Postao/la gerdmuller » 31 jan 2014, 01:34
[quote="Gorki"]Sad za vikend nas očekuje derbi Đenove (kažu da neće biti ultrasa zbog čega ne znam) ali evo jedan video o ultrasima Đenove i Sampdorije:
NAVIJAČI dva genovska nogometna prvoligaša, Genoe i Sampdorije odlučili su se ujediniti u bojkotu gradskog derbija koji je na rasporedu sljedeće nedjelje zbog termina odigravanja utakmice, koja bi se trebala igrati u nedjelju od 12.30 sati.
"Staviti derbi u 12.30 sati je grozna odluka koja zahtijeva odlučan odgovor. Nogomet je postao televizijski otirač i sam sport uzmiče pred ulizivačkim prezenterima i ludim novinskim kolumnistima, dok su navijači postali novčanici koje treba isprazniti, a sve to uz odobravanje lige. Pozivamo navijače Genoe da ne dođu na stadion", objavili su "ultrasi" Genoe.
Sa svojim gradskim rivalima složili su se i navijači Sampdorije.
"Derbi u 12.30 sati je uvreda. Genovski derbi tradicionalno je niske tehničke kvalitete, njegova vrijednost je u atmosferi koja se rijetko gdje u svijetu može naći i to televizija može prodati. Nećemo dopustiti ovaj zločin jer vjerujemo da smo mi zvijezde predstave. Koliko će utakmica vrijediti bez gledatelja? Znat ćemo u nedjelju 2. veljače u 14.15, jer mi na nju ne idemo", smatraju navijači Sampdorije.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge