BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Tu bi jedino Firmino, Volland, Kagawa, Jese i Vela bili pojačanja. Ovi ostali su veći ili manji škart.
Što se tiče špica, onaj Doumbia bi bio OK. Nisam ga odavno gledao, ali kad je tek došao u Rusiju igrao je fantastično.
Što se tiče špica, onaj Doumbia bi bio OK. Nisam ga odavno gledao, ali kad je tek došao u Rusiju igrao je fantastično.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Pitanje je koliko Borussia namjerava potrositi za zamjenu Kubi. Prije da će dovesti skart nego neko ime. Vollanda treba pokusati dovesti jer se po njega svakako ide na ljeto.Blaszczykowski je napisao/la:Tu bi jedino Firmino, Volland, Kagawa, Jese i Vela bili pojačanja. Ovi ostali su veći ili manji škart.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Nigdje nisam napisao da ne treba dovoditi nove igrace i eksperimentisati. Naravno da treba, to niko normalan ne spori.Cauchy23 je napisao/la:@valencia Da se ne dovode pojacanja i da se ne eksperimentise sa novim igracima kvalitet igre bi tesko napredovao. Cini mi se da gledas samo u jednom pravcu,negativnom.Imas pozitivan primjer Lewandowskog koji se pokazao boljim od dokazanog igraca u timu.
Samo veli da je mnogo veci prioritet zadrzati najbolje igrace.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Valencia je napisao/la:Sa talentima se nikada ne zna. Ko je mogao pretpostaviti da Dajsler i Podolski nece uspjeti u Bajernu?
Svaki novi igrac je potencijalno pojacanje. Nebitno da li se radi o Kaki, Mikiju ili Rojsu. Neki se pokazu ovako neki onako.
Zbog toga je 100 puta bolje zadrzati dokazanog igraca koji se uklopio u sistem nego dovoditi ma kakvo pojacanje.
Možda te nisam najbolje razumio,ali mislim da govoriš da je potrebnijee zadržati igrače koji su se uklopili u sistem nego dovoditi ma kakvo pojačanje.Valencia je napisao/la:Nigdje nisam napisao da ne treba dovoditi nove igrace i eksperimentisati. Naravno da treba, to niko normalan ne spori.
Samo veli da je mnogo veci prioritet zadrzati najbolje igrace.
Ne slažem se s tobom,žao mi je. Naveo sam ti jedan primjer,a takvih je mnogo.
Da hoce ova budala doci doktor bi od njega masinu napravio
http://www.ftbpro.com/de/meldungen/luka ... -balotelli" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ftbpro.com/de/meldungen/luka ... -balotelli" onclick="window.open(this.href);return false;
Bilo bi izuzetno neozbiljno da do kraja jan. prelaznog roka uprava ne dovode neko pojacanje. Ekipa je u igri na sva tri fornta (op.a. borba za CL u BuLi) a rizik od novih povreda se dodatno povecao zbog sve tanjeg kadra i losih vremenskih uslova. Aki & co. su na ozbiljnom ispitu, ako ne djeluju sad preventivno, mogli bi ozbiljno ugroziti sjajan rad u proteklih 4-5 godina. Eventualni neplasman u CL i rana ispadanja u kup takmicenjima bi ozbiljno srozale ugled i buducnost kluba.
Zanimljiv bilans:
Heim:
BVB-Augsburg 2:2
BVB-Herta 1:2
BVB-Bayer 0:1
BVB-Bayern 0:3
BVB-Stuttgart 6:1
Gast:
Hoffenheim-BVB 2:2
Mainz-BVB 1:3
Wolfsburg-BVB 2:1
Schalke-BVB 1:3
Gladbach-BVB 2:0
Zanimljiv bilans:

Heim:
BVB-Augsburg 2:2
BVB-Herta 1:2
BVB-Bayer 0:1
BVB-Bayern 0:3
BVB-Stuttgart 6:1
Gast:
Hoffenheim-BVB 2:2
Mainz-BVB 1:3
Wolfsburg-BVB 2:1
Schalke-BVB 1:3
Gladbach-BVB 2:0
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- gerdmuller
- Kontakt:
Jos mi ne idu u glavu vase rasprave o Dortmundu hoce li "opstati" jak i slicno...Zaista ne vidim koji je to klub osim Bayerna jaci
Naravno,pod uvjetom da su svi igraci zdravi.

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Poenta rasprave je bila da je statistički gledano ekipa već drugu sezonu zaredom osjetno slabija u odnosu na onu prethodnu, plus još štošta, počev od skautinga, taktike i slično. To što još uvijek imamo šanse da budemo drugi iza Bayerna sa minus 20-30 bodova nije nikakva garancija svijetle budućnosti, nego posljedica nikakve konkurentnosti BL u kojoj svako može pobijediti svakoga i niko ne može Bayernu otkinuti ni bod.gerdmuller je napisao/la:Jos mi ne idu u glavu vase rasprave o Dortmundu hoce li "opstati" jak i slicno...Zaista ne vidim koji je to klub osim Bayerna jaciNaravno,pod uvjetom da su svi igraci zdravi.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
opel je napisao/la:Poenta rasprave je bila da je statistički gledano ekipa već drugu sezonu zaredom osjetno slabija u odnosu na onu prethodnu, plus još štošta, počev od skautinga, taktike i slično. To što još uvijek imamo šanse da budemo drugi iza Bayerna sa minus 20-30 bodova nije nikakva garancija svijetle budućnosti, nego posljedica nikakve konkurentnosti BL u kojoj svako može pobijediti svakoga i niko ne može Bayernu otkinuti ni bod.gerdmuller je napisao/la:Jos mi ne idu u glavu vase rasprave o Dortmundu hoce li "opstati" jak i slicno...Zaista ne vidim koji je to klub osim Bayerna jaciNaravno,pod uvjetom da su svi igraci zdravi.
KAko ne moze, zar to nije uradio Bayer, Freiburg,...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
U pravu si, zaboravio sam da je M.City otkinuo sva tri boda i zaboravili ljudi da daju još jedan gol i pošalju vas na drugo mjesto u grupnoj fazi.FRANK RIBERY je napisao/la:
KAko ne moze, zar to nije uradio Bayer, Freiburg,...
Evo napokon se iznijela . misterija odlazka Lewata u Bayern!
Vec je potpisao ugovor sa Bayernom u isto vrijeme kada je Mandzukic potpisao..samo se to sakrivalo strogo od javnosti.
Sto znaci da je nasa uprava uzela vec lovu za lewata od Bayerna..I za to su odbijene .one mnogo vece ponude od Reala. ..Manchestera..Arsenala it'd...!!
Ovp sto se desava sa Mandzukicem ukazuje na to..a taj isti Mandzo je odlucivao glavne tekme svijim golovima.
Ali za dvojicu nema mjesta...blizi se ljeto I dolazak lewata..Mandzo mora pakovati kofere I napustiti Bayern.
Ali druga mene stvar brine I ako sam bio ubjedjen da nasa uprava sebi nikad dozvolila da joj igrac tog kalibra ode dzaba.
Znaci dogovor je jos prije postignut ..lova uzeta...najvjerovatnije. izmedju 25 - 30 ..milki..sto znaci da ta prica da lewat ide kao slobodan igrac..nepije vode!
Muti li muti ova nasa uprava..vrti paru gdje ni burgija nemoze.
Samo me sada zanima koga ce dovesti kai zamjenu za lewata..para se ima.
Vec je potpisao ugovor sa Bayernom u isto vrijeme kada je Mandzukic potpisao..samo se to sakrivalo strogo od javnosti.
Sto znaci da je nasa uprava uzela vec lovu za lewata od Bayerna..I za to su odbijene .one mnogo vece ponude od Reala. ..Manchestera..Arsenala it'd...!!
Ovp sto se desava sa Mandzukicem ukazuje na to..a taj isti Mandzo je odlucivao glavne tekme svijim golovima.
Ali za dvojicu nema mjesta...blizi se ljeto I dolazak lewata..Mandzo mora pakovati kofere I napustiti Bayern.
Ali druga mene stvar brine I ako sam bio ubjedjen da nasa uprava sebi nikad dozvolila da joj igrac tog kalibra ode dzaba.
Znaci dogovor je jos prije postignut ..lova uzeta...najvjerovatnije. izmedju 25 - 30 ..milki..sto znaci da ta prica da lewat ide kao slobodan igrac..nepije vode!
edobvb je napisao/la:Evo napokon se iznijela . misterija odlazka Lewata u Bayern!
edo na čemu si ti?
zgmiky!!
Samo ti Iznosim istinu a ti misli sta hoces!
Samo ti Iznosim istinu a ti misli sta hoces!

I mene čudi da ove nebuloze piše ovako rano, obično to radi oko četiri ujutro.
Opel
Eto vrijeme ce ubrzo pokazati da li sam ja iznio nebuloze kako ti kazes pises.
Eto vrijeme ce ubrzo pokazati da li sam ja iznio nebuloze kako ti kazes pises.
Ako je vjerovati Bild-u postoji interes za Holtby-ja i Vollanda...
Jos 3 dana do kraja prelaznog roka.
Jos 3 dana do kraja prelaznog roka.
Ako je medijama vjerovat novo pojacanje ce bit Holtby ili Volland ...
Iskreno receno ako je ovo tacno ja sam zadovoljan ovako na brzinu i iznenada ovo bi bilo odlicno pogotov ako bude Volland upitanju jer to je Njemacki Rooney
... Jos iz dana u Minkenu mi je zapao za oko i nadao sam se da ce ispunit potencijal koji je tad imao do sad ga je ispunio u potpunosti i opravdao a tek mu je 21 god jedan od najvecih potencijala Njemacke ... Ovo je za mene pravi dragulj momak koji posjeduje u sebi onaj x faktor i koji ga cini van serijskom ubicom od igraca ... Ako ovo bude istina da on predje jao kakav bi mi tu posao odradili pa to bi bilo ne vjerovatno jer za koju godinu ovog momka ce da juri Bayern, Real, Barca, UNITED itd ... Samo sto ce ovaj put bit ugovor bez klauzule i sto ce ga dobit al na q . Naravno ako uopste dodje do ovog transfera ako ako ako ...
Sto se tice Holtbya takodje super dobar igrac ali po mom misljenju ne ta klasa i taj potencijal kakav je Volland ... Lewis je otisao u Spurse kako bi zaradio novac i vidjeo svoju " domovinu " jer njegov otac je Englez i veliki navijac Evertona ( ebo ga Everton Liverpool je pravi klub
) ... Nije se naigrao nesto bog zna i nije dobio nikad pravu priliku al to je isto tako do njeg da je bio dovoljno dobar i kvalitetan igrao bih sigurno vise ... Imao je on zapazenih utakmica i po koji gol i asistenciju al to je sitno i iskreno receno pre pre premalo za igraca kakvim se smatrao nekad ... Tako da se moze rec da on u Tottenhamu ipak nije uspio, ali i jedan KEVIN PRINCE BOATENG nije uspjeo u Tottenhamu pa je nakon tog presao u Milan i srudio Barcelonu i predvodio Rossonere kao glavni igrac sad je naravno u pogresnom klubu
... Nego ne znam sta da kazem za Holtbya u jendu ruku bi volio da dodje u drugu ne, dobar je igrac ima poptencijala u njemu samo ja ga vidim na poziciji desetke i nikad mi se nije svidjeo na krilu nema te brzine za krila i ne znam bas koliko je dobar za nas sistem to jest kontra napad i pressing dok po mom ukusu Volland bas za tog jeste rodjen ... Volio bih ja i Holtbya da dodje i spominje se cifra od 6 mio Eura tako da to nije nesto bog zna puno ipak se radi o kvalitetnom igracu koji je igrao u Bundesligi i adaptacija ne bi bila potrebna uklopio bi se on brzo valjda kod nas samo sto eto mislim da nije za krila vec da je za desetku vise skrojen ...
Kako god nit se pitam ja nit bilo koji navijac prihvatit nam je ono sto uprava odluci i zavrseno ali se radujem nekom novom igracu i vjereujem da ce to ipak bit Volland i smatram da imamo sanse da ga ubodemo ... Mislim da bi njegova cjena bila 12 mio a Hlotby da bi kostao 6 mio ... I tacno po toj cjeni se i vidi kvalitet Volland i jeste sigurno duplo veci talent od Holtbya ... Iako opet ponavljam ne bi imao nista protiv transfera Holtbya ... Ali hocu da imamo 2 KEVINA u ekipi
...
Inace da kazem svima koji se zale na losu igru i rezultat protiv FCA glavu gore to je bila samo jedna utakmica u kojoj smo ipak stvorili vise sansi nego ptorivnik a blizi boli pobjedi nego protivnik iako smo lose katastrofalno lose odigrali , sad zamislite sta ce bit kad budemo dobro odigrali
... Glavu gore i da ne cujem nikog vise da se usudi pljuvat po Kloppu ... Vidio bi ja mnoge ekipe kako bi igrale sa ovim povredama i to iz prve postave mora se to odrazit na rezultate i sta hoce te boli nas q sad smo 3
popravili smo se ha ya
...Sala na stranu hocu samo da vam kazem malo vise vjere u Kloppa u upravu poslozit ce oni ovo sve koliko bud emoglo i budite svi u jendo sigurni Klopp ce izvuc maksimum iz ove ekipe i ovog rostera i u to niko ne smije sumnjat sad smo u grcu ali sta dolazi posle grca, pa opsutanje misica eh to isto ce da se desi sa ovom ekipom .. Da sad samo ubodemo abd ovog Vollanda i da imamo tu jednu opciju vise na krilima i napadu da se Reus Aubameyang ne mogu opustit ono i da znaju da im je zagarantovano mjesto u prvih 11 i nadam se ce Hoffman napokon pokazat svoj puni potencijal jer on je ogroman talent kad ako ne sad hajde Jonas pokazi nam svima ...
Heja BvB !!!
Iskreno receno ako je ovo tacno ja sam zadovoljan ovako na brzinu i iznenada ovo bi bilo odlicno pogotov ako bude Volland upitanju jer to je Njemacki Rooney

Sto se tice Holtbya takodje super dobar igrac ali po mom misljenju ne ta klasa i taj potencijal kakav je Volland ... Lewis je otisao u Spurse kako bi zaradio novac i vidjeo svoju " domovinu " jer njegov otac je Englez i veliki navijac Evertona ( ebo ga Everton Liverpool je pravi klub

Kako god nit se pitam ja nit bilo koji navijac prihvatit nam je ono sto uprava odluci i zavrseno ali se radujem nekom novom igracu i vjereujem da ce to ipak bit Volland i smatram da imamo sanse da ga ubodemo ... Mislim da bi njegova cjena bila 12 mio a Hlotby da bi kostao 6 mio ... I tacno po toj cjeni se i vidi kvalitet Volland i jeste sigurno duplo veci talent od Holtbya ... Iako opet ponavljam ne bi imao nista protiv transfera Holtbya ... Ali hocu da imamo 2 KEVINA u ekipi

Inace da kazem svima koji se zale na losu igru i rezultat protiv FCA glavu gore to je bila samo jedna utakmica u kojoj smo ipak stvorili vise sansi nego ptorivnik a blizi boli pobjedi nego protivnik iako smo lose katastrofalno lose odigrali , sad zamislite sta ce bit kad budemo dobro odigrali

Heja BvB !!!
BvB Echte Liebe !!!
- Blaszczykowski
- Kontakt:
oko vollanda se svi slažemo da ga želimo.
mene muči samo to što hoffa zna da smo u stisci, pa će ziher tražiti neku nebuloznu cifru za njega, pogotovo pošto se bore za opstanak (15+ milja).
holtbyja bi osobno radije na posudbu do ljeta. to bi isto bio ok potez, pogotovo jer može kako igrati naprijed, tako i odmoriti sahina.

holtbyja bi osobno radije na posudbu do ljeta. to bi isto bio ok potez, pogotovo jer može kako igrati naprijed, tako i odmoriti sahina.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Ovo što se sad dešava nama zbog povreda je nešto slično što se dešavalo Bayernu u sezoni 2010/11 kada su zbog duže povrede Robena i Riberija u jednom momentu bili pali blizu 10.tog mjesta i nisu više bili konkurentni do kraja sezone. Imali su i problema sa golmanima i odbranom, jer su tad primili dosta golova. Te probleme su već tad počeli rješavati, najprije su dali 30 miliona za Neuera, a onda iz sezone u sezonu jačali klupu, naravno imali su i od čega kupiti kvalitetne igrače, nisu za svakoga baš davali ogromne pare, ali su očito pogodili u izboru. Sad mogu igrati bez problema protiv BMG bez Robena, Riberija, Badštubera, Mandžukića, Švajnštajgera i skupljati bodove. S druge strane, mi smo prošle sezone igrali dobro u LP zahvaljujući i činjenici da nismo imali dužih povreda nijednog ključnog igrača, za razliku od npr. Reala, MU, pa i Barce koja je u finišu ostala bez Messija. Kupovina Mikija za 27 miliona se zbog cifre činila kao dobar izbor, ali kad pogledate koliko su cijene igrača eksplodirale, ispada da istinski dokazani igrači svi odreda koštaju preko 30 miliona, sve ostalo je lutrija. Sokratis je već u početku sve nas oduševio i sreća da smo tu uboli za pristojnih 10 miliona, a ne bi trebali ni oko Šahina imati dileme, jer takvog igrača za te pare ne možemo nigdje naći. Nisam pristalica dovođenja igrača mimo najjačih liga, pogotovo ne iz ruske i ukrajinske, vjerovatnoća da se tamo krije neki novi Kagawa ili Lewat je veoma mala.
Trenutno korisnika/ca: pasha_the_one i 0 gostiju.