Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Goalgetter » 10 feb 2014, 15:50

Kazu da mu je i menedzer velika prepreka, jer on nagovara Tankovica da izabere Svedsku, a ne BiH.

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 15:50

Ko kaze to?

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 feb 2014, 15:54

Ne trebamo zaboraviti i da je ovdje bilo likova koje smo mi prizivali u reprezentaciju, jer su mladi i igraju u dobrim klubovima, a onda od njih ni traga ni glasa. Sjetite se samo koliko je ovdje bilo napada da se pozove Vuckic koji je odigrao jednu utakmicu za Newcastle od pocetka (protiv Liverpoola msm). Odmah su krenule price kao i ove sada. Igraju igraci iz tamo nekih klubova, a ovaj iz Newcastlea nije dobio poziv.

Zatim onaj mali Mahir Hadziresic sto je otisao u West Ham, odmah daj ga u reprezentaciju. Onda Enis Nadarevic presao u Genou, odmah je kvalitet za reprezentaciju, jer zaboga on je igrac Genoe. Sad je cini mi se u Serie B. Takodjer je bilo rijeci o Stilicu kako treba igrati jer je bolji od vecine reprezentativaca, a onda je i on nestao.

Zatim se kudi to sto se pozivaju igraci iz Hajduka, a sjetite se samo kako smo ovdje prozivali Susica sto nije pozvao Alena Halilovica. Gdje je taj mali igrao i gdje jos uvijek igra, u Barceloni?

Dajte malo spustite loptu. Savez trenutno radi odlican posao sa mladim igracima koji imaju volju da nastupaju za nas, ali se sve radi u tajnosti. Sta mislite, naumpalo Dzeki onako iz dosade da ode popricati sa Tankovicem. Pogledajte samo kakav smo posao uradili u zadnje vrijeme sa takvim igracima. Hajrovic, Kolasinac, Bicakcic... Svi oni koji imaju zelju da nastupaju za nasu reprezentaciju, a dobri su igraci dobit ce priliku. Mislim da se Safet tu slabo pita.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 16:20

Goalgetter je napisao/la:Kazu da mu je i menedzer velika prepreka, jer on nagovara Tankovica da izabere Svedsku, a ne BiH.
Ne znam, dečko po svojim profilima samo kači članke iz naših medija i sve ostalo što ima veze sa BiH. Pratim to već godinu dana.

@suhakrpa, to je tako zadnjih par godina, a puno je više promašaja nego pogodaka. Nama je u genima da stalno nešto kritikujemo, mislimo da bi bolje od drugih, itd ;) svaki dodir sa realnošću je već odavno izgubljen. Sad bi oni sve ove klince u A reprezentaciju, kao da nema neki red i protokol.

Džeko je iskoristio gostovanje Fulhama u Manchesteru da se nađe sa Tankovićem, vjerovatno više spontano, nego sa očitom namjerom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 feb 2014, 16:28

Ne znam to za Dzeku. Nekako mi se cini nelogicnim da Dzeko sam od sebe ide da trazi Tankovica i da ga nagovara da igra za BiH. Nesto se tu iza brda valja.

A sto se tice tog zadnjeg veznog, zna li neko sta je sa Anelom Hadzicem. Nisam bas siguran, ali mislim da i on to moze igrati. Znam da je momak rijesio i sve oko papirologije, ali poziv nije dobio.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 feb 2014, 16:31

Dobit ce ga, ne boj se :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 feb 2014, 16:34

suhakrpa je napisao/la:Ne znam to za Dzeku. Nekako mi se cini nelogicnim da Dzeko sam od sebe ide da trazi Tankovica i da ga nagovara da igra za BiH. Nesto se tu iza brda valja.

A sto se tice tog zadnjeg veznog, zna li neko sta je sa Anelom Hadzicem. Nisam bas siguran, ali mislim da i on to moze igrati. Znam da je momak rijesio i sve oko papirologije, ali poziv nije dobio.
Rekao je Pape da ce ga zvati skupa sa Susicem Jr za tekmu sa Egiptom
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 feb 2014, 16:38

A ne fkt se o tom igracu dosta govorilo kao da ce biti vazan za reprezentaciju jer igra tu poziciju gdje smo oslabljeni. Kao prvo treba rijesiti papire, kada je i to uradio opet bez poziva. Ali eto ako ce biti pozvan za Egipat, onda cemo ga vjerovatno i vidjeti na djelu.

Neko moje misljenje je da ce poslije SP uslijediti cistka u reprezentaciji. Bez obzira hoce li Susic ostati selektor ili ne.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 10 feb 2014, 16:41

suhakrpa je napisao/la:A ne fkt se o tom igracu dosta govorilo kao da ce biti vazan za reprezentaciju jer igra tu poziciju gdje smo oslabljeni. Kao prvo treba rijesiti papire, kada je i to uradio opet bez poziva. Ali eto ako ce biti pozvan za Egipat, onda cemo ga vjerovatno i vidjeti na djelu.

Neko moje misljenje je da ce poslije SP uslijediti cistka u reprezentaciji. Bez obzira hoce li Susic ostati selektor ili ne.
Ti si jarane zalutao na forum. Hajd ti malo citaj negdje o desavanjima pa dodji s pitanjima?
Cuj sta je s Anelom Hadzicem, spominjao se prije. Hahahahahha

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 16:51

suhakrpa je napisao/la:A ne fkt se o tom igracu dosta govorilo kao da ce biti vazan za reprezentaciju jer igra tu poziciju gdje smo oslabljeni. Kao prvo treba rijesiti papire, kada je i to uradio opet bez poziva. Ali eto ako ce biti pozvan za Egipat, onda cemo ga vjerovatno i vidjeti na djelu.

Dosta se govorilo o njemu i napokon je dobio poziv. Sigurno ga je zaslužio više od Tina, mada će obojica dobiti jednu šansu, a to je ova protiv Egipta.

Ne vjerujem da će biti neke čistke, svi oni mogu odraditi još jedan ciklus.
Voli te tvoje Sarajevo.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 feb 2014, 16:56

Virtu4l je napisao/la:

Dosta se govorilo o njemu i napokon je dobio poziv. Sigurno ga je zaslužio više od Tina, mada će obojica dobiti jednu šansu, a to je ova protiv Egipta.

Ne vjerujem da će biti neke čistke, svi oni mogu odraditi još jedan ciklus.
Mora da se salis? ja se ipak nadam da necemo iduci ciklus gledati Vrsajevica, Ibricica, Sunjica... Njima svaka cast, ali jednostavno nemaju kvalitet da budu u repci.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 10 feb 2014, 16:57

Virtu4l je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Kazu da mu je i menedzer velika prepreka, jer on nagovara Tankovica da izabere Svedsku, a ne BiH.
Ne znam, dečko po svojim profilima samo kači članke iz naših medija i sve ostalo što ima veze sa BiH. Pratim to već godinu dana.

@suhakrpa, to je tako zadnjih par godina, a puno je više promašaja nego pogodaka. Nama je u genima da stalno nešto kritikujemo, mislimo da bi bolje od drugih, itd ;) svaki dodir sa realnošću je već odavno izgubljen. Sad bi oni sve ove klince u A reprezentaciju, kao da nema neki red i protokol.

Džeko je iskoristio gostovanje Fulhama u Manchesteru da se nađe sa Tankovićem, vjerovatno više spontano, nego sa očitom namjerom.
Zasto susic mali nije bio u omladinskom pogonu? Zasto nije sredio papire 2-3 godine nazad pa ceko poziv? Sad ako je neko mlad znaci nije sposoban za A selekciju? Ima dosta nasih starih i mladih sto nisu sposobni pa ipak igraju i salju se jim pozivi itd. U nase U selekcije nece niko da proviri, nije cudno kad se ponasamo kao da smo spanija, a i ulazemo ogromno u U selekcije... ;) :mrgreen:

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 feb 2014, 16:59

bvb je napisao/la:

Ti si jarane zalutao na forum. Hajd ti malo citaj negdje o desavanjima pa dodji s pitanjima?
Cuj sta je s Anelom Hadzicem, spominjao se prije. Hahahahahha
A sta nije se spominjao prije? Il sam ja mozda propustio par zadnjih utakmica reprezentacije pa ga nisam vidio kako igra? Propustio sam izjavu Susica da ce momak biti na spisku za Egipat i sta onda?

@Virtu4l

Nece biti potpune cistke, ali onaj ko ni poslije SP-a ne uspije preci u jaci klub sigurno da ce ostati bez poziva. Prije bih rekao da je ovo SP zadnji voz da ovi sto igraju u slabijim klubovima se docepaju nekog boljeg kluba i tako ostanu u prilici da igraju i za reprezentaciju. Tako ce vjerovatno biti ako Susic ostane trener, medjutim ako dodje neko drugi, ko je kvalitetniji strucnjak, onda ce biti velika cistka i samo onih 14-15 igraca koje si naveo na jednoj od prethodnih stranica ce imati zagarantovano mjesto.

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 10 feb 2014, 17:08

Principatus je napisao/la:Mislim da je neukusno mjesati Srebrenicu u ovo. Zar ne?

Jedan Felix Sturm je nosio ime Srebrenice na boks borbi, no ipak ima ovdje dovoljno patri(j)ota koji su ga prozivali izdajicom i Svabom. Tako da. ;)

Nadam se da ce Tankovic biti pametan. Igraju se menadjerske igre, pozivaju nepotrebni igraci iz kanta liga, samo da se prodaju, i to preko ledja buducnosti nase reprezentacije. Nek Ten Svino zaigra za U21, pa ce i jedan Tankovic.
Nepita se Muamer vec njegov otac ,koji hoce da mu dijete igra za Sverige i to je to ,a mama mu je pobuljena i ona zeli da mali igra za Bosnu ,ali posto je otac takav kakav jeste tesko da zaigra.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 feb 2014, 17:09

Ekipu treba podmladiti, u to nema sumnje.

- Spahic (33)
- Rahimic (37)
- Misimovic (31)

Zasigurno ostajemo bez Rahimica, u to nema sumnje, cak i jako vjerovatno prije SP. Sto se tice Spahica i Misketa, tu je jos sve pod :?: . Kod Spahica, imat ce uskoro 34 godine, i njegova karijera se blizi kraju, i pitanje je koliko ce moci jos drzati nivo, koji drzi u Leverkusenu. Sto se tice Misketa, ista je stvar. Nije nerijetka stvar da stoperi dostignu Spahine godine, i jos igraju na visokom nivou, ali kod veznjaka je drugacije, posebno Misketa kojem je fizicka sprema rizicna.

Ostatak:

Mujdza (29)
Salihovic (29)
Lulic (28)
Ibricic (28)
Medunjanin (28)
Ibisevic (29)
Dzeko (27)

Na ove navedene sigurno mozemo racunati u kvalama za EURO2016, ali poslije njega, moguce da neki, ako ne i svi otpanu osim Edina. Prelaaze vec u one kriticne godine, mada iako, cesto se iskaze da su 29te najbolje godine za fudbalera.

Znaci trebas vec polaako poceti osigurati svoju buducnost, a nude ti se momci poput:

- Arslanagic (20)
- Besic (21)
- Gudelj (22)
- Tankovic (18)

Ima tu jos nogometasa, ali ovo su prioriteti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 17:28

TMovac je napisao/la:Mora da se salis? ja se ipak nadam da necemo iduci ciklus gledati Vrsajevica, Ibricica, Sunjica... Njima svaka cast, ali jednostavno nemaju kvalitet da budu u repci.
Ma ne, mislio sam prije svih na Emira Spahića, koji sigurno može odraditi još jedan ciklus. Avdiju, Senijada i slične uopšte ne računam. Dosta zavisi i od toga hoće li Pape ostati na klupi, prije da neće, nego da hoće, sa Papetovim odlaskom šanse su im još manje, ravne nuli.

Vjerovatno ćemo i Zvjezdana Misimovića u Brazilu posljednji put gledati u dresu reprezentacije, Rahimića sasvim sigurno (ako uopšte dobije poziv). Možda Miske i ostane, sve zavisi od selektora, smatram da za njega na klupi još uvijek ima mjesta.

Vidjet ćemo, avgust nije tako daleko.
Voli te tvoje Sarajevo.

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 17:31

Ovo sto zorz pise je cista laz. Nevjerovatno kakve stvari siris, neko ce ti nazalost mozda i povjerovati

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 feb 2014, 17:35

Tvoja, i njegova priča se ovdje apsolutno isto vrijednuju.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 10 feb 2014, 17:35

Ma njemu treba samo iz nogomtnog saveza u kovertu staviti ovo bez i jednog slova
slika
i kraj price...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 17:38

Nisam nista drugo ni rekao. Vec samo da nije istina. Svako nek svoju procjenu uradi. Logicno, koliko realno je da otac tjera sina svoga koji zivi svoj zivot u drugoj drzavi?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Lavcina i 33 gosta.