Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 29 jan 2014, 01:44

Valencia je napisao/la:Liverpul je imao svoj dan i tu se nista nije moglo. Da je Minjole pucao, usla bi i njegova...

Meni se svidja kako Everton igra u ovoj sezoni. Samo da im predatori ne rasture ekipu. Martinez radi odlican posao.

Ko je vlasnik Evertona? Moze li koji detalj o tome? :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Everton_F. ... nd_finance" onclick="window.open(this.href);return false;

Uzdao sam se u odbranu kad ono svajcarski sir i kao slag na tortu Howard majstor pravi onakvu gresku.
Evo 2 tekme i kako stvari 2 tske povrede, ma sjajno, fantasticno o kako prekrasno :roll:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 29 jan 2014, 02:53

Koji šamar. :shock:

Moglo je svašta da se očekuje jer je ekipa baš poljuljana povredama, plus i Lukaku se povrijedio u toku utakmice, ali baš ovakvo '' demoliranje'', to nisam ni u snu mogao zamisliti. Liverpool zasluženo dobio, iskoristio situaciju a mi ništa konkretno. Nema veze, ima vremena za vraćanje dugova i s kamatom. Boli i što su gazde u gradu ostatak sezone i što su nas odmakli od te LP. U svakom slučaju komšijama čestitam. Neka se raduju do sljedećeg meča kada Martinez malo više usavrši ekipu i uz malo sreće imao sve zdrave igrače na okupu.

Mirallas mi svakim danom sve više raste u očima. Neka ga sa nama do kraja karijere. Ovo je njegov klub. :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 jan 2014, 14:55

Da bas,ono, sam danas kao "samljeven". :?
Cestitke malim komsijama. :geek: Cuj, pametno su iskoristili i vise nego los dan nekih standardnih i provjerenih igraca (Jagielka, Barkley,Pienaar,Howard) a i nekih za koje nije tamo ni trebalo biti mjesta (Alcaraz :roll: , Neismith-nije materijal za EPL igraca, :cry: Stones-bice odlican,svjetski profil,ali za sezonu-dvije,sad bio nepotrebno izlozen od strane RM :roll: ) a da o povredama i nepricam (ovo je kao da smo ukleti-dvije tekme , dva vrhunska igraca sa nekim pogubnim lomovima-Oviedo i Lukaku :o :( :roll: ). Nista, ono sto i Goodison rece,vrijeme ljeci sve, a Martinez je tu da ostane, da se gradi ekipa ,pa onda i veca ocekivanja-sad je malo bilo i pre,pre,preoptimisticno ocekivati CL i sve to. Ovaj poraz nece me nista poljuljati, niti cu biti manji Evertoniens nego sam bio prekljuce, samo veci i jaci-i sa saznanjem da ima jos utakmica da se igra. Pa jarane, nisu oni sad osvojili EPL sa ovom pobjedom, to su samo tri boda i "bragging rights" do sljedece utakmice-a igrati se ima do maja, 15 utakmica stoji i nama i njima i ostalim 18. klubova i u opticaju su 45 bobi...pa hajmo dobri moj Everton u "berbu"-sad si dobio po nosu, opameti se i idemo dalje :lol: ;) :D
Zar ne?? ;)
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 29 jan 2014, 15:22

Lukaku propušta Svjetsko prvenstvo?
Lukaku se sudario sa suigračem iz tima Garethom Barryjem, te je doživio tešku ozljedu ligamenata zgloba. Engleski mediji tvrde da je ozljeda veoma teška, te da postoji mogućnost da Lukaku propusti Svjetsko prvenstvo ovog ljeta.
“Zglob mu ne izgleda nimalo dobro”, rekao je nakon meča s gradskim rivalom trener Evertona Roberto Martinez
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 29 jan 2014, 16:37

BKwizard je napisao/la:Lukaku propušta Svjetsko prvenstvo?
Lukaku se sudario sa suigračem iz tima Garethom Barryjem, te je doživio tešku ozljedu ligamenata zgloba. Engleski mediji tvrde da je ozljeda veoma teška, te da postoji mogućnost da Lukaku propusti Svjetsko prvenstvo ovog ljeta.
“Zglob mu ne izgleda nimalo dobro”, rekao je nakon meča s gradskim rivalom trener Evertona Roberto Martinez
Nije istina, samo nekoliko sedmica je out.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 29 jan 2014, 16:38

nerkolfc je napisao/la:
BKwizard je napisao/la:Lukaku propušta Svjetsko prvenstvo?
Nije istina, samo nekoliko sedmica je out.
Everton confirm Lukaku injury not as bad as first feared
Pld W D L
38 26 12 0

Eccedentesiast
Kontakt:

Post Postao/la Eccedentesiast » 29 jan 2014, 22:47

Everton ‏@Everton
BREAKING: @sylvaind15tin has signed a one-year contract extension to keep him at #EFC until the summer of 2015.

slika
Wise men speak because they have something to say; fools because they have to say something.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 31 jan 2014, 13:57

Imamo li se čemu nadati danas ? Vidio sam da su mediji dosta igrača povezivali s Evertonom, ali ništa konkretno u vezi istih. Valjda bude neko iznenađenje danas. Pozitivno, naravno.

Hajde Bobby, izvadi nekog asa iz rukava. :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 31 jan 2014, 14:06

Breaking News

Everton sign Czechs Stanek

Everton manager Roberto Martinez has boosted his goalkeeping options after completing the signing of promising young Czech Republic goalkeeper Jindrich Stanek from Sparta Prague.

The 17-year-old, who stands at 6ft 4in tall, joins the Blues for an undisclosed fee and has put pen-to-paper on a two-and-a-half-year deal which will keep him on Merseyside until the end of the 2015/16 season.

An Under-19 international, Stanek is yet to make a senior appearance at club level, though he was an unused substitute earlier this season for games against Slovan Liberac, FK Teplice and Sigma Olomouc in the Czech top-flight.

The acquisition of Stanek further strengthens the Club’s goalkeeping department, which is currently stocked with senior professionals Tim Howard and Joel Robles, along with youngsters Mateusz Taudul, Mason Springthorpe and Russell Griffiths.

Pojacavamo se u odbrani,ok, ali napad, nitaaaa :roll:
Zao mi sto mali Holtby ode iz Spursa u Fulham (dobar srednji vezni uz to i od malena veliki navijac Evertona-hmm)
U redu-poceo je najludji dan prelaznoga roka u EPL. Uzivajmo ili grizimo nokte.
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 31 jan 2014, 14:17

Novi Cech, nadam se. :)

Brate moj, još odavno mi se po glavi vuče misao kako bih volio da Holtbya vidim na Goodisonu. Kad god bi ga povezivali s nekim, meni je kroz glavu prolazilo da bi ga valjalo vidjetu u plavom dresu. Potencijal je, sviđa mi se njegov stil igre ali u Spursima nije ni nešto prilike dobijao koliko sam upratio.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 31 jan 2014, 14:21

Goodison je napisao/la:Novi Cech, nadam se. :)

Brate moj, još odavno mi se po glavi vuče misao kako bih volio da Holtbya vidim na Goodisonu. Kad god bi ga povezivali s nekim, meni je kroz glavu prolazilo da bi ga valjalo vidjetu u plavom dresu. Potencijal je, sviđa mi se njegov stil igre ali u Spursima nije ni nešto prilike dobijao koliko sam upratio.
Do kraja godine na posudbi u Fulhamu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Tara
Kontakt:

Post Postao/la Tara » 31 jan 2014, 20:35

Ima li šanse da Everton pobedi Aston vilu ? :?:

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 01 feb 2014, 14:01

Heitinga na posudbi u Fulhamu.

Danas po pobjedu, samo jako.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 feb 2014, 18:25

kraj utakmice
Everton FC 2 : 1 Aston Villa
Naismith i Mirallas strelci za nas-ali A.Villa sve do 75. minute vodila golom Bacune u 34 minuti.Odlicno-u rasponu 11 minuta dva gola (drugi-Mirallasov iz slobodnjaka -kao protiv Norwicha) i iz poraza u pobjedu. Ljep osjecaj.
A sto se Heitinge tice-cini mi se da je on otisao ne na posudbu, vec bez nadoknade "free transfer". Hvala i sve najbolje Johnny ;)
Ovdje tri bobice ubrane, hajmo sad polagano...idemo sljedecu nedelju u London kod razdrmanoga Spursa (razbijanje od Citya na WHL i sad nerjeseno sa Hull-om...idemo da se igramo po ko pobjedi)
COYB

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 feb 2014, 18:33

slika 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 01 feb 2014, 21:01

Bilo me je strah ove utakmice. Nakon onakvog šamar u utorak, i gomile problema u ekipi, mislio sam da će biti danas veliki belaj na ovoj tekmi. I bio je, ali srećom nekako smo se vratili u utakmicu. Kad je najpotrebnije Mirallas nastavio sa svojim dobrim partijama i strašnim slobodnjacima a i konačno Naismith dao vrijedan gol. Dobro je.

Mirallas mi je trenutno najdraži igrač, koji samo fajter i borac. Kao da se rodio u Liverpoolu.
Neka ga s nama do kraja karijere.

Jako i hrabro nastaviti, iz utakmice u utakmicu krv pišati pa šta bude. A ništa nije ni blizu gotovog.

COYB !
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 02 feb 2014, 01:06

Daleko od toga da je ista gotovo, medjutim ove ekipe sa kojima se Everton bori za to 4-to mjesto imaju po meni prednost. Dobro je sto Newcastle posustaje ali ni oni nisu otpisani skroz.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 03 feb 2014, 02:52

Igrači Liverpoola nisu uspjeli obradovati svoje navijače na njihov veliki praznik. :lol:

Opet smo na dva boda, bit će svega i svačega na kraju. Nadam se da ćemo izdržati tempo.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 03 feb 2014, 12:45

Maa hajde ,kavi gotovo-pa kako i rekoh u nekom gore postu-ima jos 15 utakmica (ok,sad 14 ;) ) da se igra i u igri je 45 bodova-pa dragi moji,30 bodova jos ti garantuje to mjesto za Evropu a to se mozee-samo kako i Goodison rece, znoj i krv pisati pa sta bude.
A vec u ovoj iducoj utakmici idemo Spursima koji su nam za ledjima, i sjajna prilika da ih se malo otarasimo ako budemo igrali srcano kao i u zadnjih pola sata protiv Ville. A i mali Delufeou mogao bi se vratiti, Barakly se odmoriti i tu smo.
A sto se tice komsija...dva boda im "oteo" meni veoma drag igrac kad je nosio kraljevsko plavi dres -Big Vic- Victor Anichebie ,najbolji ucenik svoje generacije u Evertonovoj fudbalskoj akademiji, na isti nacin na koji smo i mi ispusili polufinale na Wembleyu pretprosle godine protiv istih ( los potez Distina koji me jos proganja)
a to je fudbal.
Idemo dalje.
COYB

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 04 feb 2014, 16:56

UMBRO: Everton manager Roberto Martinez has helped the Club launch a new technical partnership with iconic football brand Umbro.

“Everton fans can expect smart, modern and importantly, unique kits next season.” 8-)
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.