To Arslanagic kaze za Avaz, koji je i sa Kolasincem bio 100% u pravu.Arslanagic: Od svoje 15. godine nastupam za omladinske reprezentacije Belgije, sa kojom sam bio učesnik europskih i svjetskih prvenstava. Ipak, cijelo vrijeme čekam poziv iz Bosne i Hercegovine. Ali, do njega još uvijek nije došlo. Međutim, moja je želja poznata, želim igrati za Bosnu i Hercegovinu jer tu zemlju volim, a time bih učinio porodicu ponosnijom, jer su moji roditelji ranije živjeli u BiH.”
Da bi sad drugi portal objavio opsiran intervju sa sa Piricem koji kaze:
Pokusat ce doci do njega. Pa gdje skripi? Zar nije Susic stalno u kontaktu sa njim, jer vam on nemoze dati broj telefona, da ga nemorate traziti po ulicama Liegeu-a?Moram priznati da još nismo uspostavili pravu komunikaciju sa Dinom Arslanagićem iz Standarda iz Liegea, ali već sutra naš predstavnik će biti u Liegeu i pokušaćemo doći do ovog momka

E sada sebi mozete zamisliti koliko imaju kontakt ili uopste znaju o jednom Gudelju. Kao primjer. I to na poziciji gdje smo ocajni, ma jos gore. Onda sebi zamislite kakva je motivacija da se dovedu igraci na poziciju gdje nam nije toliko prijeko potreban igrac, kao u napadu. Dobro jutro.