Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la LenBias » 27 jan 2014, 11:48

ma vratili se svi i poslozilo se kako treba, nije nista specijalno on uradio, jednostavno je tu previse talenta, iskustva, znanja i kvaliteta da ne bi profunkcionisalo
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 jan 2014, 12:28

LenBias je napisao/la:ma vratili se svi
da, "vratii se svi" a najbolji igrac im povrijedjen do kraja sezone :lol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 jan 2014, 12:31

kada je neko do kraja sezone onda njega prekrizis, mislim naravno na ove te sedmica, te dvije, mjesec, dva, konacno su se skupili svi odjednom i poceli igrati, ovog vise ne ocekuju ove sezone pa nema potrebe ni spominjati ga :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

klokan
Kontakt:

Post Postao/la klokan » 27 jan 2014, 13:08

Mirza uopšte sinoć nije odigrao loše kao što se predstavlja ovdje. Druga stvar je što smo svi očekivali puno od njega i što je on taj pritisak prenjao na sebe u želji da se još jednom dokaže pa je izostao šut za 3 poena. U odbrani je bio dobar i dobro je čuvao Olynika koji je podosta viši od njega. U napadu ga je čuvao jedan od najboljih defanzivaca lige Gerald Wallace koji mami rodjenoj ne dopušta lake poene što je znak da su i u Bostonu znali za Mirzu, vjerujte da je i ovo uticalo na par šuteva. Sinoć je prije Kirila dobio priliku, što isto nije slučajnost. Nova utakmica nam sigurno donosi i njegov bolji šut, i vjerujem da ce sve manje biti oscilacija u njegovoj igri. Postaje bitna opcija u napadu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 jan 2014, 13:17

Ma meni samo nije jasno kako on igra malo, a recimo neki igraci koji bas slabije igraju igraju vise. Ne znam ja il ja toliko ne poznajem kosarku ili je Paul Pierce ocajan igrac postao. Zadnjih nekoliko utakmica bas slabo igra, a igra cetvorku. I igra stalno. Sad kad gledas 18 minuta i nije malo, ali vala kako mu ih je dao malo je.
Celik!3,2,2.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 jan 2014, 13:18

AllGunsBlazing je napisao/la:Ma meni samo nije jasno kako on igra malo, a recimo neki igraci koji bas slabije igraju igraju vise. Ne znam ja il ja toliko ne poznajem kosarku ili je Paul Pierce ocajan igrac postao. Zadnjih nekoliko utakmica bas slabo igra, a igra cetvorku. I igra stalno. Sad kad gledas 18 minuta i nije malo, ali vala kako mu ih je dao malo je.
otkako pierce počinje na 4, netsi mislim da imaju skor 10-1
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 27 jan 2014, 13:28

Bitno je da on ima svojih 15-20 minuta. Jos bitnije je sto ulazi kad je deron na parketu , dosta lakse dolazi do suta. Onakva noc ce se desit s vremena na vrijeme eto nije onako lose sutirao jos od tekme sa miamijem , jedino sto ne treba dopustit sebi da mu se to i danas desi moglo bi ga malo poljuljat nista vise. I veceras 10 + 4 skoka ja sam sretan uz pobjedu netsa , naravno :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 jan 2014, 14:08

kokuz je napisao/la:
otkako pierce počinje na 4, netsi mislim da imaju skor 10-1
Slicnom analogijom je i Valdez prije par godina bio najbolji golman svijeta. Ja govorim o njegovom ucinku, koji nije ni blizu nesto posebno. Jedino gdje je bolji od Mirze su asistencije, sve ostalo je tu negdje, a Mirza jos daje vise poena.
Celik!3,2,2.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 jan 2014, 14:11

AllGunsBlazing je napisao/la:Jedino gdje je bolji od Mirze su asistencije, sve ostalo je tu negdje, a Mirza jos daje vise poena.
Statistika je kao bikini, pokazuje mnogo ali ne otkriva sve ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 jan 2014, 14:14

mirza je bolji od piercea. to je valjda svakom laiku jasno. i garnetta. ustvari, bolji je od obojice zajedno :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 27 jan 2014, 15:16

mislim kidd je uradio pravi posao sto je pierce-a pomjerio na 4 a Garnetta na 5 jer Pierce nemoze da cuva 3 Anthony, Jamesa pa ne vjerujem ni Batuma da moze vise, a kao 4 ima prednost siri teren brzi je od 4 protiv kojih igra ili nema bar nekih velikih problem da ih cuva zbog udvajanja, timske odbrane. Isto sa Garnettom zbog njegovih godina i toliko centara u nba koji vise ne igraju ledima ka kosu to je isto za njega bolja pozicija pa nije Mirza citava ekipa Bruklina. Mislim da ce Kidd jos samo vratit Williams-a u prvu petorku te da ce Anderson na klupu...e tu je pitanje da li ce onda dobit onaj Teague sansu ili ce Anderson dalje igrat rezervnog playa za Livingstona i Williamsa jer ako se Anderson se pomjerio na tricu sa klupe a terry dvica kirilenko bi igrao 4 nekad tako da je to jedina jos prepreka da izgubi minute.
Jer Reggie i Plumlee se ne uklupaju bas u sistem mada bi u navedenim kombinacija mogao i terry da popusi foru a i cini mi se da je Mirza zakovao mjesto u rotaciji sa svojih 20 Minuta.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 27 jan 2014, 15:24

http://s28.postimg.org/5i9bns9v1/mirza.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

nas Miki sinoc na zagrijavanju i ljepotan Kirilenko

inace njih dvojica non stop nesto pricaju izgleda najbolji haveri

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 27 jan 2014, 15:56

svejedno77 je napisao/la:mislim kidd je uradio pravi posao sto je pierce-a pomjerio na 4 a Garnetta na 5 jer Pierce nemoze da cuva 3 Anthony, Jamesa pa ne vjerujem ni Batuma da moze vise, a kao 4 ima prednost siri teren brzi je od 4 protiv kojih igra ili nema bar nekih velikih problem da ih cuva zbog udvajanja, timske odbrane. Isto sa Garnettom zbog njegovih godina i toliko centara u nba koji vise ne igraju ledima ka kosu to je isto za njega bolja pozicija pa nije Mirza citava ekipa Bruklina. Mislim da ce Kidd jos samo vratit Williams-a u prvu petorku te da ce Anderson na klupu...e tu je pitanje da li ce onda dobit onaj Teague sansu ili ce Anderson dalje igrat rezervnog playa za Livingstona i Williamsa jer ako se Anderson se pomjerio na tricu sa klupe a terry dvica kirilenko bi igrao 4 nekad tako da je to jedina jos prepreka da izgubi minute.
Jer Reggie i Plumlee se ne uklupaju bas u sistem mada bi u navedenim kombinacija mogao i terry da popusi foru a i cini mi se da je Mirza zakovao mjesto u rotaciji sa svojih 20 Minuta.
Kakva god da rotacija bude Mirza ce dobiti svojih 20 min. mozda i vise sve zavisi kako bude igrao u nastavku sezone.Deron ce se sigurno preseliti u prvih 5,samo se nadam da ce tada igrati sa Mirzom a ne sa Pierceom :?

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 jan 2014, 16:06

KenoRob je napisao/la:http://s28.postimg.org/5i9bns9v1/mirza.jpg

nas Miki sinoc na zagrijavanju i ljepotan Kirilenko

inace njih dvojica non stop nesto pricaju izgleda najbolji haveri
i ja sam to skonto, ma 'juropin' konekšn :D

al kiri uvijek ima materijala za shaqtin a fool svaku tekmu :D

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 jan 2014, 16:24

Aanonymous je napisao/la:Vidjelo je se odmah u pocetku da ga šut nece ici onako kako to inace zna ici.
Ali dobro je 9 poena, drugi put ce biti više abd.

Ne znam šta je Kidd uradio sa ekipom ali još mi nije jasno odakle sad ovakvu seriju pobjeda da nabijaju :shock:
Par stvari...

Prebacio PP na 4. i ostavio Williamsa na klupi. Prva petorka igra Small ball, a druga igra Pick and Roll.

Brooklyn ima top 3 drugu petorku u ligi kad igraju Williams/AA/Mirza/AK47/Blatche.

Druga petorka je odprilike iste jacine kao prva i to donosi mnoge probleme protivnickim ekipama koje ne mogu da pariraju sa njihovom klupom. Jos sto te dvije petorke ne igraju isti stil daje probleme protivnickim trenerima koji trebaju da pripreme njihove igrace da igraju protiv dva stila u istoj tekmi. A kad DW igra sa JJ/PP/KG, to je klasicna petorka koja igra na iskustvo i moze igrati bez nervoze u zadnjoj cetvrtini.

DW na klupi donosi stabilnost u ukupnoj igri.

Nece dugo trajati, zato jer, iako DW dobija 30ak minuta po tekmi, ce se presiliti u prvu petorku.

Dobro igraju za sada, ali ce vjerovatno pasti za par tekmi. Neznam hoce li pobjediti diviziju, ali ce definitivno u PO.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 jan 2014, 16:26

nije kidd prebacio derona, nego je deron to tražio od njega, da ovih nekoliko početnih tekmi počinje s klupe dok se ne vrati u formu, i više nego odlično izgleda za sada..

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 jan 2014, 16:30

Jeli veceras u 1:30 protiv Toronta tekma :?:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 27 jan 2014, 16:32

Pierce je buduc HOF i kad ga krene i dan danas moze svakome ubaciti 30 poena. Post up igra mu je perfekta, kao i vanjski sut. U odbrani ne moze da cuva brze trojke, al moze sporije cetvroke jer je izuzetno jak i iskusan.

Mirza ima svojih 20, nekad i vise minuta u rotaciji i ja sam zadovoljan. Prosjek ce mu se ove sezone vjerovatno popeti na 10+ poena, sto je za usporedbu sa proslom godinom odlicno. Slijedece godine veterani odlaze, mozda dobije priliku i u prvoj postavi za iducu sezonu.

D-Will, JJ, Kirilenko, Mirza, Lopez ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 jan 2014, 16:34

kokuz je napisao/la: Statistika je kao bikini, pokazuje mnogo ali ne otkriva sve ;)
Slazem se, samo sto Pierce izgleda lose i kad ga gledas.

@KK_Bosna Pa naravno da jeste. Paul je bio igracina, ali bio, kao i Garnett. Mirzi samo treba vise slobode i minuta, i biti ce on bolji. Recimo proslu utakmicu u cetvrtini da 24 i onaj ga opet ostavi na klupi. Meni to nema smisla, al hajd dok pobjedjuju nije se zaliti, mada iskreno me boli briga za NEtse, bitan je Mirza.
Celik!3,2,2.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 jan 2014, 16:44

Druga petorka im je jaca od prve, jedino sto bih JJ stavio umjesto Terry-a i eto ti najjaca petorka

http://sportsport.ba/ino_kosarka/pet-tr ... sti/123414" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: VGS, dana/u 27 jan 2014, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: imekorisnicko, Vaya i 6 gostiju.