FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- -Barcelona-
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Yaya Toure - meni jednostavno nebi drugi igrac mogao igrati mjesto njega onu poziciju u barci na njegovom nivou !
Poredit njega i Mascherana to je meni ko poredit Ibrahimovica i Benzemu ali eto , neka ga porede ! Yaya je igrac koji nama lezi iz vise razloga ! Godinama unazad primali smo golove iz wsvakog drugog kornera !!! Sada imamo Yayu koji je 192 cm , Puyol koji je 178 ali isto koda je 871 cm , pored njega lopta nemoze proci , Pique tu nekad zaskripi ali iskupi se on zna zabit
Alves i nije potreban iako je pozrtvovan , i naravno ne vraca slucajno Pep Ibrakadabru na svakom prekidu ! Mnogo nas je teze sad probit ! Pa navedite 1 go koji smo primili a da nije neka blamaza bila , neka odbica ili akcija iz necega :S Primili smo 10 kolova za 18 kola sto je najmanje u Evropi u Ligi koja igra najotvoreniji nogomet , a uz to dali najvise !
Yaya je rekao na intervju na Eurosportu nakojem su bili on i onaj brat mu koji ga nagovara ! Rekao je ovim rijecima :
Prije ili kasnije ja cu otici na otok i za kraj rekao "INŠALLA"
jebga tako nam je sudjeno , meni je on jedan od glavnnih defanzivnih u timu ( uz puyola) , al ako je tako , nezadovoljan igrac nama ne treba , ima ko ce igrat i srcem i dusom a to je mladi Sergio AHHHA 
Poredit njega i Mascherana to je meni ko poredit Ibrahimovica i Benzemu ali eto , neka ga porede ! Yaya je igrac koji nama lezi iz vise razloga ! Godinama unazad primali smo golove iz wsvakog drugog kornera !!! Sada imamo Yayu koji je 192 cm , Puyol koji je 178 ali isto koda je 871 cm , pored njega lopta nemoze proci , Pique tu nekad zaskripi ali iskupi se on zna zabit

Yaya je rekao na intervju na Eurosportu nakojem su bili on i onaj brat mu koji ga nagovara ! Rekao je ovim rijecima :
Prije ili kasnije ja cu otici na otok i za kraj rekao "INŠALLA"

ne razumem ,sta ce nam yaya toure kad neigra,bolje ga prodati i zaraditi neke pare,ispred njega u i busqec i keita,iako je on meni bolji od njih oboje,al tako je kako je,
MVP - Messi-Villa-Pedro
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
svaka častmiky_hz je napisao/la: Neznam jel od kolektiva potrazit cu ,znam da je sam Henry dao 56 hiljada eura
Edit- i klub je dao 250 hiljada![]()
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 08931.html

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Smiješni ste svi koji kažete da je Maskerano bolji od Yaye...Bolji je samo u jednom segmentu a to je dobijanje kartona na skoro svakoj tekmi i nekom blebetanju na suce...Maskerano je realno više napucan igrač zahvaljujući nekim pričama nego što realno vrijedi!To je samo jedan obični prgavac kao i cijela ekipa Liverpoola. 

Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".
bit ce toga mnogo vise barca je sponzor unicefu tako da ocekujem veliku donaciju od blaugraneMirza_Hordas je napisao/la:svaka častmiky_hz je napisao/la: Neznam jel od kolektiva potrazit cu ,znam da je sam Henry dao 56 hiljada eura

la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
to je sve tacno, samo su to nebitne stvari za usporedivanje igraca...karakteristike igraca se znaju i kad on igra u jacem ili slabijem klubu...to je nebitno...reds je napisao/la:Brate moj ubaci mene u ekipu kao sto je Barca postacu najbolji igrac na svijetu na svojoj poziciji.Masch u Liverpoolu mora dosta povuceno igrati za razliku od Tourea koji slobodno moze krenuti naprijed,jer znam da i ako izgubi loptu i odbrani ima Alvesa(brzog)Puyola(jednog od najboljih na svijetu+sto je mozda najbrzi stoper na svijetu,jer je omalen)Pique,Abidal.A Masch ako izgubi loptu u odbrani ima Johnsona,Carraghera,Skrtela/Aggera,Insu.Tako da je Toure bezbrizni,a i sami znate kakva je Liverpoolova odbrana pogotovo ove sezone.Imate jacu ekipu tako da je mnogo lakse se snaci i igrati u drustvu Xavia,Inieste,Messia... nego u drustvu Lucasa,Aurelia,Kuyta... .Igrate opustenije, samopouzdanje vece,osvajate trofeje nema nikakvih briga.ZELJO DO GROBA je napisao/la:i jos kad se pogleda zadnjih nekoliko sezona, Yaya igra 100 puta bolje od Javiera
Kad bi se Masch i Toure zamijenjili samo 1 sezone ne bi vi tako govorili.Toure je stvore na Premiershipa jer je jak,ima jak sut,visok... Masch je bar fizickom gradom stvoren za Primere omalen,brz,moze brzo loptu iznijeti sa svoje polovine itd... .Mislis da je lahko zaustaviti igrace tipa Adebayora,Drogbe,Jonesa,Haskeya,Carewa... grmalje visine preko 190 cm + fizicki vrlo jake igrace mozda sem Adebayora.Al nema veze svako ima pravo na svoje misljenje.Ja postujem vase.
mozda je sve to tacno na FM10, istina previse je napucan tamo sa tacklingom 20 i jos nekim atributima koji su vrlo visoki...al ne mozes to porediti sa ovim, Yaya je u 1-2 utakmice igro stopera, i pokazo je velike mogucnosti za tu poziciju....jednostavno covjek previse dobro cita igru protivnika, postavlja se u pravo vrijeme na pravo mjesto, iako nema fizicke mogucnosti za stalno trckaranje po terenu, ovdje prije svega mislim na brzinu, a uzrok je njegova visina i tezina...skok igra mu je jedna od bitnijih karika igre, a ona je za zadnjeg vezno jedna od krucijalnih stvari koje igrac mora posjedovati...kad budes gledo utakmicu danas, veceras nebitno pogledaj golmanska izbacivanja, svaku loptu zadnji vezni vecinom pokupi....Gerrard Pique je napisao/la:Mozda je Toure bolji od Mascherana u ofanzivi a u defanzivi sigurno nije i ne treba zadnji vezni biti dobar u ofanzivi pogotovo u Barceloni jer samo zadnji vezni pomaze odbrani jer je formacija 4-3-3 a ne 4-4-2 a Toure moze igrat i ofanzivnog veznog jer je dosta puta znao u reprezentaciji i Monacu igrati ofanzivnog veznog pa je dobar u ofanzivi a Busquets je dosta defanzivniji od Yaye pa zato sigurno i dobija vise prilike u Engleskoj se ne igra sminkerski fudbal kao u Spaniji pa je zato Mascherano dosta grub al smirio bi njemu dozivljaj Guardiola kad bi dosaoJos jedna vrlina kod Mascherana je kad ga igrac predje sigurno ce potrcat za njim da ga bar pokusa zaustavit
I primjetio sam da Guardiola ne simpatise bas Tourea i Bojana jer znam kad je Rajkard bio trener dobivo je puno vise prilike a evo Busquets inace u prvih 11 umjesto Yaye
Keita ne igra na poziciji zadnjeg veznog, vec centralnog veznog, a Yaya igra sasvim dovoljno, igra vecinu vaznih utakmica, a Busquets mu dodje kao zamjena, jer mora i on ponekad igrati, a Pep za to vrijeme odmara Yayu, posto imamo samo dva igraca koja mogu fino odraditi posao na zadnjem veznom, uz Marqueza koji moze igrati ali se ne snalazi bas najbolje, pa Pep ne rizikuje povredu jednog od njih dvojice, jer bi to katastrofalno bilo po ekipu...npr, 1-2 mjeseca bez Yaye, ili Busquetsa...losmi je napisao/la:ne razumem ,sta ce nam yaya toure kad neigra,bolje ga prodati i zaraditi neke pare,ispred njega u i busqec i keita,iako je on meni bolji od njih oboje,al tako je kako je,
a kapa dolje i Henryu i Barci za pomoc, mada se moglo malo vise dati, al eto nije ni ovo lose, bito je da nas ima...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Nema sanse da se dogodi da igraci Barce nisu dali novac. Ili su vec dali a to ne zele iznijeti u javnost, ili ce tek dati. Mislim da su spanjolski klubovi najsolidarniji kada je rijec o darivanju i pomaganju unesrecenimmiky_hz je napisao/la:Neznam jel od kolektiva potrazit cu ,znam da je sam Henry dao 56 hiljada eura-Barcelona- je napisao/la:zna li se jel od strane sportskog kolektiva Barcelona bilo kakve pomoci za Haiti
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
Atletico Madrid je u ozbiljnim pregovorima sa Schalkeom oko desnog bočnog Brazilca Rafinhe. Zapelo je samo oko sitnica.
U Madridu bi željeli igrača dovesti na posudbu do kraja sezone, a onda otkupiti njegov ugovor, dok u njemačkom klubu traže 10 miliona eura i prodaju svih prava na igrača odmah. U narednim danima će se znati više o ovom transferu.
mislim da ovo Barca sto prije treba sprijeciti, samo 10 miliona on kosta...prava sitnica u odnosu na ono sto moze pruziti, ja da sam na Pepovom mjestu ne bih se premisljo nitit sekunde...jeftinije a bolje rjesenje za desni bek ne postoji na ovom dunjaluku...
U Madridu bi željeli igrača dovesti na posudbu do kraja sezone, a onda otkupiti njegov ugovor, dok u njemačkom klubu traže 10 miliona eura i prodaju svih prava na igrača odmah. U narednim danima će se znati više o ovom transferu.
mislim da ovo Barca sto prije treba sprijeciti, samo 10 miliona on kosta...prava sitnica u odnosu na ono sto moze pruziti, ja da sam na Pepovom mjestu ne bih se premisljo nitit sekunde...jeftinije a bolje rjesenje za desni bek ne postoji na ovom dunjaluku...

"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hoce li biti sad ponude za Robinha????
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
treba on Atleticu i to hitno daj boze da dodjeZELJO DO GROBA je napisao/la:Atletico Madrid je u ozbiljnim pregovorima sa Schalkeom oko desnog bočnog Brazilca Rafinhe. Zapelo je samo oko sitnica.

la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
ma i nije neki bek...za Bundeslige je dobar...al za nešto više ne...Inače se pokazalo da Atletiko kojeg god odbrambenog uzme da taj igrač padne u igri.Sjetite se samo Pernie...strašan bek bio i propade...pa i u Ujfalusi stoper je postao kiks igrač...Ne vidim razlog što bi Barca dovela Rafinju koje je prosjek!ZELJO DO GROBA je napisao/la:Atletico Madrid je u ozbiljnim pregovorima sa Schalkeom oko desnog bočnog Brazilca Rafinhe. Zapelo je samo oko sitnica.
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
mislim da grijesis za Rafinhu, nije on klasa Alvesa, al nama za za zamjenu bi bio dobar, dosta je jak u ofanzivi, dobro se krece sa loptom, ima tu neku tehniku na solidnom nivou potrebnom da se igra kod nas, ima isto tako dobar centarsut, onako soldina je prodoran, mislim da posjeduje i dosta veliku brzinu, sve sto treba jenom beku...puno je jaci u ofanzivi, nego u defanzivi, a to nam i treba...jos je relativno mlad i ima mjesta za napredovanje, 24 godine, moze se reci da je mlad...jos za cijenu od 10 miliona...moguce je da mu istice ugovor na godinu i pol pa ga za tako malo para daju...Sajoni je napisao/la:ma i nije neki bek...za Bundeslige je dobar...al za nešto više ne...Inače se pokazalo da Atletiko kojeg god odbrambenog uzme da taj igrač padne u igri.Sjetite se samo Pernie...strašan bek bio i propade...pa i u Ujfalusi stoper je postao kiks igrač...Ne vidim razlog što bi Barca dovela Rafinju koje je prosjek!ZELJO DO GROBA je napisao/la:Atletico Madrid je u ozbiljnim pregovorima sa Schalkeom oko desnog bočnog Brazilca Rafinhe. Zapelo je samo oko sitnica.
a drugo je sto Atletico upropasti sve defanzivce koji dodju...to je za Barcelonu ne bitna stvar...a inace brazilski bekovi su uvjek dobri, ja se ne sjacam niti jednog beka, koji je brazilac, a igra na vecem nivou, onaj najkvalitetniji fudbal a da ne valja..
evo samo neki od njih Cafu i Roberto Carlos, bivsi, Alves i Maicon +onaj Santos iz Lyona cini mi se, Rafinha-sadasnji, Rafael i Fabio buduci...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
cuj ATLETICO UPROPASTI
nemoj da bijem
Atletico se muci sa odbranom ima 10 godina u napadu su medu najjacima u svijetu dok u odbrani uvijek ista prica 

la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
mislim da grijesis za Rafinhu, nije on klasa Alvesa, al nama za za zamjenu bi bio dobar, dosta je jak u ofanzivi, dobro se krece sa loptom, ima tu neku tehniku na solidnom nivou potrebnom da se igra kod nas, ima isto tako dobar centarsut, onako soldina je prodoran, mislim da posjeduje i dosta veliku brzinu, sve sto treba jenom beku...puno je jaci u ofanzivi, nego u defanzivi, a to nam i treba...jos je relativno mlad i ima mjesta za napredovanje, 24 godine, moze se reci da je mlad...jos za cijenu od 10 miliona...moguce je da mu istice ugovor na godinu i pol pa ga za tako malo para daju...
a drugo je sto Atletico upropasti sve defanzivce koji dodju...to je za Barcelonu ne bitna stvar...a inace brazilski bekovi su uvjek dobri, ja se ne sjacam niti jednog beka, koji je brazilac, a igra na vecem nivou, onaj najkvalitetniji fudbal a da ne valja..
evo samo neki od njih Cafu i Roberto Carlos, bivsi, Alves i Maicon +onaj Santos iz Lyona cini mi se, Rafinha-sadasnji, Rafael i Fabio buduci...[/quote]
Druže ne griješim...Rafinja je prosjek čisti...Dobro će doći Atletiku jer Atletiko ima problema sa odbranom...Meni je lično drago što neće u Barcu.Svi brazilski bekovi su dobri u ofanzivi,al u defanzivi je već to druga priča...Sve zavisi šta trener traži...Recimo Barca više golova primi s desne nego s lijeve strane...Recimo Maxwell kad uđe u odbrani na lijevoj strani odmah propuh...Takvi su brazilski defanzivni igrači...Vole ići naprijed...Moraju uvijek imati korektora iza sebe!A u ostalom nek se i Atletiko pojača da mogu frankovce pobijediti...Već su doveli Thiaga iz Juventusa i čovjek odmah gol zabi...
evo samo neki od njih Cafu i Roberto Carlos, bivsi, Alves i Maicon +onaj Santos iz Lyona cini mi se, Rafinha-sadasnji, Rafael i Fabio buduci...[/quote]
Druže ne griješim...Rafinja je prosjek čisti...Dobro će doći Atletiku jer Atletiko ima problema sa odbranom...Meni je lično drago što neće u Barcu.Svi brazilski bekovi su dobri u ofanzivi,al u defanzivi je već to druga priča...Sve zavisi šta trener traži...Recimo Barca više golova primi s desne nego s lijeve strane...Recimo Maxwell kad uđe u odbrani na lijevoj strani odmah propuh...Takvi su brazilski defanzivni igrači...Vole ići naprijed...Moraju uvijek imati korektora iza sebe!A u ostalom nek se i Atletiko pojača da mogu frankovce pobijediti...Već su doveli Thiaga iz Juventusa i čovjek odmah gol zabi...
ocemo ih razvaliti uvece,
samo da igramo u najacem sastavu!

samo da igramo u najacem sastavu!

MVP - Messi-Villa-Pedro
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
Druže ne griješim...Rafinja je prosjek čisti...Dobro će doći Atletiku jer Atletiko ima problema sa odbranom...Meni je lično drago što neće u Barcu.Svi brazilski bekovi su dobri u ofanzivi,al u defanzivi je već to druga priča...Sve zavisi šta trener traži...Recimo Barca više golova primi s desne nego s lijeve strane...Recimo Maxwell kad uđe u odbrani na lijevoj strani odmah propuh...Takvi su brazilski defanzivni igrači...Vole ići naprijed...Moraju uvijek imati korektora iza sebe!A u ostalom nek se i Atletiko pojača da mogu frankovce pobijediti...Već su doveli Thiaga iz Juventusa i čovjek odmah gol zabi...[/quote]Sajoni je napisao/la:mislim da grijesis za Rafinhu, nije on klasa Alvesa, al nama za za zamjenu bi bio dobar, dosta je jak u ofanzivi, dobro se krece sa loptom, ima tu neku tehniku na solidnom nivou potrebnom da se igra kod nas, ima isto tako dobar centarsut, onako soldina je prodoran, mislim da posjeduje i dosta veliku brzinu, sve sto treba jenom beku...puno je jaci u ofanzivi, nego u defanzivi, a to nam i treba...jos je relativno mlad i ima mjesta za napredovanje, 24 godine, moze se reci da je mlad...jos za cijenu od 10 miliona...moguce je da mu istice ugovor na godinu i pol pa ga za tako malo para daju...
evo samo neki od njih Cafu i Roberto Carlos, bivsi, Alves i Maicon +onaj Santos iz Lyona cini mi se, Rafinha-sadasnji, Rafael i Fabio buduci...
pa nama i treba jedan ofanzivni bek...primimo mi vise golova po desnoj strani, ali ih isto tako i zabijemo...nasa igra se zasniva na napadu, a ne na odbrani...ja ne kazem da je Rafinha klasa, al jedna dobra zamjena za Alvesa sigurno moze biti...bolji je on na desnoj strani kad nema Alvesa nego Puyol...a cjena cista sitnica...
a veceras se nadam da cu vidjeti bar 6 golova...zna se ko moze jedino toliko da uvali...nisam mogo gledati onu utakmicu protiv Seville, a pa da se to nadoknadi veceras...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Evo citam da je ovaj Canales 2003 vec trebao doci u Barcelonu kolko je to imao godina...10-11
cak mu je i otac bio pristao ali mu majka nije jel je smatrala da je premlad da ode u veliki klub(bem mu mamu
)...

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
to mora da sport pisemiky_hz je napisao/la:Evo citam da je ovaj Canales 2003 vec trebao doci u Barcelonu kolko je to imao godina...10-11cak mu je i otac bio pristao ali mu majka nije jel je smatrala da je premlad da ode u veliki klub(bem mu mamu
)...

Casillas je napisao/la:to mora da sport pisemiky_hz je napisao/la:Evo citam da je ovaj Canales 2003 vec trebao doci u Barcelonu kolko je to imao godina...10-11cak mu je i otac bio pristao ali mu majka nije jel je smatrala da je premlad da ode u veliki klub(bem mu mamu
)...
![]()
![]()
El Mundo

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.