Do sada nismo vidjeli Seedorfov bunker. A moraće ga upotrijebiti protiv Atletica. I to ne klasičan Allegrijev, Mourinhov ili Di Matteov bunker, nego organizovano branjenje i osujećivanje njihovih akcija na sredini. Suludo je i pomisliti da bi se ovakav Milan mogao nadigravati s njima. To je definitivno ravno samoubistvu.

Najbolja ideja bi bilo, ako mene pitate, započeti meč s francuskim dvojcem u odbrani (Rami - Mexes čini se prihvatljiv; to je uostalom najbolje što Milan u ovom trenutku ima), ispred njih kao DM-i Essien i De Jong. Bekovi su poznati, nemam šta pričati. Kaka ima zagarantovano mjesto, samo što bih ga ja koristio na lijevom krilu. Protiv Barcelone na San Siru je briljirao na toj poziciji. Ipak, k'o da gledam da će Brazilac biti trequartista, a Binho lijevo.

Pored Rickyja i Robinha kao nužnog zla, priliku bih dao Poliju i(li) Cristanteu. Nema se šta izgubiti. Bolje oni nego Birsa. Naravno, može se probati iznenaditi Atleti s dva klasična napadača (Balom i Pazzom), ali ne znam koliko je to pametno. Bolje igrati na sigurnu varijantu i staviti Marija na špic, a Pazzinija uvesti kao džokera (siguran sam da će se ganjati rezultat).
Dakle, to bi bila neka moja 4-5-1 ili preformulisano u 4-2-3-1. Opet napominjem da ne bih volio vidjeti flopa Robinha u prvoj postavi, ali realno gledajući - nema ni 5% šansi da će se Seedorf usuditi Andreu i Bryana zajedno u prvu postavu.
Treba se nadati, nada zadnja umire. Atletico će kad tad platiti danak zgusnutom rasporedu. Pobjede u La Ligi su im postale imperativ, a teško je bježati Barci i Realu. Kad tad te slome. S druge strane, ACM nema nekog cilja u Serie A, a CL je uvijek bilo omiljeno takmičenje Rossonera. Tu treba tražiti šansu, makar ona bila minimalna.
ahmad_tz je napisao/la:Ja mislim kad bi to Mario radio da ne bi bio ovakav fudbaler. Nesto slicno kao Ibra u Barci, ako ne zivi kao Ibra i ne igra tako.
Nećeš vjerovati, i ja tako mislim.

Ne mogu zamisliti drukčijeg Balotellija s boljim učinkom od ovoga.