Igrao bi pored Medunjanina, ono sto su svojevremeno Rahimic i Zahiraovic igrali.Virtu4l je napisao/la:Iako nije klasični defanzivni vezni, vjerujem da bi bio korisniji od Medunjanina.Batko je napisao/la:Gudelj bio igrao u prvih 11 100%..... Apsolutno nema konkurenciju na def veznom.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
A koga bi stavio na klupuBatko je napisao/la:Igrao bi pored Medunjanina, ono sto su svojevremeno Rahimic i Zahiraovic igrali.Virtu4l je napisao/la:Iako nije klasični defanzivni vezni, vjerujem da bi bio korisniji od Medunjanina.Batko je napisao/la:Gudelj bio igrao u prvih 11 100%..... Apsolutno nema konkurenciju na def veznom.
Moram se ispraviti, Salihovic bi mi igrao prije Medunjanina. Miske i Medo na klupu a protiv Argentine i Ibisevic (Hajrovic in)Claus je napisao/la: A koga bi stavio na klupuSalihovića ili Kolašinca
Nije loše.Batko je napisao/la:Moram se ispraviti, Salihovic bi mi igrao prije Medunjanina. Miske i Medo na klupu a protiv Argentine i Ibisevic (Hajrovic in)Claus je napisao/la: A koga bi stavio na klupuSalihovića ili Kolašinca
Kad su Rahimić i Zahirović igrali zajedno, Ibišević je obično bio taj koji je sjedio na kupi. Ovako na prvu, na um mi padaju utakmice sa Bjelorusijom, Francuskom, Portugalom. Nije to loše izgledalo, ali tada je Zahirović bio jedan od važnijih igrača u timu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sada bi tu ulogu mogao dobiti Gudelj ili neko drugi (iako ne ocekujem da ce igarti za nas), ali "problem" je Ibi koji igra dosta dobro a kao ekipi nam ne pase da igramo sa dva spica, posebno protiv jakih timova...Virtu4l je napisao/la:Kad su Rahimić i Zahirović igrali zajedno, Ibišević je obično bio taj koji je sjedio na kupi. Ovako na prvu, na um mi padaju utakmice sa Bjelorusijom, Francuskom, Portugalom. Nije to loše izgledalo, ali tada je Zahirović bio jedan od važnijih igrača u timu.
Zato je po mom viđenju stvari najveća šteta Zahirovićev pad u formi (Rahimićevo starenje ne brojim, to se svakako moralo dogoditi), poslije čega je nastupila kriza. Adnan je do tada briljirao na poziciji zadnjeg veznog, čak i poslije toga dosta korektno odrađivao svoje minute. Ipak, to nije bilo dovoljno da bi držao taj dio terena jednako dobro kao recimo protiv Bjelorusije. Zbog toga bi bilo dobro kada bi Gudelj, ili neko sličan njemu, zauzme najkritičniju poziciju. Govorio sam da je i Seju bolje upariti s nekim, negoli ostati samo na Medunjaninu.
Nije Vedad toliki problem, koliki je problem nedostatak kvalitetnog defanzivca. Dok su Rahimić i Zahirović bili u dobroj formi, Pape je bez ustručavanja stavljao Vedada na klupu. To je rezultiralo nekim od najboljih partija našeg tima, ali i nekim od najlošijih (Rumunija). Nadam se da shvataš šta hoću da kažem. Ne možeš Vedada izbaciti iz tima, ako nemaš igrača približnog kvaliteta da uleti umjesto njega, bez obzira na različite role u timu. U ovom slučaju ni Gudelj nije taj razbijač koji nam treba, a najbliži tome je Bešić, ali i oni su zeleni, tako da nemam neki pametan prijedlog.Batko je napisao/la:Sada bi tu ulogu mogao dobiti Gudelj ili neko drugi (iako ne ocekujem da ce igarti za nas), ali "problem" je Ibi koji igra dosta dobro a kao ekipi nam ne pase da igramo sa dva spica, posebno protiv jakih timova...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
hahahahahahaahhaahahaha bravoDonCorleone je napisao/la:Ne ulazi se u reprezentaciju tek tako, a jos teze iz nje se ispada, rece Ibricic juce.ZutiMrav je napisao/la:Tankovic vs MUimali ko video.r, kasetu da snima..
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal
Naravno da nije toliki problem, ali mislim da imamo igraca pribliznog kvaliteta da uleti umjesto njega.....Znamo i ja i ti da je Vedo u nekim utakmicama igrao desno krilo, vjerujem da ce to igrati i protv Argentine. Misljenja sam da je Hajrovic cak i bolji od njega na toj poziciji jer mu je to prirodna pozicija a Vedi nije...Vedo je klasicni spic i nije neki igrac na krilu mada svojom borbenoscu dosta toga nadokanadjuje, ali ja bi radije igrao 4-5-1 sa klasicnim krilima nego sa ovakvom prinudnom formacijom sa Vedom na krilu, tek tako sto "mora" biti u prvih 11.Virtu4l je napisao/la:Nije Vedad toliki problem, koliki je problem nedostatak kvalitetnog defanzivca. Dok su Rahimić i Zahirović bili u dobroj formi, Pape je bez ustručavanja stavljao Vedada na klupu. To je rezultiralo nekim od najboljih partija našeg tima, ali i nekim od najlošijih (Rumunija). Nadam se da shvataš šta hoću da kažem. Ne možeš Vedada izbaciti iz tima, ako nemaš igrača približnog kvaliteta da uleti umjesto njega, bez obzira na različite role u timu. U ovom slučaju ni Gudelj nije taj razbijač koji nam treba, a najbliži tome je Bešić, ali i oni su zeleni, tako da nemam neki pametan prijedlog.Batko je napisao/la:Sada bi tu ulogu mogao dobiti Gudelj ili neko drugi (iako ne ocekujem da ce igarti za nas), ali "problem" je Ibi koji igra dosta dobro a kao ekipi nam ne pase da igramo sa dva spica, posebno protiv jakih timova...
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
qrcu sviras druze, gospodin je vec rekao da ce sa Vedom i Dzekom na Argentince..Batko je napisao/la:Naravno da nije toliki problem, ali mislim da imamo igraca pribliznog kvaliteta da uleti umjesto njega.....Znamo i ja i ti da je Vedo u nekim utakmicama igrao desno krilo, vjerujem da ce to igrati i protv Argentine. Misljenja sam da je Hajrovic cak i bolji od njega na toj poziciji jer mu je to prirodna pozicija a Vedi nije...Vedo je klasicni spic i nije neki igrac na krilu mada svojom borbenoscu dosta toga nadokanadjuje, ali ja bi radije igrao 4-5-1 sa klasicnim krilima nego sa ovakvom prinudnom formacijom sa Vedom na krilu, tek tako sto "mora" biti u prvih 11.Virtu4l je napisao/la:Nije Vedad toliki problem, koliki je problem nedostatak kvalitetnog defanzivca. Dok su Rahimić i Zahirović bili u dobroj formi, Pape je bez ustručavanja stavljao Vedada na klupu. To je rezultiralo nekim od najboljih partija našeg tima, ali i nekim od najlošijih (Rumunija). Nadam se da shvataš šta hoću da kažem. Ne možeš Vedada izbaciti iz tima, ako nemaš igrača približnog kvaliteta da uleti umjesto njega, bez obzira na različite role u timu. U ovom slučaju ni Gudelj nije taj razbijač koji nam treba, a najbliži tome je Bešić, ali i oni su zeleni, tako da nemam neki pametan prijedlog.Batko je napisao/la:Sada bi tu ulogu mogao dobiti Gudelj ili neko drugi (iako ne ocekujem da ce igarti za nas), ali "problem" je Ibi koji igra dosta dobro a kao ekipi nam ne pase da igramo sa dva spica, posebno protiv jakih timova...
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Znam da je rekao, i rekao sam da ce tako i biti....
Inace, forum je za sviranje qrca...

Inace, forum je za sviranje qrca...
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Pa dobro, to stoji 
Ronaldo - Isco - Bale
Da iskoristim ovaj momenat normalne diskusije, jer je pitanje trenutka kad će padobranci izvšiti još jedan desant na temu.Batko je napisao/la:Naravno da nije toliki problem, ali mislim da imamo igraca pribliznog kvaliteta da uleti umjesto njega.....Znamo i ja i ti da je Vedo u nekim utakmicama igrao desno krilo, vjerujem da ce to igrati i protv Argentine. Misljenja sam da je Hajrovic cak i bolji od njega na toj poziciji jer mu je to prirodna pozicija a Vedi nije...Vedo je klasicni spic i nije neki igrac na krilu mada svojom borbenoscu dosta toga nadokanadjuje, ali ja bi radije igrao 4-5-1 sa klasicnim krilima nego sa ovakvom prinudnom formacijom sa Vedom na krilu, tek tako sto "mora" biti u prvih 11.
Stvari treba gledati hronološki, bar ih ja u ovom trenutku tako gledam. Pape je od početka imao tu neku viziju, koja se na momente pokazala kao ispravnom. Nekako je naš vrtoglavi uspon krenuo dolaskom Adnana Zahirovića, sredinom prošlog ciklusa. Otkrio ga je u onom meču protiv Grčke (neka me neko ispravi ako griješim), nakon toga smo nanizali Bjelorusiju i došli do meč lopte sa Francuskom. Pad naše igre se ponovo poklopio sa padom Adnana Zahirovića, što po mom mišljenju pokazuje da je on bio izuzetno bitan igrač. Pokušavao je Pape to i ranije, jer je Bešiću veoma rano pružio šansu, ne znam jeli Bešić još uvijek najmlađi igrač koji je igrao za nas? Bešićev pad je malo pokvario planove, ali onda se pojavio Zahirović i Pape je mogao nastaviti sa onim što je zamislio.
Kasnije nije bilo vremena za eksperimente, sve utakmice su bile izuzetno bitne i nekako smo pregurali taj period. Sad se situacija ponovo promijenila, neki novi igrači su u planu, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.
Zato me iritira ova situacija sa Zahirovićem, jer on je donio preokret, bar rezultati tako govore. To što je Pape nešto rekao treba okačiti mačku o rep, jer će do utakmice sa Argentinom sve biti otvoreno i tek nakon nje ćemo moći nešto konkretnije komentarisati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Lijepo zapazanje. Zahirovic je bio bitan i moramo priznati da je bio dobar. To jest, pasao je nasoj ekipi. Mnogo je trcao, smetao i isto tako osvajao lopte, odigrao je dosta solidnih utakmica, recimo obje protiv Grcke....Virtu4l je napisao/la:Da iskoristim ovaj momenat normalne diskusije, jer je pitanje trenutka kad će padobranci izvšiti još jedan desant na temu.Batko je napisao/la:Naravno da nije toliki problem, ali mislim da imamo igraca pribliznog kvaliteta da uleti umjesto njega.....Znamo i ja i ti da je Vedo u nekim utakmicama igrao desno krilo, vjerujem da ce to igrati i protv Argentine. Misljenja sam da je Hajrovic cak i bolji od njega na toj poziciji jer mu je to prirodna pozicija a Vedi nije...Vedo je klasicni spic i nije neki igrac na krilu mada svojom borbenoscu dosta toga nadokanadjuje, ali ja bi radije igrao 4-5-1 sa klasicnim krilima nego sa ovakvom prinudnom formacijom sa Vedom na krilu, tek tako sto "mora" biti u prvih 11.
Stvari treba gledati hronološki, bar ih ja u ovom trenutku tako gledam. Pape je od početka imao tu neku viziju, koja se na momente pokazala kao ispravnom. Nekako je naš vrtoglavi uspon krenuo dolaskom Adnana Zahirovića, sredinom prošlog ciklusa. Otkrio ga je u onom meču protiv Grčke (neka me neko ispravi ako griješim), nakon toga smo nanizali Bjelorusiju i došli do meč lopte sa Francuskom. Pad naše igre se ponovo poklopio sa padom Adnana Zahirovića, što po mom mišljenju pokazuje da je on bio izuzetno bitan igrač. Pokušavao je Pape to i ranije, jer je Bešiću veoma rano pružio šansu, ne znam jeli Bešić još uvijek najmlađi igrač koji je igrao za nas? Bešićev pad je malo pokvario planove, ali onda se pojavio Zahirović i Pape je mogao nastaviti sa onim što je zamislio.
Kasnije nije bilo vremena za eksperimente, sve utakmice su bile izuzetno bitne i nekako smo pregurali taj period. Sad se situacija ponovo promijenila, neki novi igrači su u planu, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.
Zato me iritira ova situacija sa Zahirovićem, jer on je donio preokret, bar rezultati tako govore. To što je Pape nešto rekao treba okačiti mačku o rep, jer će do utakmice sa Argentinom sve biti otvoreno i tek nakon nje ćemo moći nešto konkretnije komentarisati.
U nasoj ekipi je on imao jednostavan zadatak, a to je da bude izmedju sredine i odbrane i da osvoji sto vise lopti te da je doda prvom do sebe.....Njegova tehnika dodavanje je losa ali se nekako snalazio i sveukupno je to bilo pristojno....
Gledao sam Zahirovica u Bochumu, oni imaju neke druge filozofije i razmisljanja oko veznih igraca, recimo primjetio sam da Zahirovic ima jako los pas preko 20m, to jest nikakav, a u Bochumu je u nekolicini slucajeva dolazio u situaciju da mora promjeniti stranu ili baciti loptu u dubinu.....Isto tako nerijetko je dolazio u situaciju da mora graditi igru a on to ne moze..... Ono sto se trazilo od njega i sto moze ponuditi definitvno nije za Bochuma jer oni imaju neka druga ocekivanja za veznog igraca, to jest kompletnijeg igraca...
Ja i dalje vjerujem da bi Zahirovic bio od korisiti nasoj ekipi jer ima jasan zadatak a i zna se sta on moze, medutim njegov problem je neigranje u Bochumu....Njemu treba ekipa koja ce 100% pasati njemu, malo je takvih ekipa jer Zaha je starinski igrac i morao bi poboljsati svoju igru sa loptom ali sam ubjedjen da takve ekipe postoje a Bochum nije jedna od njih....
Takve ekipe postoje, Grčka i Rusija su ih pune. Njegov razvoj je baš krenuo kao onaj koji je imao Rahimić. Počeci u našoj ligi, transfer u prosječan ruski klub i sve je djelovalo kao da smo dobili Elvirovog nasljednika. Šteta što su se tada u Nalchiku pojavili finansijski problemi, a Adnan se nije snašao u toj situaciji.Batko je napisao/la:Ja i dalje vjerujem da bi Zahirovic bio od korisiti nasoj ekipi jer ima jasan zadatak a i zna se sta on moze, medutim njegov problem je neigranje u Bochumu....Njemu treba ekipa koja ce 100% pasati njemu, malo je takvih ekipa jer Zaha je starinski igrac i morao bi poboljsati svoju igru sa loptom ali sam ubjedjen da takve ekipe postoje a Bochum nije jedna od njih....
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo da se i ja slozim. Zahirovic tesko da moze igrati u nekim "zapadnim" klubovima, jer danas se trazi DM koji zna igrati i naprijed i nazad. Zahirovic to nazalost ne zna.
Zahirovic je bio dobar u reprezentaciji zato sto nam je igrac njegovih osobina potreban. Nama ne treba jos jedan majstor u ekipi, imamo ih i previse. Nama treba neko ko ce cuvat ledja majstorima, jer mi kad napadamo, napadamo sa sest,sedam igraca sto je veliki problem u slucaju da izgubimo loptu, jer u odbrani ostaju samo stoperi.
To nas je syebalo protiv Slovaka, svi krenu naprijed, Medunjanin koji je igrao tog DM, po defoultu ide naprijed, jer ga navika vuce, ipak je covjek ofanzivni veznjak i kad izgubimo loptu ostaju samo stoperi da brane. Nema tog osiguraca koji je bio Zahirovic, koji ce prekinut kontru faulom ili izbijanjem lopte.
Zahirovic sad ne moze igrat u reprezentaciji jer ne igra u klubu vise od godine. Ja mislim da bi tu poziciju mogao dobro odigrati Besic, Gudelj ili Kolasinac, ako selektor ne pozove jednog od ove dvojice.
Protiv Argentinaca i Nigerijaca ako izadjemo bez tog DM mozemo se samo slikat, bez obzira ko sta govorio, Slovacka nam ne gine.
Zahirovic je bio dobar u reprezentaciji zato sto nam je igrac njegovih osobina potreban. Nama ne treba jos jedan majstor u ekipi, imamo ih i previse. Nama treba neko ko ce cuvat ledja majstorima, jer mi kad napadamo, napadamo sa sest,sedam igraca sto je veliki problem u slucaju da izgubimo loptu, jer u odbrani ostaju samo stoperi.
To nas je syebalo protiv Slovaka, svi krenu naprijed, Medunjanin koji je igrao tog DM, po defoultu ide naprijed, jer ga navika vuce, ipak je covjek ofanzivni veznjak i kad izgubimo loptu ostaju samo stoperi da brane. Nema tog osiguraca koji je bio Zahirovic, koji ce prekinut kontru faulom ili izbijanjem lopte.
Zahirovic sad ne moze igrat u reprezentaciji jer ne igra u klubu vise od godine. Ja mislim da bi tu poziciju mogao dobro odigrati Besic, Gudelj ili Kolasinac, ako selektor ne pozove jednog od ove dvojice.
Protiv Argentinaca i Nigerijaca ako izadjemo bez tog DM mozemo se samo slikat, bez obzira ko sta govorio, Slovacka nam ne gine.
Nisi u pravu. U Brazilu ćemo imati Tina (amiĐino čedo), pokriva dečko sve pozicije na sredini. Ja se ne s(j)ekiram.Mozambik je napisao/la: Protiv Argentinaca i Nigerijaca ako izadjemo bez tog DM mozemo se samo slikat, bez obzira ko sta govorio, Slovacka nam ne gine.
Hajde misevi, zavucite se vise u rupice i ne virite. Evo covjeka koji je obezbjedio reprezentaciji Hajrovice, Kolasinca, oglasio se javno na Facebook. Jusuf Juka Becirovic.
Prestanite vise o Safeta kao da je ratni zlocinac. Koliko ste jadni da ne birate sredstva kada ga napadate.
BUJRUM:
Jusuf Becirovic: za tankovica,gudelja,salanovica,salatica,arslanagica sve je odradeno i podatke polao u savez sekretar bakovic,predsjednik begic,pilav sef reprezentacije,i susic se ukljucio da se odradi sa momcima mislim da su svi kontaktirani prosle sedmice,samo nezaboravite da je velika razlika nas savez mislim na predsjednika nemoze odlucivati kao karadzic u srbiji ili suker u hrvatskoj da smijeni selektora dok nije ni dosao u zemlju sa neke tekme mislim da ce te razumiti kod nas ima taj **** izvrsni odbor svako vuce na svoju stranu vjeruj te da ovim gore navedenim ljudima u savezu nije lako
Prestanite vise o Safeta kao da je ratni zlocinac. Koliko ste jadni da ne birate sredstva kada ga napadate.
BUJRUM:
Jusuf Becirovic: za tankovica,gudelja,salanovica,salatica,arslanagica sve je odradeno i podatke polao u savez sekretar bakovic,predsjednik begic,pilav sef reprezentacije,i susic se ukljucio da se odradi sa momcima mislim da su svi kontaktirani prosle sedmice,samo nezaboravite da je velika razlika nas savez mislim na predsjednika nemoze odlucivati kao karadzic u srbiji ili suker u hrvatskoj da smijeni selektora dok nije ni dosao u zemlju sa neke tekme mislim da ce te razumiti kod nas ima taj **** izvrsni odbor svako vuce na svoju stranu vjeruj te da ovim gore navedenim ljudima u savezu nije lako
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Što rek'o kolega @MoR,
razbijanje mitova i laži & šamaranje epskih razmjera
razbijanje mitova i laži & šamaranje epskih razmjera
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.