FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DANAN
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANAN » 12 feb 2014, 07:11

A gdje su pare za to sve............Nema se para da se da igracima da produze ugovor a vi naglabate o nekakvim stadionima.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 12 feb 2014, 11:05

Vala bas, dokle ta mastanja o stadionu :o necemo mi ovako nesto ni za 20 godina moci izgraditi
Volim te Zeljo!!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 11:07

@invincible1921 - Mislim, moze se tebi prijatelju svidati ili ne, zato i ne raspravljamo o ukusima, ali cinjenica je da se moze kada se HOCE.

Ono je samo ugrubo prestavljena ideja, sa realnim (ne jos), ali do sada najrealnijim poglednom na nase finansijsko stanje.

Iskreno mislim, da to neko cekanje da neko istrese 20 mil KM za stadion, je uzaludno, jer se bas dobro ne prezentiramo u Evropi pa nas tesko moze neko i zapaziti. Mozda ti opet drugacije mislis, ali ja sam misljena da je stvarno vakat dosao da pocnemo nesto raditi po tom pitanju. Jbg, dio po dio, pa zar dvije do tri godine, imat cemo fin stadioncic...

EDIT: ALIBI bi ne moze vise biti nemamo para jer ako je za Zelju problem pronaci 5 mil KM koji je najbolji, najbogatiji klub u BIH po pitanju vise faktora za svoj stadion, onda **** ti sve to..

Ja ti opet kazem da nije problem u parama, kada imas sposobne ljude u klubu, vec je sve stvar JAKE VOLJE!

Da smo mi klub sa periferije, da imamo 500 navijaci svega, da svake trece godine borimo se za evropo, pa bi te svatio nekako, ovako ne mogu nikako. Ali nije problem samo u tebi, problem je u politici koju mi vodimo godinama. Kao nema para? Uredu znamo svi dobro, ali idi onda i pronaci INVESTIRORA, jer ako ne mozes pronaci investitora sa referencama kakve Zeljo ima, onda si nesposoban covjek, a radis tu gdje radis. Razumijes sta ti govorim!¨

Niko ne trazi milione nad milionima, neke inekcija od 2.5 mil € bi bila vise nego dobra za ovaj projekat stadiona. Opet ti kazem, problem je u razmisljaju ljudi, jer ne moze Amar voditi politiku oko ekipe, i voditi brigu o rekonstrukciji stadiona.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2014, 11:30

DzoleZeljo je napisao/la:@invincible1921 - Mislim, moze se tebi prijatelju svidati ili ne, zato i ne raspravljamo o ukusima, ali cinjenica je da se moze kada se HOCE.

Ono je samo ugrubo prestavljena ideja, sa realnim (ne jos), ali do sada najrealnijim poglednom na nase finansijsko stanje.

Iskreno mislim, da to neko cekanje da neko istrese 20 mil KM za stadion, je uzaludno, jer se bas dobro ne prezentiramo u Evropi pa nas tesko moze neko i zapaziti. Mozda ti opet drugacije mislis, ali ja sam misljena da je stvarno vakat dosao da pocnemo nesto raditi po tom pitanju. Jbg, dio po dio, pa zar dvije do tri godine, imat cemo fin stadioncic...

EDIT: ALIBI bi ne moze vise biti nemamo para jer ako je za Zelju problem pronaci 5 mil KM koji je najbolji, najbogatiji klub u BIH po pitanju vise faktora za svoj stadion, onda **** ti sve to..
Ja ti opet kazem da nije problem u parama, kada imas sposobne ljude u klubu, vec je sve stvar JAKE VOLJE!

Da smo mi klub sa periferije, da imamo 500 navijaci svega, da svake trece godine borimo se za evropo, pa bi te svatio nekako, ovako ne mogu nikako. Ali nije problem samo u tebi, problem je u politici koju mi vodimo godinama. Kao nema para? Uredu znamo svi dobro, ali idi onda i pronaci INVESTIRORA, jer ako ne mozes pronaci investitora sa referencama kakve Zeljo ima, onda si nesposoban covjek, a radis tu gdje radis. Razumijes sta ti govorim!¨

Niko ne trazi milione nad milionima, neke inekcija od 2.5 mil € bi bila vise nego dobra za ovaj projekat stadiona. Opet ti kazem, problem je u razmisljaju ljudi, jer ne moze Amar voditi politiku oko ekipe, i voditi brigu o rekonstrukciji stadiona.
Što ja volim što su ovdje na forumu sve veliki privrednici......svima 4-5 miliona **** dim :o

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 11:40

@ublehas - Stani malo, kakav pickin dim? Pogresno interpetiras..

Pa ako Zeljo nije u stanju sa ovakvim referencama, sa lokacijom u CENTRU grada naci investitora, onda ne znam cemo se mi uopste nadamo i sta mi raspravljamo uopste?

Sta je poena tog kruzenja u krug samo? 20 godina ista prica, nema se para, dobro nema se. Nadi onoga ko ima onda....
Kako drugi mogu a mi ne mozemo?

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 12 feb 2014, 11:55

Futavi avaz 12.02.2014.

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 feb 2014, 11:56

ko su ti drugi koji renoviraju svoje stadione?

evo reći ću ti ja - opština centar, opština zenica, grad banja luka, ali slabo koji fudbalski klub...

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 12 feb 2014, 11:58

ne mogu naci pare da daju ljudima za produzenje ugovora a kamo li sta vise...........Drzava grca u dugovima,kesa ni za lijeka,e ko ce normalan ulagati u ovakvo okruzenje.Malo realnosti nije na odmet.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 feb 2014, 12:03

Haj još koji put isti post napisi hibridu
DRUG NEBI TI PUNCA

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 12 feb 2014, 12:07

DzoleZeljo je napisao/la:@ublehas - Stani malo, kakav pickin dim? Pogresno interpetiras..

Pa ako Zeljo nije u stanju sa ovakvim referencama, sa lokacijom u CENTRU grada naci investitora, onda ne znam cemo se mi uopste nadamo i sta mi raspravljamo uopste?

Sta je poena tog kruzenja u krug samo? 20 godina ista prica, nema se para, dobro nema se. Nadi onoga ko ima onda....
Nije problem naci investitore, al' je problem sta investitor trazi za uzvrat jer on kad ulozi zeli da izvuce maksimum iz tog ulaganja. Nadjen je sponzor bio u sloveniji pa propade zbog njihovih zahtjeva, kruzi prica i da je sirbegovic htio da gradi istok, al ni to nije bilo povoljno po zelju, bar su tada to mislili ljudi koji su vodili zelju.

Kolko se ja sjecam u jednom intervjuu Gredic je rek'o da ce jos ovu godinu sacekat na vlast da vidi ocel se sta sa njima moci odradit, a ako ni ove godine nista konkretno se ne uradi okrenuce se drugim rjesenjima.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

blu

Post Postao/la blu » 12 feb 2014, 12:19

" onclick="window.open(this.href);return false;
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 12 feb 2014, 12:58

Malo dobrih vijesti...
Sadiković i Kerla spremni za Međugorje
Igrački kadar Željezničara u Međugorju će biti jači za dvojicu igrača. Od povreda su se oporavili Damir Sadiković i Semir Kerla i oni bi od petka, kada ekipaa putuje u Hercegovinu trebali biti u normalnom trenažnom procesu.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2014, 13:00

DzoleZeljo je napisao/la:@ublehas - Stani malo, kakav pickin dim? Pogresno interpetiras..

Što se tiče drugih, već ti je odgovoreno.

A inače me pravo nervira što svi znaju šta i kako treba raditi, kako obezbijediti milionske iznose, a niko nije raspolagao za biznis sa više od 20.000-30.000 KM (ne mislim konkretno na tebe, nego na većinu ljudi u BiH).

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 12 feb 2014, 13:04

bagrcavi je napisao/la:Haj još koji put isti post napisi hibridu
Cemu takav ton i nazivanje kojekakvim imenima?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2014, 13:13

Ima tu nešto i do zakona i ovog javno - privatnog vlasništva i sl. NIsam toliko upućen, ali nije samo problem u tome može li se naći investitor.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 12 feb 2014, 13:20

DANAN je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Haj još koji put isti post napisi hibridu
Cemu takav ton i nazivanje kojekakvim imenima?
Udavi jednolicnim postovima.... ako imas sta novo reci izvoli.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 12 feb 2014, 14:18

Posteno je reci da su komsije digle ljesvicu u nekim stvarima i da bi iducih godina bili ispred rezultatski moramo neke stvari mijenjati. Smjena Đele je dobar pocetak.
Sto se tice ovog prvenstva, najbitnija stvar je da je ostalo 11 kola. Jednostavno imamo dobar raspored, a Sarajevo i ostali koji nas prate MORAJU pobjeđivati. Ostalo je malo do kraja prvenstva pa je i remi sa Celikom u Zenici kiks. Prvih nekoliko kola fantastican rasprored, ako pobjedimo prvo kolo, onda nam se stvara breme teskih domacih utakmica. Prevaga moramo biti mi. Moramo ici na utakmice i pomoci u zajednickom cilju.
S obzirom da se izjalovilo dosta stvari oko naseg kluba, nije se iskoristila cinjenica da se hara ovom ligom nekoliko sezona, svidja mi se da je Amar shvatio da rezultatima u ovoj ligi ne moze praviti iskorak na drugim poljima, te se okrenuo mladim igracima.
Sretno nam i da odbranimo titulu.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 12 feb 2014, 15:04

Šiljak: Čast je biti na čelu lidera; Đurbuzović: Vjerujemo u igrački kadar

http://fkzeljeznicar.ba/siljak-cast-je- ... adar/7991/" onclick="window.open(this.href);return false;

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 feb 2014, 15:12

mumin je napisao/la:

Nije problem naci investitore, al' je problem sta investitor trazi za uzvrat jer on kad ulozi zeli da izvuce maksimum iz tog ulaganja. Nadjen je sponzor bio u sloveniji pa propade zbog njihovih zahtjeva, kruzi prica i da je sirbegovic htio da gradi istok, al ni to nije bilo povoljno po zelju, bar su tada to mislili ljudi koji su vodili zelju.

Kolko se ja sjecam u jednom intervjuu Gredic je rek'o da ce jos ovu godinu sacekat na vlast da vidi ocel se sta sa njima moci odradit, a ako ni ove godine nista konkretno se ne uradi okrenuce se drugim rjesenjima.
Koji ljudi ? I tada su glavni u upravi bili oni koji su i danas glavni u upravi. Kažeš da se čeka vlast da nešto uradi, Željezničar je do sada i mnogo čekao da vlast ( Koldžo) nešto uradi pa šta su uradili? NIŠTA. Tako će ostati i u budućnosti ako se ne dovedu u upravu ljudi koji su sposobni da dignu klub na svim poljima (ekonomskim i infrastrukturnim poljima). Ovaj DzoleZeljo spominje u tom smislu jel problem naći za Željezničar 5 mil km? Evo ja ću ti reći JEST PROBLEM JE. Palamudiš ovde o nekim ulaganjima, a nemaš nijedan konkretan primjer kako da pomogneš svome klubu i kako da se tolike pare zarade i ulože u pravilne stvari koje su neophode Željezničaru. Ovaj amko27 spominje kako Željezničar ima prednost na tabeli i da konkurenti moraju pobjeđivati ako misle titulu da uzmu. Da tako je moramo pobjeđivati, ali mora i Željezničar pobjeđivati da odbrani titulu tako nemoj da pričaš gluposti. Ovaj DANAN je realno upravu nema se para da se da igračima, a ne da se stadion pravi i obnavlja. DANAN je postavio pitanje gdje su pare? Gdje su pare pitaj upravu jer oni ti samo mogu dati pravi odgovor ukoliko žele da ti kažu istinu. Istini treba pogledati u oči. Dao sam svoje mišljenje u vezi Željezničara i nemojte mi fazona haj bježi sa teme gledaj svoju avliju itd itd.
SRETAN BROJ - 1725

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 15:18

@mumin & @ublehas - E ima par stvari gdje mi svi grijesmo!

Sta je to preveliko sto ti neki "potencijalni" investitori od nas traze, a nama fakticki receno stadion VISE NEGO POTREBAN.

Sto se mene tice, ja bi tom ko ce da ulozi u nas dao na 10 godina koncesije jos bi nosili njegove ime na dresu kao generalni sponzor, plus moguce produzenje ako saradnja bude na nivou, ali neka napravi napravi, renovira samo stadion.

Iz primjera pitara vidimo da se moze. Dakle, da drzava pomaze, to zaboravite, ali primjer pitara nam pokazu da postoje neke druge vode i da je moguce. Ne mora biti 5 mil KM, neka bude 1 mil KM na godisnjoj bazi.

Evo uzet cu primjer KONZUM-a. Pa zar se ne moze otici sa njima i porazgovarati. Ja sam ne samo siguran, vec ubijeden da nego tipa Konzuma (ne mora to Konzum biti, ja sam ih samo kao primjer uzeo) jedna docekao ovakvu lokaciju u CENTRU grada da ima..

@pitic - Za tvoju informaciju ja ovdje pokusavam da vodim normalnu diskusiju, a tebi ako se ne svida fino preskocis. Sada je zabrananjeno i voditi diskuciju? Ujedno, nisam ja placen da dovodim sponzore vec ljudi koji su za to placeni!

I onda na kraju posta pises kako mi pricamo da klub pravi svojim parama stadion? veoma lijepo, a to niko nije od nas napisao, vec isticemo da trebamo pronaci investitora!
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 feb 2014, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 1921TM87, Albas1921, Argentina, Cwirek, Hansestadt, Kajkutenjoyer, Lynx, Napaceni87 i 126 gostiju.