BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Blaszczykowski
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Blaszczykowski » 31 jan 2014, 08:16

Kako bi to moglo izgledati slj. sezone?

11: Weidi - Pisz, Hummy, Sokratis, Schmelle - Sahin, Manni - Reus, Miki, Volland - Auba

Bank: Langerak, Subotić, Ginter, Sarr, Durm, Gross, Kehl, Gundo (?), Kuba, Hofmann Jojić, Ji, Ramos...

Imali bi veću širinu, ali manje top klasa. Ne bi bilo loše uloviti još nekog globalno afirmiranog igrača, pogotovo ako i Gundo ode.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 31 jan 2014, 08:20

opel je napisao/la:Što se tiče Mikija i podijeljenih mišljenja oko njegovog dovođenja, činjenica da takvih rasprava po pitanju Reusa i Sokratisa nije bilo ni jednog momenta, jer oni su svojim igrama odmah u startu pokazali da su apsolutno opravdali one cifre koje su za njih plaćene, ...
Upravo tako.

Inaci dobar je Miki igrac, ali je preplacen, vrijedi 15 mio plafon, al haj... nije moja lova :mrgreen:

Jojic kao i Ji treba da potpise na 4 godine. Neznam zasto se nesklapaju odmah ugovori na pet godina kao svugdje drugo. Ovako opet je poznati scenario programiran. Prva godina adaptacija, druga godina blijesne, treca vec nece da produzi ugovor i BVB u 'ebenoj situaciji da mora prodati igraca za kikiriki.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 08:29

Reus je doveden za male pare, obzirom da je već bio afirmisan igrač i mnogi su ga htjeli, sa Sokratisom je isto tako pravo pogođeno, sve ostalo su promašaji, što se vidi po rezultatima, pa neka neko traži opravdanja koliko god mu volja.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 31 jan 2014, 08:30

Blaszczykowski je napisao/la:Kako bi to moglo izgledati slj. sezone?

11: Weidi - Pisz, Hummy, Sokratis, Schmelle - Sahin, Manni - Reus, Miki, Volland - Auba

Bank: Langerak, Subotić, Ginter, Sarr, Durm, Gross, Kehl, Gundo (?), Kuba, Hofmann Jojić, Ji, Ramos...
Zamijeni jos Dzeku za Gündogana i nisi daleko od istine
;) 8-)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 08:37

Ja ne znam da li će taj Gundo ikad više zaigrati u kontinuitetu, obzirom da mi ovo njegovo više liči na hroničnu bolest, nego na klasičnu povredu i mislim da ga je bolje prodati, nego mu povećavati platu i držati na bolovanju. On je svakako dao do znanja da ima veće ambicije nego što je BvB, pa tim prije da se ne opterećujemo njegovim dosadašnjim zaslugama.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 jan 2014, 10:03

opel je napisao/la:Ja ne znam da li će taj Gundo ikad više zaigrati u kontinuitetu, obzirom da mi ovo njegovo više liči na hroničnu bolest,
Koliko sam skontao ima tu bolest vezanu za kičmu, na jednom forumu naleti na ovo:
He had suffered from minor back problems in the past (even before he came to Dortmund) but missed only one or two matches so people didn't really take notice. It's just the first time it's such a long, permanent time he couldn't play nor do training. That's because Gündogan suffers from spondylolisthesis. I hope I use the correct terms but simply put it's an anatomic instability of the upper spine where certain vertebrae don't work as they should. It can come with symptoms of pinched nerves in the spine cannel, resulting in (reversible) paralysis and/or inflammation. Both have happened to him and are the reason why he has been so long off. He still suffered from significant pain a week ago (he told the media).
Spondylolisthesis is a condition that can't be cured, surgery is only recommended in very rare occasions as you can end up having even more problems than before. Plus, a career as a professional football player is instantly off the table. All you can do is try to prevent any severe relapse through special training and pray. There are actually voices speculating he may not be able to continue his career as with this condition is simply impossible to make any predictions for how long he'll be relapse-free. This may be exaggerated but the course of his disease during the last 6 months (!) is simply disillusioning that he'll be relapse-free for a long time, given the physicality of daily life as a professional footballer. In particular in the PL - another reason why I could imagine that he'll move to Spain but that's speculation on my end.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 10:15

Hvala na odgovoru, ne želim zlo čovjeku, ali ovo poprilično potvrđuje moje pretpostavke, znam da je i za Balea bila neka slična priča, ali opet Real istrese ogromnu lovu.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 31 jan 2014, 10:29

Fatzke opet baca bombe i bezze pali raju.
"Wir werden im Sommer investieren, und das nicht wenig. Wir werden einiges machen", bekräftige der BVB-Boss erneut die Absicht, richtig Geld auszugeben. "Wir werden ein paar Ausrufezeichen setzen und haben noch Raum für Steigerungen im Gehaltsbudget."
Prevod:
"Na ljeto cemo investirati i to ne malo. Dosta ce mo uciniti". "Postavit cemo par uzvicnika i dalje imamo prostora za rast u proračunu za plate."

On vjerovatno misli na rast sa 68 na 71 mio :lol:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 31 jan 2014, 10:38

Četvrtak 30. januar bio je veliki dan za Miloša Jojića: postao je prvotimac vicešampiona Evrope Borusije iz Dortmunda, i u naredne četiri i po godine trebalo bi da bude član tima koji je prethodnih godina osvojio simpatije velikog broja navijača, pre svega zahvaljujući izuzetno atraktivnom i dopadljivom fudbalu koji igra pod komandom Jirgena Klopa.
Ovaj transfer bio je veliko iznenađenje za mnoge, ali kako je rekao prvi čovek Milionera Hans-Joakim Vacke, takvi potezi su karakteristični za Borusiju koja je, pogotovo s Klopom kao trenerom, postala specijalista za dovođenje igrača pod prilično povoljnim uslovima, i za pravljenje evropskih zvezda od njih. Izgleda da su u Borusiji, uz konsultaciju sa svojim bivšim igračem Miroslavom Stevićem, koji je posredovao u ovom transferu, procenili da je popularni Zeka takav kalibar.
Iskreno se nadamo da će se Jojić, u tom segmentu, pridružiti Levandovskom, Subotiću, Humelsu, Blaščikovskom, Gindoganu...
slika
slika

Gdje su se ovo sastali? U Cevapdzinci kod Hansa? :mrgreen:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 31 jan 2014, 10:44

Lokos19 je napisao/la:Fatzke opet baca bombe i bezze pali raju.
"Wir werden im Sommer investieren, und das nicht wenig. Wir werden einiges machen", bekräftige der BVB-Boss erneut die Absicht, richtig Geld auszugeben. "Wir werden ein paar Ausrufezeichen setzen und haben noch Raum für Steigerungen im Gehaltsbudget."
Prevod:
"Na ljeto cemo investirati i to ne malo. Dosta ce mo uciniti". "Postavit cemo par uzvicnika i dalje imamo prostora za rast u proračunu za plate."

On vjerovatno misli na rast sa 68 na 71 mio :lol:
Žalosno od tebe. Ima li išta u ovom klubu da tebi paše?

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 31 jan 2014, 10:55

Blaszczykowski je napisao/la:Ima li išta u ovom klubu da tebi paše?
Naravno. Evo napr. ova prodaja Güntera. Odlican posao.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 11:24

Mene je Lokos više puta provocirao da mu se suprotstavim, ali nemojte ni vi koji strašno volite klub (a volim ga i ja) apsolutno sve proglašavati pozitivnim, greške, totalni pad forme koji traje mjesecima, neadekvatne transfere i ostalo zanemarivati i sve pravdati nekakvim pehovima. Kao da drugi nisu imali pehova i povreda. Ima dosta ljubitelja fudbala koji ne navijaju za klubove iz BL i kojima je BvB draga ekipa, ali ne misle oni baš da je kod nas sve pozitivno s tim da mogu da razmišljaju objektivno, nije ih u principu briga.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 31 jan 2014, 11:37

Pa nitko ni ne kaže da je sve kod nas super, samo mi je zlo od toga što neki je.ivjetri svako malo pljuju po ljudima koji su podigli ovaj klub iz pepela. Nisam ni ja presretan što recimo nismo doveli jače ime od Jojića ili što je doveden Friedrich, ali to nije razlog za konstantno pljuvanje uprave. Nisam bio svojevremeno presretan ni sa dovođenjem Herthina škarta Piszczeka, Schmelleom ispred Dedea, prodajom Petrića i Freija, Lewatom u špici, pa sve to na kraju ispadoše fantastični potezi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jan 2014, 11:42

Povrede su sastavni dio igre,evo npr Bayern maltene da nije odigrao utakmicu ove sezone u punom sastavu uvijek fali 2-3 igrača,ali ima široku klupu za razliku od BvB.

Bayern-Fan Jojic soll Dortmund helfen. :)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 31 jan 2014, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 12:00

Ljudi koji su digli klub iz pepela zaslužuju sve pohvale, neće s njima klub propasti, ali nisam siguran da će ga uspjeti dugoročno zadržati u samom vrhu, možda u ovakvoj konkurenciji i hoće, ali ni drugi ne sjede skrštenih ruku, možda se i drugima potrefi neka kvalitetna generacija. To što neko uspješno igra u LP ne mora biti odraz pravog stanja, Bayern je igrao finale LP kad je u BL i kupu od nas doživio tri uzastopna poraza, dvije sezona nam nisu mogli otkinuti ni bod. Slažem se sa konstatacijom da prema nama više niko nema respekta u smislu da nas se više niko ne boji i mi smo ponovo tamo gdje smo bili otprilike 2009/10, godine, zato sam i rekao da će iduća sezona po mnogo čemu biti prelomna i zato ovolike priče o dosta lošem skautingu, taktičkim greškama itd.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 31 jan 2014, 14:08

@Kuba

Tvoj problem je sto kritiku shvatas kao pljuvanje. Kacas se na negativnosti kao moldavka na..., dok druge stvari neregistrujes. Co'ek bi pomislio da ti je Fatzke neki rod. Nedas ni je'ne... :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 jan 2014, 14:13

Kao sto napisa @Kuba,nije sve super i to je ovdje svima jasno ali jedno su nase zelje a drugo realnost.Ne vidim zasto neko od nas ne bi volio da dovedemo Dzeku,Kagavu,Vollanda,Gintera i slicne...eto mi pojedini bi prije izabrali Jojica nego Vollanda :?
Zorc je prije mjesec dana izjavio da se samo na ljeto mogu ocekivati veci transferi a Watzke je to jucer i potvrdio...a nekima ovdje je to smijesno(iz meni nepoznatih razloga).
opel je napisao/la:Kao da drugi nisu imali pehova i povreda.
Kao prvo jasno je da klubovi kao sto su City,Bayern,Chelsea,Real mnogo lakse prebrode povrede iz veoma jasnih razloga.

Kao drugo,koja od ovih ekipa je u istom trenutku bila bez kompletne zadnje linije a da se pri tome nije osjetilo na rezultatima ? Ja za takav slucaj ne znam...

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 31 jan 2014, 14:30

anelbavarac je napisao/la: A ako njegov napredak u narednih nekoliko godina bude rastao,ne sumnjam koji ce biti njegov slijedeci korak u karijeri 8-)
Koji? :roll:

Prosvijetli nas :!: 8-)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 14:39

Jasno je da nas povrede pogađaju više nego top klubove, ali mi se ne borimo za titulu u BL i imamo ipak slabiju konkurenciju za vrh tabele od timova u Primeri i Premiershipu. Valjda i onaj ko je rezerva u viceprvaku Evrope treba da ima neki kvalitet, a ne da nam prosječni bundesligaši zabiju dva gola iz tri napada i jednog udarca na gol. I to se nije desilo samo jednom. Al hajde sad, da hoće večeras pasti tri boda, kako god, biće teško i psihički, protivnik nema šta puno izgubiti.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 31 jan 2014, 14:58

Lokos19 je napisao/la:@Kuba

Tvoj problem je sto kritiku shvatas kao pljuvanje. Kacas se na negativnosti kao moldavka na..., dok druge stvari neregistrujes. Co'ek bi pomislio da ti je Fatzke neki rod. Nedas ni je'ne... :lol:
Neću više s tobom raspravljat. Ti si lik koji priželjkuje pad BVB-a samo da bi mogao reći "rekao sam vam".

Moje mišljenje o Watzkeu, kao i o Lokosu, imaš u mom potpisu. :)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.