AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 29 jan 2014, 00:03

LegendKiller je napisao/la:
muxa je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakvog igraca smo doveli. Što bi reko dr. Arslanagić cijeli svijet nam se smije na oviim transferima. Pa ovaj "trabant" propalitet od igraca, odveo je QPR u drugu ligu i na dobrom putu je da to uradi i sa fulhamom. skorom gledam fulham i naumpade mi da se nekad spominjao kao mogući tranfer u milan, kad ono fakat dođe nam covjek. Katastrofa od igraca, tipa robinja više je za cirkusa nego za fudbala.
Ne bih da ispadne da imam nesto protiv Sedorfa ali brate lik je za sada kao slijep, prvo esien pa sad i ovaj trabant.
Da se ne zavaravamo, Sedorf se tu nista ne pita :wink:
i ja isto mislim da se Sedorf malo pita za transfere, ali onda se postavlja pitanje zašto je uopće preuzimao trenersku poziciju ako ce gledati kako mu galijani uvaljuje polovnjake.
Pa nije on imao bas puno izbora. Ponudi ti neko prvi trenerski posao u karijeri i to ni manje ni vise nego klupa Milana. To se ne odbija i ne postavljaju se bas pretjerani zahtjevi. A celavci su iskoristili njegovo ime da smire navijace i prodaju im novu pricu.
Sto se tice ovog mercata nebih se slozio da je korak nazad. Ruku na srce nije ni neki preveliki napredak. Ipak treba sacekat da prodje zadnji sat mercata i onda dati konacnu ocjenu.
Il Club più titolato al mondo!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jan 2014, 00:06

[youtube]ttps://www.youtube.com/watch?v=RWFERQsSefc[/youtube]

:cry:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 29 jan 2014, 00:15

LegendKiller je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakvog igraca smo doveli. Što bi reko dr. Arslanagić cijeli svijet nam se smije na oviim transferima. Pa ovaj "trabant" propalitet od igraca, odveo je QPR u drugu ligu i na dobrom putu je da to uradi i sa fulhamom. skorom gledam fulham i naumpade mi da se nekad spominjao kao mogući tranfer u milan, kad ono fakat dođe nam covjek. Katastrofa od igraca, tipa robinja više je za cirkusa nego za fudbala.
Ne bih da ispadne da imam nesto protiv Sedorfa ali brate lik je za sada kao slijep, prvo esien pa sad i ovaj trabant.
Seedorf je trazio lijevog beka,stopera,i desno krilo eh sad sta ce mu ovaj dovesti vidjet cemo,eo Taarabt je jedan od njih izgleda :lol
Moje misljenje je da se treba razjebati vise ovo Barbara vs Galliani,sto se tice transfera navodno je stvar koja je prelila casu je bila kupovina Matrija za 12 miliona :lol: ,zato mu ne daju nista para da radi sa njima.
Zadnja izmjena: Warrick, dana/u 29 jan 2014, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jan 2014, 00:18

Also known as taraba :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jan 2014, 00:19

Joj pa ne mozes rec hocu stopera, beka i krilo pa sta mi dovedes, valjda kazes imena ljudi koje zelis da ti dovedu :-?

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 29 jan 2014, 00:20

Titova-Juga je napisao/la:Also known as taraba :lol:
Ma vala poslije onih izjava ljetos ja ga ne bi doveo tamam ispao iz lige,jazavac onaj :evil:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jan 2014, 00:25

Warrick je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Also known as taraba :lol:
Ma vala poslije onih izjava ljetos ja ga ne bi doveo tamam ispao iz lige,jazavac onaj :evil:
Pa upravo, koji ce nam k takvi u klubu pa koliko god roster lose izgledao u vrijeme te izjave. Dao bi mj posebne treninge samo za njega mjesec dana pa tek onda kad ih prodje da lijepo zamoli upravu I trenera da ga pusti da trenira sa ostalim.

Smrt nacionalizmu !!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 29 jan 2014, 00:27

muxa je napisao/la:Joj pa ne mozes rec hocu stopera, beka i krilo pa sta mi dovedes, valjda kazes imena ljudi koje zelis da ti dovedu :-?
A mislis da Seedorf nije rekao koje igrace hoce,isto kao sto je i rekao na koje vise ne racuna,pa im evo hvala Bogu jednom po jednom gledamo u ledja,druga stvar sto je Galliani ranije zabrljo da valja sa dovodjenjem ovih panjeva i davanja premocnih plata pa sad odbijaju da idu bilo gdje kao Constant,pa ga je Barbara sad pritisce,jer on on taj koji je vodio klub zadnjih godina, kad je Silvio ponovo uletio u politiku.
Ne treba se puno nesto nadati u ovom Januaru jer nece bit nista spektakluarno jer mu ne daju marke,treba sacekat ljeto i vidjeti sta ce biti a do tada tj do petka ocekivati,ovako ove trampe tarabt,mozda cak i Palletta i tako ti igraci.

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 29 jan 2014, 01:34

Ma Zacarda djaba dati je extra posao, a ne i pritom dobiti igrača koji bar ima potencijala da uradi nešto. Pa i kad bi šanse bile 1% za takvu što. Mislim da pretjerujte sa rezignacijom oko Tarabta. Meni je sumnjivije da bi neko pristao i okvir gola dati za ovog talijanskog panja. :D

Mislim da Milan ima drugi problem, a to je neodlučnost, pa donekle i zasićenje nekakvim historijskim idolima i junacima koji su još uvijek u klubu, a čiji umor je danas itekako vidljiv. Nekakav jbni defetizam mori cijeli klub od presidentea pa do ljudi koji održavaju terene u Milanelu. Kao da su nekakvom limbu, ni na nebu ni na zemlji. Zadnjih nekoliko transfera je bilo čisto odrađivanje posla i igrači su dovođeni tek da bi se u knjige napisalo da su dovedeni, nema strasti, želje, entuzijazma. Sve se to itekako odražava i na igrače na terenu.

Seedorf je pobjednik i u drugim okolnostima ja bih ruku u vatru stavio da će donijeti pozitivnu promjenu, bar u smislu da motiviše ove igrače, da im udahne pobjednički metalitet. Međutim, pitanje je da l' to može u ovoj konstelaciji snaga u Milanu.

Bar ja to tako doživljavam, ne znam, možda i griješim.

ChrisBoyd
Kontakt:

Post Postao/la ChrisBoyd » 29 jan 2014, 02:21

UrbyEmanuelson je napisao/la:Galliani: "Cerci won't arrive, my offer for Coentrao has been rejected &there is nothing about Vidic or Paletta"

Sta li ovaj sprema.

Bolje pitanje - šta ako je ovo istina (postoji i ta mogućnost)

@francobaresi, da ne bude prekasno za 4-5 mjeseci!? Mnogo klubova je u utrci za njega, ne bi bilo nikakvo čudo ako Milan izvuče deblji kraj. Ja bih prija rekao da to ide nekako , dolazi Cerci a Coentrao isto na posudbu isto tako i Vidic za malo nekih para . Ja njemu nista nevjerujem

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jan 2014, 07:54

I ko je sad u pi*ku materinu ovaj Biabiany? :roll:
Da mi nema ovog merkata, ja za neke igrace nikad ne bih cuo.

Evo bas gledam, u 21 utakmici je uspio dati citava dva gola uz dvije asistencije. Covjek bi uz takvu statistiku pomislio da je bek, a ne krilo. Da, da, bas nam takvi trebaju. Kao da ih nemamo dovoljno u ekipi. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 jan 2014, 09:53

Većina je ovdje pisala nešto kao "vodite nam Nocerina, Matrija i Zaccarda, pa makar nikoga ne doveli."Sad kad su zamijenjeni kvalitetnijim igračima, opet to nekima ne valja. Ako Essien,Honda,Rami,Adel nisu napredak(makar minimalni) u odnosu sa Matrija,Zaccarda,Nocerina i Vergaru, onda se tu zaista nema šta pričati.

Uvjeren sam da bi bila drugačija priča, da je ćelo uzeo i iskeširao pare odnosno potrošio 40-50 miliona € na ove igrače.
Po meni je ovo napredak u odnosu na igrače koji su otišli, nije ono što sam baš priželjkivao ali je napredak.Volio bih ja da Silvio uzme i baci stotinjak miliona € i dovede 4-5 igrača svijetske klase, ali to nije trenutno moguće. Ne samo u Milanu već bilo gdje u Italiji, vidite i sami da se konstano vrše neke zamijene igrača i to najčešće između klubova u Serie A. Milan je jedini koji uspije dovesti ponekog igrača iz inostranstva.

I kad pogledamo realnu situaciju u Serie A, onda ispada da ćelo radi korektan posao.Ali ponavljam, volio bi' da se što prije vrati ono vrijeme gdje će Milan biti sposoban potrošiti 50-100 ili 150 miliona € na pojačanja, ali od toga trenutno nema ništa.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 10:06

pojačanja se dovode u skladu sa trenutnim stanjem u klubu i sa ambicijama (ako se o ambiciji može govoriti a to je 5. mjesto)

ova ekipa sa ovim pojačanjima može ravnopravno konkurisati za gornji dio tabele a ako se poslože neki rezultati možda da dokači i evrope

to je to trenutno
Undici stelle - ACM 1899

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 29 jan 2014, 10:59

Championship: 44 presenze, 19 gol e 23 assist.
Taarabtu je ovakav ucinak bio ja mislim u sezoni 2011-2012

znaci 44 utakmice 19 golova i 23 asistencije u Championshipu.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jan 2014, 11:02

Momak ima bolesnu tehniku i siguran sam da će bit korisniji od Zaccarda ..

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 11:15

kao prvo, nema smisla porediti kruške i jabuke, znači dva dijametralno suprotna igračka profila, jedan je defanzivac, bek, a drugi ofanzivno krilo, da ne kažem napadač

kakva ba statistika, kakav championship :o

da budemo načisto, niko sretniji od mene da ovaj Tarabt poludi u Milanu, da razvali sve ali nekako nisam siguran

opet ponavljam, Tarabt i slični tarabti jesu pojačanja ako je ambicija gornji dio tabele i borba za 4; 5; ili 6. mjesto

za veću ambiciju, Tarabt i tarabti jednostavno nisu u stanju odgovoriti zadatku

bojim se po ovim komentarima da pojedini navijači postepeno prihvataju mrvice koje im se nude - ljudi mi smo Milan i hoćemo, želimo, tražimo samo najbolje ;)
Undici stelle - ACM 1899

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 jan 2014, 11:28

Hoćemo,želimo, tražimo... Ali nećemo to dobiti, treba se bazirati isključivo na ovu sezonu, koja je propala onog trenutka kad Allegri nije dobio otkaz još tamo u Oktobru. Mislim, nije on za sve kriv ali za poraze protiv drugorazrednih ekipa isključivo njega krivim. Naravno da je sad cilj to peto mjesto, i u skladu sa tim i dolaze pojačanje. Što je sramotno ali i realno, jer ako ćemo krajnje iskreno sramota je za cilj imati i treće mjesto. I sve dok su Galliani i Berlusconi tu, cilj će biti kvalifikovati se za Evropu a ne uzeti Scudetto.

Ovo ljeto će biti biti vjerovatno i posljednja prilika da nam dokažu suprotno, mada sam veliki pesimist po tom pitanju.

IlPrincipe, bolestan tehničar ali i veliki egoista i pretežak karakter. To je kod njega najveći problem.
-Rui Costa-

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 jan 2014, 11:37

ja zadnjih 15-ak godina uostalom nisam otvoreno čuo da se kaže "ove sezone želimo skudeto"

titule smo uzimali svojevremeno na kvalitet a uvijek je nekako žrtvovana Serija A na uštrb rezultata u LP

poštujem i to ali ne bi mi smetalo da se kaže "hoćemo titulu u Seriji A a u LP šta napravimo"

jbg, mi smo uzimali LP-a, interkontinentalne titule, evropske super kupove a u prvenstvu smo završavali 2. ili 3.

imali smo predobre ekipe tamo od 2000-te godine ali činjenica je da su te predobre ekipe uzele samo nekoliko naslova, tačnije 2004. i 2011. godine

sad će neko napisati da je Serija A tada bila pakao, i slažem se, jeste bila žestoka konkurencija, Juventus, Roma, Lazio, Inter, pa povremeno još neki klub ali ipak smo morali uzeti više domaćih titula
Undici stelle - ACM 1899

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 29 jan 2014, 11:42

Sa onom ekipom Ancelotti je jednostavno morao uzeti još makar jedan ili dva Scudetta. Ali njemu je bolje išlo u međunarodnim takmičenjima. Ne znam zbog čega je to bilo, ali Milan je redovno šamarao protivnike po Evropi, a u Serie A su često znali kiksati protiv neuporedivo slabijih protivnika.

Lično mislim da je Carlo radio loš posao u domaćem prvenstvu, jer imao strašnu ekipu sa kojom je morao i mogao više.
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jan 2014, 11:43

Prije svega morate biti svjesni da se sada ne dovode pojačanja, nego igrači koji trebaju pokušati nadomjestiti izostanke pojedinih igrača. Upravo zato se i dovode na kojekakve pozajmice i besplatne transfere. Esien je doveden iz razloga što nam dva igrača nemaju pravo nastupa protiv Atletica, mada mislim da nam on itekako moze biti od koristi. Sto se tiče ovih krilnih igrača, mislim da dolazi samo jedan (99% Tarabt) a Biabiani je samo alternativa ako ne dodje prvi. U oba slučaja se radi o pozajmici iz razloga što momka koji bi tu poziciju igrao (EL92) vjerovatno nema do kraja sezone. Dakle, ovo su samo transferi da se izgura sezona, a prava pojačanja ja očekujem tek na ljeto.
Jedino pravo pojačanje koje sam ja očekivao u ovom roku je stoper (citaj Astori) i to pod uslovom da se riješimo Mexesa, a koliko sam upučen više ni Monaco nije zainteresovan, tako da vjerovatno ni od toga nema ništa.
Nadam se da se varam :D

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.