FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Rade Paprica 9
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 30 jan 2014, 20:15

veteran II je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
veteran II je napisao/la:Pitanje za ove što imaju i malo mozga.
koji je klub bio marginalan u svom gradu sve dok "udbaši" 1945 nisu došli na vlast?
koji je klub pokupio igrače slavije, saška, sarajevskog itd pa poslije kukao za njima kada su prešli u drugi klub?
koji je klub ukrao tuđu tribinu?
koji je klub "udba" htjela ugasiti na način što su ih slali vani na turneje kao predstavnika nove "udbaške države"?
kojeg su igrača "udbaši" tri puta ubili (dva puta stijeljanjem i jednom vješanjem) kada nije htio da pređe u udbaški klub?
koji klub u prosjeku prima 7,2 gola od slavije (prosjek popravili nakon ovog rata)?
Armageddon, znaš li odgovore?
fc vlast neko te pogodio komentarom iznad ili ??
Josip Joško Domorocki smatra se jednom od najvećih legendi Željezničara u 90 godina njegovog postojanja. Rođen je u Sarajevu 1917. godine. Sa samo 17 godina, debitovao je za tada jedan od najboljih klubova u gradu – sarajevski Hajduk. Kao devetnaestogodišnjak odlazi u Beograd na odsluženje vojnog roka ali se tamo neplanirano zadržao duže. Naime, primijetivši njegovo veliko fudbalsko znanje angažuje ga struka najvećeg beogradskog kluba tog vremena – Jugoslavije. U to vrijeme s uspjehom je nosio dres B selekcije bivše države, ali se u Beogradu nije dugo zadržao. Iako je bio jedan od najboljih u svome klubu, nije mogao bez svog rodnog grada u koji se vraća 1940. godine. Počinje aktivno nastupati za SAŠK u kojem se zadržao do kraja rata 1945. godine. Potom je kratko igrao za Udarnik i Jedinstvo, da bi 1946. godine sa Željezničarom krenuo na turneju po Albaniji. Bilo je to u maju prve godine nakon rata. Od tog momenta, cijela fudbalska priča Joška Domorockog vezana je samo za jedan klub koji je obilježio ostatak njegovog života – Željezničar.

Treba li još?
Joško Domorocki je ponikao u Želji i sa 17 godina posato njegov prvotimac. U klub se vraća na poziv 1946. Ne valja lagat.

http://www.****.ba/novost/5451 ... -domorocki#" onclick="window.open(this.href);return false;

Jednostavno 25 godina tradicije nam daje vječnu prednost nad klubom koji se vazda negdje lakta. Dva puta ste nas probali ukinuti. Prvi put poslijed drugog svjetskog rata, drugi put tijekom zadnjeg rata.

Mi smo uvijek punih usta govorili, i to ćemo i nastavljati: MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ?

A vi? Tanovi. Dok vas ne izgustira.

Ispričavam se na off-u navijačima Borca.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 21:37

Ajde da šarnem i ja koju, oko ove sage i eventualnog transfera Grahovac u Sarajevo. vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili nisam ali čitava priča oko Sarajeva i njihove ekonomske moći je predimenzionisana, pa naravno i oko slanja te eventualne ponude za kupovinu našeg igrača. Ovaj lik koji trenutno vodi sarajevo, je očigledno marketinški menadžer i pravi pozitivnu priču oko svoga kluba, ali sve to je na klimavim nogama, a to će se pokazati kada prepišu zemlju za trening kamp na tog lika iz Malezije, jer još od imenovanja novih upravljačkih struktura u sarajevu postavio sam jedno pitanje na koje nisam dobio odgovor, a ono je suština svega.Koliko stranaca ili ljudi koji blisko sarađuju sa Malezijcem je postavljeno u klub, odgovor je nijedan, dakle, čovjek je tu da uzme nekoliko hektara zemlje u Sarajevu, a kada to završi prestaće i ta njegova navodna ulaganja u klub, ali opet to će pokazati vrijeme. Trenutna uprava kluba osluškuje glas svojih navijača i takve korake preduzima, navijači kažu, Grahovac bi bio dobar, uprava kaže ok, dovešćemo Grahovca, poslaćemo ponudu, ali ako je sve tako sjajno i bajno, kakav je problem bio da Sarajevo ponudi tih traženih 50 ooo Eura, nije valjda da je to toliki problem, ali izgleda da jeste, ovako, malo su se kurvali sa ponudom, navijačima mazali oči da rade velike stvari, a u stvari nisu uradili ništa. Neću više o tome, nego ću o nekim našim stvarima.
Mi nemamo pravu na nadoknadu za treniranje u punom iznosu, nego samo od 21 godine pa do eventualnog potpisa novog profi ugovora do 23 godine, to je naša jedna bivša uprava odradila, oprala je ugovor Grahovcu i na taj način direktno materijalno oštetila klub, mi se okrećemo borbi protiv takvih stvari.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 22:23

Malezijac moze kupiti bilo koji komad zemlje u Sarajevu ili Banja Luci, ili bilo gdje pozeli da hoce, vjerovatno u malom dzepu u svakom momentu ima dovoljno love za to

travnik81
Kontakt:

Post Postao/la travnik81 » 30 jan 2014, 22:24

dolazim vam napadač iz Srbije, 28 godina, nekad igrao za Partizan,. ne znam ime.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 22:33

lafomamone je napisao/la:Malezijac moze kupiti bilo koji komad zemlje u Sarajevu ili Banja Luci, ili bilo gdje pozeli da hoce, vjerovatno u malom dzepu u svakom momentu ima dovoljno love za to
kupiti da, ali što je skoro džabe i bogu je drago.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 22:40

veteran 1987 je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Malezijac moze kupiti bilo koji komad zemlje u Sarajevu ili Banja Luci, ili bilo gdje pozeli da hoce, vjerovatno u malom dzepu u svakom momentu ima dovoljno love za to
A sta je to skoro dzabe? FKS nema na sebi uknjizenu ni vanjsku halu, sta on moze da dobije dzabe?

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 22:42

lafomamone je napisao/la:
veteran 1987 je napisao/la:
A sta je to skoro dzabe? FKS nema na sebi uknjizenu ni vanjsku halu, sta on moze da dobije dzabe?
Polako, uknjižiće se neka zemlja, možda baš ta za trening kamp, onda će je odvojiti od kluba i onda, onda, ma polako, vrijeme je pred nama.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 22:47

Pa tu zemlju moze samo on kupiti, za svoje pare moze da je pojede ako hoce. I sta ako je odvoji od kluba, sta ce mu odvojena? Mozda da posadi nesto? Shvati da je to mizerna cifra za njega a velika za klub, nema on sta ovdje da ukrade ili opljacka, frajer je svjetski biznismen nije prevarant

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 22:49

Biznismen, a da nije prevarant, to su ideali.možda klub dobija zemlju pravom preče kupovine i ispod realne cijene jer je to opšti interes, kažem samo možda.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 22:51

Ta zemlja ce ionako vjerovatno biti koncesija na duzi period

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 23:00

samo sam rekao, ako se raspolaže kešom, sportski direktor u džep stavi 500k i pravac Antalija, tamo je izlog ogroman i možeš da dovedeš tri vrhunska igrača, da svima na balkanu zvone uši. a ako navijačima mažeš oči, onda se po novinama kurvaš ponudama i saopštenjima, na kraju se opravdaš i kažeš neće igrač da dođe jer je liga dno dna, da se ne lažemo, ako imaš pare dovešćeš koga hoćeš, a ako ih baš i nemaš, onda nađeš opravdanje. naravno svaka čast za marketing kampanju koju odrađuju vaši ljudi, niko nikome ne brani da pošalje ponudu za Mesija od recimo 100 miliona, na kraju krajeva to rade i ovi veliki klubovi, zato i kažem, respekt za taj segment. uglavnom moje je mišljenje da je sve predimenzionisano i napumpano.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 23:13

Svako ima pravo na svoje misljenje naravno, ali imas oci vidis sta se desava, stvari se mijenjaju iz temelja, pa ako ti ni to nije dovoljno za period od mjesec dana, onda sacekaj par godina sve ce ti se samo kazati. Ko jos kupuje igrace iz ove lige, niko osim FKS. Za pocetak sasvim solidno

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 23:15

kupuje ili dovodi, razlika je ogromna, ko je kupljen?
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 23:21

veteran 1987 je napisao/la:kupuje ili dovodi, razlika je ogromna, ko je kupljen?
Kupljen je Velkoski, (insajderska 80 milja eura), konkretna ponuda Borcu za Grahovca, (jedni kazu 25 milja eura, a poluzvanicna informacija glasi na 50 milja eura plus procenat)... placen je Kovacevic, placen Travancic, placen Bandovic ali ovo sve sitno mislim po 20-tak hiljada maraka svaki...

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 23:27

Bandović, Travančić, došli su kada, valjda je taj iz Čelika bio pozajmljen, taj Kovačević je imao i čitav svoj slučaj jer ste izlevatili taj klub iz Travnika, čak je bila i arbitraža, da ste ponudili 50 eura za Grahovca on bi već bio kod vas, vjeruj mi znam šta pričam, a taj makedonac, možda i jeste plaćen, ali čim se barata insajderskim informacijama, a ne transparentnim, nešto sam nepovjerljiv.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 23:38

veteran 1987 je napisao/la:Bandović, Travančić, došli su kada, valjda je taj iz Čelika bio pozajmljen, taj Kovačević je imao i čitav svoj slučaj jer ste izlevatili taj klub iz Travnika, čak je bila i arbitraža, da ste ponudili 50 eura za Grahovca on bi već bio kod vas, vjeruj mi znam šta pričam, a taj makedonac, možda i jeste plaćen, ali čim se barata insajderskim informacijama, a ne transparentnim, nešto sam nepovjerljiv.
Nije to bitno, bilo je neke love i placalo se kome je trebalo, ne znam sta je problem. Svi racuni su cisti i niko nikoga nije izlevatio, za Grahovca je ponudjeno toliko da je Krunic pao na guzicu kad je shvatio da je ozbiljna ponuda u pitanju i pristao je odmah, i on i igrac, kao cekala se samo ta ponuda iz Belgije. Sad sta je problem ne znam, mozda Borcu sad novac i nije toliko bitan stvarno ne znam. Transparentne informacije neces nigdje dobiti, nemoj to ni ocekivati, uglavnom tocak se zavrtio i sta ce se dogadjati u buducnosti ne znam, ali sto se tice FKS nikad vise nece biti kao sto je bilo

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 23:40

Pokušavam ti reći da znam koliko je ponuđeno za Grahovca i da niko nije kupljen, nego je doveden, razlika je ogromna.
da je ponuđeno 50k eura on bi sutra bio na putu za antaliju.
"JOŠ OD 1926"

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 jan 2014, 23:48

veteran 1987 je napisao/la:Pokušavam ti reći da znam koliko je ponuđeno za Grahovca i da niko nije kupljen, nego je doveden, razlika je ogromna.
Kako nije kupljen, kupljen je Velkoski ZVANICNO, cifra naravno nije objavljena, ali ne moze biti mala. Grahovac je ionako zavrsena prica tako da je ne bih vise potezao, ponuda je postojala nije prosla i idemo dalje. Neka neko drugi iz ove lige pokusa nesto slicno ili ponudi vise, ako mislis da moze OK. Uglanom ugovori se potpisuju na 2 plus godine najmanje, plate su najvece u ligi i redovne itd.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 30 jan 2014, 23:50

lafomamone je napisao/la:
veteran 1987 je napisao/la:Pokušavam ti reći da znam koliko je ponuđeno za Grahovca i da niko nije kupljen, nego je doveden, razlika je ogromna.
Kako nije kupljen, kupljen je Velkoski ZVANICNO, cifra naravno nije objavljena, ali ne moze biti mala. Grahovac je ionako zavrsena prica tako da je ne bih vise potezao, ponuda je postojala nije prosla i idemo dalje. Neka neko drugi iz ove lige pokusa nesto slicno ili ponudi vise, ako mislis da moze OK. Uglanom ugovori se potpisuju na 2 plus godine najmanje, plate su najvece u ligi i redovne itd.
odlično, respekt za vas, već sam rekao, ponudu možeš poslati i za mesija.
"JOŠ OD 1926"

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 31 jan 2014, 00:50

Zadnja ponuda je 50000 eura.
Niste se vi zajebali jel de? Vrijeme ce pokazati mada ponuda istice u podne sutra. Slozio bih se sa vama da niste ako izborite evropu ove godine i dobijete licencu. Vi sami prosudite kolike su vam sanse za to.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.