KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

bosanac
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bosanac » 24 dec 2008, 09:07

amerosm je napisao/la:Zalosno je vidjeti onakvu dvoranu, polu praznu, da su vecinom djeca na tribinama, ja mislim ovdje su neki samo uz klub dok igraju dobro.
Mislim da je problem sto je mala posjeta sto se igra samo FINAL 4, jer vecina likova zbog toga ne dolazi, mislim da govore sami sebi nemaju nikakve sanse sto bi ja isao na utakmice kad se bore za 7 poziciju.
Pa znas i sam da nas narod voli i cijeni svoje sportiste samo ako je to u datom trenutku IN. So se mene tice ti "likovi" nemoraju vise nikad uci u dvoranu za vrijeme utakmice jer svakako pocnu izlaziti na pola zadnje 1/4 ako slucajno Bosna pocne gubiti od puno jacih klubova. Tako da generalno samo smetaju.

Sve u svemu Bosni iskrene cestitke na sinocnjoj vaznoj pobjedi. :mrgreen:

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 dec 2008, 09:31

rutinska pobjeda !!!
Cuva Bog Zelju svog!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 24 dec 2008, 11:01

Postao/la pop84 dana 21 dec 2008, 00:16
Daleko od toga da je Partizan bio nemotivisan,umoran da,izduvan mentalno da,ali nemotivisan ne. Kad te jos pored toga i sut ne krene,onda...
Ars se ne javlja,vjerovatno ga je Zimic razocarao. Jbg,Kikanovic odigrao protiv Partizana odlicno,a Zimic zajebao i Vranesa. Index -3,ako sam dobro vidio sve govori. Od Zimica moze samo biti dobar klupski igrac,a o ACB Ligi, ni govora, dok Kikanovic tamo ima mjesta i to za 20 minuta po mecu,vec iduce sezone......

Evo malooo i o učinku našeg Delije protiv FMP, rodila ga majka... :Elmedin Kikanović
FMP 17:15 4 33.3 2 6 33.3 0 0 0.0 0 0 0.0 2 2 0 0 2 0 1 5 2 -2

Plaho dobro odigrao ovaj delija , oder'o ga Samarđijski k'o beba zvečku... :roll: :lol:

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 dec 2008, 11:12

vise ste dosadni obojica sa tim glupim prepucavanjem,

@ars, fakat te cijenim i sa bosninog foruma, ali si vise dodijo i Bogu i narodu sa tim Kikanovicem, svaku ga tekmu blatis, i radujes se njegovoj losoj igri ,on je nas reprezentativni centar kao aBd i Zimic, i za nadati se da ce obojica otici u spaniju i igrati 30 minuta po mecu,

blacenje je stvarno preslo svaku mjeru
Cuva Bog Zelju svog!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 24 dec 2008, 11:29

mirzza je napisao/la:vise ste dosadni obojica sa tim glupim prepucavanjem,

@ars, fakat te cijenim i sa bosninog foruma, ali si vise dodijo i Bogu i narodu sa tim Kikanovicem, svaku ga tekmu blatis, i radujes se njegovoj losoj igri ,on je nas reprezentativni centar kao aBd i Zimic, i za nadati se da ce obojica otici u spaniju i igrati 30 minuta po mecu,

Ovo ja malllooo vraćam dugove , da se vidi kako je bilo nama koji smo znali koliki je potencijal Zima, a ovi nazovi stručnjaci ga upropaštavali zadnje četiri godine, u tom periodu su uspjeli da upropaste i Prašovića,Železnika,Kadića , a izgleda i Pašalića , kao i Suljagića jer momak NIJE igrao zadnje DVIJE sezone ni 100minuta, a ipak nema te predispozicije i kvalitet kakav ima Zimić.
Ovi nazovi stručnjaci JEDVA čekaju prvu slabu tekmu Zimića da ga proglase LEVATOM I antitalentom za košarku, a uredno im se dopadao i Tomović i Rahimić, imamo taj prokleti JANIČARSKI MENTALITET da nam je uvijek drugi bolji od nas samih(u prijevodu kompleks niže vrijednosti). ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 dec 2008, 12:19

Pozdrav svima. Cestitam Bosni na sinocnoj rutinskoj pobjedi, Lijepo je vidjeti da su se strijelci rasporedili. Redom cestitam Ivanovicu, Ikonicu, Zimicu, Sehovicu, Dzordjevicu, a Bogami i malom Klincu na dobrim partijama. Idemo sad na Hemofarm, kada ce pravo nastupa imati i Rakic.

Ps. Hajric je vjerovatno izgubljen za sljedecih nekoliko utakmica, ima neugodnu povredu meniskusa.
Sport je lijek za tijelo i duh.

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 24 dec 2008, 13:09

Sud je napisao/la:daj ars uozbilji se, ne znam samo sta si se zakacio za Zimica ko da ti je sin.Momak je bio dobar veceras i ja mu zelim sto vise ovakvih utakmica i zbog njega i zbog Bosne.A evo ja sam sad tu,a gde si ti bio kad je Zima u zadnje 3 utakmice davao po koji kos i bio los.Misim da treba pustiti momka da igra i da ne aprdjujemo o njemu do beskonacnosti.Djordevic se dosta popravio, da li se ars slaze?A mislim definitivno da bi Klinac,Camdzic i Bozo trebali da budu naredne sezone okosnica,s tim da Suljagic izgleda lose napreduje,a ima dobru minutazu.Barel je dosta los, da se slozim s arsom jednom.Nadam se da ce se Rakic pokazati kao pogodak.
Mislim da je jasno ko dan da bilo koji centar pa i zima zabija onda kad ima neku upotrebljivu asistenciju pleya, a upravo to mi nazalost (poslije Baileya) jos nemamo. Tek malo sjevne Djordjevic i to je ono kad Zima utrpa 15 koseva.
To je i Vlada skontao pa dovodi tj doveo je PRVO pleya, da razigrava, uposljava i kreira igru/tempo.
Sa Zimicem se istina jos treba poraditi na kretnji pod kosem i gradjenjem te prevenciji licnih ali generalno je super otkrovenje.
Nadam se da ce uprava shvatiti i svim silama zadrzati Ivanovica kojeg smatram 70% zasluznim igracem za sve sto kkBosna dobro napravi.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 dec 2008, 14:57

ars01 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:vise ste dosadni obojica sa tim glupim prepucavanjem,

Ovo ja malllooo vraćam dugove , da se vidi kako je bilo nama koji smo znali koliki je potencijal Zima, a ovi nazovi stručnjaci ga upropaštavali zadnje četiri godine, u tom periodu su uspjeli da upropaste i Prašovića,Železnika,Kadića , a izgleda i Pašalića , kao i Suljagića jer momak NIJE igrao zadnje DVIJE sezone ni 100minuta, a ipak nema te predispozicije i kvalitet kakav ima Zimić.
Ovi nazovi stručnjaci JEDVA čekaju prvu slabu tekmu Zimića da ga proglase LEVATOM I antitalentom za košarku, a uredno im se dopadao i Tomović i Rahimić, imamo taj prokleti JANIČARSKI MENTALITET da nam je uvijek drugi bolji od nas samih(u prijevodu kompleks niže vrijednosti). ;)
Znam sve, u dosta slucajeva smo imali isto misljenje, i slagali se, i sve sto si u ovom postu napisao je stvarno tako i ti znas da stojim i ja iza toga,
samo mislim da pretjerujes sa vrijedjanjem Kikanovica, da se razumijemo, ni meni nije pravo sto je bosni trazeno vise para za njega nego zvezdii, ali ipak je on BH reprezentativac i trenutno prva opcija na centru i zbog toga mi je drago da napreduje (a napreduje) u zvezdi.

P.S: Definitivno si u pravu za Camdzica i Klinca i stoji za Prasovica, da MB nije bio tu sad bi imali jednu pristojnu tricu, koja je odbrambeno zvijer a napadacki solidna za nase uslove al eto
Cuva Bog Zelju svog!

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 24 dec 2008, 17:32

ars01 je napisao/la:..... u tom periodu su uspjeli da upropaste i Prašovića, Železnika,Kadića , a izgleda i Pašalića , kao i Suljagića ......
Auuuuuuu dje njega iskopa!! ti fakat ko da imas bazu podataka kod sebi kuci....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 dec 2008, 18:52

pod cjenu da sam dosadan moram reci da je sinoc opet ivanovic igrao za statistiku, dobro se stedi u odbrani, a sebican je u napadu, cesto pokusava zvrsiti i ako ima slobodnih igraca i ako je sinoc bio igrac odluke
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 24 dec 2008, 19:04

Piši šta hoćeš al Ivanović i Ikonić su za mene najbolji Bosnini igrači.Vjerovatno sam igra dok je sinoć imao "samo" 6 asistencija.

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 24 dec 2008, 21:41

nerminh74 je napisao/la:pod cjenu da sam dosadan moram reci da je sinoc opet ivanovic igrao za statistiku, dobro se stedi u odbrani, a sebican je u napadu, cesto pokusava zvrsiti i ako ima slobodnih igraca i ako je sinoc bio igrac odluke
Moje misljenje da covjek ne igra za statistiku nego prvenstveno igra mozgom.I ovo da se stedi... pa covjek igra skoro citavu utakmicu,i kad je na klupi itekako se osjeti da nedostaje.Po meni najbolji igrac Bosne do sad,a blago razocarenje Vucurevic koji ne moze sebi izboriti poziciju da suta.
-the LORD of the RINGS-

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 dec 2008, 09:46

Možda ne bi bilo loše vratiti bavketa u Kk Bosnu, na poziciju 3.

Prema današnjim novinama Bavke je pred otkazom u Kepezu , jer je doveden Amer krilo, pa sada imaju 5 umjesto max 4 stranca. Da će dobiti nogu jasno je bilo po zadnjoj tekmi protiv Karšijake kad je odigrao samo 10 min uz učinak od poena i 4 skoka. Inače mu je prosjek u ovih 11 kola bio preko 22min igre i 8 poena po meču.

Mislim da bi odlično došao za poziciju 3(zamjena Vučurović), jer bi zajedno sa Zimićem i Ivanovićem(Hajrićem) bili puno bolji u napadu a i skok u obrani bi se popravio.
Nadam se da će upravo učiniti ovaj potez, jer sa VV i ovim igračima garantiram da bi do kraja sezone bili meeđu prvih 6-7, bolji smo u tom slučaju od Budućnosti, a ni Zadar i Olimpija ne bi bili favoriti protiv nas. ;)

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 dec 2008, 09:58

Po mom skromnom mišljnju Ivanović je poslije Lancea i BB najbolji stranac u Kk Bosni poslije rata, bolji i od Perkovića i Fena na poziciji 4. I sa njim dobijamo raznovrsnost u napadu jer je čovjek sposoban zabiti i ispod koša i poludistance i sa pozicije za tri poena. Igra i ,po meni, jako korektnu obranu i dobro se nadopunjava sa Zimićem, još ako se vrati Bavke bili bi još bolji jer su i jedan i drugi(bavke i Ivanović) , a bogami i Hajrić i Vučurović sposobni pogoditi za tri poena.
Zamislite petorku: Rakić(Đorđević);Ikonić(Šehović);Bavke(Vučko);Ivanović(Hajrić);Zimić(Suljagić,Klinac) po meni sa svakim bi se mogli nositi i nadati se pobjedama i u gostima.
Onog što mu cijena crnog zlata pala sa 140$ na 35$ nisam ni uzeo u obzir, sve se nadam se da će sa padom tog energenta i on otići nazad u USA.... :roll:
Da se ne ponavljam sve iole jače ekipe u regionu(Partizan,CZ,Cibona,Hemofarm) i EU igraju sa tri visoka, tko neigra provede se k'o Real protiv Barcelone(k'o bos po trnju)....

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 dec 2008, 10:05

BEKO Basketball League's struggling side Kepez Belediyespor agreed terms with Edmund Saunders (203-F/C-78, college: Connecticut) who got cut by Mutlu Aku Selcuk Universitesi. Antalya team had their first win against Erdemir the week before after arrival of experienced coach Halil Uner, decided to send Bosnian PF Edin Bavcic back home. Uner's team will fill the spot with Saunders who has played for Beykoz at 2006-2007 season. Saunders averaged 9.5 points and 8.1 rebounds in 11 games this year for Mutlu Aku Selcuk University. Na tom meču protiv Erdemira u 10kolu bavke je odigrao jako dobro, vidi statistiku, ali ni to ga nije spasilo od otkaza:9 Bavcic, Edin 18 2-3 1-1 2-2 1 0 1 0 3 0 0 9.

slavko
Kontakt:

Post Postao/la slavko » 25 dec 2008, 11:56

hemofarm STADA - Bosna ASA BHT
Sunday, 28.12.2008. 17:30

LIVE
TV Vojvodina
thor 1w 12607 V SR 27500 (DIGI TV)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 dec 2008, 12:17

ars01 je napisao/la:Da se ne ponavljam sve iole jače ekipe u regionu(Partizan,CZ,Cibona,Hemofarm) i EU igraju sa tri visoka, tko neigra provede se k'o Real protiv Barcelone(k'o bos po trnju)....
ovaj gore prvi dio se slazem za ivanovica, BB i lancea

igra sa tri visoka igraca nekada prolazi, a nekada ne

partizan je na pocetku utakmice protiv bosne igrao sa EKSTRA visokom petorkom

rasic (195) - tepic (202) - veseli (211) - lasme (203) - vranes (229)

naspram bosnine niske

djordjevic (195) - burrell (190) - ikonic (196) - ivanovic (205) - zimic (217)

pa se nisu bas najbolje poveli

;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 dec 2008, 12:18

i jos nesto, bavcic nece doci u bosnu jer je igrac kepeza
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 25 dec 2008, 12:21

KK_Bosna je napisao/la:i jos nesto, bavcic nece doci u bosnu jer je igrac kepeza
Dobio je otkaz, tako da se ne sekiraš zbog te sitnice.
Kad ti daju otkaz onda mora biti slobodan igrač ili čovjek za izbor novog kluba ili posla, jer ako to nije otkaz onda ga moraju plaćati svaki mjesec jal' igr'o jal neigr'o, kapiraš. ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 dec 2008, 12:52

ars01 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:i jos nesto, bavcic nece doci u bosnu jer je igrac kepeza
Dobio je otkaz, tako da se ne sekiraš zbog te sitnice.
Kad ti daju otkaz onda mora biti slobodan igrač ili čovjek za izbor novog kluba ili posla, jer ako to nije otkaz onda ga moraju plaćati svaki mjesec jal' igr'o jal neigr'o, kapiraš. ;)
kapiram, ali kapiras li ti da ti ja kazem da on nije dobio otkaz? ;)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.