Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

fkv123
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la fkv123 » 27 jan 2014, 21:58

Mozambik je napisao/la:
fkv123 je napisao/la: To hoces reci da savez i pape nisu ranije bili u kontaktu sa Hajrovicem, Kolasincem, itd? Telefonski razgovori su postojali i prije Dusseldorfa. Mislis papirologija rijesena tek kada je Seo otisao do Capljine, i Izet do Sarajeva?

A sta da se rjesava? Sam kazes da su postojali telefonski razgovori sa Kolasincem i Hajrovicem. Daj dokaz, a da nisu iz nekih amaterskih novina iz BiH, gdje se negira ili potvrdjuje kontakt.

Tino i Anel najbolje znaju sto su promijenili drzavljanstvo. Taj prvi nema ama bas nikakve sanse da igra za Belgiju, isto kao niti jedan nas vezni igra osim Pjanica. Cini mi se da j Izet, ne tako davno, izjavio da igra za Bosnu zato sto je primjetio da nema mjesta u Svicarskoj selekciji. Znaci, ipak Pape nije slagao kada je rekao da je Izet "izgubljen".
Prijatelju, ja tebi ne mogu i nemam namjeru objasnjavati da je nebo plavo i da je zemlja okrugla (znam da nije okrugla, ali tako se kaze).

Tebi ako trebaju dokazi idi u tuzilastvo, sud pa trazi dokaze. Ako ti je mrsko, mucni malo svojom glavom, ako imas ista u njoj i skontat ces.

Cuj kakvo on meni postavlja pitanje. Jel selektor razgovarao sam igracima pa su oni promjenili drzavljanstvo? I jos mi trazi dokaze.

Nije jarane, selektor izajvio u novinama: Izete i Seade napusite mi se, necete nikad zaigrat za repezentaciju. A oni mu odgovorili: Popusi i ti nama Safete mi cemo sad namjerno promjenit drzavljanstvo :lol: :lol:
Nista onda. Kad budes imao sta pameno reci javi se. Standardno na ovom forumu da kada se nema sta pametno reci da predje se na sprdnju i valjanje gluposti.

Isto tako vrijedi spomenuti da je bitna hemij u ekipi. Ovdje bi neki da se prave neke drasticne promjene pred svjetsko prvenstvo i da se u prvi plan stavljaju igraci koji nemaju niti jedan nastup. Nije toliko bitno gdje koji igrac igra. Pogledajte Srbiju, svi im igraju po jakim klubovima ali kolektiv je nula, mijenjaju se igraci stalno. Jos jedan bolji primjer su 'Galatikosi'. Koliko su oni trofeja osvojili? Nije pametno uvesti 5-6 novih igraca i ubacit' ih u prvi plan a tako malo utakmica i treninga pred SP.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jan 2014, 22:12

Jarane, pitas me da li je selektor razgovarao sa igracima prije nego sto su oni potpisali promjenu drzavljanstva? Odnosno, da li im je stavio do znanja da racuna na njih?

Hajd sad malo sam razmisli svojom glavom, kakav bi tvoj odgovor bio?

Sta je logicno? Da je razgovarao sa njima, ili da ih je posalo u PM, pa onda oni iz inata promjenili drzavljanstvo?

Hemija se, jarane, ne rusi ako umjesto losijih pozoves bolje, nego ako umjesto onih koji su kvalitetni i koji su ispunili sve selektorove zahtjeve pozoves one koji su nekvalitetni i ne ispunjavaju ni jedan njegov zahtjev.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 27 jan 2014, 22:13

Ova me tema uznemiruje!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 27 jan 2014, 22:27

Mozambik je napisao/la:Jarane, pitas me da li je selektor razgovarao sa igracima prije nego sto su oni potpisali promjenu drzavljanstva? Odnosno, da li im je stavio do znanja da racuna na njih?

Sta je logicno? Da je razgovarao sa njima, ili da ih je posalo u PM, pa onda oni iz inata promjenili drzavljanstvo?

Hemija se, jarane, ne rusi ako umjesto losijih pozoves bolje, nego ako umjesto onih koji su kvalitetni i koji su ispunili sve selektorove zahtjeve pozoves one koji su nekvalitetni i ne ispunjavaju ni jedan njegov zahtjev.
Zbunjen si. Izuzetno si zbunjen. Ovdje, na ovom forumu, se vec dugo vode rasprave o "sta savez radi, odnosno ne radi?". Ja tebi govorim da se ima mnostvo dokaza da savez svoj posao itekako dobro radi. Ti kazes "sve se rijesilo poslije telefonskih razgovora i odlaska u Dusseldorf". Da, ali ja ti govorim da je bilo telefonskih razgovora i prije Dusseldorfa, samo sto ovdje vladaju paranoje i ceka se da Elvedin Begic izadje pred medije i kaze kako su se danas culi sa Arslanagicem, Salaticem, itd. Fudbal je biznis, znas li to? Kakav bi to potez bio da se javno daju detalji o tome s' kim se pregovara?

U ovom trenutku koji se to igraci mogu pozvati? Znaci da imaju nase papire. Toliko savez je "los" da smo prije sedmicu dana dobili Lazica i Husica. Izvini, al' ne zelim da raspravljam o tim "nijansama", kao sto je hemija, jer smatram da nisi toliko upucen u fudbal kao sto mislis da jesi.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 27 jan 2014, 22:33

Mozambik je napisao/la:
Vrsajevic - Vranjes, Dilaver / izaberi jednog, obojica su bolji od njega
Sunjic - Arslanagic
Zahirovic - Besic, Gudelj, Salatic / izaberi jednog, sva trojica su bolji od njega
Ibricic - Prcic

Jel ovo 23 igraca? Jesu li ovo radikalne promjene? Hocemo li biti bolji ako ovu cetvoricu igraca zamjenimo cetvoricom od ovih sedam?

Nemojte bezveze trolati temu, zbog vas se ne moze diskutovati ni na jednoj temi. Preuzeli ste sav posao Harishp-a i odlicno ga dopunjujete.
A što ljudima smeta ako neko drugačije misli. Zar je to odmah trolanje ?

Al, evo da pokušam da ti odgovorim na ovo što si napisao...

Šunjić ili Pandža će ići, jednostavno jer smo takva zemlja i tu pape ne može ništa.

Zahirović-slažem se, trebamo naći zadnjeg veznog, ne vjerujem da ima netko ko se ne slaže sa tim
Ibričić--Džekin cimer,jednostavno ako se naš glavni igrač bolje osjeća dok je tu sa jaranom ili ako zbog toga neće biti u stanju dati maksimum , onda se ne isplati mijenjati Ibričića. Je li tako, to ti i ja ne znamo, ali Safet zna. Inače, Ibričićnije zaslužio poziv po igrama.
Vršajevića zaboravio-pa Vranješ će ići, a moram iskreno priznati ne vidim zašto bi Dilaver imao prednost, gledam započeo 12 utakmica u autsrijskom prvenstvu, mislim....

Al ono što hoću reći, ne mislim da ovdje ima toliki sukob mišljenja, da bi ovoliko strasti, negativne strasti, izlazilo na površinu.....

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jan 2014, 22:33

fkv123 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Jarane, pitas me da li je selektor razgovarao sa igracima prije nego sto su oni potpisali promjenu drzavljanstva? Odnosno, da li im je stavio do znanja da racuna na njih?

Zbunjen si. Izuzetno si zbunjen. Ovdje, na ovom forumu, se vec dugo vode rasprave o "sta savez radi, odnosno ne radi?". Ja tebi govorim da se ima mnostvo dokaza da savez svoj posao itekako dobro radi. Ti kazes "sve se rijesilo poslije telefonskih razgovora i odlaska u Dusseldorf". Da, ali ja ti govorim da je bilo telefonskih razgovora i prije Dusseldorfa, samo sto ovdje vladaju paranoje i ceka se da Elvedin Begic izadje pred medije i kaze kako su se danas culi sa Arslanagicem, Salaticem, itd. Fudbal je biznis, znas li to? Kakav bi to potez bio da se javno daju detalji o tome s' kim se pregovara?

U ovom trenutku koji se to igraci mogu pozvati? Znaci da imaju nase papire. Toliko savez je "los" da smo prije sedmicu dana dobili Lazica i Husica. Izvini, al' ne zelim da raspravljam o tim "nijansama", kao sto je hemija, jer smatram da nisi toliko upucen u fudbal kao sto mislis da jesi.
Jah

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2014, 22:37

Sta vi mislite o ovom B.Lazicu, po meni ocekujemo previse. Mislim da nije toliki potencijal kako se prica i da smo ga dobili jer su ga se drugi odrekli..Evo sada ce 20 mu godina, a igra u ligi za mlade i ni tu nije prva postava.. :roll:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 jan 2014, 22:39

tuzlak1987 je napisao/la:Sta vi mislite o ovom B.Lazicu, po meni ocekujemo previse. Mislim da nije toliki potencijal kako se prica i da smo ga dobili jer su ga se drugi odrekli..Evo sada ce 20 mu godina, a igra u ligi za mlade i ni tu nije prva postava.. :roll:
Prvo ima 19 godina, drugo na pragu je Rennesa.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jan 2014, 22:41

Sabinho je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Sta vi mislite o ovom B.Lazicu, po meni ocekujemo previse. Mislim da nije toliki potencijal kako se prica i da smo ga dobili jer su ga se drugi odrekli..Evo sada ce 20 mu godina, a igra u ligi za mlade i ni tu nije prva postava.. :roll:
Pa ima 19 do prekosutra, a u mladima Ajaxa je rezerva :roll:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 jan 2014, 22:45

tuzlak1987 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Pa ima 19 do prekosutra, a u mladima Ajaxa je rezerva :roll:
19 je 19 :D Nije to liga za mlade vec druga holandska liga ;) Lazic sigurno posjeduje potencijal i ukoliko ode u Francusku moglo bi biti nesto od njega.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 jan 2014, 22:48

Nece u Francusku, odbio ih je, jer mu se ne svidja njihov defanzivni stil igre.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jan 2014, 22:48

gost je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:
Vrsajevic - Vranjes, Dilaver / izaberi jednog, obojica su bolji od njega
Sunjic - Arslanagic
Zahirovic - Besic, Gudelj, Salatic / izaberi jednog, sva trojica su bolji od njega
Ibricic - Prcic

Jel ovo 23 igraca? Jesu li ovo radikalne promjene? Hocemo li biti bolji ako ovu cetvoricu igraca zamjenimo cetvoricom od ovih sedam?

Nemojte bezveze trolati temu, zbog vas se ne moze diskutovati ni na jednoj temi. Preuzeli ste sav posao Harishp-a i odlicno ga dopunjujete.
A što ljudima smeta ako neko drugačije misli. Zar je to odmah trolanje ?

Al, evo da pokušam da ti odgovorim na ovo što si napisao...

Šunjić ili Pandža će ići, jednostavno jer smo takva zemlja i tu pape ne može ništa.

Zahirović-slažem se, trebamo naći zadnjeg veznog, ne vjerujem da ima netko ko se ne slaže sa tim
Ibričić--Džekin cimer,jednostavno ako se naš glavni igrač bolje osjeća dok je tu sa jaranom ili ako zbog toga neće biti u stanju dati maksimum , onda se ne isplati mijenjati Ibričića. Je li tako, to ti i ja ne znamo, ali Safet zna. Inače, Ibričićnije zaslužio poziv po igrama.
Vršajevića zaboravio-pa Vranješ će ići, a moram iskreno priznati ne vidim zašto bi Dilaver imao prednost, gledam započeo 12 utakmica u autsrijskom prvenstvu, mislim....

Al ono što hoću reći, ne mislim da ovdje ima toliki sukob mišljenja, da bi ovoliko strasti, negativne strasti, izlazilo na površinu.....

Trolanje jeste zato sto konstantno pise stvari koje veze nemaju sa temom, pokusava krivo predstaviti ono sto drugi kazu i postove onih sa kojima se ne slaze ismijava i namjerno pogresno protumaci i odvede raspravu na krivi tok.

Vrijedja druge na forumu i niko ga ne kaznjava.

Evo ti cisti primjer, vrati se stranicu nazad i procitaj, vidjet ces da se rasprava vodi oko 3,4 igraca i da niko ne spominje nikakva 23 igraca i slicne gluposti. Onda se pojave Calcio i on, bace bombu kako neko trazi smjenu selektora, promjenu 23 igraca i ostale gluposti i onda rasprava ode u krivom smjeru, kao sto se to upravo sad desava.

Ja tvrdim i niko na svijetu nema argumente da ospori da Vrsajevicu, Sunjicu, Zahirovicu i Ibricicu nije mjesto u reprezentaciji, a da umjesto njih trebaju biti pozvani Dilaver, Arslanagic, Prcic i jedan zadnji vezni Gudelj, Besic ili Salatic.

Ustvari kako uopste raspravljati sa ljudima kojima je Vrsajevic dobar i ima mjesta u repezentaciji

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 jan 2014, 22:54

Ali covjece i taj Dilaver ti je otprilike na istom nivou kao ti igraci koje bi izbacio. Napravis par takvih rokada i sta si dobio? Sjebo atmosferu u ekipi, nista drugo. Izbaci stari prosjek, ubaci novi prosjek.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 27 jan 2014, 22:55

Goalgetter je napisao/la:Nece u Francusku, odbio ih je, jer mu se ne svidja njihov defanzivni stil igre.
Trebamo Lazica prihvatiti i pratiti. Momak je mlad, i ima dosta prostora za napredak. Nisu svi igraci zvijezde sa 19-20 godina. Treba mu pruziti priliku i dati mu podrsku. Mozda momku fali taj vjetar u ledja.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 27 jan 2014, 22:57

Mozambik je napisao/la:

Ja tvrdim i niko na svijetu nema argumente da ospori da Vrsajevicu, Sunjicu, Zahirovicu i Ibricicu nije mjesto u reprezentaciji, a da umjesto njih trebaju biti pozvani Dilaver, Arslanagic, Prcic i jedan zadnji vezni Gudelj, Besic ili Salatic.

Ustvari kako uopste raspravljati sa ljudima kojima je Vrsajevic dobar i ima mjesta u repezentaciji
U pravu si, neke rasprave zaista nemaju smisla.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jan 2014, 23:02

calcio je napisao/la:Ali covjece i taj Dilaver ti je otprilike na istom nivou kao ti igraci koje bi izbacio. Napravis par takvih rokada i sta si dobio? Sjebo atmosferu u ekipi, nista drugo. Izbaci stari prosjek, ubaci novi prosjek.
U kom univerzumu je Vrsajevic = Dilaver? Pa jesi li ti gledao i jednu utakmicu reprezentacije u ovom ciklusu, Jesi li ikad gledao Vrsajevica u repezentaciji?

Nemoj molim te. Nisam ja ni Gringo ni Velez pa da pljujem po selektoru bez razloga i pisem gluposti i uvrede. Al kad vidim kakvi ste vi koji "branite" selektora onda kolko toliko i razumjem ove sto ga pljuju.

Sutra kad bi selektor izbacio Pjanica a ubacio Tina vi bi rekli upravu je Pape, Pjanic nije dovoljno fizicki spreman, ne izgleda kao Ronaldo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2014, 23:04

Mozambik je napisao/la:Ustvari kako uopste raspravljati sa ljudima kojima je Vrsajevic dobar i ima mjesta u repezentaciji
Koliko je tih ljudi?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jan 2014, 23:09

Virtu4l je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ustvari kako uopste raspravljati sa ljudima kojima je Vrsajevic dobar i ima mjesta u repezentaciji
Koliko je tih ljudi?
Ima ih 5,6 al su najglasniji i gospodare ovom temom i citavim pdf-om repezentacije.

Evo ovaj Gost, vrati se dvije stranice unazad, covjek mrtav-hladan izjavi da je po pravdi i volji bozijoj Avdija treba da ima mjesto u repezentaciji jer je zasluzio. Da mi je samo znati kako i cime je to zasluzio?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 jan 2014, 23:11

Kakav linc, pa covjek sigurno nije bio najlosiji u dvomecu sa Slovackom, protiv Argentine itd. Nego najlakse je da se sve svede na jednog covjeka, pa koliko se pljuje po njemu da je Dani Alves u pitanju nista bolje ne bi odigrao zbog onakvog pritiska.

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 27 jan 2014, 23:14

Mozambik je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Koliko je tih ljudi?
Ima ih 5,6 al su najglasniji i gospodare ovom temom i citavim pdf-om repezentacije.

Evo ovaj Gost, vrati se dvije stranice unazad, covjek mrtav-hladan izjavi da je po pravdi i volji bozijoj Avdija treba da ima mjesto u repezentaciji jer je zasluzio. Da mi je samo znati kako i cime je to zasluzio?
Da je kvalitet ,nije,al mi bolju zamjenu za Mujdžu nemamo!Tog Dilavera što vi spominjete mora prvo izborit mjesto startera u Austriji pa tek onda da konkuriše za mjesto reprezentativca!!!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 20 gostiju.