Dobar je Avdija ali samo za kvalifikacije i utakmice protiv L ekipa. ( Litva, Latvia, Lichtenstein itd. ). Ako on bude igrao na svjetskom u prvih 11, gubimo 100%. Imao je svoju sansu protiv Argentine i svi smo vidjeli kako je cuvao brze igrace. Na njegovoj strani je bio propuh a kod Sea na lijevoj zaustavljen promet
Avdija Vršajević, reprezentativac BiH iz Hajduka: U Brazilu se ne trebamo bojati nikoga.
Avdija Vršajević u ponedjeljak je nakratko osjetio dah reprezentativnog okupljanja. Prvotimac Hajduka sa ekipom je iz Sarajeva putovao na pripreme u Tursku, a naš internacionalac na sarajevskom Aerodromu bio je na domaćem terenu. Pripreme počinju protiv Egipta.
Brojni prolaznici iskoristili su priliku da fotografijom ovjekovječe susret sa zmajem, a Vršajević je uz osmijeh rado pozirao svima koji su molili za slikanje. "Odavno nisam bio na reprezentativnom okupljanju i zaosta je lijep osjećaj biti uz naše navijače. Radujem se što ćemo uskoro igrati prijateljski meč sa Egiptom, što će biti odlična prilika za druženje, ali i start pripreme za nastup u Brazilu. Želja nam je da savladamo Egipćane i da uđemo u kontinuitet dobrih rezultata i igara", kazao nam je Vršajević, dodavši za on i saigrači na Mundijal u Brazil ne putuju kao turisti: "Uz maksimalnu koncentraciju možemo i moramo napraviti dobar rezultat. Neće nam biti lako, jer svaka od tri utakmice u grupnoj fazi će biti teška na svoj način. Moramo razmišljati od utakmice do utakmice i uz takav pristup mislim da ni rezultat neće izostati". A, prva na redu u Brazilu bit će Argentina. Dvostruki svjetski prvak predvođen Lionelom Messijem na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru u debitantskom nastupu na SP. Nije moglo bolje..."
Osjetilo smo snagu Argentine u nedavnoj prijateljskoj utakmici u St. Louisu. Međutim, u Brazilu će biti drugačija priča. Istina, bit će jači za Messija, moramo ih respektovati, ali ne trebamo se bojati nikoga, pa ni Argentine sa Messijem", samouvjeren je Vršajević, osvrnuvši se i na preostala dva rivala, Nigeriju i Iran:
"Definitivno, nema laganih protivnika. Svi koji su na Mundijalu posjeduju određeni kvalitet. Najbitnije je da budemo na našem nivou. Uz kvalitetne pripreme i maksimalno zalaganje na terenu, bodovi ne bi trebali izostati". Vršajević je na pripreme sa Hajdukom u Antaliji, a moglo bi se dogoditi da karijeru nastavi u Turskoj. Informacije iz tamošnjih medija govore kako je Sivasspor, kojeg s klupe vodi legendarni Roberto Carlos. "Još ništa ne znam. Moguće je da promijenim sredinu i sve će znati u narednim danima. U ovom trenutku najvažnije mi je da igram i da se što bolje pripremim za SP. Imam ugovor s Hajdukom, ne opterećujem se tima, a ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti i klub i mene, neću imati ništa protiv da promijenim sredinu.
Znam da je bilo neke priče za Tursku, da se interesovalo nekoliko klubova, ali još nije ništa konkretizovano", naglasio je Vršajević