alan_kardec je napisao/la:Nisam gledao ni jednu utakmicu sinoćnjeg programa,a evo kao što vidim bilo je dosta uzbuđenja.Gledao sam sami kraj utakmice Slo-Polj kad su Poljaci sa pivota pogodili za 30:30.Vidio sam na kraju je nešto bilo neke frke.Onaj poljski selektor se htio fitzički obračunati sa nekim od Slovenaca.Može li mi neko ko je gledao sinoć utakmicu, opisati u kratkim crtama šta se sve dešavalo uključujući i gužvu na kraju?Česu su sve iznenadili pobjedom nad Mađarima,Njemci ipak očekivano,Španci odigrali pravi derbi sa Francuzima.Danas očekujem pobjedu Srbije.
Utakmica Slovenija-Poljska pocela s dobrim odbranama na obje strane, jos boljim golmanima, prvo poluvrijeme se uglavnom igralo gol za gol. Najbolji kod Slovenije su bili braca Zvizej, koji su postigli 9 od 13 slovenskih golova u prvom poluvremenu, a ukupno 15 od 30, dakle 50%. U drugom poluvremenu su Poljaci dva puta ostali sa samo cetvoricom igraca u polju, tako da su se Janezi uspjeli odvojiti. Golmani i u nastavku sjajni, Szmal 20 odbrana, Skof 22. Poljaci su u jednom trenutku izjednacili rezultat, ali onda rade nekoliko tehnickih gresaka (prije svih Bielecki) i Slovenci se ponovo odvajaju. U 54. minuti rezultat je 30:26. Ali, Slovenija ne uspijeva da postigne gol do kraja utakmice, i kao protiv Njemacke, ispustaju veliku prednost.
Tu guzvu na kraju nisam vidio.
Sto se tice danasnjih utakmica, nisam smio nista igrati, osim da ce Balic dati manje od 4,5 gola

.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."