Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 07 feb 2014, 16:41

Malo se zaspalo...ali to nije ni lose-jer ipak, nakon svih padova i bedova (od tekme sa Sunderlandom ,pa nerjesenih rezultata, povreda i gostovanja na Anfildu) krenulo je na bolje, sto se tice i igrackog i financiskoga dijela.
Taj dio oko finansija ce zainteresirati zeljocitya-i to je ovaj deal sa UMBROM, za koji kazu da je veoma povoljnan za nas (jer sad kao "flagship team" ce se posvetiti prilicno nama-dok kod NIKE nije bio slucaj, jer su ti sarlatani sve sto su obecali, nista nisu ispunili-zato i jeste sad taj prekid saradnje i potpisivanje novoga ugovora sa UMBROM. Koliko je love u pitanju ,ne iznosi se, ali se govori o "record deal"-pa, aferim EFC)
A sto se igrackoga kadra tice-samo dobre vijesti. Za tekmu sa Spursima se vracaju i Seamus Coleman i Gerard Deulofeu, a mogucnost da dobije svoje prve premijerligaske minute u ovoj nama veoma bitnoj utakmici ima i Lacina Traore. Ta me mogucnost veoma veseli, bas da vidim tog krakonju u akciji :D . Nadam se da ce i gol postici.
Lukaku i Alcaraz jos ce ostati u oporavku i mec gledati sa tribina, trojac koji su povrijedjeni na duzi period (Oviedo, Kone i Gibbson) nemaju sanse tek do maja-ok, ova dva posljednje imenovana, a na Bryan mozemo tek od iduce sezone racunati. (oporavak tece dobro i u jednoj kratkoj video poruci na YouTubu se je zahvalio svima na podrsci-hehe, Oviedo Baby)
Uglavnom, ja se osjecam puno pozitivnije uoci nastavka sezone-tj. zadnje trecine sezone gdje se odlucuje o svemu-jer sad treba pokazati od cega smo i gdje stremimo, a to je Evropa i stabilnost u klubu. Sve ostalo dolazi kasnije.
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 07 feb 2014, 21:09

Record deal eee to volim procitat.. Evertonu treba povecanje budjeta a sa tim se povecavaju i mogucnosti za dovodjenje novih boljih igraca a i novi stadion je blizi.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 08 feb 2014, 22:44

Sutra važna tekma sa Spursima. Katastrofalno su startali, malo se digli ali opet ih kriza hvata i to treba iskoristiti. Komšije satrale Arsenal i na 5 bodova su sada od nas, moramo zadržati taj priključak za prve četiri ekipe. Coleman znači mnogo, bit će drama ako sutra zaigra od početka. Kao i da vidimo tog Lacinu.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 09 feb 2014, 14:25

Uskoro je pocetak utakmice sa Spursima.
Danasnji sastav koji ce na travnjak je:
Howard
Coleman Baines Distine Jagielka
Barry McCarty Pienaar Osman
Mirallas Naismith
Traore je na klupi.

COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 09 feb 2014, 15:32

Kraj prvoga poluvremena.
Uglavnom ujednaceno-periodi dominacije ili Evertona ili Spursa-mi malo konkretniji. 0:0 je rezultat, no da Mirallas nije bio skrt i pruzio tu loptu do Naismitha ,vjerovatno bi vodili od te 36.minute, ali tu smo gdje smo.
Uskoro drugo pol. i nadam se da ce Roberto ponovo pogoditi sa izmjenama. Traore, Delufepu i Barkley su na klupama.
A sad drugo pol.
Nema izmjena ni kod jednih.
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 09 feb 2014, 16:27

Poraz na WHL 1:0 Adebayor.
Nista nemam za zamjeriti-mozda malo vise muda u zadnjoj trecini-u exekuciji na gol. Tu se gubimo. Onaj djeciji fazon "De ti,de ti..!!" :? :roll: kao da je odraz naseg napada. Najvise me nervira to sto bi da "usetaju" sa loptom u gol. :( Spurs se je branio kao za zivot, cijeli tim.
Totenham na petom i dva boda ispred nas, a Liverpool vec na pet bodova, pomalo ispadamo iz trke ,cini mi se, no, Martinez je raekao da "kad budemo na 9 utakmica do kraja ,pitajte me tad!" Ok, pitacemo se. :geek:
Nista -sad u srijedu sljedeca-C.Palce kuci.
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 09 feb 2014, 20:28

Šteta majke mi. Tottenham ništa posebno, mogli smo uzeti sva 3 boda komotno. Ali završnica nula.
Ništa, idemo dalje. Glavu gore. COYB !
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 feb 2014, 20:24

Za kojih pola sata pocinje utakmica 26 kola sa donedavnim "davljenikom" Crysatl Palace, i koji imaju jedan super niz od nekoliko pobjeda i nerjesenih koji su ih digli sa posljednjeg mijesta na 15. sto otvara pitanja, kako veceras ocekujemo ishod meca??
I naravno odgovor : SVE IZUZEV POBJEDE,UVJERLJIVOGA REZULTATA I TRI BODA JE NEPRIHVATLJIVO!!
Ako mislimo napraviti od ove sezone nesto-sad treba poceti-i neka pocnemo od ove tekme.
Zato samo u glavu.
Danasnja postava Everton XI:
Howard, Baines, Distin, Jagielka, Coleman, Barry, McCarthy, Pienaar, Osman, McGeady, Naismith.
subs:
Robles, Hibbert, Deulofeu, Mirallas, Barkley, Stones, Traore

COYB

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 12 feb 2014, 20:26

Zar nije odgođena?
Match of the Day ‏@BBCMOTD 5m

Everton v Crystal Palace has been called off due building damage which has led to safety concerns #MOTD #EFC #CPFC

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 feb 2014, 20:33

Fakat jeste...evo prije nekoliko momenta procitah...do nekih 20:15 je bilo kao da ce igrati-dok sam pisao onaj post. :roll:
Zbog sigurnosti je otkazano-sigurno nevrijeme je ostetilo Goodison P. :evil: OldLady. :cry:
Ok, neke stvari su neminovnost-ta tri boda ostavljamo da cekaju ;)
Pozz
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 feb 2014, 22:18

Odgodiše je a ja se pravo nabrijao nešto večeras. :)

Pratim ove ostale tekme. Njukaš nas iznevjeri, rastura ih Tottenham na St. Jamesu dok se Liverpool dobro drži na Craven Cottageu, 1:1 trenutno. Nekako se vratili, doduše Toure pogurao domaće. Hajmo domaćini navalite. :)
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2014, 14:10

Lagano raste uzbudjenje i ocekivanja pred ovaj mec. Ipak je ovo kup-nema "hajmo ponovo",vec cekaj do iduce godine ;). Dobro bi nam dosao prolazak u cetvrtfinale, cisto moralno, jer i sa dobrim zdrjebom danas moglo bi se i do polufinala i Webleya dokopati-ali do je dio neke druge price, tek nakon ove utakmice i pobjede u istoj.
Danasnji sastav Evertona je sljedeci;
Robles, Coleman, Baines, Jagielka, Distin, McCarthy, Barry, Mirallas, Pienaar, Barkley, Traore
EFC subs: Howard, Stones, Hibbert, McGeady, Deulofeu, Naismith, Osman
Zanimljivo je to da je Robles umjesto Howarda i Traore je dobio svoj prvi start (umjesto Mirallasa) A kad pogledas klupu stvarno mi se cini predobro.
Nadam se da Roberto negrijesi sa timom koji je izveo
a sad suncan i ljep dan Na Goodisonu-idealno vrijem za fudbalsku festu.
Samo jako
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 16 feb 2014, 14:35

Sretno nam danas. COYB !
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 16 feb 2014, 14:37

Traore u debiju pogađa.

Odličan napadač, sjećam ga se još iz vremena kada je sa Clujom igrao LP.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2014, 14:37

WOOOoow
4.min
Gently Giant strike!!!
1:0 Traore
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 16 feb 2014, 14:48

Mislio sam da kazna slijedi nakon Pienaarove gluposti ali eto prevario sam se. Dvije minute kasnije je stigla.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 16 feb 2014, 15:21

Solidno poluvrijeme. Bliži smo bili pogotku, i ako ovako nastave pobjeda neće doći u pitanje. Gosti bez prilike.

Baines odličan, Barkley i Mirallas standardno, kao i Barry. Coleman ima prostora po strani, mora češće lopta ići desno, Traore solidan.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2014, 15:26

Maa drago mi je zeljo da vidis pozitivno...ja vidim rupe u odbrani, ja vidim da nas stiscu i kontrama nas mogli bi ujebati..
Drugo pol. ima prostora za siriti igru po krilima...ali idalje nas "hebe" taj mentalitet da nam je uci u gol i Mirallas je skrttt prokleto-ide mi na zivce vec pomalo mali sminker-nevoli on dodati bas, a ni mali Barkley je "happy trigger"...puca kad moze dodati, a dodaje kad treba pucati :roll:
Nadam se da ce im Martinez bukvicu ocitati i da ce drugo pol liciti na nesto vise od grcenja...
>Ili sam samo to ja< :oops:
Ovo se treba a i mora dobiti-nema price.
COYB

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 16 feb 2014, 15:50

Jel se Deulofeu oporavio ?
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 16 feb 2014, 15:52

Korinov je napisao/la:Jel se Deulofeu oporavio ?
Jest, usao je proslu utakmicu sa klupe
Pld W D L
38 26 12 0

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 4 gosta.