Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la dinoze » 29 jan 2014, 10:38

Pape je flegma i nema volje da hoda po evropi radi tih igraca, ok razumijem covjek u godinama ili mozda on to vidi kao nesto ispod svog ponosa. Ali ima npr. jedan Sergej Barbarez zasto njega savez ne angazuje da uspostavlja kontakt sa mladim igracima po evropi. Angazuje nekog bivseg igraca sa imenom da mu npr 5000EUR mjesecno i putne troskove i lagano put pod noge. Isplatilo bi nam se peterostruko. Pa Hrvati to rade u perfekciji jel tesko kopirati.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 29 jan 2014, 10:39

dinoze je napisao/la:Ja niti pljujem niti omalovazvam, hvala Papetu iz nekoliko pokusaja odeveo nas je na veliko takmicenje i to je nesto posebano za nasu zemlju. Ali sta sada, jer sada treba da se ostane na tome? Zasto ne iskoristimo momenat?

Sta se radilo zadnja 4 mjeseca, po izjavama njih samih nista? Zasto se nije moglo otici do potencijalnih igraca, jeli tesko oformiti tim od 2 covjeka da sredjuju papirologiju oko pasosa za igrace?
Ma daleko smo mi jos od ozbiljnog saveza! Pa prije 2 godine smo bili zakoracili u propast, a sad je zlatno kako je bilo iako je jos daleko od profesionalnog.

Momenat treba iskoristiti, ali nije sve tako ni jednostavno. Srediti papirologiju je ja mislim ipak najmanji problem (iako znamo da i to zna biti zafrkano). Treba te igrace nagovoriti, privuci i na kraju dovesti do toga da potpisu. Kao sto reko i drugi nespavaju, prave pritisak, momci kalkulisu itd. Dati neke izjave za novine je najlakse, ali poslje odoljeti pritisku i donjeti cvrstu odluku nije uvjek tako jednostavno. Naravno bi trebalo sto vise vrbovati i boriti se za te igrace.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 29 jan 2014, 10:56

Mi ovdje na formu imamo i losih i dobrih ideja. Ali sam ubjedjen da se najmanje 50 % od svih ideja i prijedloga da iskoristiti. I ti 50% nasih ideja i prijedloga su sto posto bolje od svih ideja koje imaju ljudi zaduzeni za pracenje novih igraca u savezu. Ti ljudi du metuzalemi i podpuno nesposbni za posao koji obavljaju. Tamo trebaju mladi ljudi i entuzijasti koji su vidjeli svijeta, tipa Barabarez ili Bolic. A ovi u savezu da citaju sportske forume uzeli bi makar jednu dobru ideju od nas.
Svaka cast Papetu on je makar malo profesionalnosti uveo u rad saveza na osnovu onoga kako je bilo prije, ali opet to je skoro nista kako se to treba raditi za uspjeh. Zadnji primjer je bacanje para za hotel na Ilidzi dok trening centar koji je nov stoji prazan.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 jan 2014, 11:15

MaksuzBaksuz je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Ja niti pljujem niti omalovazvam, hvala Papetu iz nekoliko pokusaja odeveo nas je na veliko takmicenje i to je nesto posebano za nasu zemlju. Ali sta sada, jer sada treba da se ostane na tome? Zasto ne iskoristimo momenat?

Sta se radilo zadnja 4 mjeseca, po izjavama njih samih nista? Zasto se nije moglo otici do potencijalnih igraca, jeli tesko oformiti tim od 2 covjeka da sredjuju papirologiju oko pasosa za igrace?
Ma daleko smo mi jos od ozbiljnog saveza! Pa prije 2 godine smo bili zakoracili u propast, a sad je zlatno kako je bilo iako je jos daleko od profesionalnog.

Momenat treba iskoristiti, ali nije sve tako ni jednostavno. Srediti papirologiju je ja mislim ipak najmanji problem (iako znamo da i to zna biti zafrkano). Treba te igrace nagovoriti, privuci i na kraju dovesti do toga da potpisu. Kao sto reko i drugi nespavaju, prave pritisak, momci kalkulisu itd. Dati neke izjave za novine je najlakse, ali poslje odoljeti pritisku i donjeti cvrstu odluku nije uvjek tako jednostavno. Naravno bi trebalo sto vise vrbovati i boriti se za te igrace.
Bravo baksuze, upravo si pogodio poentu koju pisemo vec mjesecima.

Srediti papirologiju je ja mislim ipak najmanji problem (iako znamo da i to zna biti zafrkano).Treba te igrace nagovoriti, privuci i na kraju dovesti do toga da potpisu.

Ali ne, nas vrli selektor pametnica ima slijedecu logiku, neka igraci prvo promijene drzavljanstvo i srede papirologiju pa ce vidjeti da li ce ih pozvati. :lol: :lol:
Da nije smijesno bilo bi zalosno.

Sto puta ponovoljen, hrvatski recept zbog kojeg su u vrhu svjeskog fudbala 15-tak godina. Idi na noge, obecaj kule i gradove samo da zaigra a kasnije vidi da li ce biti u formi i hoce li trebati.
Oni se nikog ne odricu, od Sertica pa nadalje ko god ima pra dedu koji je ljetovo u hrvatskoj njima je potencijalni kandidat, ali nama JOK.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 29 jan 2014, 11:16

Ako si kvalitetan igrac i imas bosansko sportsko i civilno drzavljanstvo bices pozvan u reprezentaciju sigurno a ko si se sjetio preko noci da si bosanac a nemas bosanskih dokumenata a hoces jos i da ucjenjujes mjenjam papira za poziv u brazil e nebi te ja pozvo pa bio ti messi a ne salatic gudelj arslanagic i ...........

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2014, 11:21

dinoze je napisao/la:Angazuje nekog bivseg igraca sa imenom da mu npr 5000EUR mjesecno i putne troskove i lagano put pod noge. Isplatilo bi nam se peterostruko. Pa Hrvati to rade u perfekciji jel tesko kopirati.
Hrvati su kilometrima ispred nas, ne možemo se (trenutno) upoređivati sa njima organizacijski. Što se tiče ovog prvog što si napisao, nije NFSBiH privatna firma, pa da dođe jedan baja lupi šakom od stol i uradi to što ti pišeš.

Vi želite sve preko noći, ali u stvarnom svijetu to ne može. Ne tako davno je savez bio suspendovan, borio se sa desetinama tužbi (!), bio do guše u dugovima, a sad je sve to anulirano, prema nekim informacijama su čak i u plusu, ali to se gura u stranu, kao da je nebitno. Kad napraviš dobar temelj, onda je sve ono što slijedi puno lakše, a izgradnja temelja je još uvijek u toku. Na svu sreću došao je plasman na SP, pa će se svi ti procesi dodatno ubrzati, ali pravi rezultati se mogu očekivati tek za par godina.

Te kako ti kažeš "ideje" koje se provlače kroz forum nisu izmišljanje tople vode i niste vi ništa revolucionarno predložili, to je logičan slijed događaja, ali kad dođe vrijeme za to. Trenutno je cilj stvaranje stabilnog i finansijski samoodrživog saveza. Begić ima četverogodišnji razvojni plan, od kojeg sigurno neće odstupiti ni milimetar i sve će doći na red. Prioritet je bio rješavanje tih silnih tužbi, zgrada saveza pod hipotekom, trening centar i još bezbroj stvari od kojih direktno zavisi egzistencija samog saveza. Ne svodi se sve na A tim. Ogroman problem predstavlja sam zakon, koji koči veliki broj stvari koje su u planu. Kao što reče @bhsport, papirologija nekad zna biti veoma komplikovana, ali savez je tu nemoćan, to ide na račun nekih drugih institucija.
Tulln1 je napisao/la:Ako si kvalitetan igrac i imas bosansko sportsko i civilno drzavljanstvo bices pozvan u reprezentaciju sigurno a ko si se sjetio preko noci da si bosanac a nemas bosanskih dokumenata a hoces jos i da ucjenjujes mjenjam papira za poziv u brazil e nebi te ja pozvo pa bio ti messi a ne salatic gudelj arslanagic i ...........
To je samo jedan od problema ;) nekad je potrebno zagrebati malo ispod površine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 jan 2014, 11:24

Tulln1 je napisao/la:Ako si kvalitetan igrac i imas bosansko sportsko i civilno drzavljanstvo bices pozvan u reprezentaciju sigurno a ko si se sjetio preko noci da si bosanac a nemas bosanskih dokumenata a hoces jos i da ucjenjujes mjenjam papira za poziv u brazil e nebi te ja pozvo pa bio ti messi a ne salatic gudelj arslanagic i ...........
Po toj logici, Pjanic, Kolasinac, Begovic, Medunjanin, Bicakcic nikad ne bi dobili poziv pa ti vidi ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2014, 11:31

bhsport je napisao/la:Po toj logici, Pjanic, Kolasinac, Begovic, Medunjanin, Bicakcic nikad ne bi dobili poziv pa ti vidi ...
Treba se boriti za njih, za većinu smo se izborili, ali ne ide to tako glatko. Igrač se treba odreći nekih stvari, treba izaći u susret, kao što je Pjanić uradio. Ovo su sve dobri momci, imali su strpljenja i želje, jer bez toga bi posao bio mnogo teži. Sad je problem što dolazi SP, pa su neki procesi malo gutavi, jer nema puno vremena.

Arslanagić po izjavi u "Avazu" želi igrati za BiH. Zašto nije pokrenuo proces promjene državljanstva? Ovi gore nabrojani su to sami uradili, niko ih nije trebao moliti ili garantovati mjesto u timu.
Voli te tvoje Sarajevo.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 29 jan 2014, 11:33

Meni licno malo smetaju ove izjave prije dvije-tri godine smo bili na pragu suspenzije, polako.

To me podsjeca na onu klasicnu nasu vadionu za sve sto nevalja prije dvadestek godina je bio rat, polako, vazno je sam oda se ne puca.

Za dvije ili tri godine mnogi savezi naprave vise nego sto smo mi. A za pracenje i kontaktiranje mladih igraca netreba neka posebna ni logistika, niti velike pare niti neko posebno znanje. Najvise se sjednes u avion , poneses hedije i popricas sa momcima, za dva mjeseca opet tako i onda kokretizujes sa papirima. Ali mozda to ne spada u Begicev plan za ove cetiri godine mandata. Momenat je vazan i moramo ga iskoristiti, inace ce nam Dzeko ostati jedini napdac jos 10 godina.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2014, 11:34

dinoze je napisao/la:Za dvije ili tri godine mnogi savezi naprave vise nego sto smo mi.
Koji savezi?
Voli te tvoje Sarajevo.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 29 jan 2014, 11:38

Virtu4l je napisao/la:
amho je napisao/la: @principatus je jasno naveo primjer 'rada' ljudi zaduženih za potencijalne reprezentativce.. nema se tu sta dodati... likovi (piric, jaha...) su ublehasi teski i vec dugo godina reketiraju potencijalne igrace iz dijaspore, naravno u saradnji sa selektorima...
Problem je što vi amaterski pristupate potencijalnim rješenjima. Arslanagić "izjavi" za Avaz da želi igrati za BiH, ok, vjerovat ćemo im, mada nemamo nikakvu osnovu za to, lagali su i izmišljali bezbroj puta do sada. Znači da ne postoje nikakve prepreke, naredni potez je promjena njegovog sportskog državljanstva, pasoš i ostale formalnosti. Kontakt sa njim nam i ne treba, zar ne? Momak treba da prođe protokol, i kada sve to prođe, treba da čeka poziv selektora. Međutim, problem je u tome što igrači kao on postavljaju uslove, traže garancije, koje im niti jedan trener na svijetu nebi trebao dati. Ok, kvalitetan si, igraš u dobrom klubu, dobroj ligi, prošao si sve selekcije Belgije, znači nebi se trebao bojati konkurencije i slično.

Principatus je u pravu, dosta je nelogičnosti, ali svaka od njih za sebe veže članke u nekim novinama, kojima ja lično ne vjerujem. Jedna rečenica izvađena iz konteksta stvara dar-mar i problem, a po tome su naši novinari poznati, jer nikad nisu odgovarali za laži i štetu koju su prouzrokovali. Principatus je navikao na neki drugi sistem, gdje je sve uređeno i precizno, gdje nema petljanja, muljanja, korpucije i slično, ali kod nas to (još uvijek) ne ide tako. Još uvijek se oporavljamo od štete koju su nanijeli prethodnici i dobar dio njihovih prljavih poslova vjerovatno nikad neće izaći na vidjelo. Za većinu potencijalnih igrača smo još uvijek rizično područje i treba da prođe još neko vrijeme da ljude uvjerimo da se stvari mijenjaju na bolje ;)
ovo boldano je amaterski pristup.... na taj način ni kolašinac, ni hajrović ne bi nikad zaigrali za nas... pristup koji ti očito zagovaraš bi nam samo uvećao broj slučajeva 'seferović'... nikad ne bi dobili pojačanja, već samo igrače koji se nisu uspjeli nametnuti u savezu pod čijom zastavom trenutno nastupaju... nama su u interesu ovi prvi i za njih se moraju poduzeti svi mogući koraci, pa makar morali obećavati i ono čega u drugim reprezentacijama nema ni pod razno, rješavati administrativne barijere itd...

piric i jaha su dio ekipe sulje, mije,ilje, usketa, tako da se jos nije ni počelo s čišćenjem, prljavi poslovi i dalje traju, šteta će biti daleko veća jer za 5-10 godina još više ćemo ovisti od igrača koje uspijemo vrbovati od drugih saveza... a dječaci koje budemo vrbovali neće imati nikakve administrativne veze s BiH i te prepreke će postajati samo veće... kako misliš tada nekog igrača prevesti pod zastavu BiH??? neka sam ganja papire i neka se stavi na raspolaganje selektoru???

ovaj sistem na koji je @principatus kako ti kažes navikao, navikli su i ti dječaci koje 'ganjamo' da nam pojačaju repku i njihovo razmišljanje je identično po pitanju ovih stvari... mi u BiH moramo se prilagoditi tome, ako želimo jaču repku... a navedeni likovi ne pokazuju znake privikavanja, već i dalje rade na isti prevaziđeni način... ako ti zagovaranje prilagođavanja i promjene pristupa nazivaš 'amaterskim', to više govori o tvom shvatanju, nego o 'našem'...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 29 jan 2014, 11:43

Virtu4l je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Za dvije ili tri godine mnogi savezi naprave vise nego sto smo mi.
Koji savezi?
Hrvatska i Srbija npr, jedni bili u ratu i novo osnovali savez pa napravise odmah uspjeh, drugi bili pod sankcijama pa poslje dvije godine napravise uspjeh i dobise vise igraca nego mi ikada.

Usotalom zasto mi nebi radili bolje nego svi i napravili najveci uspjeh do sada. Ja opet kazem dvije -tri godine nije malo. Ali treba znanje i interes za posao. Pa u savezu ima 50-60 zaposlenih najmanje nije Begic sam. Napravi strucne timove, da im zadatke i gas.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 29 jan 2014, 11:44

normalaba je napisao/la:
szlaja je napisao/la:Koliko lazi su danas izjavili Piric i Jahic... Sramota
Sa Tankovicem uopste nisu imali nikakav kontakt. Kazu idu sutra na razgovor kod Arslanagica i Milosevica, Arslanagic pojma nema o tome.
Uskoro ce se neko oglasiti povodom toga i svih lazi. Koji smo mi cirkus...
Ti inace znas?

Nisam branioc Susica ni njegov advokat ali tolika kolicina hejta na svakom koraku je zabrinjavajuća.
Da ne znam ne bi ovdje pisao gluposti. Nemam koristi od toga.
Oni mozda imaju namjeru stupiti u kontakt, al znam 100% da nisu, zato ne razumijem zasto lazu BH javnost.
Jos nije savez 100% ociscen od parazita, ali ja vjerujem Begicu i Osimu, ici ce na bolje.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 29 jan 2014, 11:44

bhsport je napisao/la:Bravo baksuze, upravo si pogodio poentu koju pisemo vec mjesecima.

Srediti papirologiju je ja mislim ipak najmanji problem (iako znamo da i to zna biti zafrkano).Treba te igrace nagovoriti, privuci i na kraju dovesti do toga da potpisu.

Ali ne, nas vrli selektor pametnica ima slijedecu logiku, neka igraci prvo promijene drzavljanstvo i srede papirologiju pa ce vidjeti da li ce ih pozvati. :lol: :lol:
Da nije smijesno bilo bi zalosno.

Sto puta ponovoljen, hrvatski recept zbog kojeg su u vrhu svjeskog fudbala 15-tak godina. Idi na noge, obecaj kule i gradove samo da zaigra a kasnije vidi da li ce biti u formi i hoce li trebati.
Oni se nikog ne odricu, od Sertica pa nadalje ko god ima pra dedu koji je ljetovo u hrvatskoj njima je potencijalni kandidat, ali nama JOK.
Jarane nisam ja ogranicen! :mrgreen: Kontam i ja da bi se Susic trebo vise truditi. Ponavljam stoti put da nevolim pljvanje na osnovu SBBKBB, omalozavanje i slicno i protiv toga uvjek se borim!

Eh sad sto se Papeta tice nije sve ni crno, uveo je on mnogo igraca u repku. Naravno stalno izbijaju nova imena. Arslanagic bi trebo biti sljedeci. Ovaj Gudelj sto se pominje iz Holandije je isto jako interesantan. Papetova logika je dovodjenje mladih i ujedino kvalitetnih igraca. Nema on nista od toga zamjeniti jednog Pandzu jednim Cocalicem. Tu su oni i nedonosi to neki kvalitet. Seferovica smo izgubili i o njemu smo 100 puta diskutirali - na kraju opet nije sve samo Susiceva krivica. Treba se malo strpiti, i ove stvari idu na bolje.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 29 jan 2014, 11:51

dinoze je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Koji savezi?
Hrvatska i Srbija npr, jedni bili u ratu i novo osnovali savez pa napravise odmah uspjeh, drugi bili pod sankcijama pa poslje dvije godine napravise uspjeh i dobise vise igraca nego mi ikada.

Usotalom zasto mi nebi radili bolje nego svi i napravili najveci uspjeh do sada. Ja opet kazem dvije -tri godine nije malo. Ali treba znanje i interes za posao. Pa u savezu ima 50-60 zaposlenih najmanje nije Begic sam. Napravi strucne timove, da im zadatke i gas.
Jarane samo poredjenje BiH sa Srbijom ili Hrvaskom (da negovorim o drugim uredjenim ozbiljnim drzavama) i to svakako poslje rata koje je u BiH jos uvjek traje je suludno! Mi nemamo ustava, nama je ustav mirovni sporazum, sto jos uvjek vodi na to da rat jos uvjek traje. Ali to su druge teme koje ovdje nevrjedi diskutirati i nebi to radio.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 jan 2014, 11:53

dinoze je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Koji savezi?

Mijesas babe i zabe! Hrvatska i Srbija su za razliku od BiH "naslijedili" klasne igrace iz ex Yu (Suker, Boban, Prosinecki, Savicevic, Pixi, Mijatovic...), tako da savezi nemaju nista s tim...kao ni s tim sto Partizan, Zvezda, OFK-a, Rad, Vojvodina... proizvode i prodaju kvalitetne igrace, konkretno u slucaju Srbije.

FSS je najgori i "najmafijaskiji" savez u Evropi, sto i sami rezultati reprezentacije u poslednje 4 godine dokazuju... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2014, 11:54

@amho

E vidiš, protokolarna politika mi je veoma bliska i znam o čemu pričam. Vi NFSBiH gledate samo kroz A tim, a ja ne gledam tako, i ponovo se izvlače riječi iz konteksta. Uslovi za 'rutinske' posjete još uvijek nisu stvoreni.

Potrebno je prilagođavanje sa obje strane, baš onako kako su uradili Hajrović ili Kolašinac. Arslanagić je sljedeći, valjda je to svima jasno, ali letiti pred rudu i kritikovati ljude bez osnove je van svake pameti.

@MaksuzBaksuz, ma nisam mu uopšte htio odgovoriti na poređenje našeg saveza sa Srpskim i Hrvatskim, samo ga stavljam na listu onih sa kojima se više ne upuštam u diskusiju.
Voli te tvoje Sarajevo.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 29 jan 2014, 12:09

Prvi su i poslije tih nekih igraca koje su naslijedili redovno ucestvovali na prvenstvima sa igracima koje su oteli sirom evrope od drugih repki.
A drugi su kao takav najmafijaskiji savez poslije sankcija odmah otisli na prvenstvo a produciraju godisnje vise igraca i prodaju napolje nego mi za 20 godina i naravno da savez ima nesto sa tim jer oni postavljaju okvire za sve.
Hocu da kazem sve se moze kada se hoce i 2-3 godine nije malo vremena. Kod nas ne postoji zaintersovanost i znanje. Opet ponavljam sta su radili ljudi u savezu zadnja 4 mjeseca po pitanju novih igraca?
Hrvati otimaju i dalje i racku ih boli za sve, nemilosrdni su i imaju razradjenu taktiku. Dok nas trener kaze da je ok i da je logicno da jedan Halilovic igra za Hr a Seferovic za CH.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2014, 12:20

dinoze je napisao/la:A drugi su kao takav najmafijaskiji savez poslije sankcija odmah otisli na prvenstvo a produciraju godisnje vise igraca i prodaju napolje nego mi za 20 godina i naravno da savez ima nesto sa tim jer oni postavljaju okvire za sve.
Da, savez je najzaslužniji zato što Partizan vrbuje svako dijete koje zna šutnuti loptu i nakon toga uz određenu selekciju i ulaganje uzima milione na njima.
dinoze je napisao/la:Hrvati otimaju i dalje i racku ih boli za sve, nemilosrdni su i imaju razradjenu taktiku. Dok nas trener kaze da je ok i da je logicno da jedan Halilovic igra za Hr a Seferovic za CH.
Hrvati otimaju, pa im se otimanje sad obija o glavu. Halilovića su uzeli, pa se sad kola lome na njemu, a Sejad je skontao u kakvo kolo se uhvatio, sve više igrača shvata njihovu igru obećavanja kula i gradova, zato ih je i Hrgota otresao.
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 jan 2014, 12:22

Ko kaze da mi ne otimamo, mi evo otimamo Tina Sven od Belgije i Hrvatske. Odlican jedan gol ove godine za Hajduk :lol:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323 i 18 gostiju.