmi u reprezentaciji da ima papire završene, i tom izjavom dao zeleno svjetlo da se porazgovara sa momkom i da se vrbuje.
Na Safetu se vidi da je pošten čovjek, ali nekad moraš biti kvarnjak oko ovih "tuđih" igrača.

zizu1991 je napisao/la:Što copy / paste quotaš ?

Jes' da je isp'o malo iz sopstvenog ležišta, al š'a ćemo sad ....
ma reklamiram svoj novi potpis :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 feb 2014, 23:05

Sto se tice Gudelja, sve je na Nemanji, tu se Susicu nema puno prigovorit.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 feb 2014, 23:07

Misljenja sam da je Pape korektno odgovorio na upite novinara na TV1 o potencijonalnim igracima.Treba razumijeti da se mozda nesto radi i u tajnosti,sigurno cemo puno vise znati 5.03.
Sam je rekao da je sada sve na Gudelju.Ukoliko je on iskren nema razloga da ne zaigra za Bosnu i Hercegovinu,a sto se Tankovica tice ne vidim sta je i tu lose rekao? :roll:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 feb 2014, 23:08

Goalgetter je napisao/la:Sto se tice Gudelja, sve je na Nemanji, tu se Susicu nema puno prigovorit.
To je jedino pozitivno od svega sto sam cuo od njega veceras...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2014, 23:09

Opet su počeli sa šupljom.

Papire im niko ne može izvaditi osim njih! Savez i država mogu ubrzati taj proces, ali oni ga moraju pokrenuti. Dobili su pozivnice i sad je sve na njima. Naši ljudi su uradili sve što je potrebno, kontaktirani su, rečeno im je da se na njih računa i nema se tu šta više uraditi. Plitko razmišljanje ne vodi nikuda.
kobe24 je napisao/la:Da ne pricamo kako je po milijarditi put pomenuo jos ustaljenije od ovoga gore: "Svaki igrac mora da sredi papire, pa tek onda da se nada mom pozivu."
Ko treba da ih sređuje? Sušić? Begić? Ili možda Komšić? Oni mogu da ubrzaju te procese, da zaobiđu neke standardne protokole, ali neće se oni potpisivati umjesto igrača. Šalješ li ti nekoga da ti izvadi pasoš? Ne šalješ, jer to nije po zakonu.
Goalgetter je napisao/la:Sto se tice Gudelja, sve je na Nemanji, tu se Susicu nema puno prigovorit.
Isto je i sa ostalima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 12 feb 2014, 23:13

Dakle, na ovom forumu je jos uvijek aktuelna laz da igaci sami pokrecu proceduru promjene sportskog drzavljanstva !?
Doduse, vidim da specijalne jedinice za zastitu lika i djela selektora reaguju brzo i efikasno.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 feb 2014, 23:15

hogarstrasni je napisao/la:Dakle, na ovom forumu je jos uvijek aktuelna laz da igaci sami pokrecu proceduru promjene sportskog drzavljanstva !?
Doduse, vidim da specijalne jedinice za zastitu lika i djela selektora reaguju brzo i efikasno.
A tko drugi pokrece??.Igrac mora potpisati dokument koji se salje u FIFA-u i na osnovu tog dokumenta oni pokreću promjenu sportskog drzavljanstva.To se naravno radi uz pomoc saveza,a mislim da su oni vec (pa i sam Susic) rekli da ce biti od pomoci igracima koji se odluce na taj korak.
Meni je osobno drago da se radi na tome jer bi bilo steta velika da izgubimo Gudelja,Arslanagica i Muju :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 feb 2014, 23:16

calcio je napisao/la:Kolasinac je primjer kako se to radi. Razgovor sa Begicem, sredjivanje papira i onda poziv. Brzo i efikasno.
A sigurno nije nista manji talenat od ovih o kojima govorite, naprotiv. Sta oni ocekuju, crvene tepihe i molbe?
sam sebi si odgovorio na pitanje .. nije Seo tek tako promjenio papire, nego je prvo razgovarao s ljudima iz Saveza, dobio garancije da će igrati (to je njegov agent tražio, tj. pitao je da l' će igrati, a Begić mu rekao da Pape ozbiljno računa na njega)

tako se treba i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima, da dobiju garancije da će dobiti poziv, a ne da oni promjene papire, a poziv ako dođe, dođe :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2014, 23:17

Vidim i ja da se procedura registracije nove e-mail adrese pokreće bez problema. Koji nick po redu? 15, 16, 20?
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 feb 2014, 23:18

Dosta sam kritikovao savez i Susica sto se tice ovog svega, ali evo, potvrdili su vise puta da su kontaktirali sve i jednog igraca (uz ogromnu pomoc ljudi kao sto su Juka), to smo i htjeli. Sigurno se i tajno radi oko promjene drzavljanstva. Smeta mi jedino sto se pozivaju na okupljanje u Innsbrucku, a sa tim bi mogli privuci paznju drugih reprezentacija, i mogu nam ih oteti kao Seferovica npr. Ali nadam se da ce to biti sve u redu.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 feb 2014, 23:30

Chinaglia je napisao/la:
calcio je napisao/la:Kolasinac je primjer kako se to radi. Razgovor sa Begicem, sredjivanje papira i onda poziv. Brzo i efikasno.
sam sebi si odgovorio na pitanje .. nije Seo tek tako promjenio papire, nego je prvo razgovarao s ljudima iz Saveza, dobio garancije da će igrati (to je njegov agent tražio, tj. pitao je da l' će igrati, a Begić mu rekao da Pape ozbiljno računa na njega)

tako se treba i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima, da dobiju garancije da će dobiti poziv, a ne da oni promjene papire, a poziv ako dođe, dođe :lol:
Sve je slicno uradjeno i sa ovim ostalim koji se spominju. Razgovori su obavljeni, vjerovatno im je receno da racunamo na njih. Ako im to nije dovoljno, pozvani su i na utakmicu da osjete atmosferu iz prve ruke. Ako oni osim svega toga traze jos i obecanje da ce ici na SP onda je to vec pretjerivanje i mislim da im ga iz principa ne treba dati. Sad ce me zbog ove zadnje recenice napasti :D

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 12 feb 2014, 23:35

Chinaglia je napisao/la:

Sve je jasno k'o dan, samo sto nema kriticne mase koja ce prepoznati problem laganja , nepotizma i korupcije. I tome ce doci kraj , ali je steta sto cemo izgubiti igrace sa svjetskim potencijalom . Stvarno je tragedija da se, radi sitnog interesa, izgube igraci poput Gudelja, Tankovica, Arslanagica, a velike su sanse da se to desi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 feb 2014, 23:37

calcio je napisao/la:Ako oni osim svega toga traze jos i obecanje da ce ici na SP onda je to vec pretjerivanje i mislim da im ga iz principa ne treba dati. Sad ce me zbog ove zadnje recenice napasti :D
Hrgoti i Gudelju bih odmah obećao poziv u Brazil ako bi ih to prelomilo da odluče u našu korist. Oni imaju kvalitet da odmah ulete na teren.
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 feb 2014, 23:38

hogarstrasni je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:

Sve je jasno k'o dan, samo sto nema kriticne mase koja ce prepoznati problem laganja , nepotizma i korupcije. I tome ce doci kraj , ali je steta sto cemo izgubiti igrace sa svjetskim potencijalom . Stvarno je tragedija da se, radi sitnog interesa, izgube igraci poput Gudelja, Tankovica, Arslanagica, a velike su sanse da se to desi.
Meni su vec krenule suze niz obraze da liju...

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 12 feb 2014, 23:38

Vidim neki su prilicni optimisti u vezi dovodjenja novih igraca u reprezentaciju,samo mi nije jasno na osnovu cega.Ko je veceras pazljivo slusao selektora onda mu je jasno da nijedan od novih igraca koje mi spominjemo ovdje sigurno nece ici na svjetsko prvenstvo.To se ogledalo u recenici da promjena sportskog drzavljanstva traje i vise od pola godine.
Dakle,umjesto da se vec pomaze igracima u vezi papira njih se poziva na druzenje 5 marta i tek poslije toga,ako oni naravno uopste dodju,bi im se pomoglo u vezi promjene sportskog drzavljanstva.To je alibi navijacima da se kao nesto radi ali ocito ni jedan od njih nece vidjeti svjetsko prvenstvo a do jeseni bi vecina njih vec mogla i zaigrati za neke druge reprezentacije.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 12 feb 2014, 23:42

drummer je napisao/la:Vidim neki su prilicni optimisti u vezi dovodjenja novih igraca u reprezentaciju,samo mi nije jasno na osnovu cega.Ko je veceras pazljivo slusao selektora onda mu je jasno da nijedan od novih igraca koje mi spominjemo ovdje sigurno nece ici na svjetsko prvenstvo.To se ogledalo u recenici da promjena sportskog drzavljanstva traje i vise od pola godine.
Dakle,umjesto da se vec pomaze igracima u vezi papira njih se poziva na druzenje 5 marta i tek poslije toga,ako oni naravno uopste dodju,bi im se pomoglo u vezi promjene sportskog drzavljanstva.To je alibi navijacima da se kao nesto radi ali ocito ni jedan od njih nece vidjeti svjetsko prvenstvo a do jeseni bi vecina njih vec mogla i zaigrati za neke druge reprezentacije.
To je poenta i zato se prica o Tankovicu, Arslanagicu, Gudelju aktuelizirala, bar kada je savez u pitanju, kada je vec bilo kasno da se bilo sta konkretno uradi.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 feb 2014, 23:43

Virtu4l je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ako oni osim svega toga traze jos i obecanje da ce ici na SP onda je to vec pretjerivanje i mislim da im ga iz principa ne treba dati. Sad ce me zbog ove zadnje recenice napasti :D
Hrgoti i Gudelju bih odmah obećao poziv u Brazil ako bi ih to prelomilo da odluče u našu korist. Oni imaju kvalitet da odmah ulete na teren.
Ne znam dali Hrgota ima kvalitet da odmah igra, pa on jedva da je sakupio 200 minuta ove sezone u Bundesligi. Ali svakako ne bih nikome nista obecavao. Rekao bih im kako stvari stoje, imate veliku sansu da se nadjete tamo ali nema obecanja.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 12 feb 2014, 23:44

Sta kaze Pape za Tankovica,ma premlad(mahanje glavom u smislu ma ni govora).Da sad ne trazim svoje postove gdje sam pisao da cemo na njega racunati eventualno za svjetsko prvenstvo 2022.
Vrijedi istaci da ni novinar TV1 nije htio ili smio postavljati prava i konkretna pitanja i insistirati na odgovoru.Poltronizam se nastavlja dakle.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.