Mnogi ne znaju, ali FK Sarajevo i FK Sloboda imaju istog pravnog zastupnika kada su u pitanju relacije rješavanja obaveze prema državi. Taj deal je star i aktuelan od septembra ja mislimTkanton je napisao/la:Otkud znas mozda sam donirotuzlak1987 je napisao/la:Bio je Azmir o tome na TK pricao, on je krenuo u sanaciju dugova vec. Rekao je da ce svako kome je cisto to da mu je Sloboda duzna imati prostora da prica sa njim i da se dogovore oko svega.Tkanton je napisao/la:Citam forum gledam prijateljske i sve izgleda bajno i krasno..... a niko ne spominje one milionske dugove.... sta se po tom pitanju radi....... ciro je ocigledno doveden da se nesto smuti......jel mislite da ce azmir imat pare da narednih 10 godina ovako finansira slobodu, plus opstina se ukljucila, tacnije Jasmin u izbornoj godini.....
Isto tako je rekao da nece vracati nista gdje nije cisto, ne moze nikom vjerovati na rijec. Trebaju mu dokazi, npr naveo je primjer neko mu kaze da je 3000 za hotelsku sobu. Daj mi racun validan i dokaz i dobiti ces pare, a takvih dugova je more. Gdje neko nesto trazi ili mu je Sabovic obecao pa nije ispunio i tako dalje..Sve sto je validno ce se lagano vracati..
Zar mislis npr da je Jaha sa Halilom dosao u Slobodu nazad jer smo ga toliko trazili? Dogovorio se sa Vojvodicem da ga pusti jer mu se ovdje vjerovatno duguje te onda se dogovorio sa Azmirom i automatski smo ga rijesili, a ne da nas tuzi i dobije pare preko suda kao sto je dosta igraca odradilo..Ovako je pala neka vrsta nagodbe
I bujrum ima broj, doniraj sta......
Vecina moj komentar shvata zlonamjerno..... al onako kazem, recimo Sarajevo je "sjelo" sa drzavom i dogovorilo otplatu dugovanja na rate...... promijenili su statut kluba i dobili novog vlasnika te malte ne krenuli iz pocetka i sta god se desi tereti se taj famozni Tan..... dok sloboda ganja samo ova sitna dugovanja jos nikakve price nema prema drzavi sto je glavni problem, al eto ako se je opstina imalo dobronamjerno ukljucila trebalo bi se rijesit i to.... i sto me jos cudi zasto Husic kad vec ulaze svoje pare nije uradio sto i sarajevo, da otkupi vlasnicka prava nad Slobodom to mi je malo cudno
Iako, neko te je slagao da je već postignut dogovor!
Traženo stvar će podrazumijevati zakonsku izmjenu, promjenu stope zatezne kamate, Poreska uprava mora osigurati tačan iznos i strukturu obaveza klubova kako bi se iznašao najbolji modus. Inače, inicijativa je prošla Parlament Federacije, a Vlada je zadužena da radi dalje korake po tom pitanju.