Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LloriS
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la LloriS » 07 feb 2014, 05:33

8 poena, 7 skokova i 2 asistencije uz sut 4-10, za tri poena 0-1, solidan nastup Mirze koji je puno bolji bio u odbrani nego u napadu u vecerasnjoj utakmici, nocas protiv Detroita u 1.30 ocekujem veliku podrsku za Mirzu jer se ocekuje dosta nasih navijaca na tribinama i naravno da bude efikasnija igra u napadu.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 07 feb 2014, 05:48

[youtube][/youtube]

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 07 feb 2014, 07:14

Drago mi je sto Mirza veceras nije bio samo staticar na liniji za 3 poena. On moze da bude i dobar power forward protiv nizih ekipa. Zavisiti samo od suta za trojke je vruce-hladno a Mirza je kompletan kosarkas i mora svoju igru prilagodjavati odredjenoj situaciji. Mislim da ce to uvidjeti i J.Kidd?!
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 feb 2014, 09:33

Znaci uzas! Mogu misliti kako je Mirzi veceras bilo izaci na teren, znajuci da je onaj preplaceni da ne kazem sta, koji jednom u mjesec odigra maestralno, pozvan za ovo presmijesno takmicenje. Zbog cega, pitam se, zbog jedne utakmice gdje ga je stvarno islo? Pa imao je i Mirza jednu takvu utakmicu, i to ne protiv nekih levata, nego je zatrpao all starove u liku Dirka i VC-a. No neee, nije to dovoljno.

Koja je komedija ova NBA, sve se svodi na novac i show, citav ovaj sistem je toliko glup da je to za nepovjerovati. Zao mi je Mirze, strah me da mu ne padne samopouzdanje radi ovoga, jer siguran sam da je imao onaj odvratni osjecaj u stomaku.

A JJ? Ne znam kojim imenom da te nazovem, a rado bih... No ne mogu, moderator sam pa moram bajagi drzati neki nivo. DaBogda se provalio na takmicenju, od srca ti zelim da ne pobijedis. Kako imas srca prihvatiti pozivnicu kada pored tebe sjedi momak koji je toliko zeli, a povrh svega znas da je ove godine bolji od tebe u sutanju trica. Jos je gore sto je Mirza o tome javno pricao, pa i nudio se na tvitteru. Ali dzaba, tu je JJ. Kako su ljudi samo bezlicni i sebicni. Djon od cipele njihovim obrazima nije ravan.

Mirza, glavu gore i samo radi druze moj, zainati se iz sve snage i dovedi ih u situaciju da brisu patos pod tvojim nogama.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 07 feb 2014, 10:04

Gledam ovaj video Mirzinog zakucavanja i vidim Williamsa na klupi, motaju mu koljeno.

Jel nam se to brat Deron ozbiljno povrijedio?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2014, 10:05

prvo pozvan za All Star Game pa sad i 3 point contest, msm ne znam koji izbor da nazovem gorim :lol:
davno sam ja rekao da je NBA postala cirkus sa sve onim dresovima, nadimcima i cime sve ne :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 feb 2014, 10:48

_dreamer_ je napisao/la:Znaci uzas! Mogu misliti kako je Mirzi veceras bilo izaci na teren, znajuci da je onaj preplaceni da ne kazem sta, koji jednom u mjesec odigra maestralno, pozvan za ovo presmijesno takmicenje. Zbog cega, pitam se, zbog jedne utakmice gdje ga je stvarno islo? Pa imao je i Mirza jednu takvu utakmicu, i to ne protiv nekih levata, nego je zatrpao all starove u liku Dirka i VC-a. No neee, nije to dovoljno.

Koja je komedija ova NBA, sve se svodi na novac i show, citav ovaj sistem je toliko glup da je to za nepovjerovati. Zao mi je Mirze, strah me da mu ne padne samopouzdanje radi ovoga, jer siguran sam da je imao onaj odvratni osjecaj u stomaku.

A JJ? Ne znam kojim imenom da te nazovem, a rado bih... No ne mogu, moderator sam pa moram bajagi drzati neki nivo. DaBogda se provalio na takmicenju, od srca ti zelim da ne pobijedis. Kako imas srca prihvatiti pozivnicu kada pored tebe sjedi momak koji je toliko zeli, a povrh svega znas da je ove godine bolji od tebe u sutanju trica. Jos je gore sto je Mirza o tome javno pricao, pa i nudio se na tvitteru. Ali dzaba, tu je JJ. Kako su ljudi samo bezlicni i sebicni. Djon od cipele njihovim obrazima nije ravan.

Mirza, glavu gore i samo radi druze moj, zainati se iz sve snage i dovedi ih u situaciju da brisu patos pod tvojim nogama.
jesi li ti komentariso onaj clanak na netsdaily ?

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 07 feb 2014, 10:52

[youtube][/youtube]

Mirza top play sinoc 8-)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 feb 2014, 11:02

Sapce je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Znaci uzas! Mogu misliti kako je Mirzi veceras bilo izaci na teren, znajuci da je onaj preplaceni da ne kazem sta, koji jednom u mjesec odigra maestralno, pozvan za ovo presmijesno takmicenje. Zbog cega, pitam se, zbog jedne utakmice gdje ga je stvarno islo? Pa imao je i Mirza jednu takvu utakmicu, i to ne protiv nekih levata, nego je zatrpao all starove u liku Dirka i VC-a. No neee, nije to dovoljno.

jesam, od muke...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 07 feb 2014, 11:04

daj ne budite smijesni. JJ je vec godinama zvijezda u NBA i normalno da ima puno kredita i kod navijaca i kod ljudi koji odlucuju o tome ko ce ic na taj 3p contest. tu i sponzori imaju pravo glasa, svima je u interesu da veca zvijezda bude tu. mirza je do juce bio DNP coach decision, sada je izborio svoje mjesto u rotaciji, igra finu ulogu u ekipi, samo neka ovako nastavi i iduce godine cemo ga sigurno gledati na tom takmicenju

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 07 feb 2014, 11:09

Ja bih vise volio kad bi se pricalo o tome da Teletovic MORA podici nivo igranja odbrane. Upravo je to ono zbog cega on nema veliku minutazu, i zbog cega ofanzivno limitirani igraci dobivaju prednost nad njim. Covjek stolicu ne moze cuvati u NBA, pretezno zbog toga sto se i ne trudi...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 feb 2014, 11:23

BigDaddy je napisao/la:daj ne budite smijesni. JJ je vec godinama zvijezda u NBA i normalno da ima puno kredita i kod navijaca i kod ljudi koji odlucuju o tome ko ce ic na taj 3p contest. tu i sponzori imaju pravo glasa, svima je u interesu da veca zvijezda bude tu. mirza je do juce bio DNP coach decision, sada je izborio svoje mjesto u rotaciji, igra finu ulogu u ekipi, samo neka ovako nastavi i iduce godine cemo ga sigurno gledati na tom takmicenju
u pravu si. malo se napravila euforija oko toga. meni iskreno to nije toliko vazno. mirza u biti "igra" tek neka 2-3 mjeseca, a JJ nekih 13 godina..
doduse nisam ni zano kako ide to sa odabirom igraca za takmicenje u tricama..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 feb 2014, 11:31

Celikovac je napisao/la:Ja bih vise volio kad bi se pricalo o tome da Teletovic MORA podici nivo igranja odbrane. Upravo je to ono zbog cega on nema veliku minutazu, i zbog cega ofanzivno limitirani igraci dobivaju prednost nad njim. Covjek stolicu ne moze cuvati u NBA, pretezno zbog toga sto se i ne trudi...
kada si zadnji put gledao mirzinu utakmicu?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 feb 2014, 11:31

_dreamer_ je napisao/la:
Sapce je napisao/la:

jesam, od muke...
ok. vidi se na JJ-u da je cmar. mislim da ga mirza skoro nikada ne hvali u intervjuima, da ga je ono ko podrzavo i to. uglavnom spominje derona i KG-a koliko se sjecam

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 feb 2014, 11:36

Sapce je napisao/la:
BigDaddy je napisao/la:daj ne budite smijesni. JJ je vec godinama zvijezda u NBA i normalno da ima puno kredita i kod navijaca i kod ljudi koji odlucuju o tome ko ce ic na taj 3p contest. tu i sponzori imaju pravo glasa, svima je u interesu da veca zvijezda bude tu. mirza je do juce bio DNP coach decision, sada je izborio svoje mjesto u rotaciji, igra finu ulogu u ekipi, samo neka ovako nastavi i iduce godine cemo ga sigurno gledati na tom takmicenju
u pravu si. malo se napravila euforija oko toga. meni iskreno to nije toliko vazno. mirza u biti "igra" tek neka 2-3 mjeseca, a JJ nekih 13 godina..
doduse nisam ni zano kako ide to sa odabirom igraca za takmicenje u tricama..
Pa fazon je sto i nema nekog pravila. Sjednu ljudi i odaberu par igraca. Obicno je tu par igraca iz koju su u vrhu sto se tice procenta suta (pod uslovom da imaju dosta veliki broj ukupnih suteva), i onda ovako ubace par zvijezda. Nije to takmicenje gdje se okupljaju najbolji tricasi, zato i jeste tako smijesno.

@BigDaddy

Pa sta sto je zvijezda u NBA? Mirza je bolji suter od njega ove godine i ako se takmicenje zove sutanje u tricama, onda je smijesno da pozivaju igraca koji ni u svom timu nije najbolji suter. Sto nisu zvali PP, i on je zvijezda, cak je i bio na takmicenju u sutanju trica i pobijedio i kroz karijeru je bolji suter za tri poena od JJ. Poenta je da je odabir igraca lakrdija, ali dobro, buduci da je citava liga cirkus, ne iznenadjuje me. Samo mi je krivo sto je pozvan igrac iz Netsa, da je bio pozvan neko iz nekog drugog ima, ne bih se toliko bunio.

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 07 feb 2014, 11:46

_dreamer_ je napisao/la: Pa sta sto je zvijezda u NBA? Mirza je bolji suter od njega ove godine i ako se takmicenje zove sutanje u tricama, onda je smijesno da pozivaju igraca koji ni u svom timu nije najbolji suter. Sto nisu zvali PP, i on je zvijezda, cak je i bio na takmicenju u sutanju trica i pobijedio i kroz karijeru je bolji suter za tri poena od JJ. Poenta je da je odabir igraca lakrdija, ali dobro, buduci da je citava liga cirkus, ne iznenadjuje me. Samo mi je krivo sto je pozvan igrac iz Netsa, da je bio pozvan neko iz nekog drugog ima, ne bih se toliko bunio.
ti ko da od juce pratis NBA. all star takmicenja su egzibiciona sranja, cisti show program, tu nikad nisu igrali igraci s najboljim procentom suta/skoka/pasova itd vec najveca i najpoznatija imena da bi show bio veci

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 feb 2014, 11:56

@_dreamer_ , Spursi namjerno nisu napravili faul koji bi im donio prsten... Sve ti jasno, njihova liga- njihova pravila. Opusti se i uzivaj ;) Ja uopste ne mislim da je Mirzi krivo ili da se opterecuje glupostima.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 feb 2014, 11:57

Pa, ako je All - Star za ovu sezonu, bilo bi logicno da se gledaju statistike, procenti i dobri igraci za tu, tekucu sezonu, a ne da se ljudi izvlace fakticki iz naftalina jer je, eto, igrao deceniju u nasoj ligi ... :roll: . Bilo bi ga fino vidjeti jer je u pitanju takmicenje pojedinaca, a ne ekipa gdje bi se Mirza izgubio u masi zvijezda. Ljudi bi ga na lijep nacin jos vise upoznali ...

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 feb 2014, 12:02

sve je samo show!
ali to je tajna uspjeha nba-a.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.