FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mukitmovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mukitmovac » 30 jan 2014, 19:30

ode nam jamak hah,e svasta ces cuti i to u 2ligu haha
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 jan 2014, 19:46

Ko kod da bude direktor kluba zelim mu svu srecu u tom nimalo laganom poslu i da taj posao radi znanjem i iz ljubavi... najvece pojacanje koje bi bilo za nas u upravi je Nijaz Brkovic znam odma da od tog nema nista, znam da se spekulisalo nesto da se zakacio s nekim, al ne bitno mislim da je on covjek koji mnogo moze doprinijeti nasem klubu, nisu nikakve mahalske nema mogucnosti da bude onako cisto iznosim svoje misljenje...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Grokok
Kontakt:

Post Postao/la Grokok » 30 jan 2014, 20:23

PL BiH -1 je napisao/la:
Grokok je napisao/la:Svraka mora odigrati odlično ovu polusezonu da bih dobio poziv za Brazil, a ne sumnjam da će on to uspjeti jer je odličan igrač. Povrede su prošlost, kao i forma, tako mislim da bi sad trebao biti onaj "stari". Isto tako mu se mora naći pozicija da je bliže golu, tako funkcioniše najbolje. Nije mala stvar dati dva, tri gola u reprezentaciji sa ukupnom minutažom od pola sata, nije to slučajno.
Sumnjam da ce dobiti poziv za Brazil. Bas bi morao eksplodirati i proigrati.

Sumnjam da ce titula biti dovoljna za poziv.
Ne znam, ja bih volio da dobije poziv zaista, samo iz razloga što nije loš igrač i što je ne opravdano kritikovan. Raja nisu znala da je povrijeđen, bio u padu forme i umjesto da mu se pomogne kod nas vrli navijači mu psuju s tribina i ostalo. Što je jako tužno. Jedva čekam da se već jednom podrže ovi momci koji su to zaslužili, pa i kad nisu u formi.
Kažu nemoj vode vruć, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 jan 2014, 20:29

Kad bi neko iz kluba dobio poziv na prvenstvo mislim da po igracu klub dobija 50 000 .

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 30 jan 2014, 20:39

Ja lično bi više volio da Stanić dobije poziv, realno je više on potrebniji reprezentaciji zato što igra na više pozicija a može i desnog beka odigrati, ta pozicija je problem, Mujdza je sklon povredama a Avdija ko Avdija ne vidim ništa po čemu je on bolji od Stane.

Sent from my LT22i using Tapatalk

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 30 jan 2014, 22:11

terabajt je napisao/la:Kad bi neko iz kluba dobio poziv na prvenstvo mislim da po igracu klub dobija 50 000 .
Ja sam negdje pročitao da su klubovi dobili naknadu od 75000 eura za igrača koji je nastupio na prošlom svjetskom u JAR. Zadnji vezni je najdeficitarnija pozicija u repki a mi tu imamo gomilu solidnih igrača samo po meni je Zola najbliži ako se uspije vratiti na stari nivo igara. Tomić takodjer nije daleko a nadam se da ce i Svraka vratiti onu formu zbog koje je bio pozivan u repku.
BUDI ŽELJO !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 jan 2014, 22:17

Ma samo Svraka ima minimalnu sansu da bude pozvan ako zeljo odbrani titulu i ako se on pokaze.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 30 jan 2014, 22:19

Pročitah na jednom portalu jedan mini intervjuu sa našim veznim igračem Tomićem. Malo je reci biti ponosan na nešto svoje, kada kažem svoje mislim na ono sto trenutno posjedujemo. Čovjek je imao ponudu jednog kluba iz naše lige i još primamljive 3 inostrane ali je odlučio ostati, kako bi klub zaradio. Lijepo je imati odanog i zahvalnog čovjeka, to je rijetkost. Dok pišemo ovo neka me jeza obuze. Kad kažu "novac vrti gdje burgija neće", mislim da to ipak nije tako. Burgija vrti tamo gdje se naguziš i provrti. U životu se neke stvari ne mogu kupiti novcem to je definitivno, ali teško onom ko misli da može i to radi. LJUBAV to je nešto sto čovjek ima i bez čega čovjek ne može, sve ostalo je prolazno. Mislim da je politika našeg kluba nešto sto neki nikad neće imati, svakodnevno čitam štampu, portale i tu ljudi dovode zvijezde neke koji i dalje mogu gledati samo na TV ekranima i sanjati, ali mi sve to radimo stihijski i polahko. Reče Tomić da se u ovih par dana očekuju još neki igrači, čuo sam i ja to ali dok neko ne dođe više ne vjerujem. Odužih i ja malo, ali neka sam i ja jednom, morao sam.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 30 jan 2014, 22:26

Sve si lijepo rekao. Tomić je svjestan da su Željo i Amar Osim od njega napravili ponajboljeg veznog igrača u ligi a Tomo ima dovoljno obraza i kućnog odgoja da tu činjenicu ispoštuje. On treba biti primjer nekim nezahvalnim klincima koji su zbog neke siće izdali klub (mislim na odredjene omladince)
BUDI ŽELJO !!!

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 30 jan 2014, 22:31

Pohvale za sve momke, naročito Tomića.
Šta je sa Hodžićem, kad će doći?

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 30 jan 2014, 22:35

champions1921 je napisao/la:Sve si lijepo rekao. Tomić je svjestan da su Željo i Amar Osim od njega napravili ponajboljeg veznog igrača u ligi a Tomo ima dovoljno obraza i kućnog odgoja da tu činjenicu ispoštuje.
Ovo su stvari koje se pamte i koje meni kao navijaču neće dozvoliti da tom igraču ili bilo kojem drugom koji nosi sveti dres i koji se ponaša ovako kažeš nešto ružno zbog neke greške ili bilo čega drugog. Nisam nikad pristalica bio da kažem nešto loše ili neki ružni povik sa tribine nekom od naših igrača. Mislim da svi oni koji nose naš dres imaju i moraju imati našu podršku!!! Jedinstvo je čudo, samo to treba da se pokaže na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Ne smijemo zaboraviti ni neke druge naše igrače koji su odbili ponude od drugih klubova. Ovo dovoljno govori ko smo i šta smo. ŽELJO JE IPAK INSTITUCIJA!!!

P.S. POSTALI SMO IZ LJUBAVI I S NJOM ŽIVIMO VEĆ 10-TU DECENIJU!!! PAMETNOM DOSTA...

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 30 jan 2014, 22:36

Dino je za neki portal rek'o da dolazi za par dana :D

Mi stvaramo igrace koje kasnije trazi svaki jaci tim u BiH i sire..Ne dovodimo neke polovnjake osim kad nije hića (neka povreda, odlazak..) :mrgreen:

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 30 jan 2014, 22:37

Ma cisto sumnjam da ce neki nas igrac dobiti poziv za SP. Svraka je ispao iz reprezentacije i sumnjam da ce Susic sad pomno pratiti njegove partije da vidi ima li razlog da ga zovne. A o ostalim igracima mislim da je suvisno pricat, ne vjerujem da cemo imat debitanta iz nase lige na SP.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 30 jan 2014, 22:38

Tomislav Tomić je u protekloj polusezoni bio jedan od najboljih igrača Željezničara.
Ovaj veznjak je svojim sjajnim igrama u dresu najtrofejnijeg kluba u Bosni i Hercegovini oduševio navijače ali i predstavnike mnogih klubova. Iako je imao ponuda da ode već na polusezoni Tomić je odlučio produžiti ugovor sa Željom, koji je isticao za šest mjeseci, jer kako sam kaže, Grbavicu ne želi napustiti bez odštete.

''Iako još uvijek nisam ništa potpisao sve sam dogovorio sa Amarom Osimom. Nisam želio otići iz Želje a da klub ne zaradi na meni. U Želji sam stekao svoju potpunu fudbalsku afirmaciju i na ovaj način sam se želio zahvaliti klubu. U narednih nekoliko dana ću potpisati novi ugovor sa Željezničarom. Imao sam ponudu jednog kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine i još tri veoma primamljive ponude iz inostranstva, ali sam se odlučio za ostanak na Grbavici ''.

Ovaj sjajni veznjak ističe da se na pripremama radi dobro, da je atmosfera u ekipi sjajna i da Plavi mogu do duple krune.

''Zaista dobro radimo na pripremama. Atmosfera je sjajna. Najbitnije je da nema povrijeđenih igrača. Vratili su nam se Antolović i Spahić a spominje se i dolazak još nekih igrača koji će dodatno ojačati igrački kadar. Siguran sa da ako se dobro spremimo i kvalitetno uđemo u nastavak sezone, možemo odbraniti duplu krunu'' izjavio je za ****.ba, Tomislav Tomić.
Tomislav jedan od nas!!!
Grbavica naš je Hram!!!

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 30 jan 2014, 22:43

Yani, after his one year stay in Lithuania, then decided to sign with Željezničar in Bosnia. He quickly became a starter at left-back and established himself as a fan favorite among the Željezničar supporters. Urdinov, though, had a contract with the Bosnian side only until the end of 2013, but the two sides could not agree financial terms on a new deal so Urdinov announced that he will be seeking a new club in the 2014 winter transfer window.

MF: Before you signed in Poland, you last played for Željezničar where you were a fan favorite? What is your best memory from your time in Bosnia?
YU: Every memory is good from Željo. I had so much fun every training and every game I played with my whole heart. The thing I will never forget are the maniacs who were amazing fans.
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 30 jan 2014, 22:49

Samir Bekric hladnoooo odbio Sarajevo
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 30 jan 2014, 22:49

k3lla je napisao/la:Yani, after his one year stay in Lithuania, then decided to sign with Željezničar in Bosnia. He quickly became a starter at left-back and established himself as a fan favorite among the Željezničar supporters. Urdinov, though, had a contract with the Bosnian side only until the end of 2013, but the two sides could not agree financial terms on a new deal so Urdinov announced that he will be seeking a new club in the 2014 winter transfer window.

MF: Before you signed in Poland, you last played for Željezničar where you were a fan favorite? What is your best memory from your time in Bosnia?
YU: Every memory is good from Željo. I had so much fun every training and every game I played with my whole heart. The thing I will never forget are the maniacs who were amazing fans.
Yani Urdinov!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 jan 2014, 22:57

tm8782 je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Sve si lijepo rekao. Tomić je svjestan da su Željo i Amar Osim od njega napravili ponajboljeg veznog igrača u ligi a Tomo ima dovoljno obraza i kućnog odgoja da tu činjenicu ispoštuje.
Ovo su stvari koje se pamte i koje meni kao navijaču neće dozvoliti da tom igraču ili bilo kojem drugom koji nosi sveti dres i koji se ponaša ovako kažeš nešto ružno zbog neke greške ili bilo čega drugog. Nisam nikad pristalica bio da kažem nešto loše ili neki ružni povik sa tribine nekom od naših igrača. Mislim da svi oni koji nose naš dres imaju i moraju imati našu podršku!!! Jedinstvo je čudo, samo to treba da se pokaže na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Ne smijemo zaboraviti ni neke druge naše igrače koji su odbili ponude od drugih klubova. Ovo dovoljno govori ko smo i šta smo. ŽELJO JE IPAK INSTITUCIJA!!!

P.S. POSTALI SMO IZ LJUBAVI I S NJOM ŽIVIMO VEĆ 10-TU DECENIJU!!! PAMETNOM DOSTA...
Momak samo postuje to sto ga je Amar iz anonimnosti pretvorio u najboljeg veznog u ligi i sto mu je otvorio vrata ino angazmana gdje ce obezbjediti sebe i porodicu.Svaka mu cast na tome.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 30 jan 2014, 22:59

jasko_juve je napisao/la:Samir Bekric hladnoooo odbio Sarajevo
Da i to, ovo još jedan u niz pokušaj da se dovede neko iz našeg tima. Kako mi reče neki dan jedan prijatelj navijač manjeg gradskog kluba, pod ovim manjeg mislim po broju godina postojanja, jer po trofejima su oni "najtrofejniji", ukoliko ne budemo mogli igrom da uzmemo prvenstvo, tu su sudije. Samo sam se nasmijao na to i rekao mu potraži intervjuu sa Amarom iz 2001. pa poslušaj šta je rekao na tu temu. On stao i gleda me blijedo.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 30 jan 2014, 23:36

tm8782 je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:Samir Bekric hladnoooo odbio Sarajevo
Da i to, ovo još jedan u niz pokušaj da se dovede neko iz našeg tima. Kako mi reče neki dan jedan prijatelj navijač manjeg gradskog kluba, pod ovim manjeg mislim po broju godina postojanja, jer po trofejima su oni "najtrofejniji", ukoliko ne budemo mogli igrom da uzmemo prvenstvo, tu su sudije. Samo sam se nasmijao na to i rekao mu potraži intervjuu sa Amarom iz 2001. pa poslušaj šta je rekao na tu temu. On stao i gleda me blijedo.
ma hebo ti to sto su ''najtrofejniji'' oni su ba i NAJVECI NE ZNAM JESIL TO ZNAO eto ako nisi da znas :D ;)
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 35 gostiju.