BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 01 feb 2014, 16:25

Claus

Znam da smo Menhengladbah trebalo glatko dobili a izgubili, isto tako protiv Wolfsburga, poveli, pa stali, protiv Bayerna zaslužili bod, ali onda su krenuli i porazi i loše igre. Obično se kaže da jaki timovi i kad loše igraju, dobijaju utakmice, kod nas to nije tako, raduje ipak činjenica da su se i Sokratis i Auba dobro pokazali, valjda će uprava nakon nekh promašaja u dovođenju igrača ipak napraviti prave poteze i da iduće sezone potvrdimo kontinuitet od prošlih sezona i onda ne bi trebalo biti zime, čekati pad Bayerna, pod uslovom da neko drugi ne bljesne u što čisto sumnjam.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 feb 2014, 17:31

Semir bvb je napisao/la: Uuuu kako bi nam godilo da VFB pobijedi Bayera :!:
Dobise na kraju dosta sretno,kao i vecinu utakmica ove sezone...pobjedi i Schalke,ceka se bar Gladbach :D

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 01 feb 2014, 20:39

Diouf danas 2 kom. za H96, a prošlu utakmicu čini mi se 2 asista. Na kraju sezone mu ističe ugovor i ne bi me iznenadilo da ga klepimo, mada i onaj Ramos je životinja od igrača :!: ;) Koji god da dođe biće dobro!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 01 feb 2014, 20:54

Man.United opet izgubi, a naš japaner u nikad lošijem MU ni na klupi. Odigrao čovjek jednu dobru sezonu u BvB koji je tad ionako funkconisao bez greške i nigdje mu kraja, što bi rekli malo mački teleća glava za ručak. Sad ga treba primiti nazad da bude Šiberu konkurencija na klupi. Ja bih se i Gundoganu lagano zahvalio i njemu je jedna dobra sezona bila dovoljna da postane veći od kluba, a ionako je pitanje koliko je dugoročno upotrebljiv, obzirom na zdravstvene probleme, nikakvih konkretnih informacija po tom pitanju iz kluba nema.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 feb 2014, 00:19

Dede17 je napisao/la:Diouf danas 2 kom. za H96, a prošlu utakmicu čini mi se 2 asista. Na kraju sezone mu ističe ugovor i ne bi me iznenadilo da ga klepimo, mada i onaj Ramos je životinja od igrača :!: ;) Koji god da dođe biće dobro!
Ja sam ubijedjen da ko god bude igrao iduce sezone umjesto lewata da ce dati isto ili cak i vise golova nego sto ih je isti davao. To trenutno pokazuje Auba, jednostavno toliko veza napravi sansi da moras dati 20+ golova po sezoni u BL. Gledao sam neki dan klip od onog iz Herte (Ramos?) i vidim da lik zabija i glavom - vec jedna od prenosti u odnosu na lewu. Uglavnom ko ga god bude mijenjao, ne moze masiti vise od poljaka, nema sanse ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 feb 2014, 08:02

problem je u tome što će poljaka teško biti nadoknaditi u nekim drugim segmentima.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 02 feb 2014, 08:46

Faliće Lewat kao polušpic, kao neko ko primi loptu na centru, pa je povuče i asistira ostalim igračima, stvori im prazan prostor. Naivno je vjerovati da pored našeg veznog reda može bilo ko igrati Šiber je najbolji primjer za to, a i u igri ove sezone nakon odlaska Gecea i odsustva Gundogana, bez obzira na dovođenje Mikija i Aube, mnogo štošta ne štima. Polagati velike nade u čovjeka koji sa 28 godina košta 4 miliona mi djeluje nerealno, valjda nisu drugi tolike budale da troše desetine miliona na afirmisane igrače.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 feb 2014, 14:57

Hans-Joachim Watzke-"Wir werden im Sommer investieren, und das nicht wenig."
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 feb 2014, 15:58

slika
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 03 feb 2014, 07:45

Kad već neko daje publicitet dolasku Jojića koji ima 22 godine, da ne zaboravimo da njegov vršnjak Gece već uveliko zabija i asistira u Bayernu kao standarni prvotimac, a prvu titulu smo osvojili sa igračima koji nisu imali više od 22-23 godine, Šahin, Groskrojc, Gece, Kagawa, Bender, Šmelcer, Humels, Subotić.

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 03 feb 2014, 12:57

slika
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 03 feb 2014, 14:06

Neznam zasto, ali imam nekakav dobar osjecaj kod ovog transfera Jojica. Gledam one klipove po YT i fakat ima sve ono sto nama treba (pregled, tehnika i najvaznije MOOUDA), sad samo da se jos dobro uklopi u ekipu. Za 2 mio nem'remo fulit ... Posle Güntera jos jedan dobar posao. Well done Susi, well done...
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 feb 2014, 18:41

Evo ga i na treningu! ;) Jbg jedno je Youtube, a drugo realnost. Vidjet' ćemo šta će bit' od njega. Mnogi komentarišu da je on mix Gunde i Reusa. Svi ga hvale. Valjda se malac pokaže :!:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 feb 2014, 23:44

Durm nece biti na raspologanju za mec kontra Werderana. Gundo je poceo s laganim treninzima, vec naredne hefte bi se trebao prikljuciti ostalima. Valjda bude spreman za okrsaje s Rusima. Odlicno bi bilo da Hofmann i Jojo dobiju sansu na Weseru.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 feb 2014, 13:46

Čitam Šahinovu izjavu kako mu je puno lakše otkako se Humels vratio u smislu da može igrati malo isturenije, pa makar za 2 metra, a hvali i Aubu, kako je pun samopouzdanja. Mikija ne spominje, valjda nema za njega ništa fino za sada ni reći, ali hoću da kažem da su u pravu oni forumaši koji smatraju da se od Šahina previše traži i da je on zbog izostanka Gundogana, Humelsa i neubjedljivog Mikija pod velikim pritiskom. I ne znam otkud toliki optimizam nakon dovođenja Jojića, nemojte zaboraviti da je on jedan od onih koji je dogurao do 22-ge godine života u srbijanskoj ligi, dok su drugi dokazani igrači sa ovih prostora te iste prostore napustili i prije 20-te, počev od Džeke pa nadalje.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 feb 2014, 15:25

opel je napisao/la:ali hoću da kažem da su u pravu oni forumaši koji smatraju da se od Šahina previše traži i da je on zbog izostanka Gundogana, Humelsa i neubjedljivog Mikija pod velikim pritiskom.
...i da je on zbog izostanka Gundogana,Hummelsa i neubjedljivog Sahina pod velikim pritiskom...nije ni ova verzija sa Mikijem losa.
opel je napisao/la: I ne znam otkud toliki optimizam nakon dovođenja Jojića,

A u cemu se ogleda taj optimizam...nesto i nisam procitao da se od njega ocekuje previse.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 04 feb 2014, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 feb 2014, 15:27

a ima l vam dzi pukovnika hareta?
on je veliki znalac, pa da ga pitam ima li sanse da se dortmund izbori za mjesta koja vode u (ne)atraktivnu evropsku ligu :?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 04 feb 2014, 15:47

sekerbay je napisao/la:a ima l vam dzi pukovnika hareta?
on je veliki znalac, pa da ga pitam ima li sanse da se dortmund izbori za mjesta koja vode u (ne)atraktivnu evropsku ligu :?
jesi pustio vodu za sobom?

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 feb 2014, 16:25

adnan24 je napisao/la:[
...i da je on zbog izostanka Gundogana,Hummelsa i neubjedljivog Sahina pod velikim pritiskom...nije ni ova verzija sa Mikijem losa.
opel je napisao/la: I ne znam otkud toliki optimizam nakon dovođenja Jojića,

A u cemu se ogleda taj optimizam...nesto i nisam procitao da se od njega ocekuje previse.[/quote]

Koliko ja znam Šahin nije naš igrač, nego na posudbi, a cijena na TM mu je 11 miliona, za razliku od onih 27 plaćenih za Mikija.

Od Jojića nešto očekuju oni koji prizivaju njegov nastup već protiv Werdera, valjda imamo plus 25 bodova u odnosu na ostale pa možemo da eksperimentišemo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 feb 2014, 17:20

opel je napisao/la:Koliko ja znam Šahin nije naš igrač, nego na posudbi, a cijena na TM mu je 11 miliona, za razliku od onih 27 plaćenih za Mikija.
Ne vidim kakve veze ima ciji je igrac...momak igra za Borusiju,necu valjda o Leitneru pisati.

Istina je da se s obzirom na cijenu mnogo ocekuje ali isto tako istina je da se u ovom slabijem periodu ekipe niko ne izdvaja kvalitetom,pa tako ni Reus ili Lewandowski koji kostaju 30-40 miliona.Evidentno je problem cijelog tima a ne pojedinaca,posebno ne onih koji su tu jednu polusezonu.
opel je napisao/la:Od Jojića nešto očekuju oni koji prizivaju njegov nastup već protiv Werdera, valjda imamo plus 25 bodova u odnosu na ostale pa možemo da eksperimentišemo.
Kad je vec doveden,normalno da mu treba dati sansu sto opet ne znaci da mora biti starter.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.