Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la OnlyUnited » 03 feb 2014, 23:50

Nemoguce je povlaciti neke paralele na relaciji SAF-Moyes.. Ima uvjek pro i kontra.. Pro-ostavio sampionsku ekipu, odma ide kontra-dobrim djelom istrosena... Carrick < Carrick (dosta je razloga), mogao bi ovo napisati za dosta igraca.. Ako trener ima odredjeni sistem, a stvari do sada ne funkcionisu, morat ce ili igrace prilagoditi sistemu ili obratno..
Naravno da je Moyes dobar takticar, prije svih taj je koji ima zadnju rijec, ali taktiku kroji citav strucni tim, koji je naravno on izabrao, ali pazite tu je i Giggs, koji se nesto pita, a ako i jedan igrac zna sta je takticka zamisao, onda je on, citave dvi decenije ucio od najboljeg...
- Ed Woodward for Prime Minister !

516MK
Kontakt:

Post Postao/la 516MK » 03 feb 2014, 23:55

Cartman je napisao/la:Dobro, ali koja je to cijena Mourinha? Sta je to toliko grozno uradio u Chelseau, Interu ili Portu? U Realu je bilo svega i svacega, ali sjetimo se da je atmosfera izmedju njih i Barcelone bila nevjerovatna u to vrijeme. Igraci su se ponasali kao zivotnije, iz oba kluba.
Pa što se mene lično tiče, od kada je on došao u CFC oni su mi svojom igrom postali najmrži klub u PL ponajviše zato što su tada imali možda i jaču ekipu nego sad, a igrali **** igru kontri i konstantih 6 defanzivaca. U Realu je uz pomoć Pepea izvlačio ono najgore od igrača, pogane poteze, bezobrazluk neviđeni (sjeti se samo onih čišćenja crvenih kartona u LP kad mislim da su Pepe i Ramos povrijedili dva igrača) i uz sve to mahnitanje, još i bezobrazluk u medijima da ti se zgadi čitati njegove izjave. U Portu je napravio najbolji posao, prosječna ekipa se popela na vrh, ali bez igre, baš kao i Grci na Euru - FUJ, ali i to je uspijeh. Njegove trofeje čovjek mora poštovati, ali način na koji je došao do njih ne i ja to ne volim. Nadam se da se bolje razumijemo sada.
OnlyUnited je napisao/la:Nemoguce je povlaciti neke paralele na relaciji SAF-Moyes.. Ima uvjek pro i kontra.. Pro-ostavio sampionsku ekipu, odma ide kontra-dobrim djelom istrosena... Carrick < Carrick (dosta je razloga), mogao bi ovo napisati za dosta igraca.. Ako trener ima odredjeni sistem, a stvari do sada ne funkcionisu, morat ce ili igrace prilagoditi sistemu ili obratno..
Naravno da je Moyes dobar takticar, prije svih taj je koji ima zadnju rijec, ali taktiku kroji citav strucni tim, koji je naravno on izabrao, ali pazite tu je i Giggs, koji se nesto pita, a ako i jedan igrac zna sta je takticka zamisao, onda je on, citave dvi decenije ucio od najboljeg...
Rano je staviti u istu rečinicu ime DM i SAF, treba tu još puno rada i razumijevanja nekih stvari, nije to FM. Iskreno se nadam da će izaći na pravi put, nije mi mrzak DM, nije ni posebno drag, ali volio bih da uspije ponajviše zbog tradicije :)
Zadnja izmjena: 516MK, dana/u 03 feb 2014, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
06.02.1958. Munich air disaster
01.07.2011. United signed Lingard
19.05.2014. Van Gaal was confirmed as the new manager
27.05.2016. Dolaskom Mourinha zabija se zadnji ekser u kovčeg Fergusonovog Uniteda

---NAJCRNJI DANI U HISTORIJI MANCHESTER UNITEDA!---

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 feb 2014, 23:58

Cartman je napisao/la: Ni tebi nije jasno da je Moyes MANAGER, ne trener. Znaci on je itekako zaduzen i za transfere. Dijeli donekle krivicu sa onim Woodwardom, ali Moyes ima najvecu odgovornost za sve sportske rezultate u Unitedu. Tu se ukljucuju i transferi.
Nema najveću, al' snosi dio krivice. A rekao sam već, on je pokušao pojačati vezu, očito je pogreška napravljena u situaciji sa Fabregasom, a Andera jednostavno nisu htjeli platiti koliko su oni zahtijevali i to je to.
Cartman je napisao/la:I vama ne valja ni jedan igrac. Pa zapitajte se zasto je bas svaki igrac osim Rooneya slabiji ove sezone? Zasto on ne moze izvuc najbolje iz igraca? Sta ustvari ocekujete od njega, nista nije napravio a po vama je super. Pa mora da mislite da je covjek retardiran, jer ne ocekujete apsolutno nista od njega.
Tebi očito samo Moyes ne valja, sve ostalo je za pohvalu. :mrgreen: Ni ovo da Moyes nema nikakve krivice nije istina, kao ni to, istina je negdje između, jasno je da je ovom timu potreban remont, koji je isuviše dugo odgađan (ili su rađene greške kao ona sa Pogbom, dovođenje Younga itd) počev od odbrane, preko veze, pa do krila.

Ja sam rekao šta očekujem, imam strpljenja, dati čovjeku novac da obavi taj posao, i ond asljedeće sezone top 4 mora biti ostvareno. Ukoliko to ne bude slučaj, jasno je šta treba uraditi. Do tad se najbolje naoružati strpljenjem i pustiti ga da radi to za što je plaćen.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 feb 2014, 00:01

Rano je staviti u istu rečinicu ime DM i SAF, treba tu još puno rada i razumijevanja nekih stvari, nije to FM. Iskreno se nadam da će izaći na pravi put, nije mi mrzak DM, nije ni posebno drag, ali volio bih da uspije ponajviše zbog tradicije :)
I ne pokusavam, nego procjenjujem nasljedstvo...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 04 feb 2014, 00:09

Rijetke su situacije kad covjek moze procitati ovoliko gluposti,cmizdrimo nad covjekom koji nikakve veze nema s nama,Moyes je nas trener,ni meni se ne svidja za sad njegov nacin rada,jer ovo je najgori fudbal koji igra Man Utd u zadnjih 20 godina,ali nije ni njemu sve islo na ruku,od povreda kljucnih igraca,a da ne govorimo o nasljedjivanju NAJVECEG menadzera svih vremena,opet kazem ovo je za sada katastrofa i svi bi mi volili da je sjeo bilo ko ko ce donositi titule,brzo bi se ovdje zaboravilo da li je gospodin ili ne,i da li Manchester igra napadacki ili se brani. Nemojte da se zavaravamo,svi volimo Manchu ali treba biti hladne glave,jer sigurno ce biti bolje!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 feb 2014, 00:57

Izgleda ovdje je Mourinho toliko omražen da sam pomislio da pišu o Adolfu Eichmannu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2014, 01:02

Za vas sto ste odma skocili na Andersona:

slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 04 feb 2014, 01:12

MoR je napisao/la:Dan te yebo, jedna loša sezona i 90% članova teme se pretvorilo u kmečave skauzere.

A znali su glumiti frajere dok se penetriralo po ostatku Premiershipa.
Ne uzivas vise toliko izgleda, nek evo ostane za anale, mislim da nisam kod tebe prije procito neke psovke u postovima, zagustilo je pravo.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 04 feb 2014, 01:13

Treba tu sliku poslati Sljivki :mrgreen:

Kada je SAF izabrao Moyesa, mislio sam da je to odlicno rijesenje, odlicno je vodio Everton nema se tu sta reci, ali ovo sto radi sa UTD-om je sramotno u najmanju ruku. Kazete da je Ferguson ostavio propali tim Moyesu, a ostavio mu je samo takve talente Zahu, Januzaja, Kagawu, jos je ovaj doveo beskorisno pojacanje od 30M na ljeto, jos je Mata dosao i opet tim ne valja ? Druga stvar je sto Moyesu vecina tih igraca igra 1 od 10 utakmica, dok ovi ostali koji trebaju igrati sve manje i manje igraju sve vise i vise...

Da rezimiramo, Moyes je odlican manager koji ispod-prosjecno vodi UTD, ne snalazi se ovdje nikako i to je to.
Zadnja izmjena: asunsao, dana/u 04 feb 2014, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 04 feb 2014, 01:13

Saurman je napisao/la:Izgleda ovdje je Mourinho toliko omražen da sam pomislio da pišu o Adolfu Eichmannu.
Tesko. Mozda ga neki mrze ali ima dosta navijaca Uniteda koji itekako respektuju Mourinha, dzaba sto radi za pogresne. :mrgreen: Meni je on takodjer gospodin, jedno vrijeme sam bio siguran kako ce on naslijediti SAF-a, uz Pepa jedini koji to moze izvesti, tako sam tada razmisljao.

Ali Moyes je tu sada, @Cartman ima pravo u dosta recenog, bez obzira na te prazne fore momci. Iz nervoze uzrokovane losim rezultatima ne moze covjek jednostavno da se kontrolise malo pa napise recenicu koja "grublje" zvuci, nista vise od toga. Pa i ja bih rekao, da me neko pitao, sekund nakon odlaska SAF-a dovedite nam Mourinha. To se nije desilo i idemo dalje. Moyesu treba vremena i treba mu ga i dati ali ne pod svaku cijenu. Na ljeto mu se treba rijesiti pitanje veznog reda i beka, trebala bi iduca sezona biti bolja, ili ona nakon nje (valjda :? ) ali ako bude ocito kako covjek nema snagu da se nosi sa pritiskom ne treba na silu ici, glavom kroz zid nigdje ne mozemo stici.

I da, ne zaboravite, i nakon Busbya su se mijenjali treneri, vracao se i sam Busby i nikako se nije mogao naci nacin dok nije dosao SAF. Ono sto je bitno istaci, najveci svih vremena je bio uzasan u pocetku, gori od Moyesa ali u nekom drugom vremenu, danas je dug put povratka na stare staze ako klub sebi dopusti kontinuitet losih rezultata iz sezone u sezonu. Samo da kod nas ne bude ono "cekajuci Godoa" na Old Traffordu, toga mene raja nekako najvise strah, najiskrenije.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 feb 2014, 01:22

ova situacija sa moyesom bi se desila i najboljim trenerima svijetu ali ono sto ni jedan trener ne bi uradio a to je zahu poslati na posudbu a young da ti igra,mislim da je tim izgubio povjerenje vvelikog broja navijaca navijaca,jos dovodjenje felainija to su njegove velike greske a sto se tice rezultata sa ovim timom i murinjo bi bio ispod top 4 to je sigurno,mozda moyes osvoji ligu sampiona sta znate :lol:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 feb 2014, 01:27

Rooney88 je napisao/la:Samo da kod nas ne bude ono "cekajuci Godoa" na Old Traffordu, toga mene raja nekako najvise strah, najiskrenije.
Zato su potrebni novci, ništa više, a United ih ima. Ako neko misli da će se opet sa prosječnom ekipom osvajati titule, grdno se vara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 feb 2014, 01:29

ljudi ko se sjeca sezone 2008 i osvajanja lp i titule tada smo imali 3 strasna vezna,skols,hergrejvs i kerik a sada ? mrtvi fletcher,kerik i virtuouz cleverli , jednostavno ovom timu treba kupiti 5 igraca sa ukupnom vrijednoscu 100m +,izgleda smjesno ali sa ovim timom top 4 je maksimum

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2014, 02:00

Sljedeca tekma u svakom slucaju pobjeda. Ne mogu zamislit da Fulham moze nesto na Old Traffordu, grozni su. Ali onda ceka Arsenal...Jedino nas moze spasit taj njihov kompleks od Uniteda.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 feb 2014, 02:23

Who would you have as our new manager ?

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 04 feb 2014, 08:58

Samo visok izlazak odbrane Moyes i presing i Liga Šampiona je naša, ionako sad već nemaš šta izgubit :!:

i je l' može neko postaviti neko pitanje koje je bilo upućeno Carricku na twitteru, čuo sam ali nisam vidio to, nešto za Younga

nyxem
Kontakt:

Post Postao/la nyxem » 04 feb 2014, 09:55

Gusar1995 je napisao/la:Samo visok izlazak odbrane Moyes i presing i Liga Šampiona je naša, ionako sad već nemaš šta izgubit :!:
i je l' može neko postaviti neko pitanje koje je bilo upućeno Carricku na twitteru, čuo sam ali nisam vidio to, nešto za Younga
bilo ih je dosta za Younga i Clevsa:

#AskCarrick on a scale of Tom Cleverley to 10, how bad is Ashley Young?

#AskCarrick You've gone from playing with the likes of Ronaldo and Paul Scholes, to playing with Cleverley and Nani. How does that feel?

pletto
Kontakt:

Post Postao/la pletto » 04 feb 2014, 11:27

Lose igre losa vremena za moj Manchester United, ali znam da ce se vratiti, jer to je Manchester United!

Vise nije bitno da li ce se osvojiti EPL i da li ce se kvalifikovati za LP. Ono jedino istinsko sto je bitno, a to je koji ce klub biti ispred United ili Liverpool. To je ono sto mi ovu sezonu cini interesantnom.

One love, one hart, one club

GGMU

Moyes treba vrijeme i Moyes treba svoj United. Ovo je SAAF Izgradio i on je jedini znao upravljati trenutnim strojem.
Moyesu treba njegov stroj kojim ce on Upravljati.

Iskreno se nadam da ce opravdati to sto ga je SAAF izabrao. i povjerenje kluba i navijaca.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 04 feb 2014, 11:47

nyxem je napisao/la: #AskCarrick on a scale of Tom Cleverley to 10, how bad is Ashley Young?

#AskCarrick You've gone from playing with the likes of Ronaldo and Paul Scholes, to playing with Cleverley and Nani. How does that feel?
e svašta :lol: :lol:

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 04 feb 2014, 11:58

Nekad bilo :
[youtube][/youtube]

Al glavna Rooneyeva i Giggsova reakcija kod situacije jedan na jedan :D

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.