Safet Sušić - Pape
- Principatus
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Sto se mene tice nek je i zasluzio taj poziv. Ali ako ga je on zasluzio, onda su ga igraci sa liste na prosloj stranici, vec prekucali, taj poziv. U tome i jeste sustina.
Gdje je S. Vranjes danas? Vojvodina. Sa 27 godina.
Nemogu pratiti svaku ligu, ali mogu povezati fakte.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ok sad ne zasluzuje poziv ali onda ga je itetako zasluzio. Nije napravio nesto vise u karijeri, okrecemo se mladjim i perspktivnijim, samo sam htio reci da se ne proziva Pape zbog njega, jer jedina razlika izmedju njega i Ognjena je sto je Hernandez pogodio a Gekas promasio, ostalo je historijaPrincipatus je napisao/la:Sto se mene tice nek je i zasluzio taj poziv. Ali ako ga je on zasluzio, onda su ga igraci sa liste na prosloj stranici, vec prekucali, taj poziv. U tome i jeste sustina.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Principatus
- Kontakt:
Meni smetaju gluposti kao: Tankovic je premlad, treba u U21.
Isto tako se pisalo prije jednu godinu: Kolasinac je premlad, treba u U21. A tipa pozvali u njemacku U21.
Koje nebuloze. No meni se prigovaralo da pojma nemam, da ce Kolasincu trebati jos dugo da dodje na nivo A repke. Tada sam govorio da trebamo ga sto brze kaparisati, to jest pokrenuti te spore procese, kako bi ga imali sto ranije na raspolaganju. Isto tako sa Tankovicem, kako vrijeme proleti i momak vec igra i protiv Manchester United. Hopa.
A tada su nam u defenzivi nam falili igraci na sve strane. No sreca, pa je Kolasinac dobro odigrao svoju igru prema Susicu i ostao tvrdoglav. Kakva U21 i gluposti, lik igra za Schalke. Vidis kako ga Susic nahvali poslije Mexika, ono bio je ok taj Kolasinac. A Vrsajevic po Susicu rastura svaku utakmicu.
Nemoze biti mjesta u A reprezentaciji za igrace iz Austrijske i HN lige, a ne za jednog iz EPL. Ne u nasoj reprezentaciji, drzave sa 4 Mio stanovnika. To mi sebi nemozemo priustiti. Ma niko normalan to nebi radio, zvao anonimuse a nenormalne potencijale vrijedjao ignorancijom.
Isto tako se pisalo prije jednu godinu: Kolasinac je premlad, treba u U21. A tipa pozvali u njemacku U21.
Koje nebuloze. No meni se prigovaralo da pojma nemam, da ce Kolasincu trebati jos dugo da dodje na nivo A repke. Tada sam govorio da trebamo ga sto brze kaparisati, to jest pokrenuti te spore procese, kako bi ga imali sto ranije na raspolaganju. Isto tako sa Tankovicem, kako vrijeme proleti i momak vec igra i protiv Manchester United. Hopa.
A tada su nam u defenzivi nam falili igraci na sve strane. No sreca, pa je Kolasinac dobro odigrao svoju igru prema Susicu i ostao tvrdoglav. Kakva U21 i gluposti, lik igra za Schalke. Vidis kako ga Susic nahvali poslije Mexika, ono bio je ok taj Kolasinac. A Vrsajevic po Susicu rastura svaku utakmicu.
Nemoze biti mjesta u A reprezentaciji za igrace iz Austrijske i HN lige, a ne za jednog iz EPL. Ne u nasoj reprezentaciji, drzave sa 4 Mio stanovnika. To mi sebi nemozemo priustiti. Ma niko normalan to nebi radio, zvao anonimuse a nenormalne potencijale vrijedjao ignorancijom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Sto se toga tice, Pape ako bi rekao za njega da je premlad skocio bi sam sebi u stomak jer sjetimo se da je Besic bio pozivan u Muamerovim godinama a skoro nikako nije igrao u HSV-u.Principatus je napisao/la:Meni smetaju gluposti kao: Tankovic je premlad, treba u U21.
Vranješ je bio odličan u Rumuniji, bio je jedan od najboljih igrača u ekipi Pandurii, ali postojali su neki problemi oko ugovora, pa je bio posuđen u Cluj, nikad se više nije vratio u matični klub. I posljednju sezonu u Rumuniji je odigrao veoma dobro, osvojio titulu, bio nezamjenjiv u prvoj postavi i redovno je davao golove.
Da, dobio je poziv u reprezentaciju jer je igrao u strašnoj formi, mislim da ga je i Steaua tražila. Dobro se sjećam da su se spominjale neke nepravilnosti u ugovoru, što je vjerovatno kumovalo njegovom odlasku iz Rumunije.
Ko je tada pratio reprezentaciju, sjetit će se koliko su ga rumuni hvalili.
Džaba sve to, kad ga bošnjo pamti samo po ovome,

Da, dobio je poziv u reprezentaciju jer je igrao u strašnoj formi, mislim da ga je i Steaua tražila. Dobro se sjećam da su se spominjale neke nepravilnosti u ugovoru, što je vjerovatno kumovalo njegovom odlasku iz Rumunije.
Ko je tada pratio reprezentaciju, sjetit će se koliko su ga rumuni hvalili.
Džaba sve to, kad ga bošnjo pamti samo po ovome,

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Hvala Bogu pa nije dobio poziv vise tj. da bude u stanju da ponovi 
Prvi amidza bubi ga Tino Sven
Puno iskusniji i veci reprezentativci od njega su pravili slicne kikseve takodje na prijateljskim tekmama, medjutim to nikada niko nije i spomenuo. Razlog? Ti i slicni tebi, poceli pratit' repku od Cirine ere. Svakome se desi, kad se sjetim drugog gola od Makedonaca kako je Hasagic reagovao, pa sta idemo dalje a jos je bio super iskusanZutiMrav je napisao/la:Hvala Bogu pa nije dobio poziv vise tj. da bude u stanju da ponovi
On jedino može biti zamjenik nosača loptiHead je napisao/la:Sta se ovo suska da ce Tino biti zamjenik kapitena
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Head je napisao/la:Sta se ovo suska da ce Tino biti zamjenik kapitena
Inače, mora se popričati sa Tankovićem. Mora ga Pape pozvati, zatim bookirati kartu za London, ne zakasniti na avion (
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Hrgota nije ništa lošija opcija, on je već izgrađen igrač.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma Hrgota se nije toliko nudio k'o Tanković. Ili jeste, ali sam ja to preskočio?
Inače, ja sam ubijeđen da Branimir neće igrati za nas. Znam da je bilo pyzdarija kako bi trebao igrati za Hrvatsku, tako da... A znaš i sam da mi ne znamo (
) nagovarati igrače. Kod nas je i dalje na snazi ona "Ma haj', trenutno imamo ove igrače, lako ćemo poslije".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Mnogo su bitiniji kiksevi u ključnim utakmicama kvalifikacija. Pojedincima se ti kiksevi stalno minimiziraju, kao eto, imaju stare zasluge. Onda se opet vraćamo na dvostruke aršineSabinho je napisao/la: Puno iskusniji i veci reprezentativci od njega su pravili slicne kikseve takodje na prijateljskim tekmama, medjutim to nikada niko nije i spomenuo. Razlog? Ti i slicni tebi, poceli pratit' repku od Cirine ere. Svakome se desi, kad se sjetim drugog gola od Makedonaca kako je Hasagic reagovao, pa sta idemo dalje a jos je bio super iskusan
Nisi ništa propustio, Hrgota nam se nije nudio, u stvari nije se nudio nikome. Hrvati su pokušavali, ali ih je kulturno ohladio. Njihovi mediji su pumpali situaciju kao i uvijek, pa su ostali nasmijani. Hrgota će odabrati reprezentaciju u kojoj će igrati, nema tu puno filozofiranja. Tako da se mi namećemo kao prvi izbor, slično kao u slučaju Gudelja. Jedina razlika je u tome što Gudelj miriše reprezentaciju Srbije, a Hrgota ne miriše nikoga.Monolog je napisao/la:Ma Hrgota se nije toliko nudio k'o Tanković. Ili jeste, ali sam ja to preskočio?Inače, ja sam ubijeđen da Branimir neće igrati za nas. Znam da je bilo pyzdarija kako bi trebao igrati za Hrvatsku, tako da... A znaš i sam da mi ne znamo (
![]()
) nagovarati igrače. Kod nas je i dalje na snazi ona "Ma haj', trenutno imamo ove igrače, lako ćemo poslije".
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Šanse da će Pape otići Tankoviću na noge, pogotovo ako znamo da se radi o mladiću koji može igrati za mlađe selekcije
, veoma su male. Da ne kažem nikakve. Jedina nada je da će potencijalni igrač (u ovom slučaju Muamer) postupiti kao Kolašinac i Hajrović, te da će bez obzira na sve zaigrati za reprezentaciju, najviše zbog patriotizma i ljubavi prema domovini. Zna se kako smo Seferovića izgubili, pošto je bilo "logično" da igra za Švicu. Nažalost, iz godine u godinu smo svjedoci da posao selektora rade Džeko, Spahić i Juka. Doduše, ljudi iz N/FSBiH se također trude da privole mlade nade, ali opet je drukčije kada selektor jedne respektabilne reprezentacije dođe po igrača. To je najbolji način da se nekome da do znanja da je poželjan i dobrodošao. A ne ovako, jer ispada da glumimo Španiju, Njemačku, ili neku drugu vrhunsku selekciju za koju svi očajnički žele zaigrati.
Ovo važi za bilo kojeg igrača koji nam može pomoći (@Virtu4l je pomenuo Hrgotu), posebno za napadače jer smo na toj poziciji deficitarni. A garantujem da bi svaki pristao igrati kada bi mu se obećao put u Brazil
Ovo važi za bilo kojeg igrača koji nam može pomoći (@Virtu4l je pomenuo Hrgotu), posebno za napadače jer smo na toj poziciji deficitarni. A garantujem da bi svaki pristao igrati kada bi mu se obećao put u Brazil
Ja sam uvijek zagovarao tezu da se nekim igračima treba obećati Brazil i na taj način ih vrbovati, ali to je naše forumaško mišljenje i na ovom višem nivou to možda i ne prolazi. To je mač sa dvije oštrice. U ovom slučaju bih to uradio za Gudelja i Hrgotu, razlog je jednostavan, to su nam deficitarne pozicije i oni bi nam riješili taj problem na jedan duži period. Čak mislim da bi se obojica naigrali u Brazilu, posebno Hrgota, jer se ne može desiti da u tri tekme na prvenstvu ne ganjamo rezultat. Možda i za Gudelja važi isto, jer on je korisniji prema naprijed, nego na poziciji zadnjeg veznog. Ko ga je pratio zna o čemu pričam.Claus je napisao/la:Ovo važi za bilo kojeg igrača koji nam može pomoći (@Virtu4l je pomenuo Hrgotu), posebno za napadače jer smo na toj poziciji deficitarni. A garantujem da bi svaki pristao igrati kada bi mu se obećao put u Brazil
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Gudelj bio igrao u prvih 11 100%..... Apsolutno nema konkurenciju na def veznom.
Iako nije klasični defanzivni vezni, vjerujem da bi bio korisniji od Medunjanina.Batko je napisao/la:Gudelj bio igrao u prvih 11 100%..... Apsolutno nema konkurenciju na def veznom.
Head je napisao/la:Virtu4l de stavi lokaciju kod adže na spisku umjesto Poljuda.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da, složili smo se s tim više puta. Hrgota, Tanković i Gudelj su igrači koji moraju biti pod okriljem našeg reprezentativnog fudbala. Barem dvojica od njih. Jedino se ne slažem da je to mač s dvije oštrice, i to iz prostog razloga jer oni naravno neće igrati u prvoj postavi, nego će po potrebi ući s klupe i upisati koji minut na terenu. Dakle, mogu pomoći na terenu ako se bude ganjao rezultat, a sa samim nastupom ih dobivamo za vijek vijekova. Jednostavno, ko god objektivno posmatra stvari, vidi da nemamo šta izgubiti. A dobili bismo investiciju za narednih desetak godina. Slično kao s Hajrovićem i Kolašincem.Virtu4l je napisao/la:Ja sam uvijek zagovarao tezu da se nekim igračima treba obećati Brazil i na taj način ih vrbovati, ali to je naše forumaško mišljenje i na ovom višem nivou to možda i ne prolazi. To je mač sa dvije oštrice. U ovom slučaju bih to uradio za Gudelja i Hrgotu, razlog je jednostavan, to su nam deficitarne pozicije i oni bi nam riješili taj problem na jedan duži period. Čak mislim da bi se obojica naigrali u Brazilu, posebno Hrgota, jer se ne može desiti da u tri tekme na prvenstvu ne ganjamo rezultat. Možda i za Gudelja važi isto, jer on je korisniji prema naprijed, nego na poziciji zadnjeg veznog. Ko ga je pratio zna o čemu pričam.Claus je napisao/la:Ovo važi za bilo kojeg igrača koji nam može pomoći (@Virtu4l je pomenuo Hrgotu), posebno za napadače jer smo na toj poziciji deficitarni. A garantujem da bi svaki pristao igrati kada bi mu se obećao put u Brazil
Gudelj ima kvalitet za prvu postavu, djeluje mi korisnije od Medunjanina, jer je odličan u oba pravca. Što se tiče mača sa dvije oštrice, nisam mislio na situaciju na terenu, već van njega, ali ok, moramo i mi početi prljavo igrati.Claus je napisao/la:Jedino se ne slažem da je to mač s dvije oštrice, i to iz prostog razloga jer oni naravno neće igrati u prvoj postavi, nego će po potrebi ući s klupe i upisati koji minut na terenu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.