BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Uzeste na guzove..
Nesto slicno sam i ocekivao...teska i s(p)retna pobjeda koja ce nadam se biti prekretnica.
Prekide i dalje brane amaterski...bruka kako primamo golove
Aubameyanga u spic,nema druge
Moralo se ovo rijesiti na 1-2...Reus,Lewat,Heno-neko je morao pogoditi.
Hummels nije briljirao ali vidljivo je koliko je vazan za organizaciju napada.
Prekide i dalje brane amaterski...bruka kako primamo golove

Aubameyanga u spic,nema druge

Moralo se ovo rijesiti na 1-2...Reus,Lewat,Heno-neko je morao pogoditi.
Hummels nije briljirao ali vidljivo je koliko je vazan za organizaciju napada.
Bitno da je procepilo...Pojedincima ali i ekipi generalno fali samopouzdanja...Mislim da ce se ekipa stabilizovati u narednom periodu...Do tekme sa Rusima bi trebali biti tip-top
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- Consigliere
- Kontakt:
Da, dva autogola BrauncshweigaFRANK RIBERY je napisao/la:Miki je potpuno indisponiran, sta se desava sa ovim momkom? Vecerasnja igra nije na nivou, ovo je bilo loše. Ova pobjeda je samo rezultat srece, ali nekad srecu i treba imati. Valjda ce se trznuti nakon ovog.

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Slabo ti kuzis drug moj. Neide ti psihologija, al bas nikakoBlaszczykowski je napisao/la:Ti si lik koji priželjkuje pad BVB-a samo da bi mogao reći "rekao sam vam".

Ja neprizeljkujem nego predvidjam pad BVB-a (sportski), ako politika kluba ostane ovakva kakva je.
Simpa ovi purgeri... Kao da nekog tvoje misljenje interesujeBlaszczykowski je napisao/la:Moje mišljenje o Watzkeu, kao i o Lokosu, imaš u mom potpisu.

Dobismo nekako. 1:1 utakmica kao ona sa Augsburgom. U zadnjih 10 uzastopnih utakmica primamo gol. Danas udarna odbrana prima maltene 2 gola protiv zadnjeg na tabeli

Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Nadam se da si gleda tekmu, pa i nedosudjeni penal i prilike koje je domacin imo. U najmanju ruku remi je trebao biti, ali sreca prati hrabre, zasluzili su da ih krene napokon.Bvb je odigrao jako lose osim jedan igrac ako cemo realno.Svako gleda iz drugog ugla, mozda ce neko reci da je Bvb dobro odigrao .Consigliere je napisao/la:Da, dva autogola BrauncshweigaFRANK RIBERY je napisao/la:Miki je potpuno indisponiran, sta se desava sa ovim momkom? Vecerasnja igra nije na nivou, ovo je bilo loše. Ova pobjeda je samo rezultat srece, ali nekad srecu i treba imati. Valjda ce se trznuti nakon ovog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Nismo odigrali dobro, ni blizu, ali gdje ti vidis srecu?FRANK RIBERY je napisao/la:Nadam se da si gleda tekmu, pa i nedosudjeni penal i prilike koje je domacin imo. U najmanju ruku remi je trebao biti, ali sreca prati hrabre, zasluzili su da ih krene napokon.Bvb je odigrao jako lose osim jedan igrac ako cemo realno.Svako gleda iz drugog ugla, mozda ce neko reci da je Bvb dobro odigrao ?
Stativa za njih, stativa za nas. Penal mogo za njih, mogo za nas. Koje su to oni imali prilike? Dva frljava kornera, pored 3 x Reusa 1na1 s golmanom? Zaboravio si i precku iz slobodnjaka?
Kad cujem buyernovca da prica o sreci najjezim se sav

Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sve je to sreca, tebi udje, njima ne. Ti fulas zicer, on pogodi iz puno teze situacije, ali po meni domacin je bio ravnopravan itekako. Brojanje sansi i kornera je gubljenje vremena. Da im je dosudjen penal ili da su pogodila na samo kraju, sad bi bila druga prica ili obrnuto u slucaju Bvb. Po meni , napretka u igri nema.Lokos19 je napisao/la:Nismo odigrali dobro, ni blizu, ali gdje ti vidis srecu?FRANK RIBERY je napisao/la:Nadam se da si gleda tekmu, pa i nedosudjeni penal i prilike koje je domacin imo. U najmanju ruku remi je trebao biti, ali sreca prati hrabre, zasluzili su da ih krene napokon.Bvb je odigrao jako lose osim jedan igrac ako cemo realno.Svako gleda iz drugog ugla, mozda ce neko reci da je Bvb dobro odigrao ?
Stativa za njih, stativa za nas. Penal mogo za njih, mogo za nas. Koje su to oni imali prilike? Dva frljava kornera, pored 3 x Reusa 1na1 s golmanom? Zaboravio si i precku iz slobodnjaka?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Blaszczykowski
- Kontakt:
napokon pobjeda. kad smo poveli 1:0 čak smo i fino igrali do izjednačenja. ostatak utakmice u grču, vidi se da je pritisak bio velik. valjda sad odčepi.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nadam se da si ti gledao tekmuFRANK RIBERY je napisao/la:Nadam se da si gleda tekmu, pa i nedosudjeni penal i prilike koje je domacin imo. U najmanju ruku remi je trebao biti, ali sreca prati hrabre, zasluzili su da ih krene napokon.Bvb je odigrao jako lose osim jedan igrac ako cemo realno.Svako gleda iz drugog ugla, mozda ce neko reci da je Bvb dobro odigrao .

Realno je bilo da je zavrsilo 5-1, samo sto nasi levati mase mrtve snase, a ti pricas o realnom remiju

---------------
Elem, jest da je na guzove radi nasih promasenih sansi, ali 3 boda su tu i to je najvaznije.
Do iduce tekme sa verderom, molio bih lokalne kriticare da malo smanje pljuvanje po svemu i svacemu sto se tice BVB-a. Unaprijed hvala!

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Bitna su 3 boda,da se ekipa trgne malo. Napokon i srece malo. Sto se tice igre,konfuzno je sve djelovalo,ali ja vjerujem da ce to vec sljedecu tekmu izgledati puno bolje. Naprijed BvB.
Sta kako..ovako, onako..moglo je svakako..valjda ce biti bolje bitno je da su 3. boda uzeta!
Miki me pocinje zabrinjavati..nesto se definitivno desava u njegovoj glavi..fizicki je spreman to stoji, ali psihicki je definitivno odsutan.
Ipak ja vjerujem u Mikia procjepit ce on.
Nego misli li se onaj ..polu Turcin polu Svabo ..Gundo vratiti na teten..on to razvukao kao teraviju!!

.
Miki me pocinje zabrinjavati..nesto se definitivno desava u njegovoj glavi..fizicki je spreman to stoji, ali psihicki je definitivno odsutan.
Ipak ja vjerujem u Mikia procjepit ce on.
Nego misli li se onaj ..polu Turcin polu Svabo ..Gundo vratiti na teten..on to razvukao kao teraviju!!

.
Protivnik je bio najslabija ekipa u BL ali to je relativno i ja u principu nisam nezadovoljan, golovi su dati iz osmišljenih akcija, bilo je i šansi kakvih protiv Augsburga uopšte nije bilo, a odbrana je uglavnom djelovala sigurno, mada na momente opet haotično što nas je moglo koštati dva boda. Auba je dokazao da vrijedi onih 15 miliona, onaj drugi gol je dao iz pozicije iz koje bi svi ostali vjerovatno promašili, a i 11 datih golova dovoljno govori, jer on nije za razliku od Lewata izveo nijedan penal. Miki opet neubjedljiv, Lewat igrao polušpica, jer on se i tu dobro snalazi, Reus bio nešto bolji nego u ranijim utakmicama, sve u svemu bilo je perioda solidne igre, možda je rano za neke zaključke, ali lošije od onog što je bilo valjda ne može biti i očekivati je napredak, samo je trenutni roster više nego prekratak.
Jučer važna pobjeda za samopouzdanje. Iako igra nije bila na visokom nivou opet smo stvorili nekoliko 100%-nih šansi, ali nažalost redali su se promašaji Reusa, Lewata i Mikija.
Hummels djelovao dosta dobro, Schmelle puno bolji nego prošlu tekmu baš kao i Sahin. Moja jedina zamjerka Kloppu je neigranje Piszczeka.
Auba hladnokrvan k'o ubica pred golom. Volio bih ga vidjet' par utakmica zaredom na mjestu Lewata koji je sve lošiji iz utakmice u utakmicu.
Povodom glasina za Ramosa da je naš sljedeće sezone, Luhukay je rekao da su to sve same špekulacije
P.S. Danas aBd da VFB otkine makar bod Apotekarima
Hummels djelovao dosta dobro, Schmelle puno bolji nego prošlu tekmu baš kao i Sahin. Moja jedina zamjerka Kloppu je neigranje Piszczeka.
Auba hladnokrvan k'o ubica pred golom. Volio bih ga vidjet' par utakmica zaredom na mjestu Lewata koji je sve lošiji iz utakmice u utakmicu.
Povodom glasina za Ramosa da je naš sljedeće sezone, Luhukay je rekao da su to sve same špekulacije

P.S. Danas aBd da VFB otkine makar bod Apotekarima

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Sinoc tzv. Arbeitssieg BVB-a kojeg se sutra vise niko nece sjecati...
No ovo je daleko od onog BVB-a kojeg smo prethodne tri sezone navikli da gledamo. Vidjecemo hoce li u nastavku sezone pronaci tu formu ili ce ovako lutati sa istom do kraja sezone.
No ovo je daleko od onog BVB-a kojeg smo prethodne tri sezone navikli da gledamo. Vidjecemo hoce li u nastavku sezone pronaci tu formu ili ce ovako lutati sa istom do kraja sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Što Reus, Miki i Lewat mogu promašiti, to ne može niko.
Ipak, spasilac je bio sjajni Aubameyang.
Realno, BVB je odigrao sličnu (ne istu, ima napretka) utakmicu onoj protiv Augsburga, s tim da razlika leži u tome da se ovaj put ostvarila vrlo bitna pobjeda. Igra nije bila uopće loša, ali imam osjećaj da su igrači sve više padali kako je vrijeme prolazilo. To nismo navikli gledati od Borussije, tako da Klopp mora ozbiljno poraditi na tome (i na još dosta stvari, tipa vječnog problema s odbranom i primanjem jeftinih golova
). Igrali su protiv fenjeraša Braunschweiga i s(p)retno se provukli, šta bi tek bilo da je protivnik bio jači
Nadam se da je ova pobjeda prekretnica i da će Dortmund ugrabiti 2. mjesto na kraju sezone.
Realizacija, sigurnost u odbrani, kontinuiran pritisak na protivnika su stvari koje klub malo ili nikako posjeduje u ovom trenutku, a znamo da ih je to ne tako davno krasilo. Vjerujem u Jurgena i ekipu, stoga smatram da će situacija biti sve bolja kako sezona bude odmicala. Jednostavno, svaki tim ponekad upadne u rezultatsku krizu, nevažno čime ona bila uzrokovana, ali se oni najveći uvijek izvuku. Očekujem isti scenario s njima.
Btw, Piszczek mora igrati ispred Grosskreutza. Pretpostavljam da je Kloppu teško ostaviti na klupi igrača koji gine na terenu i koji i te kako znači za BVB, ali će to morati uraditi. Ne smiju mu se ponavljati greške kao ona s Benderom na štoperu. Razumijem da ima problema s kratkom klupom, uzrokovanom brojnim izostancima i manjkom kvalitetnih igrača na određenim pozicijama, no to ne smije poslužiti kao opravdanje.

Realno, BVB je odigrao sličnu (ne istu, ima napretka) utakmicu onoj protiv Augsburga, s tim da razlika leži u tome da se ovaj put ostvarila vrlo bitna pobjeda. Igra nije bila uopće loša, ali imam osjećaj da su igrači sve više padali kako je vrijeme prolazilo. To nismo navikli gledati od Borussije, tako da Klopp mora ozbiljno poraditi na tome (i na još dosta stvari, tipa vječnog problema s odbranom i primanjem jeftinih golova

Realizacija, sigurnost u odbrani, kontinuiran pritisak na protivnika su stvari koje klub malo ili nikako posjeduje u ovom trenutku, a znamo da ih je to ne tako davno krasilo. Vjerujem u Jurgena i ekipu, stoga smatram da će situacija biti sve bolja kako sezona bude odmicala. Jednostavno, svaki tim ponekad upadne u rezultatsku krizu, nevažno čime ona bila uzrokovana, ali se oni najveći uvijek izvuku. Očekujem isti scenario s njima.
Btw, Piszczek mora igrati ispred Grosskreutza. Pretpostavljam da je Kloppu teško ostaviti na klupi igrača koji gine na terenu i koji i te kako znači za BVB, ali će to morati uraditi. Ne smiju mu se ponavljati greške kao ona s Benderom na štoperu. Razumijem da ima problema s kratkom klupom, uzrokovanom brojnim izostancima i manjkom kvalitetnih igrača na određenim pozicijama, no to ne smije poslužiti kao opravdanje.
Kakva golcina Leitnera
Nije od dzaba najveci njemacki talenat

Kamo sreće da je ovo kriza rezultata to bi značilo da su nam rezultati lošiji od igre, a igra nam je otprilike kao i rezultati, za ne prepoznati u odnosu na prethodne tri sezone, kao da su ljudi zaboravili igrati. A valjda nisu zaboravili, vidjećemo u narednim kolima.Claus je napisao/la:
Jednostavno, svaki tim ponekad upadne u rezultatsku krizu, nevažno čime ona bila uzrokovana, ali se oni najveći uvijek izvuku. Očekujem isti scenario s njima
Uuuu kako bi nam godilo da VFB pobijedi Bayeraadnan24 je napisao/la:Kakva golcina Leitnera![]()

Auba dominira

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Znam, stoji to što govoriš. Igra nije kakva bi trebala biti, posebno u zadnjih nekoliko utakmica. Ali mogu ti nabrojati mnogo utakmica gdje je Dortmund izdominirao rivale, preselio ih u njihov šesnaesterac, ali ih je propustio dotući. U stvari, siguran sam da i ti sam znaš veliki broj takvih primjera i da ne trebam dalje objašnjavati. Da je kojim slučajem Bičakčićev udarac završio u golu, ili da je Braunschweig dobio (ne)zaslužen penal krajem susreta, mnogi bi imali dosta više primjedbi na igru, a činjenica je da meč nije ranije riješen samo zahvaljujući brojnim propuštenim šansama.opel je napisao/la:Kamo sreće da je ovo kriza rezultata to bi značilo da su nam rezultati lošiji od igre, a igra nam je otprilike kao i rezultati, za ne prepoznati u odnosu na prethodne tri sezone, kao da su ljudi zaboravili igrati. A valjda nisu zaboravili, vidjećemo u narednim kolima.Claus je napisao/la:
Jednostavno, svaki tim ponekad upadne u rezultatsku krizu, nevažno čime ona bila uzrokovana, ali se oni najveći uvijek izvuku. Očekujem isti scenario s njima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.