Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 28 jan 2014, 11:42

Mozambik je napisao/la: Trolanje jeste zato sto konstantno pise stvari koje veze nemaju sa temom, pokusava krivo predstaviti ono sto drugi kazu i postove onih sa kojima se ne slaze ismijava i namjerno pogresno protumaci i odvede raspravu na krivi tok.

Vrijedja druge na forumu i niko ga ne kaznjava.

Evo ti cisti primjer, vrati se stranicu nazad i procitaj, vidjet ces da se rasprava vodi oko 3,4 igraca i da niko ne spominje nikakva 23 igraca i slicne gluposti. Onda se pojave Calcio i on, bace bombu kako neko trazi smjenu selektora, promjenu 23 igraca i ostale gluposti i onda rasprava ode u krivom smjeru, kao sto se to upravo sad desava.
Jarane tvoja je svaki argument osnovan iz onoga sto si procito u novinama (izjave se daju za neku agenciju a nase novine okrenu u svojim artiklima pola rijeci i na kraju ispadne nesto skroz drugo, ali tebi fali izgleda da to prepoznas), na nekim tvojim strastima i na osnovi SBBKBB, za to sam vas vec nekolik puta kritikova pa mozda i malo uvrjedio. Nista ja nepokusavam krivo prestaviti, to je samo moj pogled na stvari. Ti imas svoj, to se zove diskusija. Ako ja kazem da je SBBKBB nije upotrebljiv argument onda te to nesmije uvrjediti. Neke stvari koje pises si i u pravu, ali nisi skonto da te zbog toga dosad i nisam demantiro ili ista na to odgovorijo.

Osim toga spominjalo se i mjenjanje selektora, kako bi Ciro iso do polufinala, kako Safet nema nimalo zasluge itd itd itd ... Kad ljudi sa ovakvim nebulozama izadju na forum onda moras trolati, pa to i jeste smjesno (a i zalosno ako stvarno neko tako misli)!

HZSA1991
Kontakt:

Post Postao/la HZSA1991 » 28 jan 2014, 12:52

slika
Banovali su me na starom profilu Coach 22 ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2014, 13:10

legenda reala je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Ponašaju se kao da ljudi u savezu sjede i ništa ne rade, a nije tako! To što se informacije ne puštaju u javnost, ne mora značiti da ih nema ;)
Ma slomiše se, nemoj majke ti šuplje

Kao i u svim našim institucijama, radi 4-5 ljudi, ostatak je stranački kadar koji ne zna ni šta mu je posao
Šta kažeš burazeru, ne rade ništa jel'? Opet sumnjaš u moje informacije 8-) Samo polako, svi će doći na red ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 28 jan 2014, 13:11

Treba dodati još da je u poslednje dvije pripremne utakmice dva puta bio strijelac, dakle nije loš ni u tom segmentu, iako mu je to posljednja obaveza na terenu.

Što se tiče ovog Gudelja, momak je iskreno rekao da je vezan za tri zemlje (u Srbiji rođen, otac mu iz BiH, živi u Holandiji) i da će igrati za onu koja ga prva pozove, a ja bih lično volio da to bude BiH, jer sam nekoliko puta gledao Gudelja u dresu AZ-a i radi se o sjajnom nogometašu.
Najbolje bi bilo da ga se pozove za kvalifikacije u septembru, te da nam on i Bešić budu dva zadnja vezna, s opcijom da ako Salatić bude pozvan prije Gudelja, možda i on tu uskoči. Gudelj ima 22 godine i imali bi igrača za budućnost.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2014, 13:15

SalePD je napisao/la:Najbolje bi bilo da ga se pozove za kvalifikacije u septembru, te da nam on i Bešić budu dva zadnja vezna, s opcijom da ako Salatić bude pozvan prije Gudelja, možda i on tu uskoči. Gudelj ima 22 godine i imali bi igrača za budućnost.
Poveo bih ja njega u Brazil. Što je sigurno, sigurno je.
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2014, 13:21

Gotovo je sad, na spisku ce biti 5-10 igraca koji nisu zasluzili nazalost...

Susic ce da uleti, a ovi nisu kao mogli. Bruka

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2014, 13:23

tuzlak1987 je napisao/la:Gotovo je sad, na spisku ce biti 5-10 igraca koji nisu zasluzili nazalost...

Susic ce da uleti, a ovi nisu kao mogli. Bruka
Jeli ti primaš platu za to što radiš na forumu, ili je sve na volonterskoj osnovi?
Voli te tvoje Sarajevo.

HZSA1991
Kontakt:

Post Postao/la HZSA1991 » 28 jan 2014, 13:34

Što se mene tiče Salatić ili Gudelj ali Gudelj mi je opcija jer je mladji , Hrgota ili Tanković za trećeg špica ,Dilaver zamjena Mudjzi t.j. Vršajević out i Arslanagića treba definitivno pozvati ,momak je stvarno zaslužio poziv...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2014, 13:35

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Ponašaju se kao da ljudi u savezu sjede i ništa ne rade, a nije tako! To što se informacije ne puštaju u javnost, ne mora značiti da ih nema ;)
Ma slomiše se, nemoj majke ti šuplje

Kao i u svim našim institucijama, radi 4-5 ljudi, ostatak je stranački kadar koji ne zna ni šta mu je posao
Šta kažeš burazeru, ne rade ništa jel'? Opet sumnjaš u moje informacije 8-) Samo polako, svi će doći na red ;)
Naravno da rade, al reko sam ti radi par ljudi konkretno Begić i Baković ostalo slabo, igrače nam dovodi kapiten reprezentacije i neki Juka Beširević, a Jaha i Pirić su plaćeni za taj posao, koga osim ovog Husića su konkretno oni doveli nikoga ;) a to im je posao iako mislim da njih dvojica nisu kapacitet za takvu vrstu posla
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 28 jan 2014, 13:39

Tuzlak kako mozes toliko da brab@njas

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jan 2014, 13:46

legenda reala je napisao/la:Naravno da rade, al reko sam ti radi par ljudi konkretno Begić i Baković ostalo slabo, igrače nam dovodi kapiten reprezentacije i neki Juka Beširević, a Jaha i Pirić su plaćeni za taj posao, koga osim ovog Husića su konkretno oni doveli nikoga ;) a to im je posao iako mislim da njih dvojica nisu kapacitet za takvu vrstu posla
Rade, rade, itekako. O tome koliko su plaćeni nećemo diskutovati, a kapacitet jesu. Tek sad imaju sve uslove da budu efikasni, a to ćeš tek da vidiš. Nije to baš jednostavan proces, a svaka pomoć je dobrodošla, od igrača, Juke i bilo koga drugog, međutim nekad to može biti kontraproduktivno. Postoje neki ljudi koji to rade a ne eksponiraju se u medijima.
Voli te tvoje Sarajevo.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 28 jan 2014, 13:48

NFSBIH Denijalom Pirićem o Tankoviću i Arslanagiću, promjeni selektora, novim selekcijama...
Detalji
Kreirano: 28 Januar 2014

Denijal Pirić

Tehnički sektor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine predvođen direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom svih selekcija Muratom Jahom u proteklom je periodu uradio veliki posao za jačanje svih naših reprezentativnih selekcija. Kroz kampove NFSBIH selektirano je više od hiljadu mladih bh. fudbalera, sve selekcije imaju vrhunske uslove za rad, selektori rade u pozitivnom ambijentu uz iskrenu podršku čelnika krovne kuće bh fudbala...
Razgovarao: Bojan Selesković
- Dvije godine nakon suspenzije uspjeti se plasirati na Svjetsko prvenstvo je uistinu uspjeh kakav se ne pamti u fudbalskoj historiji. Iza tog rezultata stoji puno rada, i jasno je da u Fudbalskom savezu želimo da uspjesi svih naših selekcija budu redovna pojava, a ne povremeni izleti. - govori tehnički direktor NFSBIH Denijal Pirić.
Uvođenje parnih selekcija, izbor novih selektora
- Sukladno tome, na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora NFSBIH koja se održava 30. januara, tehnički sektor predložit će osnivanje tzv. parnih selekcija, odnosno u16, u18 i u20 selekcije, kako bi se kvalitet naših mladih timova još dodatno ojačao. Trenutno imamo situaciju u kojoj igrači između dvije selekcije znaju biti "u vakumu" po godinu dana što loše utiče po uspjehe i kvalitet mladih selekcija. - najavljuje Pirić.
Na pomenutoj sjednici Izvršni odbor NFSBIH birat će i selektore svih selekcija osim A i ženske reprezentacije.
- Naša želja je da selektori koji vode u17, u19 i u21 selekcije, vode i novoformirane, godinu dana mlađe selekcije. U medijima se spominju mnogi kandidati za selektorske funkcije, ali mi nismo vršili razgovore ni sa kim. Nemamo izbor previše kvalitetnih trenera, ali svakako da podržavamo one koji imaju najbolji uvid u stanje selekcija za koje kandiduju, kao i one sa najboljim reuzltatima. Izuzetno nam je važan i kontinuitet u radu i smatramo da je to temelj za dugoročan uspjeh. Selektorima ćemo u buduće nuditi dvogodišnje ugovore sa njihovim punim angažmanom. - poručuje tehnički direktor NFSBIH.
Više od hiljadu mladih fudbalera selektirano kroz "Otvorena vrata"
Tehnički sektor NFSBIH prošle je godine po prvi put organizirao talent kampove za mlade fudbalere bh. porijekla iz dijaspore.
- Jako nam je drago konstatirati da je više od hiljadu mladih fudbalera prošlo selekciju naših trenera u projektu "Otvorena vrata". Za sada je riječ o regiji Skandinavije, te Njemačke, Švicarske, Francuske, ali i Španije, Italije...U budućnosti planiramo selekciju igrača i organizaciju kampova na prostoru Australije, Kanade i SAD-a. Već možemo reći da smo pronašli izuzetno kvalitetne igrače koji su budućnost Bosne i Hercegovine i koje smo predložili našim selektorima. - govori Denijal Pirić.
- Činjenica je da kod dobrog dijela igrača iz dijaspore postoji jaka dilema da li igrati za zemlju u kojoj žive ili za Bosnu i Hercegovinu. Apelujemo na njihove roditelje da se ne odlučuju tako lako uzimati strana državljanstva, jer nam se onda u mnogome otežava put te djece ka dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. - poručuje Pirić.

Tanković, Arslanagić, Lazić...

Koordinator svih selekcija Murat Jaha u svojoj fascikli ima profile svih naših potencijalnih reprezentativaca. Tanković, Arslanagić, Salanović, Husić, Milošević se prate i kontaktiraju baš kao što su prvi put u tišini praćeni i kontaktirani Kolašinac, Bičakčić, Begović, Lulić, Mujdža...
- Iako je u medijima bilo mnogo špekulacija vezano za njegovu odluku, mogu potvrditi da će Boban Lazić danas predati zvanično zahtjev FIFA-i o promjeni sportskog državljanstva. Kada je riječ o Muameru Tankoviću sa njegovim ocem sam u svakodnevnom kontaktu. Muamer trenutno traži svoju afirmaciju u dresu Fulhama i u ovom trenutku potreban mu je, kako kaže njegov otac, mir i potpuni fokus na klupske nastupe. U svakom slučaju postoji želja za nastupom u bh. dresu, ali definitivne odluke još uvijek nema. - govori Murat Jaha.
- Moram priznati da još nismo uspostavili pravu komunikaciju sa Dinom Arslanagićem iz Standarda iz Liegea, ali već sutra naš predstavnik će biti u Liegeu i pokušaćemo doći do ovog momka, baš kao i do talentovanog Denija Miloševića koji je u 18. godini debitovao u seniorskom timu Standarda koji je lider belgijskog prvenstva, a koji je izuzetno zainteresovan prema našim informacijama da zaigra za BiH. Očekujemo uskoro susret i sa mladim golmanom Bayerna Raifom Husićem sa kojim smo u redovnom kontaktu, a kojega već čeka na poklon golmanski dres naše reprezentacije. - poručuje Jaha.
- Potvrđujem da ćemo uraditi sve što je u našoj moći i mogućnostima da za Bosnu i Hercegovinu zaigraju najbolji fudbaleri koje imamo na raspolaganju. Svi u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine radimo, živimo i dišemo za jedan cilj - visoki kvalitet bh. fudbala i uspjehe naših reprezentativnih selekcija. - zaključuje Murat Jaha.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 jan 2014, 13:49

Jos nisu ustpostavili kontakt sa Arslanagicom... Toliko o frazi kako je Susic vec imao kontakt sa njim i familija i tako dalje. Ali bar se nesto desava. Arslanagic ionako nemoze nastupati za nasu U21, i time bi samo mogao dobiti poziv za A repku. Kod Tankovica boga pitaj sta mu nude, nadam se da ce kao i Kolasinac birati pametne rijeci. Poziv U21 Svedske bi mu u bliskoj buducnosti trebao biti siguran, nasa U21 spram tome bas nije neko poboljsanje.

Nemanja Gudelj je igrao 14 utakmica za U21 Srbije. Neko je pisao kako je cesce u idealnom timu kola Eredivisie. Djeluje kao neko sa potencijalom za vise, vrijednost na TM mu je samo na usponu. Upitacu Holandjane.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 jan 2014, 13:51

Hajde,lijepo je procitati da se bar nesto radi.
Medjutim,ovi igraci koje Jaha spominje se kontaktiraju za mladje selekcije pa mislim cak i Tankovic a on to realno nece prihvatiti.Nema mu se sta zamjeriti ako znamo kakvi sve igraci igraju u A reprezentaciji.
Dakle,sa igracima za A reprezentaciju se ne kontaktira sa Arslanagicem(evo doduse kazu da ce danas,jel danas?)i zadnji vezni nam je problem,ne spominju se Gudelj i Salatic.Je li mozda zbog toga sto smo vec dobili dobili novog zadnjeg veznog Tina Susica?Bojim se da jeste.
Zamjenu za desnog beka necu spominjati,odustao sam jer je definitivno to Avdija Vrsajevic.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2014, 13:57

Lijepo je da znaju za ove mlade igrače, ali još uvijek je to tanko kako može ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 jan 2014, 13:58

I naravno Branimir Hrgota,o njemu nikad ni rijeci.Nagadjanja da on ne zeli igrati za nas mi ne znace nista dok ga se to ne upita.Nisam vidio da ga je neko pitao a ako jeste nek kaze sta mu je odgovorio.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 28 jan 2014, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 jan 2014, 13:58

Principatus je napisao/la:Jos nisu ustpostavili kontakt sa Arslanagicom... Toliko o frazi kako je Susic vec imao kontakt sa njim i familija i tako dalje. Ali bar se nesto desava. Arslanagic ionako nemoze nastupati za nasu U21, i time bi samo mogao dobiti poziv za A repku. Kod Tankovica boga pitaj sta mu nude, nadam se da ce kao i Kolasinac birati pametne rijeci. Poziv U21 Svedske bi mu u bliskoj buducnosti trebao biti siguran, nasa U21 spram tome bas nije neko poboljsanje.

Nemanja Gudelj je igrao 14 utakmica za U21 Srbije. Neko je pisao kako je cesce u idealnom timu kola Eredivisie. Djeluje kao neko sa potencijalom za vise, vrijednost na TM mu je samo na usponu. Upitacu Holandjane.
Arslanagic nije za U21. Momak koji igra u vodecem timu Belgijanskog sampionta sa samo 20 godina i IGRA fantasticno zasluzuje mjesto u A-reprezentaticiji. Isto tako kako je i Kolasinac zasluzio mjestu u A-timu. Kad sam cuo pricu da bi kofol trebo prvo igrat za Jagodica nisam mogo odolit da se ne u pi*am od smijeha kosto se kaze... Ali eto, citam bas adnas u Avazom Sportu da je Zukanovic izjavio da licno ne poznaje Dinu ali kako zna da jedva prica nas jezik. Ipak nadam se da zelja za BiH dresom postoji, on ce polahko "pricati" na terenu a jezik ce se poboljsati.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jan 2014, 14:22

Mi bi kao i mnoge druge selekcije trebali i morali forsirate neke mlade igrace u A selekciji bez obzira sto oni imaju pravo nastupa za U21. Svojevremeno smo to radili sa Pjanicem i Besicem pa i sa Zahirovicem, tako da mislim da bi to isto trebali pokusati i sa Arslanagicem i Tankovicem. Obojica su veliki talenti i buduce nade svojih klubova.

Kad mogu Nijemci, Spanci, Francuzi i druge reprezentacije forisrati klince, mozemo i mi svoje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 jan 2014, 15:04

Principatus je napisao/la:Jos nisu ustpostavili kontakt sa Arslanagicom... Toliko o frazi kako je Susic vec imao kontakt sa njim i familija i tako dalje. Ali bar se nesto desava. Arslanagic ionako nemoze nastupati za nasu U21, i time bi samo mogao dobiti poziv za A repku. Kod Tankovica boga pitaj sta mu nude, nadam se da ce kao i Kolasinac birati pametne rijeci. Poziv U21 Svedske bi mu u bliskoj buducnosti trebao biti siguran, nasa U21 spram tome bas nije neko poboljsanje.

Pravu komunikaciju, ne kontakt. Odmah negativa.
"Činjenica je da kod dobrog dijela igrača iz dijaspore postoji jaka dilema da li igrati za zemlju u kojoj žive ili za Bosnu i Hercegovinu."

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, dedo26, Goalgetter, Hansestadt, myself, riki46, Voland i 47 gostiju.