FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

corleone87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la corleone87 » 06 feb 2014, 15:30

Kera1133 je napisao/la:Zna li neko kada igramo sa Borcem?
Trebalo bi sutra u Rovinju.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 06 feb 2014, 15:34

tu i tamo je napisao/la:Kako mogu pristupiti forumu na FKZ.
Imam clansku, pise
da samim tim imam pravo na forum...
Kako to ide...
Ne vjeruj svemu sto piše.
BUDI ŽELJO !!!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 06 feb 2014, 15:36

Ovo s leotarom bi zakuhalo do bola (u nasu korist) :mrgreen:

Trebinjci jedini još nisu startovali sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH i, kako sada stvari stoje, na proljeće će u elitnom rangu bh. fudbala nastupiti samo 15 ekipa.

Sada se postavlja pitanje: "Šta će se desiti sa rezultatima odigranih utakmica Leotara, odnosno narednim mečevima koje je premijerligaš sa 'Polica" trebao odigrati?"

U članu 63 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima BiH piše:

"U slučajevima kada je klub rasformiran, kada prestane sa radom ili odustane od takmičenja u toku jesenjeg dijela prvenstva ili od završetka jesenjeg dijela prvenstva do početka proljetnog dijela prvenstva, biće brisan iz takmičenja, sve njegove do tada odigrane utakmice će se smatrati kao da nisu igrane, a naredne po rasporedu neće se registrovati po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika.

U slučajevima kada se klub rasformira, prestane sa radom ili odustane od takmičenja u toku drugog dijela takmičenja, sve njegove do tada odigrane utakmice registrovaće se postignutim rezultom, a sve naredne utakmice po rasporedu registrovaće se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika".

Ipak, da ne bi bile zabune, kontaktirali smo predsjednika Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, koji je pojasnio situaciju oko eventualnog odustajanja Leotara.

"Ukoliko Leotar ne nastavi takmičenje, svi dosadašnji rezultati njihovih utakmica biće izbrisani. Ako Trebinjci uđu u proljetni dio prvenstva, odnosno odigraju najmanje dvije utakmice, 20. i 21. kolo, pa nakon toga odluče da odustanu, odigrani mečevi biće registrovani postignutim rezultatima, dok će preostali biti registrovani službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika", naglasio je Milorad Lale.

Pomalo je nelogično da se drugim dijelom prvenstva smatraju mečevi od 20. do 30. kola, iako su tokom jeseni odigrana četiri kola proljetnog dijela sezone.

"To je odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, koja je donesena prije početka sezone. U Propozicijama FS BiH jasno je napisano da se prvenstvo sastoji od dva dijela, jesenjeg i proljetnog. IO odlučuje koliko će jedan, a koliko drugi dio prvenstva imati kola. Moglo se desiti da prvi dio sezone ima i 28, a drugi svega dva kola. Dakle, sve zavisi od odluke IO", istakao je u razgovoru za MONDO predsjednik Takmičarske komisije FS BiH Milorad Lale.

On je iznio svoj stav, prema kojem nije bilo potrebe za ovakvom odlukom IO, jer Premijer liga ne daje niti jednog reprezentativca BiH. Pritom je očigledno zaboravio na golmana Borca Asmira Avdukića(!), a obzirom da spisak selektora Safeta Sušića za Mundijal još nije saopšten, nije isključeno da se još neko od premijerligaških igrača nađe među putnicima u Brazil!

"Ovakva odluka je donesena da bi se Premijer liga BiH što prije završila, kako bi reprezentacija BiH na vrijeme bila spremna za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ipak, po meni je to nelogično, obzirom da u reprezentaciji nema nijednog igrača iz Premijer lige BiH", rekao je Lale.

Dakle, u slučaju odustajanja Leotara, došlo bi do "tumbanja" na tabeli Premijer lige BiH. Iz svega toga, najviše bi profitirao aktuelni šampion Željezničar (+3 boda), dok bi najveći gubitnici bili Sarajevo i Olimpik (-6).

Sarajevski "plavi" imali bi umjesto sadašnja dva, čak četiri boda više od drugoplasirane ekipe. Sarajevo bi sa druge pozicije, "skliznulo" na peto mjesto sa pet bodova manje u odnosu na lidera.

Ukoliko prvi šampion BiH ne nastupi u nastavku sezone Premijer lige BiH, biće prebačen u najniži rang takmičenja (Regionalnu ligu Republike Srpske, grupa "Jug"), a narednu sezonu počeće sa -12 bodova.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 feb 2014, 15:44

NE bi ništa zakuhalo jer bi igrali utakmicu manje u proljeće pa bi nam, npr Sarajevo sa pobjedom u tom kolu kad mi ne igramo, ponovo prišlo na dva boda. JEdino bi bilo dobro šta bi nas malo rasteretilo u skučenom rasporedu.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 06 feb 2014, 15:47

zaboljisportuBiH je napisao/la:NE bi ništa zakuhalo jer bi igrali utakmicu manje u proljeće pa bi nam, npr Sarajevo sa pobjedom u tom kolu kad mi ne igramo, ponovo prišlo na dva boda. JEdino bi bilo dobro šta bi nas malo rasteretilo u skučenom rasporedu.
Prakticno ovi sto su gubili bodove su na dobitku, ovi koji nisu igrali odmaraju, sto bi bilo ekstra jer je zgusnut raspored ovima koji igraju kup. Na to sam i mislio. "Sta bi bilo kad bi bilo", al ovako gledajući na dobitku smo.

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 06 feb 2014, 15:49

dok će preostali biti registrovani službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika", naglasio je Milorad Lale.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 feb 2014, 15:51

u svakoj varijanti bi efektivno dobili tri boda bez puta i gostovanja. što je svakako dobro.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 06 feb 2014, 15:53

Jel se igra ova utakmica sa Rumunima,na **** pise samo SKR a na nekim drugim stranicama 0:0 da je prvo poluvrijeme a citao sam juce da ce biti odgodjeno..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 feb 2014, 16:27

Ne igra se sa Rumunima.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 06 feb 2014, 17:26

ne bi mi ništa profitirali ovim, osim što ne bi putovali na gostovanje. što ne mora nužno biti dobro, jer leotar bi svakako trebali dobiti jer neće imati uopšte ekipu (kao nekad đerzelez zenice i slični) pa bi mogli neki igrači očistiti kartone protiv njih. mada ovako neće biti šanse ni da se neko povrijedi ili leotar slučajno otkine bod.

u bilo kojoj varijanti stanje na tabeli ostane isto. ako se rezultati leotara izbrišu, stanje na tabeli ostaje isto, a profitiraju jedino oni koji nisu pobjedili leotara (a sarajevo i olimpic su ih pobjedili oba puta). u slučaju da se ostave svi rezultati a naredni registruju 3:0, stvar ostaje ista, samo možda se gol-razlika mjenja.

da smo npr igrali nerješeno sa leotarom, onda bi profitirali od toga da se izbrišu svi rezultati. ovako ništa. profitiraju samo (ako leotar odma odustane, ne i ako odigraju 2 kola) slavija i zvijezda, te ovih par ekipa što si igrali nerješeno sa leotarom.

ako leotar odustane, onda ćemo umjesto 6 imati samo 5 gostovanja (u kojima su i olimpic i slavija). dakle samo 3 odlaska van grada + kup.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 feb 2014, 17:31

u kolikom god raspadu da je leotar, bilo je i većih čuda od toga da oni nama skinu bod u trebinju. tako da bi svakako dobro bilo da ne idemo na to gostovanje, a da saldo bude k'o da smo pobijedili. ako ništa autobus košta :mrgreen:

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 06 feb 2014, 17:42

fkzeljeznicarba je napisao/la:Šiljak: Odgovornost je velika, ali plan je ostati najbolji u državi

http://fkzeljeznicar.ba/siljak-odgovorn ... zavi/7948/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja ovog covjeka znam jbt :lol:
NO PYRO NO PARTY

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 06 feb 2014, 19:04

Koliko je Spahic propao ,nadam se da ce shvatit ovo ozbiljno i da se vrati u kakvu takvu formu,bice od koristi,sto se tice novog stopera,gledao sam ga par puta,za nasu ligu ovakvi stoperi,visoki,pomalo tromi su idealni,cekam jos jednog igraca koji ce igrati krilo,da je iole brz,da Armin ima sa kim da igra.
Zeljeznicar! 1921 !

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 06 feb 2014, 19:51

Kao prvo, pozdrav plavoj naciji!
fkzeljeznicarba je napisao/la:Šiljak: Odgovornost je velika, ali plan je ostati najbolji u državi

http://fkzeljeznicar.ba/siljak-odgovorn ... zavi/7948/" onclick="window.open(this.href);return false;
Interviju nas je definitivno približio budućem direktoru kluba i njegovim planovima, zadovoljan sam. Prvi dojam je pozitivan, djeluje mi kao pošten i sposoban čovjek koji ne bježi od obaveza. Nadam se da sam u pravu i da je pred nama perspektivna budućnost.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 06 feb 2014, 20:24

Utakmica sa Rumunima registrovana 3:0, sutra protiv Borca

http://fkzeljeznicar.ba/utakmica-sa-rum ... orca/7959/" onclick="window.open(this.href);return false;

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 06 feb 2014, 20:25

fkzeljeznicarba je napisao/la:Utakmica sa Rumunima registrovana 3:0, sutra protiv Borca

http://fkzeljeznicar.ba/utakmica-sa-rum ... orca/7959/" onclick="window.open(this.href);return false;
a jesmo li sad prosli u polufinale istra kupa ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 feb 2014, 20:27

ZZtop10 je napisao/la:
fkzeljeznicarba je napisao/la:Utakmica sa Rumunima registrovana 3:0, sutra protiv Borca

Mislim da nema polufinala nego da drugoplasirani po grupama igraju utakmicu za treće mjesto.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 feb 2014, 20:32

DukeOfWellington je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:

Mislim da nema polufinala nego da drugoplasirani po grupama igraju utakmicu za treće mjesto.
Sunday, 09.02.2014.
13,00h - "Gradski stadion", Umag Match for 3rd place
15,00h - "Stadion Laco", Novigrad Finals
DRUG NEBI TI PUNCA

darkangel54
Kontakt:

Post Postao/la darkangel54 » 06 feb 2014, 21:38

A vidi nam Emraha betona !

" onclick="window.open(this.href);return false;
Željezničar Za Život Cijeli ...

Moja i Tvoja BOSNA!

POTPIS !

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 feb 2014, 22:27

Sad smo kao drugi u grupi na ovom turniru, ima li nastavak turnira, finale, 3. mjesto?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, kontra i 51 gost.