EP 2010 Austrija - rukomet

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

CRNI_SA
Kontakt:

Re: EP 2010 Austrija - rukomet

Post Postao/la CRNI_SA » 25 jan 2010, 17:59

ljubav je napisao/la:Wow, koja lakrdija od sudenja, anbelivbl!

Íslendinga með stóru tsunami högg á höfuðið á Króata!
ovdje se moram sloziti s tobom 8-)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2010, 17:59

Pastuh je napisao/la:
Offside je napisao/la:Kako ovaj čungalunga podnosi činjenicu da u najboljem svjetskom klubu, devetku nosi kockasti?

Ko ti je taj ?

Misliš onaj Brazilac :lol:

to mu ne smeta.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 25 jan 2010, 18:02

kakavdanakneiskustvu je napisao/la: standardna priča,kad god ekipe za koje ti navijaš ne pobijede ,krive su sudije,de promijeni više taktiku,ako su islanđani toliko jači od slabašnih hrvata,trebali su i uz pomoć sudija za hrvate pobijediti

Nema tu taktike, sramotne odluke su donosili.
Jacobsona izbacise u 35 minuti i onda niz iskljucenja koja su dovela do toga da je Island skoro citavo drugo
poluvrijeme igrao sa igracem manje.
Takoder nsu sankcionisali valjanje Hrvata koji su se u svakom napadu izlezavali na podu, a Duvnjak pravi
korake u svakom drugom napadu koji se naravno ne sviraju.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 jan 2010, 18:04

defender je napisao/la:Koja to reprezentacija je jaka bez golmana :?: Sta si francuzi onda bez Omeyera ?
Velesila !
FK Pjetlovi

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 25 jan 2010, 18:13

Ja se u rukomet ne razumijem dobro kao neki ovdje, ali čini mi se da Hrvati ovo uzimaju. Ne zato što su najkvalitetniji, nego zbog karaktera i taktike. Pa evo i danas 50. minuta nema ih nigdje, ali zato u zadnjih deset minuta kad je protivnik izmoren, dodaju gas i na kraju zamalo pobjeđuju, mada je ovaj bod po meni garancija polufinala. I što je najinteresantnije najmlađa su ekipa na turniru (prosjek 24 g.) ali u prelomnim trenucima ruka im ne drhti. Evo primjer mali Duvnjak, nema ga cijelu utakmicu i u zadnje dvije minute, dvije bombe u rašlje.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 jan 2010, 18:14

Bijeljinac je napisao/la: Zarad Toskica je prosle godine jedan talentovan momak iz danske lige otjeran iz reprezentacije (napustio ekipu u toku sampionata kad mu je 'prekipjelo'), a nama je ostao Alem :roll:
O kom momku pričaš? Nisam u toku. :?
Bijeljinac je napisao/la: Nada onda ostaje jedino u golmane, a ni njih Srbija vise nema. Prosla su vremena Belog Stojanovica, Pase Djordjica, Dejan Peric ima vec 39 godina, Vojvoda Sterbik (Spanija) i Nenad Puljezevic (Madjarska) su otjerani iz reprezentacije, i zato danas imamo Pejanovica i Stanica, prosjecne golmane.

Možda je dugoročno rješenje za golmansku poziciju,mladi Strahinja Milić,momak koji je iz Partizana otišao u Kiel sa 17 godina.Kasnije igrao u Danskoj,prošlog ljeta se vratio u Partizan,bio je nešto povrijeđen,sad nekad bi se trebao vratiti na teren.Onako,po konstituciji podsjeća na "Vojvodu" Šterbika,sa nepunih 20 godina ima preko 100 kg,ima visinu,ima talenat.

Bijeljinac je napisao/la: Pocelo je sukobom interesa kada je udaljen Pokrajac posle bronze u Francuskoj 2001. Tuta je bio neposvecen, Kurtes prekratko, Vujovic i crnogorski lobi su upropastili reprezentaciju i otjerali pola reprezentacije, Cvele je nesto pokusavao, ali sam nije mogao nista. Hasanefndic je takodje jedna u nizu izmanipulisanih osoba. Ovaj Radja bi bio dno dna :roll: nadam se da nece i ta bijeda zadesiti.
Kad bi otišla aktuelna garnitura ljudi iz Saveza, i kad bi se vratio Branislav Pokrajac,vratili bi se u vrh kad-tad.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

kikach
Kontakt:

Post Postao/la kikach » 25 jan 2010, 18:20

Bijeljinac je napisao/la:
kikach je napisao/la:Što se Srbije tiče, da su igrali Bojinović i Nikolić dobili bi Austrijance pa makar kak' bi se reklo na guzove. Ali vidimo da su i oni proglašeni "starcima". :lol: Nikolić koji je bio jedan od najboljih pivota na svijetu (kad je igrao sa Balićem u Portlandu). Valjda je bolji onaj Vilovski. :lol: Bože me sačuvaj trenerske pameti.
Opet bi Srbija izgubila! I s Ratkom i s Mladenom. Problem Srbije nisu pojedinci, nego selekcija pojedinaca, los koncept i lajt-motiv eks-jugoslovenskog sporta - savez! Nikolic jeste bio pivot svjetske klase, ali je bio, sad je omatorio, nije vise onaj stari, vidjelo se to prosle godine u Hrvatskoj. Srbija NEMA vise vrhunskog pivota! Dragan Skrbic je bio broj 1 na svijetu svojevremeno, bio je neprikosnoven, najbolji svjetski rukometas krajem prosle decenije. Ja ga se sjecam jos kad je igrao u Zvezdi prije 20-ak godina, gledao sam ga cesto u Pioniru, tada se znalo da ce biti velikan, ali tu bih sada vec ulazio u periferiju struke koja se u bivsoj Jugoslaviji izuzev Hrvatske i Slovenije ne reformise. Ratko Nikolic je spadao u zenitu svoje karijere (prije 5-6 godina) medju tri najbolja pivotmena. Alem Toskic objektivno ne posjeduje ni 10% kvaliteta jednog Skrbica ili Nikolica iz najboljih dana. Problem je sto Toskic nije mlad i sto igra 6-7 godina u reprezentaciji, a i ranije se jasno vidjelo da je limitiran prosjecan igrac. Trebalo je traziti druga resenja. Zarad Toskica je prosle godine jedan talentovan momak iz danske lige otjeran iz reprezentacije (napustio ekipu u toku sampionata kad mu je 'prekipjelo'), a nama je ostao Alem :roll:
Sto se tice Bojinovica, njegov izostanak je opravdan i ja sam ga podrzao. Hasanefendic je zelio da koliko moze podmladi ekipu, a na bekovima (jedino!) Srbija nije deficitarna. Istina nedostajao je zbog povrede drugi bek-suter koji se moze nazvati svjetskom klasom (pored Momira Ilica), Marko Vujin. Zasto su bekovi bili medjutim ispod svog prosjeka je sasvim jasno, sva igra se bazirala na njima i jasno je da jedan Ilic vise daje golova u Kilu gdje igra sa jos 5 saigraca u fazi napada, dok je u reprezentaciji Srbije igrao samo sa dvojicom. Srbija je igrala bez pivota i bez krila! Kao i Hrvatska prije desetak godina kad je bila gdje je Srbija danas (istina ne toliko evidentno kao Srbija, ali tada se najvise 'duvalo' sa spoljnih pozicija, a golmani su bili jos bolji nego danas). Onda je dosao Cervar i vratio stil igre iz 80-ih, vratio sirinu u igri u napadu, po cemu je jugoslovenska skola bila prepoznatljiva. Istina 90-ih se svjetski rukomet nije bazirao toliko na igri preko krila kao sto je bio slucaj recimo 80-ih, ali taj je segment ponovo dobio na velikom znacaju u ovoj deceniji na izmaku zahvaljujuci ubrzanju igre (najbolji primjer koliko su time profitirale do juce prosjecne reprezentacije poput Danske, Islanda i Norveske, dok je jedna Svedska koja je tradicionalno imala vrhunske pivote i bekova nestala, sto zbog manjeg talenta njenih igraca, sto zbog neprilagodjavanja trendovima). Srbija nije imala ni 90-ih vrhunska krila, ali su Matic, Maksic, Milosavljevic ili posle Sudzum ucestvovali u igri i otvarali potreban prostor Skrbicu, Jovanovicu, Perunicicu... Najbolje krilo je bio istina Aleksandar Knezevic ali on je iz vansportskih razloga prerano udaljen iz reprezentacije. Danas je sramota za svjetski rukomet da u jednoj solidnoj reprezentaciji (ne vrhunskoj) igra jedan Kojic krilo. Covjek je poput Dinara ili ranije Dominikovica, klasicni odbrambeni igrac, samo sto su ova dvojica normalno bekovi, dok je Kojic krilo :roll: :lol: Ne zna otvoriti kontru, niti je istrcati kako treba :roll: , prespor je za krilo, neelastican, nema odraz, nema sut - a igra u fazi napada :!:
Zasto je to sve tako? Nisu krivci ni igraci, a najmanje Sead Hasanefendic. Covjek je potvrdjeni dokazani strucnjak. No, angazovan je uoci prvenstva, niti je poznavao prilike u srpskom rukometu, niti je bio upoznat sa bazom igraca kojom danas raspolaze srpski rukomet. Uzeo je vruc krompir u sake i bojim se da ce na kraju biti zrtveni jarac sportskih analfabeta koji danas vode srpski rukomet. Da nesreca bude veca EHF je promijenio sistem kvalifikacija, izbacio baraz za evropsko, dakle bilo je dosta vremena za uigravanje i za selekciju, ali to je trebalo ciniti sa jednim strucnjakom! Cvetkovic nije klasa Hasanefendica, ali ili je trebao biti smjenjen posle 8. mjesta na svjetskom prvenstvu ili je trebao ovaj ciklus privesti kraju, pa onda traziti bolja resenja. Takodje stil igre Srbije je upitan. Zastario je. Jos uvijek imamo gladijatore u odbrani, ali danasnji rukomet je dovoljno napredovao da se takva cvrsta odbrana lako eliminise. Nada onda ostaje jedino u golmane, a ni njih Srbija vise nema. Prosla su vremena Belog Stojanovica, Pase Djordjica, Dejan Peric ima vec 39 godina, Vojvoda Sterbik (Spanija) i Nenad Puljezevic (Madjarska) su otjerani iz reprezentacije, i zato danas imamo Pejanovica i Stanica, prosjecne golmane. Cak smatram da je i Danijel Saric kvalitetniji od njih, ali ni on nije bio podoban. Zao mi je Hasanefendica, nadam se da ce ostati na klupi, ali ne vjerujem mnogo u to. Srbiji dolazi u nezgodnom momentu domacinstvo evropskog prvenstva, a mozda ipak ne prekasno, mozda je ovaj najgori plasman u istoriji srpskog rukometa dosao u poslednji cas kao opomena, a vremena na srecu ima jos (ukoliko bi se znalo pravilno iskoristiti).
Ja ipak nisam optimista, mnogo je toga loseg se desilo i dugo je trajalo. Pocelo je sukobom interesa kada je udaljen Pokrajac posle bronze u Francuskoj 2001. Tuta je bio neposvecen, Kurtes prekratko, Vujovic i crnogorski lobi su upropastili reprezentaciju i otjerali pola reprezentacije, Cvele je nesto pokusavao, ali sam nije mogao nista. Hasanefndic je takodje jedna u nizu izmanipulisanih osoba. Ovaj Radja bi bio dno dna :roll: nadam se da nece i ta bijeda zadesiti.
Sto se tice ostatka turnira, pa ne vidim da ima iznenadjenja, otprilike sve je isto kao i ranijih godina. Cesi redovno tuku Slovence na velikim takmicenjima poslednjih godina, pa ne vidim tu iznenadjenje, Nijemci vec godinama nisu vrh posle povlacenja generacije Svarcera, Baura, Krecmara i Kermana, titula 2007. je bila oduzeta Francuzima sudijskim navlacanjem, tamo su gdje im je trenutno i mjesto. Ne vidim takodje razloga potcjenjivati Hrvatsku, ni za mene nisu na ranijem nivou, ali imaju iskustvo i zivce u zavrsnici, i to ce im biti dovoljno za medalju. Koju? Vidjecemo. Poljaci nastavljaju kontinuitet (podsjecaju me na srpsku generaciju iz 90-ih), navijam za njih u drugoj rundi. Takodje kao srpskom navijacu mi je bilo interesantno pratiti grupu D. Zbog pet rukometasa, 4 bivsa srpska reprezentativca i jednog koji se nudio srpskoj reprezentaciji, ali je kao i ova cetvorica odbijen. Dakle Sterbika u Spaniji, Karabatica u Francuskoj, te Puljezevica, Eklemovica i Krivokapica u Madjarskoj. Zao mi je sto su Madjari ispali i nadam se da ce Nikola Karabatic igarti jos jedno finale. Nazivati ih sada 'izdajnicima' ne pada mi napamet, to je sovinisticki i primitivno, momci su sportisti i bave se sportom. Srecno svima, sto bolje karijere i sto manje povreda svoj petorici. I posto je Srbija u barazu za svjetsko medju nosiocima, a Madjarska nije, nadam se da cemo izbjeci Madjare. Grci, Litvanci, Holandjani ili Portugalci bi bili potaman, u stvari bilo ko, samo ne Madjari.
Odličan tekst. Nema se tu šta više dodat ni oduzet.

kikach
Kontakt:

Post Postao/la kikach » 25 jan 2010, 18:27

Offside je napisao/la:Ja se u rukomet ne razumijem dobro kao neki ovdje, ali čini mi se da Hrvati ovo uzimaju. Ne zato što su najkvalitetniji, nego zbog karaktera i taktike. Pa evo i danas 50. minuta nema ih nigdje, ali zato u zadnjih deset minuta kad je protivnik izmoren, dodaju gas i na kraju zamalo pobjeđuju, mada je ovaj bod po meni garancija polufinala. I što je najinteresantnije najmlađa su ekipa na turniru (prosjek 24 g.) ali u prelomnim trenucima ruka im ne drhti. Evo primjer mali Duvnjak, nema ga cijelu utakmicu i u zadnje dvije minute, dvije bombe u rašlje.
Ma nisu normalni. :lol:

Islanđani vode 99 % utakmice, i ovi ih na kraju skoro uzmu. :lol:

Utakmica je bila luda da luđa ne može biti. Zadnjih pet, šest napada i Hrvati i Islanđani su dali takve golove da je to za knjige. Kako su samo skidali paučinu. :lol:

Šta me još fascinira. Rezultat neriješen, Hrvatska ima loptu 36 sekundi prije kraja. Velikoj većini ekipa bi sudije sudile pasivan napad, ali ovi to tako majstorski izvuku da napad traje par sekundi do kraja. Znači imaš zadnji šut.
Ako uđe super, ako ne i bod je velik kao kuća. Za to je Balić tata mata od zanata. ;)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2010, 18:32

Offside je napisao/la:
Pastuh je napisao/la:
Offside je napisao/la:Kako ovaj čungalunga podnosi činjenicu da u najboljem svjetskom klubu, devetku nosi kockasti?

Ko ti je taj ?

Misliš onaj Brazilac :lol:
Nisam ni rekao da je Hrvat, može on biti i Islanđanin, ali kockasti je kockasti. Doduše nedavno je i pravi Hrvat Šuker nosio devetku najboljeg kluba na svijetu.
Ja mislim da je vrijeme da Cikcanga podnese moralnu ostavku na poziciju Arsenalovog navijača.

e ali on reče da on nije samo navijač,nego je on i dio arsenala

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 25 jan 2010, 18:37

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Ako jeste dio, onda je to onaj truli dio na izdisaju. Znači da šutke odobrava konstantno Wengerovo kroatiziranje najboljeg kluba na svijetu. E vidiš, zato ja od njega zahtjevam ostavku i to neopozivu.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 25 jan 2010, 18:50

Iako su mi Rusi simpaticni, veceras cu zbog radi visih ciljeva navijati za Dansku, a radujem se ponovno blistavoj
partiji Atomca.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 25 jan 2010, 18:55

Znaci,veceras ce Danci izgubiti :)
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 jan 2010, 18:59

Bit ce vjerovatno nerjeseno.
Posto ovaj gotivi Ruse a navija trenutno za Dansku.
Logicki slijed od toga je x :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2010, 19:00

ljubav je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la: standardna priča,kad god ekipe za koje ti navijaš ne pobijede ,krive su sudije,de promijeni više taktiku,ako su islanđani toliko jači od slabašnih hrvata,trebali su i uz pomoć sudija za hrvate pobijediti

Nema tu taktike, sramotne odluke su donosili.
Jacobsona izbacise u 35 minuti i onda niz iskljucenja koja su dovela do toga da je Island skoro citavo drugo
poluvrijeme igrao sa igracem manje.
Takoder nsu sankcionisali valjanje Hrvata koji su se u svakom napadu izlezavali na podu, a Duvnjak pravi
korake u svakom drugom napadu koji se naravno ne sviraju.

pa već sam ti rekao,standardna priča kad tvoje ekipe ne pobijede,uvijek su sudije krive za to,ovim pisanjem samo to potvrđuješ

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2010, 19:04

Offside je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Ako jeste dio, onda je to onaj truli dio na izdisaju. Znači da šutke odobrava konstantno Wengerovo kroatiziranje najboljeg kluba na svijetu. E vidiš, zato ja od njega zahtjevam ostavku i to neopozivu.

tačno,u pravu si,čuj ti to da u najboljem klubu svih vremena igra jedan hrvat,stvarno sramota da takve fudbalske neznalice ako je vjerovati cikcangi imaju predstvnika u MOĆI

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2010, 19:07

ljubav je napisao/la:Iako su mi Rusi simpaticni, veceras cu zbog radi visih ciljeva navijati za Dansku, a radujem se ponovno blistavoj
partiji Atomca.

viši ciljevi?

čekaj,navijaćeš za dance a raduješ se blistavoj partiji rusa,pa ima li to ikakvog smisla?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 25 jan 2010, 19:10

Nisam gledao utakmicu (ucio sam :D ), pa ako mi netko moze ukratko prepricat (objektivno ako je moguce) tijek utakmice.
Ako pobjedimo Austrijance, mislim da smo u polufinalu..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 25 jan 2010, 19:11

Da, visi ciljevi.

Nisam rekao Rusa, nego Atomca.

Bit ce to dobra tekma, ali cu vjerovatno gledati islamofoba Bakira i 60 min. jer moram biti
spreman za svoju buducu karijeru.

@dubrava

Efvo objektivno, Island vodio citavu utakmicu i onda Hrvati posli stizati prvenstveno
zbog cinjenice da je Island cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igracem manje.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2010, 19:13

ljubav je napisao/la:Da, visi ciljevi.

Nisam rekao Rusa, nego Atomca.

Bit ce to dobra tekma, ali cu vjerovatno gledati islamofoba Bakira i 60 min. jer moram biti
spreman za svoju buducu karijeru.

@dubrava

Efvo objektivno, Island vodio citavu utakmicu i onda Hrvati posli stizati prvenstveno
zbog cinjenice da je Island cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igracem manje.

ja upravo provjerio,na prvenstvu nema repke sa nazivom koji asocira na ime atomci.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 25 jan 2010, 19:14

Atomac je Igropulo, a ne repka.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.