DrDule je napisao/la:marconato je napisao/la:DrDule je napisao/la:
Ja sam napisao u regionu sto i jeste takav slucaj.Da ne ponavlja postove, @Franck i @Damir su napisali sta sam hteo.
Reci mi konkretno u odnosu na koje igrace iz regiona su Nastasić, Marković, Mitrović..pa i Jojić - PRECIJENJENI (ne racunajuci Hrvatsku s kojom si nas stavio u isti koš, iako se opet nasi transferi ne mogu porediti sa onim koje Mamić ostvaruje) ako uopste postoje takvi potencijali i kvaliteti u tim godinama u ostalim zemljama regiona??!

Nabijanje cene po vec poznatom mehaniznu koji sami menadzeri znaju, podmladjivanje reprezentacije kako bi se oni prodali za sto vise para i u tom trenutku da zarade nego sto vise oni zapravo vrede.Da nisu videli reprezentaciju, tesko da bi bili tu gde jesu.Klubovi u kojima oni igraju dobiju najmanje od svega toga.Da li oni vrede 5-10 puta vise u odnosu na bilo kog igraca iz regiona?Tesko...Znaju menadzeri da prodaju maglu, sa tim da je Mamic dva koraka ispred(mada to mu omogucuje najvise sto njegov klub redovno igra Evropu a i njihovi igraci su trazeni pa moze da kaze cifru koju hoce) .Reprezentacija se sada koristi samo kao sredstvo kako bi se lakse prodao igrac, a to je svima sem Nastasicu pomoglo u prodaji.Zbog toga i kazem da su precenjeni u tom trenutku prodaje, tj previse je dato nego sto zaista vrede.Kao sto rekoh ja Jojica ne bih svrstao sa tom trojicom posto nema on takav talenat.
Ti si svasta nesto ovde napisao, samo mi nisi odgovorio na direktno postavljeno pitanje!
Marković, Mitrović, pa i Jojić sada su bili ponajbolji igraci lige koja je objektivno (uz HNL) najkvalitetnija u regionu i valjda je to neka referanca! Znas kako, nije lako sa 18-19 god biti najbolji ni u svom selu, a kamoli u bilo kojoj profesionalnoj ligi! Igrali su oni i evropske meceve s Partizanom, nisu samo imali jake utakmice u reprezentaciji...
Prva 2-ca gore spomenuta nisu samo obicni talenti, to su wunderkidi, nemas pregrst takvih na svijetu! Mitrović je ljetos bio najbolji igrac U19 EP i osvajac istog, a ako si gladao skorasnje meceve U21 reprezentacije protiv Belgije i Italije, mogao si vidjeti koliko njih 2 sa 19 god (uz Nastasića) oskacu od starijih kolega koji imaju po 21. god...
Obojica ne samo da su opravdali svoje ljetosnje transfere - Mitrović (Anderlecht - 5 mil), Marković (Benfica 10-ak mil) nego im je vrijednost sada debelo porasla, a ne mozes reci da je to posledica nekoh njihovog ekstremnog napretka, jer nisu otisli prije 2-3 god, nego samo prije par mjeseci
Da mi ovde polemisemo o Maksimovicu, Ostojicu, Krneti, Vesovicu, Sasi Markovicu, MIjailovicu... (od kojih se takodje neki bezpredmetno guraju ili su se gurali u reprezentaciju, iako nemaju ni priblizan kvalitet za istu) pa i ok, ali ti osporavas svjetske talente...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...