Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la TMovac » 26 jan 2014, 21:54

sanelmasetic je napisao/la:ja isto vjerujem da su ljudi iz saveza u kontaktu sa potencijalnim reprezentativcima, samo sto to ne daju u javnost, a i potencijalni igraci i nisu bas 100% zagrijani za nas, mi im dodjemo ko neka rezervna opcija, bez obzira kako to za nas bolno zvucalo.. I sam sam na zapadu i znam kako ta raja koja je rodjena ili sa 2-3 godine dosla tu razmislja, vecina njih nema to sto imamo mi koji smo rasli i zivjeli u Bosni, tek kad bi dosli na par okupljanja onda bi to bila druga prica, geni bi proradili.. Moje misljenje je da bi se trebali po hitnom postupku rijesit pitanje i Tankovica i Arslanagica jer momci vec sada mogu da budu u uzem krugu kandidata za A-reprezentaciju...
Ne mora znaciti drug. Uzet cu svoj primjer. Moja gotovo porodica sa mamine strane je u Njemackoj. Otisli su jos 1960-tih. Tako da ima onih koji su vec 2-3 generacija koji su rodjeni tamo.i recimo ovaj 1 rodjak koji je generacija sa mnom, a koji je druga generacija rodjenih tamo, do svoje 18-te godine nije znao rijeci Bosanskog, osim par psovki, a onda je samoincijativno od svoje prve plate uplatio casove Bosanskog i poceo uciti bosanski, sada ga govori kao da je rodjen i odrastao u Bosni. Onda svi imaju samo Bosanske pasose. Tako da ne mora znaciti ako je neko tamo rodjen da voli tu zemlju vise od BiH. To je sve individualna stvar.ima tu dosta do i onog odakle je ko otisao. Ako je otisao iz neke zabiti ili selendre, pa se dokopao carsije i onda se pravi vecim gradjaninom od onih domacih, ili u ovom slucaju vecim Njemcom, Svedjaninom, Svicarcem... Treba ovoj djeci dati garancije da ce ukoliko promjene drzavljanstvo dobiti sansu da pokazu sta znaju. Niko od njih nece promjeniti drzavljanstvo ukoliko nije sigurno da li na njih selektor i savez racunaju ili ukoliko nece dobiti sansu da pokaze sta zna. Pogotovo kada vide kakvi anonimusi i klocevi dobijaju pozive.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 26 jan 2014, 22:20

:mrgreen: :mrgreen: Jeli ovo on :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 26 jan 2014, 22:23

Boskvalitet je napisao/la:slika
Ja bi napravio neki promo video... npr Pjanic, Kolasinac, Misimovic i jos neke ubaciti kako ih druge zemlja zvale ovo ono i oni izabrali bosnu i njihove razloge zasto su izabrali Bosnu.... Ja sam u Americi od 10 god sad ce mi 30 i da igram nogomet neznam nebi nikad izabro nijedu drzavu prije bih !!!

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 26 jan 2014, 22:43

calcio je napisao/la:Zar ne rece ovaj Tankovic neki dan u intervjuu za svedske medije da su ga nasi kontaktirali vise puta, da mu pricaju redovno sa roditeljima, ali da je odbio nasu U-21? Zato popustite malo sa tim histericnim postovima i smanjite pljuvanje po ljudima koji dobro rade svoj posao.
to je bilo prije 10 dana evo sta je govorio

Imate podrijetlo iz Bosne i možda čak i predstavljati svoju reprezentaciju, kako se razlog za to?

- Nikad ne znaš s nogometom ili što je sljedeće, ali to će biti teško mi je odlučiti iz Švedske, zemlje sam se rodio i sam igrao za otkad sam bio 15.

Bosna je bila u kontaktu?

- To su, oni već zovete puno da moj tata i ostatak obitelji. Oni jako žele da dođem u U21, ali ja sam rekao ne. U međuvremenu, Švedska preuzima ostali igrači u mojoj dobnoj kategoriji, a mi se ne sviđa. Sebe vidim kao jedan od najboljih u mojim godinama, ali do sada ljudi iz naslova su otišli prije.

Koje su vaše misli na to?

- Što da radim?Jedino što vrijedi je da se na radi kao tvrdo kao što sam ja.

Što bliska budućnost držite za vas?

- Sljedeći veliki događaj koji Radujem se cup sljedeći krug. Ima, ja sam u nadi za što više vremena za igru ​​što je više moguće, a onda ćemo ga odvesti od tamo vrlo jednostavno.

evo link http://translate.google.com/translate?s ... 2F&act=url" onclick="window.open(this.href);return false;

Sta ja znam ipak treba se potruditi i dati sve o sebe da dovedu se ovi talenti pod pravu zastavu.... neki kazu nemamo mi para dobro mozda i nemamo ali dobili smo nedavno par milliona sto smo se placirali na svjesko prvenstvo..... slazem se sa vama da traba pisma slati savezu pa da vidimo sta ces se desiti i ovi novinari ako koji citaju ovaj forum trebaju da nam pomognu !!!

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 26 jan 2014, 23:06

Ovjde mora reagovati Begic kao predsjednik saveza.Mora otici na noge Tankovicu (obecati mu mjesto na SP, a ne u nasoj U-21 reprezentaciji, ionako imamo samo 2 napadaca),Arslanagicu (A rep),Hrgoti(A rep),Milosevicu (U-21)......., porazgovarati sa momcima i njihovim roditeljima,iznijeti plan, isto onako kao sto je uradio sa Kolasincem, vjerujem da bi tada svi od reda pristali igrati za BiH.Uspostavljati komunikaciju sa roditeljima od igraca putem telefona,maila,nekih posrednika ili ko zna cega je i suvise neozbiljno.
Nas savez iako ima pomaka u radu u odnosu na prethodne godine, jos uvijek mora dosta uciti, neka vide kako samo to rade u HNS-u, oni su u reprezentaciju doveli svakog onog ciji je pradjed prolazio kroz Hrvatsku.
Mi se moramo boriti za svakog naseg covjeka koji moze donijeti prosperitet nasoj drzavi u bilo cemu, jer i suvise je ova drzava izgubila ljudi u proteklih 20-ak godina, da bi tek tako odustajali od njih.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2014, 23:12

ja ću samo kratko ..

ako je problem i ako Pape, odnosno ljudi iz Saveza smatraju da je ispod časti otići "na noge" nekome i obećati mu mjesto u A repki, a taj neko može biti napadač za narednih 15-ak godina, onda neka se poklope svi skupa

Edina i Vede neće vječno biti, a osim Tankovića baš i ne vidim neka rješenja za naš napad u budućnosti, za sad naravno

kad momka traže Tottenham, Arsenal, itd, te kuca na vrata prvog tima Fulhama, onda nema tu šta da se priča .. poduzeti sve, ali sve da ovaj mali zaigra za našu repku

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jan 2014, 23:14

To nema ni u filmovima, cuj da ode Tanakovicu na noge i da mu obeca mjesto na SP, kao i Arslanagicu, Hrgoti ! A Sta bi sa Salaticem, gdje se izgubi ? Hoce li i njemu obecati mjesto na SP, a tek Besicu, da ne idemo dalje.

Malo se spustite na zemlju, nece se nikome garantovati mjesto u timu a pogtovo ne tim "potencijalnim".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 jan 2014, 23:15

Bosanski zmaj je napisao/la:Ovjde mora reagovati Begic kao predsjednik saveza.Mora otici na noge Tankovicu (obecati mu mjesto na SP, a ne u nasoj U-21 reprezentaciji, ionako imamo samo 2 napadaca),Arslanagicu (A rep),Hrgoti(A rep),Milosevicu (U-21)......., porazgovarati sa momcima i njihovim roditeljima,iznijeti plan, isto onako kao sto je uradio sa Kolasincem, vjerujem da bi tada svi od reda pristali igrati za BiH.Uspostavljati komunikaciju sa roditeljima od igraca putem telefona,maila,nekih posrednika ili ko zna cega je i suvise neozbiljno.
Nas savez iako ima pomaka u radu u odnosu na prethodne godine, jos uvijek mora dosta uciti, neka vide kako samo to rade u HNS-u, oni su u reprezentaciju doveli svakog onog ciji je pradjed prolazio kroz Hrvatsku.
Mi se moramo boriti za svakog naseg covjeka koji moze donijeti prosperitet nasoj drzavi u bilo cemu, jer i suvise je ova drzava izgubila ljudi u proteklih 20-ak godina, da bi tek tako odustajali od njih.
upravo to... opet kazem,jedina nadam nam je Begic,jer da njega nije bilo Kolasinac bi za nas bio nedosanjani san.. ne mogu vjerovati koliko je onaj Susic tvrdoglav i lijen...on misli da ce nas neko moliti,a grdno se vara...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2014, 23:20

Elegant je napisao/la:Malo se spustite na zemlju, nece se nikome garantovati mjesto u timu a pogtovo ne tim" potencijalnim".
reci to Švicarcima, pa da čuješ šta će ti odgovorit'

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 26 jan 2014, 23:23

Elegant je napisao/la:To nema ni u filmovima, cuj da ode Tanakovicu na noge i da mu obeca mjesto na SP, kao i Arslanagicu, Hrgoti ! A Sta bi sa Salaticem, gdje se izgubi ? Hoce li i njemu obecati mjesto na SP, a tek Besicu, da ne idemo dalje.

Malo se spustite na zemlju, nece se nikome garantovati mjesto u timu a pogtovo ne tim "potencijalnim".
Zato cemo ih za godinu-dvije gledati u dresovima A reprezentacije Svedske i Belgije i kukati za njima.Pa Stimac je pozvao Halilovica u A reprezentaciju Hrvtaske,(iako jos uvijek nije na nivou da bi mogao igrati za A rep Hrvatske) da ga kaparise i da ne igra za BiH, iako teoretski ni Halilovic jos uvijek nije izgubljen za nas,jer nije igrao slizbene utakmice.Zasto mi to ne radimo, valjda zato sto je logicno da oni igraju za Belgiju,Svedsku i ko zna koje reprezentacije sirom Evrope.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 jan 2014, 23:33

Nismo mi neka fudbalska slia koja može sebi da dopusti da njen sin igra za drugu reprezentaciju. za svakog klinca koji ima potencijal moramo se boriti svim dozvoljenim i nedozvoljenim sretstvima. Tanković, Hrgota, Arslanagić svi nam ti mladići trebaju jer je to naša budućnost, i tu savez treba uraditi sve što je u njihovoj mogućnosti. :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jan 2014, 23:37

Treba njih vrbovati, a sad otici npr. Arslanagic i reci mu "ti imas mjesto u timu" e to ne moze, neka se izbori.

A njemu ako je stalo do reprezentacije domovine borit ce se za to mjesto.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jan 2014, 23:38

Elegant je napisao/la:Treba njih vrbovati, a sad otici npr. Arslanagic i reci mu "ti imas mjesto u timu" e to ne moze, neka se izbori.

Tako je!!!
Kako su se lijepo Šunjić, Avdija i Tinky Winky izborili za svoje mjesto, nek se i Arslanagić i ostali bore. Ali vjerujem da bi transfer u Hajduk mnoge od njih načinio reprezentativcima.
DRUG NEBI TI PUNCA

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 26 jan 2014, 23:42

Elegant je napisao/la:Treba njih vrbovati, a sad otici npr. Arslanagic i reci mu "ti imas mjesto u timu" e to ne moze, neka se izbori.

Arslanagic je vec sada bolji igrac od Pandze,Sunjica,Vranjesa,Zukanovica, ako ne i Bicakcica, kojeg ce za godinu dana ako ovako nastavi nadmasiti, a da ne govorim da cemo u njemu dobiti stub odbrane u narednih 15 godina.
On vec sada ima mjesta za SP, kada bi imao uredne papire.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 23:51

Ako neko od novinara ovog portala ili neki drugi novinar procita ove nase vapaje ovdje molim ih da problematiziraju i pisu o ovim igracima i izvrse pritisak da se oni bez odlaganja pozovu u nasu reprezentaciju.Svi znamo koji su to igraci:Arslanagic,Tankovic,Hrgota.Ovi igraci su na pragu da zaigraju za druge A reprezentacije i ako se nesto brzo ne uradi bojim se da cemo ih izgubiti i onda standardno kao i do sada pljuvati ih zato sto su izdajnici i sta sve ne sto igraju za druge a u stvari nikad nisu ozbiljno pozvani da igraju za nas.Ima tu jos igraca kao Prcic i Besic ali oni imaju nase papire i mogu biti pozvani bilo kada.Isto tako i za ove mladje igrace koji se ovdje spominju u mlade reprezentacije.Ova tri igraca imaju potencijal da izrastu u vrhunske igrace svjetske klase i oni su prioritet svih prioriteta.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 jan 2014, 00:02

bagrcavi je napisao/la:

Tako je!!!
Kako su se lijepo Šunjić, Avdija i Tinky Winky izborili za svoje mjesto, nek se i Arslanagić i ostali bore. Ali vjerujem da bi transfer u Hajduk mnoge od njih načinio reprezentativcima.
Ko to od njih ima zagarantovano mjesto svega ti?
Tino cak nema niti jedan nastup ili poziv.
Ova tema fakat postade jedna od najsmijesnijih, koliko samo histerije i paranoje...

A sa igracima o kojima govorite je uspostavljen kontakt, samo treba malo pazljivije citati.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 27 jan 2014, 00:08

Pa novinarima tj. Papetu odgovara da se pise sto manje o ovim potencijalnim igracima.. Njemu, jer se onda nece morati rjesavati ovih balvana koje prodaje preko institucije prevashodno msm na Avdiju, Zahirovskog, Sunjica itd.. A novinarima, pa sto budu manje pisali o novim igracima vece su im sanse da mufte vide Brazila na racun Saveza jer Pape voli kad se ne prica o novim igracima tj. kada vlada potpuna zaglusujuca anemija, ponekad mu se poremiti ta idilicna harmonija kada se pojavi igrac kojeg mora zvati jer zna da bi izazvao jos veci gnjev kod navijaca da to ne uradi, primjeri Hajrovic i Kolasinac, jer je jednostavno nakon milion upita morao i on popustiti i pozvati ih u repku... Slucaj sa Zukanovicem i Lulicem potpuno odgovara tome... A i njih je neplanirano zvao...

Potpuno je nemaran i moram reci nemoralan kod novih igraca.. On fakticki nijednog jedinog igraca nije otkrio i pozvao na svoju ruku... Dakako msm na ove bolje koje je javnost, moljenjem, preklinjanjem Sulija da ih pozove i dovela u repku jer ih je Mr Elokvencija morao pozvati nakon sto je odolijevao dugo... i cupao rukama i nogama... Njemu treba pripisati sve igrace koje je doveo a da javnost nije marila i pozivala ih toliko, zapravo nikako ih nije pozivala.. Tu msm na Avdiju, Zahirovskog, Sunku i tako te... Za koje je i za ciju je prodaju zazluzan Susic...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 jan 2014, 00:09

calcio je napisao/la: Ko to od njih ima zagarantovano mjesto svega ti?
Ova tema fakat postade jedna od najsmijesnijih, koliko samo histerije i paranoje...

A sa igracima o kojima govorite je uspostavljen kontakt, samo treba malo pazljivije citati.
Avdija Vršajević, Toni Šunjić, Adnan Zahirović su bili na zadnjim spiskovima a ne zaslužuju da se nađu tu.
Za Tinu je Safet lijepo rekao čim dobije papire da će dobiti i poziv. Zašto tako ne stimuliše Arslanagića, Hrgotu?
Čitav pdf reprezentacije je postao i smiješan i žalostan jer nema normalne, argumentovane diskusije. Jedna strana od Sušića pravi državnog neprijatelja, drugi na sve njegove mane žmire i pravdaju svaku njegovu grešku. O Džekinoj temi da i ne govorim.
DRUG NEBI TI PUNCA

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 jan 2014, 00:41

bagrcavi je napisao/la:
calcio je napisao/la: Ko to od njih ima zagarantovano mjesto svega ti?

Avdija Vršajević, Toni Šunjić, Adnan Zahirović su bili na zadnjim spiskovima a ne zaslužuju da se nađu tu.
Za Tinu je Safet lijepo rekao čim dobije papire da će dobiti i poziv. Zašto tako ne stimuliše Arslanagića, Hrgotu?
Čitav pdf reprezentacije je postao i smiješan i žalostan jer nema normalne, argumentovane diskusije. Jedna strana od Sušića pravi državnog neprijatelja, drugi na sve njegove mane žmire i pravdaju svaku njegovu grešku. O Džekinoj temi da i ne govorim.
Sta da ti kazem.. pogledaj post iznad, od gospodina misica, pa ces viditi kakva je kolektivna paranoja zavladala na ovom podforumu.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], CAGarfia, kakarut, Zglavkar i 35 gostiju.