Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 01 feb 2014, 17:58

Omerbavarac je napisao/la: Schalke se momacki namucio i to sa igracem vise. Da je brojcano stanje ostalo isto ne bi sigurno pobijedili.
Tu baš nisam siguran, jer ipak je sveukupno Schalke djelovao zrelije, bolje. Drugi gol Schalkea je za zapjenit, fantastična akcija i na kraju izvrsna završnica K.P. Boatenga.

U Sinsheimu slavlje igrača i navijača Hoffenheima te skandiranje HSV-ovih navijača: Wir haben die Schnauze voll. Ne sumnjam da Schnauze voll ima i amerosm te njegov kolega ledar. :) Trenutno im nije lako.....

Leverkusen na guzove, ali ovakva im je pobjeda bila prijeko potrebna. Švabe opet nekako nesretne, jer su Vedo i Cacau propustili dobre prilike.

Fenomen Mainz i dalje maršira, sjajno kako se samo dobro drže u gornjem dijelu tabele. Tu i dalje traje magija sjajnog trenera Tuchela.

Borba za LP će biti definitvno uzbudljiva, a Schalke tu ima sve bolje i bolje karte. Mislim da će oni na kraju i uzeti tu poziciju 4. Gladbach i Wolfsburg vjerovatno će se morati zadovoljiti sa EL. Ako im Hertha ne pomrsi račune.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 feb 2014, 19:16

Monolog je napisao/la: i pravi zajebant.
Nikad u zivotu. :mrgreen:
Monolog je napisao/la:MoRe popit', jbt život. :lol:
Samo nularice. :lol:
Monolog je napisao/la: Ova priča o Audiju i VW-u me napomenu na to. :mrgreen:
:lol: :lol:

Da i ja vas pohvalim za domacinstvo i usput pozdravim. :D
--------

Mainz u strasnom naletu, mogli bi ponovo do EL. :mrgreen:

HSV se raspada, BvM jos jednom pokazao da je samo prosjecan strucnjak.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2014, 19:49

Rudnevs se preporodio u H96. :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 feb 2014, 20:17

Hare_BvB je napisao/la: Da i ja vas pohvalim za domacinstvo i usput pozdravim. :D
Kakvo je to druženje bilo ako smijem znati? :?
Hare_BvB je napisao/la: HSV se raspada, BvM jos jednom pokazao da je samo prosjecan strucnjak.
Ejj jbmu, ja mislio da je sve do Finka. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la: U Sinsheimu slavlje igrača i navijača Hoffenheima te skandiranje HSV-ovih navijača: Wir haben die Schnauze voll. Ne sumnjam da Schnauze voll ima i amerosm te njegov kolega ledar. :) Trenutno im nije lako.....
Kako će im biti lako, kad im svi redom prodaju maglu. BvM se žalio na nezalaganje odnosno na manjak požrtovanosti (prošla tekma protiv Rudara - samo 8 prekršaja) i na to kako se to mora promijeniti. Isto tako ističe da se van der Flop nalazi u najboljoj fizičkoj spremi ikad. Rezutat svega je da je Haesfau pretrčao 8 (opet ova cifra :mrgreen: ) kilometara manje od protivnika i da je ovaj propali ljubavnik (ili rogonja) bio kao ispušen balon.

Ništa, cuzamen ih sa Verderanima poslati na kaljenje u cvajtaru.
To bi bio tek pravi Nord-Derby. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 01 feb 2014, 20:35

slika

:lol: :lol: :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 feb 2014, 20:47

Dobra satira, aa Dede ? :D
Vom Jäger zum Gejagten

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 feb 2014, 00:28

Dede17 je napisao/la:slika

Znaci zato je odredjeno da oni sutra (vec danas) igraju utakmicu (hint: 2.2.) :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 feb 2014, 01:46

Dede17 je napisao/la:slika

Ni vasi nisu bolji :mrgreen:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5104_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 3862_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad se sjetim svoje izjave prije par mjeseci da ce Augsburg ispasti u 2 ligu :lol: :oops:

Gladbach je ipak neozbiljan u borbi za prve 4 pozicije.Obrana im jako losa.
Schalke u zadnje 4 tekme samo 1 primljen gol :o Pa jel moguce? :D
Pobjeda Hoffenheima :twisted:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 feb 2014, 15:35

Ramos za 1:0 Herthe, inace poluprazan stadion :|
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 02 feb 2014, 17:20

Sta svira ovaj sudija na utakmici Herthe i Nurnberga? :lol: :lol:
#divovi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 17:21

Kakva komedija od suđenja u Berlinu. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 feb 2014, 17:23

Sudije ponovo imale svoju epizodu u Berlinu :mrgreen: , ipak drago mi je da je Nurnberg pobijedio.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 feb 2014, 17:24

Nurnberg se vraca iz mrtvih. 8-)

Idemo sad pratiti Europske prvake.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 feb 2014, 17:25

Ja nista nisam skont'o ...kako je moguce da je igrac Nurnberga dobio crveni a da nije penal...kad vecu nisu priznali gol zbog ofsajda.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 feb 2014, 17:26

adnan24 je napisao/la:Ja nista nisam skont'o ...kako je moguce da je igrac Nurnberga dobio crveni a da nije penal...kad vecu nisu priznali gol zbog ofsajda.
i ja evo još kontam hahhahah, ako je frajer zaustavio na liniji loptu rukom i dobio crveni zar to nije trebao biti penal :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2014, 17:27

adnan24 je napisao/la:Ja nista nisam skont'o ...kako je moguce da je igrac Nurnberga dobio crveni a da nije penal...kad vecu nisu priznali gol zbog ofsajda.
I to se dešava. :lol:

Ramos je bio u offsajdu kasnije se Petrak aktivirao i rukom odbranio gol,epilog svega je crveni za Petraka a penal nije sviran niti je priznat gol.Hebo lud zbunjenog. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 02 feb 2014, 17:31

Ako je bio offside, onda sve sto se poslije dogadjalo se brise, dakle ne pika se. Prekida se igra i nikom nista. Ako nije offside, a Ramos je zabio gol, onda je trebao priznati gol i dodijeliti maksimalno zuti igracu koji igrao loptu rukom. U najgorem slucaju po Herthu mogao je svirati penal i pokazati crveni. Medjutim, cini mi se da se sudija toliko zbunio da je pomijesao sva tri ova scenarija. :lol:
#divovi

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 feb 2014, 19:36

Ajde nek je malo i sreća pogledala Nurnberg :mrgreen: , zaslužili su nakon svega što im se izdešavalo protekle polusezone. Kao što sam i napisao u onoj svojoj analizi polusezone vjerujem da će se oni na kraju i spasiti od ispadnja. Nadam se da samo HsV neće biti taj koji će da ispadne ali ima se još igrati i sve opcije su još uvijek otvorene...

Mene samo zanima gdje su sada oni koji govorili da je otkaz Slomke loš /katastrofalan potez uprave Hannovera i da je neozbiljno postaviti jednog neiskusnog trenera na klupu kluba sa ozbiljnim ambicijama koji se nalazio u velikoj rezultatskoj krizi ??? Slabo ste mi to prokomentarisali :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 feb 2014, 19:37

Ja sam se odvalio smijati kad sam vidio onu situaciju.

Jes' "budala" bila u ofsajdu, ali lopta je išla direktno u gol i morao se svirati penal nakon onog igranja rukom -> dakle, penal + crveni.

Što se tiče nepriznatog gola u nastavku te akcije - opravdano je. Ramos se aktivirao iz ofsajda.

Sve u svemu, jedna jako čudna situacija i još čudnija odluka sudaca. Mislim da će se o ovome pričati i pisati u narednim danima. :mrgreen:

Što se tiče Bayerna, prekucavanje lige je u pitanju. :? Nije da mi je drago, ali činjenica je da ljudi igraju takav fudbal da ih samo loš dan sedmorice prvotimaca može spriječiti da ne uknjiže pobjedu. :mrgreen:
geronimo je napisao/la:Kakvo je to druženje bilo ako smijem znati?
Ma Hare nam doveo neke žene. :mrgreen: Mi ih natjerali da nam kuhaju i trpe nas kad se vratimo iz kafane. Inače, tu noć su navijači Bayerna i Borussije pili, a nije potekla krv. :mrgreen: Zamisli da je bio @Saurman. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 feb 2014, 21:08

Madlungu je preminuo otac jučer ali ipak se stavio na raspolaganju Vehu za današnju utakmicu protiv Bayerna.

RESPEKT :!:

Izgleda da je prema prvim prognozama ozbiljnija povreda Trappa nažalost ... Sutra će se više znati
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.