Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

tax
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la tax » 22 jan 2010, 21:02

rob do bagro je napisao/la:Lazio želi Jasmina Smriku

Mladi napadač zeničkog Čelika, Jasmin Smriko nalazi se na meti rimskog Lazia u koji će ovaj mladić kako stvari stoje uskoro otići na probu.
Za talentovanog Zeničanina inostrani klubovi interes pokazuju već duže vrijeme. Nakon fenomenalnih sezona u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, interes za Smriku pokazivali su Leverusen i Hamburg u koji je mladi napadač trebao otputovati početkom ove sezone ali je zbog povrede ostao na Bilinom Polju.

Ovih dana, ponovo je aktuelan Smrikin odlazak a kao naredna moguća destinacija spominje se rimski Lazio.

Ovih dana stigla je i zvanična potvrda da je mladi napadač Čelika i juniorski reprezentativac BiH, Jasmin Smriko dobio poziv iz Italijanskog Lazia da dodje na 10-dnevnu probu.

Moj menadžer Osmani Baskhim je razgovarao sa čelnicima Lazia koji su pratili moje igre i pozvali me u svoj kamp kako bi me vidjeli na djelu. Iako sam imao nezgodnu povredu prepona od koje sam se tek oporavio očekujem da se pokažem u dobrom svijetlu. Sve je do mene i nadam se najboljem, kazao je Smriko za ****.

Smriko je inače najbolji igrač i strijelac prošlogodišnjeg juniorskog prvenstva gdje je sa juniorima Čelika osvojio titulu prvaka države, standardni je u omladinskim selekcijama naše zemlje a debitovao je za prvi tim Čelika u kojem je već postigao nekoliko golova.
ovo je talenat a ne neki anonimusi iz svedske i farskih ostrva
dzeko je puno losiji bio u ovim godinama
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 22 jan 2010, 22:02

želim mu puno uspjeha, golova i trofeja...samo naprijed
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jan 2010, 22:04

Ovakve momke treba podrzavat, koji prave velike rezultate u mnogo tezim uslovima nego ovi "talenti" iz Skandinavije. A siguran sam da se ovaj iz Celika ne misli hoce li igrat za BiH ili Crnu Goru. Samo naprijed!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 jan 2010, 23:14

tax je napisao/la:

Mladi napadač zeničkog Čelika, Jasmin Smriko nalazi se na meti rimskog Lazia u koji će ovaj mladić kako stvari stoje uskoro otići na probu.
Za talentovanog Zeničanina inostrani klubovi interes pokazuju već duže vrijeme. Nakon fenomenalnih sezona u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, interes za Smriku pokazivali su Leverusen i Hamburg u koji je mladi napadač trebao otputovati početkom ove sezone ali je zbog povrede ostao na Bilinom Polju.

Ovih dana, ponovo je aktuelan Smrikin odlazak a kao naredna moguća destinacija spominje se rimski Lazio.

Ovih dana stigla je i zvanična potvrda da je mladi napadač Čelika i juniorski reprezentativac BiH, Jasmin Smriko dobio poziv iz Italijanskog Lazia da dodje na 10-dnevnu probu.

Moj menadžer Osmani Baskhim je razgovarao sa čelnicima Lazia koji su pratili moje igre i pozvali me u svoj kamp kako bi me vidjeli na djelu. Iako sam imao nezgodnu povredu prepona od koje sam se tek oporavio očekujem da se pokažem u dobrom svijetlu. Sve je do mene i nadam se najboljem, kazao je Smriko za ****.

Smriko je inače najbolji igrač i strijelac prošlogodišnjeg juniorskog prvenstva gdje je sa juniorima Čelika osvojio titulu prvaka države, standardni je u omladinskim selekcijama naše zemlje a debitovao je za prvi tim Čelika u kojem je već postigao nekoliko golova.

hajde nadji koliko je djeko dao u juniorima i kadetima...onda uzmes fizicku gradju dzeke koji bio sa 16 1 ,90 visok on nije ni sa 20 bio fizicki izgradjen igrac i to je to,sad kad je nabacio kila tek lici na fudbalera...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 23 jan 2010, 01:19

Mi se nikad nemozemo porediti sa skandinavskim ekipama. Oni i kad imaju najgori sastav, oni ne odustaju. Dok je kod nas malkice drugacija situacija. :)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 23 jan 2010, 02:26

Ovaj Kujovic je **** od igraca zivi bili pa vidjeli,eto da vidimo njegov domet za 2_3 godine?Vec nadju ove nase neafirmisane novinare i za koji euro clanak dobije i odmah hampa oko njeg ,a lik nidje veze?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jan 2010, 11:19

Adinjo je napisao/la:Mi se nikad nemozemo porediti sa skandinavskim ekipama. Oni i kad imaju najgori sastav, oni ne odustaju. Dok je kod nas malkice drugacija situacija. :)
I opet ih redovno deremo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 23 jan 2010, 11:34

ne znam što niko ne spominje Anesa Haurdića iz Jabloneca.

Momak je vrhunski igrač, on nam treba, brz je i sjajan tehničar... Nije klasični napadač, a toga imamo na bacanje...

Stvarno mi nije jasno kako naši mediji ne pišu o tom igraču, čini mi se kao da treba potkupit nekog novinara da bi on o njemu pisao...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 23 jan 2010, 11:36

Cartman je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Mi se nikad nemozemo porediti sa skandinavskim ekipama. Oni i kad imaju najgori sastav, oni ne odustaju. Dok je kod nas malkice drugacija situacija. :)
I opet ih redovno deremo.
Jah, a oni redovni na velikim smotrama, dok mi...hmmmm, a ja gledamo te smotre preko TV. :roll: :roll:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 23 jan 2010, 12:01

tax je napisao/la:ovaj momak je strasan lik je sila ,gledo sam ovog momka nevjerovatno
Joj kako raja vole da kake...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

BINJACKA
Kontakt:

Post Postao/la BINJACKA » 23 jan 2010, 12:54

Posto zivim u gradu Halmstadu gdje igra Emir Kujovic i redovno pratim njegove nastupe u dresu HBK mogu reci svoje misljenje da se radi o mladom igracu ,ambicioznom,dobrih trkackih vrlina ali svako poredjenje sa Zlatanom je van svake pameti.Isto tako njegov eventualni nastup za BiH bi bio prevelik zalogaj za njegov kvalitet.Prosjecan igrac ali daleko od Dzeka,Salihovica,Pjanica i dr "zmajeva.Mislim da druga Bundesliga je njegov nivo uz sve postovanje za njegov trud i rad do sada.Covjek mora da se pomiri sa odredjenim stvarima u zivotu.Ne precjenjujmo se :roll:

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 23 jan 2010, 13:00

zorz je napisao/la:Ovaj Kujovic je **** od igraca zivi bili pa vidjeli,eto da vidimo njegov domet za 2_3 godine?Vec nadju ove nase neafirmisane novinare i za koji euro clanak dobije i odmah hampa oko njeg ,a lik nidje veze?
So true, malo na janjetinu kod gojka, dovoljna je i jedna slika i odmah je to novi dzeko, ibrahimovic...

Sjeca li se ko naslova u Avazovom Sportu "Rivaldo iz Brckog"? :mrgreen:

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 23 jan 2010, 13:19

Pod prvo, nemojte pricati o onome o cemu nemate ama bas nikakvog pojma, a to su Emirove kvalitete!

Pod drugo, nemojte pricati o onome o cemu jos manje pojma imate, a to su namjere novinara koje vi blatite ;) Ja o tome slučajno znam nešto - namjera im nije bila guranje nekoga, nego samo prezentovanje mladih talenata i potencijalnih reprezentativaca BiH ;)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 23 jan 2010, 13:23

Ja sam konkretno mislio na necasne namjere odredjenih novinara, ne za kvalitet ovog igraca. Za kujovica ne znam, nisam ga gledao i njegove kvalitete necu komentarisati na osnovu nekog novinarskog clanka. A i misljenja sam da se igrac ne postaje putem novinskih clanaka nego igrom na terenu, a sta je on uradio do sada?
Bolje bi bilo da pritisnu onog seferovica iz Svicarske, jer mali vec sada ima reference bolje od svih nasih reprezentativaca kad su bili u njegovim godinama.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 jan 2010, 14:31

rob do bagro je napisao/la:Ma bas me briga drug, nemora igrat za nas. Svaki put novi nasljednik Dzeke, talenat,igracina, ma daj.Sad bi mi svakog trebali zvati cim se cuje rijec talenat, glupost ziva.Ima i boljih od njega.
Pozdrav,

ne bih polemisao o Kujoviću s obzirom da niti sam imao priliku da ga gledam, a nasim 'novinarčičima' (čast izuzecima) ama baš ništa ne vjerujem.
Javljam se drugim povodom.
Ovdje navratim (na ovu Temu) i u mnogim postovima nadjem sintagmu: "novi nasljednik Džeke "!?

Ljudi moji, kakav 'nasljednik' momka (Džeke) koji je tek "počeo", koji je vrlo mlad i pred kojim je, abg, velika karijera!

Nasljednik se traži za igrača koji je na kraju karijere, a ne na početku, kao Džeko!

Hajde da napišete, npr: još jedan 'Džeko'..to bi imalo smisla....
Bosno moja poharana....

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 jan 2010, 14:40

Trigger je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Ma bas me briga drug, nemora igrat za nas. Svaki put novi nasljednik Dzeke, talenat,igracina, ma daj.Sad bi mi svakog trebali zvati cim se cuje rijec talenat, glupost ziva.Ima i boljih od njega.
Pozdrav,

ne bih polemisao o Kujoviću s obzirom da niti sam imao priliku da ga gledam, a nasim 'novinarčičima' (čast izuzecima) ama baš ništa ne vjerujem.
Ovdje navratim (na ovu Temu) i u mnogim postovima nadjem sintagmu: "novi Džekin nasljednik"!?

Ljudi moji, kakav 'nasljednik' momka (Džeke) koji je tek "počeo", koji je vrlo mlad i pred kojim je, abg, velika karijera!

Nasljednik se traži za igrača koji je na kraju karijere, a ne na početku, kao Džeko!

Pozdrav i tebi :P

Moram reci ,da ja nisam cuo za ovog Kujovica kao ni ti, niti sam imao priliku gledati kako mali igra.Ali mi vise na vrh glave kad se spomene rijec tipa:"novi dzeko, talenat.I ovi novinar ja ne znam kako oni taj posao rade, sto im to treba, bezze preuvelicavaju stvar a mali je tek u usponu, tek je kako da kazem poceo da igra, da se afirmise, da postane igrac jednostavno.

Ima i drugih igraca za koje tvrdim da su mislim bolji od ovog Kujovica.Tu prvenstveno mislim na ovog Seferovica, mali je odlican, nije los, ne znam zasto novinari malo ne zapnu vise za njim.Pa su tu onda ovaj Haurdic, imao sam njega priliku gledat, odlican momak i valjda ce biti ness od njega, jer kako sam ja mogao vidjeti radi se o dobrom igracu.Al ako si cuo sta je Pape rekao da mu ne treba toliko mladih igraca za kvalifikacije, prvenstveno mozda 2 igraca po njegovim rijecima.I slazem se sa njim, ne mogu nam oni nesto puno pomoci.Jer kad budu krenuli u ove nove kvalifikacije pored jake 11-ke moras imat i jaku klupu.

Nadam se da ce malo prestati o dizanju nekih igraca koji se jos nisu pokazali.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 jan 2010, 14:55

rob do bagro je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Pozdrav,

Ovdje navratim (na ovu Temu) i u mnogim postovima nadjem sintagmu: "novi Džekin nasljednik"!?

Pozdrav i tebi :P

Moram reci ,da ja nisam cuo za ovog Kujovica kao ni ti, niti sam imao priliku gledati kako mali igra.Ali mi vise na vrh glave kad se spomene rijec tipa:"novi dzeko, talenat.I ovi novinar ja ne znam kako oni taj posao rade, sto im to treba, bezze preuvelicavaju stvar a mali je tek u usponu, tek je kako da kazem poceo da igra, da se afirmise, da postane igrac jednostavno.

Ima i drugih igraca za koje tvrdim da su mislim bolji od ovog Kujovica.Tu prvenstveno mislim na ovog Seferovica, mali je odlican, nije los, ne znam zasto novinari malo ne zapnu vise za njim.Pa su tu onda ovaj Haurdic, imao sam njega priliku gledat, odlican momak i valjda ce biti ness od njega, jer kako sam ja mogao vidjeti radi se o dobrom igracu.Al ako si cuo sta je Pape rekao da mu ne treba toliko mladih igraca za kvalifikacije, prvenstveno mozda 2 igraca po njegovim rijecima.I slazem se sa njim, ne mogu nam oni nesto puno pomoci.Jer kad budu krenuli u ove nove kvalifikacije pored jake 11-ke moras imat i jaku klupu.

Nadam se da ce malo prestati o dizanju nekih igraca koji se jos nisu pokazali.
Pozdrav, opet ;)

Tebe se 'citirao (i 'boldirao dio teksta) samo zbog toga sto sam prvo 'naletio' na tu sintagmu o Džekinom nasljedniku. drugog razloga nije bilo, znanja radi. :lol:

A, koliko vidim imamo slična mišljenja kad su u pitanju naši talenti i "talenti" i praćenje istih od 'novinara', struke...

Haurdića sam gledao u mladoj repki i momak 'odskače' ali mislim da je još "zelen" za najbolje repke, pogotovo što igra na poziciji koja je dobro 'pokrivena'. Jedan Štilić, koji je za njega već afirmisan igrač nikako da dobije koju minutu... Za Seferovića ne znam puno, ali ako momka proglase najboljim na nekom značajnom (omladinskom) takmičenju onda to mora da ima 'materijala', ali to naše 'novinare' ne zanima, jer nisu ga ONI "otkrili" :mrgreen:

Ja bi volio da se vise posveti paznje traženju stvarnih potencijala na odbbrambenim pozicijama, i pozicijama na kojima smo 'tanki' ili imamo igrače na 'zalasku'... Znam, atraktivniji su napadači, prednji vezni...raja te više voli, primjećuje...a ja bi volio da se mnogo više truda uloži oko onog 'klinca' stopera Hajrovića, ali sve su prilike da će nam i on 'izmaći', po običaju....
Bosno moja poharana....

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 jan 2010, 15:08

Pozdrav, opet ;)

Tebe se 'citirao (i 'boldirao dio teksta) samo zbog toga sto sam prvo 'naletio' na tu sintagmu o Džekinom nasljedniku. drugog razloga nije bilo, znanja radi. :lol:

A, koliko vidim imamo slična mišljenja kad su u pitanju naši talenti i "talenti" i praćenje istih od 'novinara', struke...

Haurdića sam gledao u mladoj repki i momak 'odskače' ali mislim da je još "zelen" za najbolje repke, pogotovo što igra na poziciji koja je dobro 'pokrivena'. Jedan Štilić, koji je za njega već afirmisan igrač nikako da dobije koju minutu... Za Seferovića ne znam puno, ali ako momka proglase najboljim na nekom značajnom (omladinskom) takmičenju onda to mora da ima 'materijala', ali to naše 'novinare' ne zanima, jer nisu ga ONI "otkrili" :mrgreen:

Ja bi volio da se vise posveti paznje traženju stvarnih potencijala na odbbrambenim pozicijama, i pozicijama na kojima smo 'tanki' ili imamo igrače na 'zalasku'... Znam, atraktivniji su napadači, prednji vezni...raja te više voli, primjećuje...a ja bi volio da se mnogo više truda uloži oko onog 'klinca' stopera Hajrovića, ali sve su prilike da će nam i on 'izmaći', po običaju....
Drago mi je bas sto imamo isto misljenje :)

Pa dobro ja se iskreno nadam da ce Pape malo cesce ubacivat Stilica, mislim da je momak svojim igrama u Poljskoj to zasluzio, zasluzio da obuce dres svoje Bih i da pokaze svoje kvalitete.I vidim imas isto misljenje oko tog Haurdica .Ja a i ti mogli smo vidjeti da je dobar igrac ali ali treba jos radit i trenirat a ne gurat odma u vatru tj. poziv u A- selekciju.Po meni je to malo rano,prvo neka se naigra u maldoj repli neka tamo pokaze svoje sposobnosti, na terenu neka se pokaze,a ne da ga novinari kroz medije prikazu kao dobrog igrac ako uopste nije.

Takodjer bi kako ti kazes trebalo malo vise pratit ove igrace sto igraju na stoperskim pozicijama.Tu nam je definitvina slaba tacka.Napda imamo sjajan, kao i vezu naravno ne trebam sad spominjat koga tu sve imamo...nadam se da znas o kojim igracima je rijec.Znaci ja bih volio tog Hajrovica da zaigra za nas, a koliko vidim vise ni ne spominje po medijima, ne znam zasto niti znam zbog kojeg razloga je to.Uglavnom vise trazit ove "talente" koji igraju kao stoper jer to nam je trenutno neophodno u kvalifikacijam kada budemo igrali.

Zivio!
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 24 jan 2010, 01:22

BINJACKA je napisao/la:Posto zivim u gradu Halmstadu gdje igra Emir Kujovic i redovno pratim njegove nastupe u dresu HBK mogu reci svoje misljenje da se radi o mladom igracu ,ambicioznom,dobrih trkackih vrlina ali svako poredjenje sa Zlatanom je van svake pameti.Isto tako njegov eventualni nastup za BiH bi bio prevelik zalogaj za njegov kvalitet.Prosjecan igrac ali daleko od Dzeka,Salihovica,Pjanica i dr "zmajeva.Mislim da druga Bundesliga je njegov nivo uz sve postovanje za njegov trud i rad do sada.Covjek mora da se pomiri sa odredjenim stvarima u zivotu.Ne precjenjujmo se :roll:

Halo Binjacka , ti mora da si iz Bos Dubice, jel tako?Ipak Binjacka ima samo u Dubici i nigdje vise , pozdravi tgog malog iz Halmstadta i povedi ga na ljeto kad krenes za Dubicu :D

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 24 jan 2010, 12:14

Piše: A. Beganović
Nedjelja, 24.01.10. 11:53.

Odbrambeni fudbaler Glasgow Rangersa i nekadašnji reprezentativac BiH, Saša Papac, u razgovoru za škotski internet portal stv.tv izjavio je da će razgovarati sa našim novim selektorom Safetom Sušićem oko svog eventualnog povratka u reprezentaciju.
"Naš Nogometni savez uvijek za sve okrivljuje selektore i ja sam veoma ljut radi toga jer imamo sjajnu generaciju igrača koja može napraviti mnogo", rekao je Saša Papac za stv.tv i dodao:

"Imamo mnogo problema sa organizacijom i to je jako neprofesionalno. Međutim, nakon što je novi selektor izjavio da želi razgovarati sa mnom ja sam planirao da se sastanem sa njim. Kao i svaki igrač želim igrati za svoju reprezentaciju."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, kakarut i 22 gosta.