NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

asunsao
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la asunsao » 28 jan 2014, 18:10

Ma meni je taj PER smijesan i uopste je nebitan. Bitno je koliko igrac doprinosi ekipi, a to ne moze nijedna statistika pokazati. I MVP nagrada nije nesto bitna za mene npr Love i Hibbert kada bi se moralo izmedju njih birati ko ce dobiti MVP nagradu, dobio bi je Love iako Hibbert Indiani znaci mnogo vise nego Love Minnesoti, ista stvar je i s Paulom i Parkerom i jos 1000 takvih slucajeva ima.

Meni je najbitnije ko ce u kljucnim momentima odbraniti protivnickog superstara, ko ce pogoditi jako bitan sut, ko ce u najbitnijim utakmicama najvise pokazati i u odbrani i u napadu... i sl. To donosi titule a ne PER i ostale statistike.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jan 2014, 18:11

LenBias je napisao/la:skoro sam bas gledao ove sve statistike individualno, uporedjivao, ko gdje igra, koliko uspjesno, na koji nacin i sve to i nekako mi se cini da je love od svih zvijezda ubjedljivo najnavikaniji igrac lige :? mozda sam malo i subjektivan ali ne bi rekao, ko je to po vasem misljenju? :)
Love.

Gotivim ga zbog brade ( :lol: ), al' mi je on klasični statistika igrač. Dobar za fantasyja, ne tako dobar na terenu. Ne tako dobar = nije onoliko koliko ga javnost diže. Imam osjećaj da bi mu i ja mogao dati 12-13 poena. :mrgreen:

Drugi mi je možda Monta, al' njeg ipak ne dižu toliko. Š'a ja znam, ovdje mi nekako više antipatije igraju ulogu, tako da...

Moguće da nehotice zaboravljam nekog. :oops: Ne, ne mislim na Bryanta, da ne bi Alemsa i Greivis uletili. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 jan 2014, 18:12

Da prebacim moj post sa NBA 2013/2014
Monolog je napisao/la:
LenBias je napisao/la:brate vjeruj mi da nisam ovde bio sarkastican nit sam mislio na tebe kao ni nekoga na forumu, ozbiljno sam mislio da to nije neki pokazatelj, istina u americi nevjerovatno gledaju na to (ona nasa zadnja rasprava wade i najbolje individualno finale je idealan pokazatelj toga vidio si i sam) smirite malo tenzije ebo ga mis
Pa niko drugi osim Wolverinea i mene se ne protivi PER-u (na ovom forumu nešto i nisam čitao diskusiju na ovu temu, moRe bit' da sam je preskočio). Dakle, moRe se odnositi ili na njega ili na mene. :D

I, nema nikakvih tenzija, mene zanima tvoje mišljenje glede PER-a. Nema te napredne statistike koja će jednog Paula staviti ispred Birda. Znači, nema. Nisam pobornik ni suhe statistike, ali radije ću se bazirati na osnovne statističke parametre i porediti ih, negoli se poslužiti PER-om koji će na kraju "dokazati" kako je CP3 > Magic ili kako je Shawn Bradley > Marc Gasol.
PER je stvoren da uvelici superstar igrace kao LBJ, KD, Kobe, CP3, itd. Uvelicava ofanzivni ucinak igraca dok u odbrani mjeri ukradene lopte i banane a ne koliko je protivnicki igrac zabio protiv njega. Dakle Bruce Bowen je skoro pa uvijek imao PER <10.

Lagan je za oko i jos se lakse mogu uporedjivati igraci, ali nije tacan...

Najpreciznija statistika za kosarku je Ortg i Drtg. I WARP je puno bolji od PERa.

Vec smo malo diskutovali o statistikama ovdje: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... p#p3036680" onclick="window.open(this.href);return false;

Uglavnom, imam dojam da raja ovjde skoro pa ne poznaju "napredne statistike" u NBA... Izvinjavam se ako nisam u pravu.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jan 2014, 18:13

Donnie Darko je napisao/la:
LenBias je napisao/la:skoro sam bas gledao ove sve statistike individualno, uporedjivao, ko gdje igra, koliko uspjesno, na koji nacin i sve to i nekako mi se cini da je love od svih zvijezda ubjedljivo najnavikaniji igrac lige :? mozda sam malo i subjektivan ali ne bi rekao, ko je to po vasem misljenju? :)
Kyrie. Drag mi je igrac, ali ne mogu se oteti dojmu da mi svaki put kad ga gledam sve vise i vise izgleda kao klasicni indijanac. Ono, kopija Monta Ellisa.

A popularnost mu samo raste jbt. Reklo bi se da napreduje frajer, starter na all star utakmici, a u rookie sezoni je bio igracina za ovog danasnjeg Irvinga.
pepsi druze, on je svoju popularnost trenutno skupio vise van terena nego na terenu, tuzno ali istinito
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 jan 2014, 18:14

asunsao je napisao/la:Ma meni je taj PER smijesan i uopste je nebitan. Bitno je koliko igrac doprinosi ekipi, a to ne moze nijedna statistika pokazati. I MVP nagrada nije nesto bitna za mene npr Love i Hibbert kada bi se moralo izmedju njih birati ko ce dobiti MVP nagradu, dobio bi je Love iako Hibbert Indiani znaci mnogo vise nego Love Minnesoti, ista stvar je i s Paulom i Parkerom i jos 1000 takvih slucajeva ima.

Meni je najbitnije ko ce u kljucnim momentima odbraniti protivnickog superstara, ko ce pogoditi jako bitan sut, ko ce u najbitnijim utakmicama najvise pokazati i u odbrani i u napadu... i sl. To donosi titule a ne PER i ostale statistike.

To bas WARP mjeri.

Postavi statistike igraca u petorku sa cetiri prosjecna igraca i mjeri njegov doprinos toj petorci.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 28 jan 2014, 18:32

Statistika je k'o bikini. Uvijek bilo i bit' će. 8-)
Gledanje tekmi, 1 vs 1 u ključnim trenucima, clutch igra, branjenje najboljeg igrača u posljednjem napadu ili minuti-dvije.. Što kaže @asunsao je.beš sve ove silne statistike, individualne nagrade itd. ako te nema kad si najpotrebniji. Zato je i LBJ, još uvijek, bolji od Duranta, jer je od cirkusanta lige postao najbolji igrač današnjice.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 jan 2014, 22:59

1. Bryant
2. Jennings
3. Anthony
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 28 jan 2014, 23:21

Greivis je napisao/la:
1. Bryant
2. Jennings
3. Anthony

I onda se javiš na podforum NBA i kažeš kako navijači Lakersa i Bullsa mrze Lebrona. Sjajan si, vaistinu, sjajan.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jan 2014, 23:29

Kako Jennings moze biti izvikan?? Ko to njega hvali, uopste? Svi ga prozivaju da je indijanac, zato sto jest indijanac, i frajer je jedva pronasao tim proslo ljeto, imao je srece pa je Dumars odlucio da iznova zakolje fransizu dovodjenjem njega i Smitha.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 jan 2014, 23:38

Donnie Darko je napisao/la:Kako Jennings moze biti izvikan?? Ko to njega hvali, uopste? Svi ga prozivaju da je indijanac, zato sto jest indijanac, i frajer je jedva pronasao tim proslo ljeto, imao je srece pa je Dumars odlucio da iznova zakolje fransizu dovodjenjem njega i Smitha.
Upravu si. Prestalo je sredinom prosle sezone. Ali prije toga je bilo. Digao se hype, i to podobar. Jos kad je imao onu 50+ tekmu. :roll:

Normalno i Ricky Rubio bi se trebao naci na listi. Ali i njega su skontali kao i "druga" Jenningsa mu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jan 2014, 23:57

Sto je Bryant navikan? Pa i ne igra, libo ga on ima najbolju sezonu, 24 miliona lagano u padje kao spektator, malo lafo skace ko navija, al' to je samo show, nije fazon.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jan 2014, 00:02

Gre razočaran sam.Gdje je najveća ubleha lige?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jan 2014, 15:38

slika
Za Dr.Grea 8-)
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 29 jan 2014, 19:36

Ne cijenim Magica. Najgori strucnjak sa tv-a. Nije cudno da je otjeran.

Ali... naravno da Kobe ne moze u ovu kategoriju. Kad je bio sam ekipa mu se borila da bude na 0.500. LeBron i Durant su pokazali da sami lagano vode ekipu u playoff. A LeBron je cak vodio i do finala.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jan 2014, 19:43

slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 30 jan 2014, 02:19

Ma djaba ti ove slike postavljas monologe. Igracki kvalitet Kobea niko ne spori, pa i najveci pljuvaci znaju da je jedan od najboljih. Kobe je jednostavno tip kojeg boli **** sta ljudi pricaju a to mladja raja ne gotivi. Oni vole ove tipove poput Duranta, fini, tihi itd.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 jan 2014, 09:28

omalovazavaju i jamesa, nije kobe sam, cak i vise nego kobaju, eno sinoc james zabio vise od duranta i prica ide kako je durant ponizio jamesa i igrao maestralnu utakmicu za razliku od njega :lol:

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 30 jan 2014, 09:45

LenBias je napisao/la:omalovazavaju i jamesa, nije kobe sam, cak i vise nego kobaju, eno sinoc james zabio vise od duranta i prica ide kako je durant ponizio jamesa i igrao maestralnu utakmicu za razliku od njega :lol:
Ma to je zato sto je James cuvao Duranta i ovaj je vecinu koseva zabio preko njeg, dok u vecini napada Durant nije cuvao Jamesa koliko sam ja upratio pa zato raja prica tako. Podjednako dobro su odigrali, ali utakmica bez ikakvog rezultatskog znacaja, onako za publiku :mrgreen:
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 jan 2014, 09:50

cak i da su mislili na to (a nisu da se razumijemo odma jer i sam znas koliko se proziva james a vec nekoliko godina ne postoji kosarkas koji mu moze opepeliti) cuvao bi on jamesa da moze, to ocito niko nije upratio, klasicni nemaci pojma druze, nista vise ali hajde, neka im bude, vidicemo kada zatreba ko kosi a ko vodu nosi, tacnije gledat cemo trecu godinu u nizu, moglo je bit i cetvrtu da nije bilo malog propusta :mrgreen:

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 30 jan 2014, 09:58

I opet blowout kad SportKlub prenosi NBA. Ovo je, zaista, fascinantna stvar. Slučajnost više nije, definitivno. :lol:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.