FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

reds
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la reds » 24 jan 2010, 17:17

ZELJO DO GROBA je napisao/la:ZELJO DO GROBA, Puyol i Xavi: Guardiola, ne dovodi nam Robinha

Manchester City više ne računa na svog brazilskog napadača Robinha. Menadžer Roberto Mancini mu je poručio da si pronađe klub u kojem će na posudbi igrati do kraja sezone...

Već otprije je poznato da Barcelona osluškuje što se događa u tom Premierligašu, a sve s namjerom da na Camp Nou dovede nekadašnjeg Realovog napadača.

Robinho je daleko od dobre forme, kroz deset prvenstvenih utakmica niti jednom nije zatresao suparničku mrežu, isijava nezadovoljstvom i traži promjenu sredine. Mnogo su španjolski mediji u posljednje vrijeme pisali da će ju ponovno pronaći u Španjolskoj, ali ovaj puta u dresu momčadi koju je nekad označavao najljućim suparnikom.

No, čini se da do toga neće doći barem ne ukoliko se pitaju najveće zvijezde katalonskog kluba. Naime, prema pisanju Daily Maila Carles Puyol i Xavi su pozvali trenera Josepa Guardiolu na razgovor u kojem su mu objasnili da bi dovođenjem Robinha mogao biti narušen red i jedinstvo momčadi.

Inače, od kluba koji u svoje redove dovede tog brazilskog napadača očekuje se da izjednači njegova primanja u Cityju. Ona iznose 150.000 funti tjedno.
:mrgreen: Ahora, señor
FK Pjetlovi

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 jan 2010, 17:47

Robinho bi se mozda preporodio u Barci, ali mozda i ne bi, u svakom slucaju ako ga igraci ne zele u svojim redovima, ne bi ga trebalo dovoditi ni za dzaba. Bolje nekog mladog supertalentovanog igraca, a ja bi najradije na toj poziciji vidio Di Mariju iz Benfice. Imam osjecaj da ce on biti paklen igrac, savrsena zamjena za Anrija.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 24 jan 2010, 20:24

Romariooo je napisao/la:Robinho bi se mozda preporodio u Barci, ali mozda i ne bi, u svakom slucaju ako ga igraci ne zele u svojim redovima, ne bi ga trebalo dovoditi ni za dzaba. Bolje nekog mladog supertalentovanog igraca, a ja bi najradije na toj poziciji vidio Di Mariju iz Benfice. Imam osjecaj da ce on biti paklen igrac, savrsena zamjena za Anrija.
Dobar je on , ali Pedro je zasluzio svojim zalaganjem , trudom i naravno igrama i golovima da igra 1 tim !
Moze i Bojan odigrat adekvatno i tu poziciju i naravno Iniesta !
tako da mislim bolje dovest desnog beka i nekog veznjaka jer u napadu je haos kolko ima dobrih igraca ,

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 jan 2010, 20:49

Slazem se Andres da Pedro zasluzuje mjesto u prvom timu, ali kad na kraju sezone Anri ode (sto je vrlo izvjesno), na tu se poziciiju mora dovesti neki igrac jer u suprotnom dolazi do deficita napadaca. Iniesta je bolji kad igra u sredini, onda je igra puno tecnija, a na lijevoj strani nam treba igrac koji ce biti ujedno i dobro krilo i dobar realizator, nesto kao Anri prosle godine. Tu mislim da bi Di Maria bio idealan jer je nevjerovatno talentovan, brz, efektan itd, nesto skoro kao Messi, igrac savrsen za Barcinu igru. Ja bi doveo samo njega i Fabregasa na ljeto i taman je. Anri ce i ovu sezonu odraditi kvaliteno mislim, stara je to lisica, do sad nije nista pokazao jer nije ni trebalo, a kad budu odlucujuce utakmice u ligi prvaka vidjecete da ce dobro odigrati. Ne treba kritikovati ni njega ni Ibru, to su vrhunski igraci koji znaju kad treba zapeti, a to sto se ne briljiraju protiv ekipa kao sto je Valjadolid je pametno, cuvaju se ljudi, isto ko i Messi i Iniesta, ni oni se dosad nisu nesto posebno pretrgli a opet pobjedjujemo lagano i u tome je velicina ove ekipe.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 24 jan 2010, 20:59

samo jednog ofanzivnog igraca treba dovesti, i desnog bocnog, puno je opcija, neku veliku zvijezdu (osim ako to bude Fabregas) ne treba dovoditi...pogotovo neko krilo, jer tu imamo vec odlicnog Pedra...ja jos uvijek ostajem pri svom misljenju da nam treba samo Fabregas i niko vise sto se ofanzivnih igraca tice...i onako kod nas nema puno rotacije, a nema se ni puno mogucnosti...sest previsde kvalitetnih igraca na pet pozicija, plus talentovani igraci, mislim da je to sasvim dovoljno i Keita naravno...al ipak on nije WC...
a na desnom bocnom, ja bi tu Rafinhu, a i ne vidim nekoga ko je dovoljno kvaliteta, a da bi pristo na klupu, a isto tako da ne kosta puno...mozda vratiti Cecaresa sa posudbe, ili pade mi na pamet Belleti...ovo je malo vjerovatno, al on je meni uvjek bio drag igrac, a ima dosta kvaliteta...

a kako mi je zao sto je Slyvinho otiso, gledo sam ga neki dan...on je meni uvijek bio i osto zvjer od igraca...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 24 jan 2010, 21:30

Barcelona’s midfield maestro Xavi has praised the performance of colleague Dani Alves in the wake of their 3-0 win versus Valladolid which extended their lead at the Primera Division summit.

Both Xavi and Alves netted on the way to the comfortable win, and the pair combined on numerous occasions during the match on the right hand side.

Xavi spoke to journalists after scoring his first league goal of the season, and he took the opportunity to complement the Brazilian full-back, as well as include the win in his birthday celebrations.

He said, “Having Dani [Alves] in our team is priceless. The advantage that we hold over [Real] Madrid is important, we are in a dynamic mood and we hope to continue this.

“For me, I can not ask for more when I turn 30 years old.”

Stopper Victor Valdes also admitted that he was pleased with the way that both he and the team were playing at the moment.

“I am pleased with my performance, and as the leader we know the pressure is on us, and we must always depend on ourselves and no-one else.”

Barcelona are currently 8 points clear of rivals Real Madrid, who face Malaga tonight at the Santiago Bernabeu.

za sve ostalo tu je Master Card...

heheh
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 jan 2010, 21:37

Jest Silvinjo je bio car, prosle sezone nije skoro nikako igro, i kad je zatrebalo u finalu lige prvaka odigra extra dobro, puno je cini mi se bolji od Maxwela iako je u godinama vec. Sto se tice tih bekova, najbolje rjesenje je dovesti Philipa Lahma, koliko ja znam on jedini na svijetu koji je podjednako dobar kao lijevi i desni bek, extra je ofanzivnim zadacima i on bi nam se najbolje uklopio. Mogao bi povremeno kad zatreba mijenjati Alvesa desno, isto tako s Abidalom bi se mijenjao na lijevoj strani i sve bi bilo pokriveno extra kvalitetno, a opet ne bi se stvarala guzva i to da neko non stop sjedi na klupi. I prije je Barca trazila Lahma i sjecam se da je izjavljivao da bi rado dosao. Jeste skup, ali opet velika je prednost kad covjek moze igrati na obje strane. Abidal vec ulazi u godine i ne bi imao nista protiv da ponekad sjedi i na klupi sigurno, nije covjek iskopleksiran vidi se.

Dakle, ako je ikako moguce, Fabregas, Lahm i Di Marija na ljeto da dodju, jest da bi svi oni kostali jedno 100 miliona, al imali bi extra kvalitetnu i mladu ekpu gdje bi opet bilo mjesta za svakoga, a tih 100 miliona bi se moglo ublaziti prodajom Anrija, Hleba, Caceresa, Maxwela, Milita, Kiersona, Henrikea pa mozda i Keite, koji je dobar i meni vrlo drag, al i on je vec u tridesetim.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 24 jan 2010, 21:38

ne treba barci niko pored la masie ;) zasto bacat pare 8-) a silvinho je najjaci bio u celti a u barci kada je trebalo on je odigrao perfektno :)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 24 jan 2010, 22:31

Maxvel je izuzetno dobar igrac, samo dok se uklopi i uleti u formu, mamak posjeduje tehnicke mogucnosti koje ne posjedue niti jedan bek na ovom svijetu...
Di Marija je izuzetno kvalitetan igrac, mlad vrhunski potencijal, sa izuzetno izrazenom tehnikom, velikom brzinom, jos pritom moze igrati i na krilu, i u vezi, samo ja bi prije vratio Hleba, on je po meni trenutno bolji igrac, Di Maria je veci potencijal, al ovaj je izuzetaan igrac, samo ne znam sto se nije uklopio...
Maxvela ne bi prodavo, Hleba bi vratio, Caceresa bi istotako vratio da igra na desnoj strani 1-2 sezone dok mali Montoya ne sazri kao igrac i onda napolje sa Cecaresom, doveo Fabregasa, ostavio bih takodjer Milita, za Keirrsona se jos nisam odlucio...al covjek je bio najbolji strijelac Brazilskog prvenstva, to nesto govori, brazilksa liga je TOP 10 liga svijeta, a Henriquea bi prodo...dobiti na njemu nekih 10 miliona...nije lose...kupljen je za vise, al eto...sad daj sta das...

EDIT: a Keitu ne bi prodo ni pod razno...covjek je previse potreban ovoj ekipi da bi se prodo...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 24 jan 2010, 23:09

vraca nam se Yaya...sad smo kompletni...nema vise niko odsutan
Meho Kodro
Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 jan 2010, 23:12

ZELJO DO GROBA je napisao/la:vraca nam se Yaya...sad smo kompletni...nema vise niko odsutan
Da,odlicna vijest.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Gerrard Pique
Kontakt:

Post Postao/la Gerrard Pique » 24 jan 2010, 23:22

Danas sam gledo Sylvinha covjek je kralj iako ima 35-36 godina uvijek mi je bio drag i uvijek ce bit.Maxwell mi nije nesto dobar na toj lijevoj strani pa da je dobar ne bi Mourinho rekao da ne racuna na njega u odbrani je ko ku*ac ja mislim da ce Abidal otic 2012 jer mu tad istice ugovor bilo bi dobro Lahma dovest a ne vjerujem da ce bekovi bit Abidal,Alves i Lahm jer je Guardiola rekao da ne zeli previse zvjezda na kljucnim pozicijama mozda kad Abidal ode doce Lahm a kolko ja znam Henryu istice ugovor 2011 pa ce sigurno kao i mnogi iz Barcelone otici bez ostete tu dovest Matu il Di Mariju za DI Mariju je City davao 43 mil. i nije htio otic a mi za te pare mozemo Fabregasa dovest najvjerovatnije ce Matu dovest jer je domaci igrac i to mu je prednost da ce doci prije nego Di Marije.Et znaci dovest na ljeto Matu,Fabregasa najvjerovatnije Mascherana ako Toure ode mozda i Vidica jer sam negdje procitao da bi Man.Utd dao Vidica Barci za 25 mil funti a da bi Man.Utd doveo Chiellinija ako odu Milito il Marquez il mozda obojica eto jos Vidic i bili bi najjaci na svijetu :D

EDIT:Barcelona nece prodavati mladje igrace kao sto su Henrique,Keirrison i sl. mozda Caceresa jer su oni Barcelonina buducnost nije to Manager pa prodajes i kupujes igrace kako hoces.
Moc imam u sebi,pravilo jedno sam je*i imaj obraz i karatker i ni od kog se ne grebi...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 jan 2010, 00:14

ja ne znam zasto niko ne racuna na Pedra, pa momak je dokazo ove sezone kakav je igrac, pa bolje ce on igrati u Barci nego i Di Maria i Mata...koji ce nam ku*ac krilo, ode Henry, na njegovo mjesto dolazi Pedro, a na Pedrovo Jeffren...i sto se krila tice gotovo je...dovesti Fabregasa i to je to, jer je podhitno potreban klasan playmaker...
Dati 40 miliona eura za mladog ne dokazanog igraca je najveca ludost...
Vidic ako bilo gdje ode iz Uniteda sigurno nece otici za sitnis od 25 miliona funti, on je jedan od najboljih stopera svijeta i to je premalo za njega, mi Henriquea doveli za 15 miliona eura, a on da dodje za 30...glupost teska, a on nama i ne treba...posto vec tu imamo dosta stopera, 5 vec u timu, 3 na posudbi (Henrique, Cecares i Botia) i dva u nizim kategorijama tima (Fontas i Muniesa)
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jan 2010, 00:23

A zasto je hitno to dovodjenje klasnog playa,ja nevidim da oni pokusavaju uopste dovesti playa,nebi oni ni Cesca trazili ovoliko da nije nas :)

I docice Silva hebo vas Di Maria :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 25 jan 2010, 01:09

miky_hz je napisao/la:A zasto je hitno to dovodjenje klasnog playa,ja nevidim da oni pokusavaju uopste dovesti playa,nebi oni ni Cesca trazili ovoliko da nije nas :)

u real :mrgreen:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 jan 2010, 10:37

Gerrard Pique je napisao/la: Et znaci dovest na ljeto Matu,Fabregasa najvjerovatnije Mascherana ako Toure ode mozda i Vidica jer sam negdje procitao da bi Man.Utd dao Vidica Barci za 25 mil funti a da bi Man.Utd doveo Chiellinija ako odu Milito il Marquez il mozda obojica eto jos Vidic i bili bi najjaci na svijetu :D
Hocete li jos koga ? :mrgreen:
Mata=20.000.000 € (citao sam proslog ljeta da ste nudili 20.000.000 € za Matu,da li je istina ili nije :? )
Fabregas=40.000.000 €
Mascherano=25-30.000.000 €
Vidic=25-30.000.000 €
Ukupno=110-120.000.000 otprilike :roll: odakle vam ovolika lova ?
Ako prodate Tourea mozete zaraditi 20.000.000 €
Puyol,Milito,Pique,Marquez,Chigrinsky +Vidic :roll:
+ ako dovedete Cecsa onda to vjerovatno znaci odlazak Henrya posto bi njegovo mjesto trebao zauzeti Iniesta.
Interesantno :mrgreen: .
FK Pjetlovi

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 25 jan 2010, 10:42

reds je napisao/la:
Gerrard Pique je napisao/la: Et znaci dovest na ljeto Matu,Fabregasa najvjerovatnije Mascherana ako Toure ode mozda i Vidica jer sam negdje procitao da bi Man.Utd dao Vidica Barci za 25 mil funti a da bi Man.Utd doveo Chiellinija ako odu Milito il Marquez il mozda obojica eto jos Vidic i bili bi najjaci na svijetu :D
Mata=20.000.000 € (citao sam proslog ljeta da ste nudili 20.000.000 € za Matu,da li je istina ili nije :? )
Fabregas=40.000.000 €
Vidic=25-30.000.000 €
+ ako dovedete Cecsa onda to vjerovatno znaci odlazak Henrya posto bi njegovo mjesto trebao zauzeti Iniesta.
Hehe, mogu sanjat o ovome, al ovaj san im se neće ispunit, neće sigurno još zadugo... Može im otić kad i Henry u 30-tima... :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 25 jan 2010, 11:36

reds je napisao/la:
Fabregas=40.000.000 €
Vidic=25-30.000.000 €
Sigurno necemo dovest sve te igrace.
A love imamo,ne brini. ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 25 jan 2010, 11:54

A danas je Xavi napunio 30

Sretan rodjendan majstore 8-)

slika

Blaugrana

Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 jan 2010, 11:55

reds je napisao/la:
Fabregas=40.000.000 €
Vidic=25-30.000.000 €
sve su to spekulacije, zelje, jedan igrac ce vjerovatno sa ove tvoje liste doci...a Yayina cjena je veca od 20 miliona...a on je skuplji od onog tvog panja....
miky_hz je napisao/la:A zasto je hitno to dovodjenje klasnog playa,ja nevidim da oni pokusavaju uopste dovesti playa,nebi oni ni Cesca trazili ovoliko da nije nas :)

hitno je iz razloga sto se Barcina igra zasniva na centralnim veznim igracima, a ne na krilima...nedaj Boze da se povrijedi Xavi ili Iniesta na duze vrijeme, znaci 2-3 mjeseca, ostade samo jedan play da igra,a tesko je da se 2-3 mjeseca moze igrati bez odmora, ako izbacis jednog od ove dvojice, nemas nista od igre, a ako ti igra citavo vrijeme savlada ga umor i onda ne znas sta je gore...a dovodjenjem Fabregasa, taj problem bi se rijesio, ako se neko od dva playa povrijedi tu odma uskace Cesc, a kad su svi zdravi opet je potrebno malo rotacije, a kad svi moraju da igraju onda Iniestu na krilo,
a koliko znam spekulisalo se da je Gvradiolin ultimatum Fabregas, i najvise se o njemu pricalo, a o krilima se ponekad spekulisalo...naidju dva tri dana pa se pise o Rooneyu, o Riberyu...

SRETAN RODJENDAN MOM NAJDRAZEM IGRACU BARCE...SVE NAJBOLJE MAJSTORE
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.