Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

iVar
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la iVar » 23 jan 2014, 19:40

moustapha je napisao/la:Moze biti RAM, mada bi POST trebao proci i bez RAM-a. :?
jah to si upravu, poslije POST screena se dešava obrtanje, bar je kod mene tako bilo :) mene samo zanima jel može ući u BIOS, ako može riješio je 30% problema
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 23 jan 2014, 19:44

Zato sam i postavio onaj video, posto momak rece da kad mu se to treba pojaviti (ako sam dobro razumio) onda se gasi i restartuje sam od sebe....
Kod njeg nema ni POST Screena...

Imao sam takvo iskustvo i bila je maticna u pitanju. Igrao igricu i ugasim laptop, kasnije dosao da upalim i ovaj gore problem kao kod njeg, isto. Njenom promjenom sam rijesio problem. E sad, ne zelim momka prepadati, znam da maticne nisu jeftine i da se nalaze potesko (mada nije nemoguce) ali .....
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 23 jan 2014, 19:48

'vaki računari su mi izazov :mrgreen: skont'o bi do večeras šta mu je :D
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 jan 2014, 21:34

Ehh :grin: ja sam smotan za te stvari al znam da je maticnu je*eno naci.. :-|a kako da udjem u taj bios ??

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

iVar
Kontakt:

Re:

Post Postao/la iVar » 23 jan 2014, 21:36

MElloo je napisao/la:Ehh :grin: ja sam smotan za te stvari al znam da je maticnu je*eno naci.. :-|a kako da udjem u taj bios ??

kad se pali kompjuter, prvu sliku koju vidiš (eh sad zavisi, nkad bude logo od kompanije, nekad bezveze nešto, zavisi...) eh pritišći ili f2 ili DEL (jedno od ta dva radi) :)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 jan 2014, 21:51

eh problem je sto ja ne vidim prvu sliku , kad treba to izbacit ugasi se :cry:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jan 2014, 22:56

Imao sam i ja taj problem. Kod mene je bila napojna otišla. Nije baš skroz otišla ali nije bilo snage da pokrene do kraja i samo se restartuje :D Dođe d onog XP i kad se pune one četiri kockice i nemere dalje :mrgreen:
Može biti i do nje. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Bilall
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Bilall » 23 jan 2014, 23:07

MElloo je napisao/la:eh problem je sto ja ne vidim prvu sliku , kad treba to izbacit ugasi se :cry:
Stradao chipset 99%.
Koji je model laptopa da bas vidim da li koristi nvidia chipset?

iVar
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la iVar » 23 jan 2014, 23:11

Bilall je napisao/la:
MElloo je napisao/la:eh problem je sto ja ne vidim prvu sliku , kad treba to izbacit ugasi se :cry:
Stradao chipset 99%.
zar to nije grafički chipset? trebalo bi koristiti intel/amd?

Bilall
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la Bilall » 23 jan 2014, 23:32

iVar je napisao/la:
Bilall je napisao/la:
Stradao chipset 99%.
zar to nije grafički chipset? trebalo bi koristiti intel/amd?
Za graficki chipset govorim, sta je cudno imas Nvidia program chipseta narocito u Acer laptopima. Mislim da su tu najvise zastupljeni. Postoje serije tog chipseta koje su jako problematicne i koje se pregrijavaju, zato trazim koji je model laptopa.

Nekada se taj problem sa nvidia chipsetom moze sanirati reflow metodom ali je to kratkog vijeka trajanja, a vidim on je nedavno popravio laptop :D pa mislim da bi to mogao biti problem. I ovi simptomi koje on navodi ukazuju na chipset.
Danas se mnogo polovnih laptopa prodaje kao ispravni a ustvari nisu, jer se samo pobudi kratkotrajno taj nvidia chip. Tako isto se i neki serviseri sluze tom reflow metodom za popravku laptopa a ustvari to je daleko od popravke..
Ako imas srece laptop ce raditi nekih 4 mjeseca normalno posle reflow metode, a prosjek je nekih 20 dana :D

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 23 jan 2014, 23:35

ja imao Acer TravelMate 2490 :mrgreen: nije im'o nvidia :) al sve je moguce...volio bih zavirit pod haubu

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 jan 2014, 23:41

iVar je napisao/la:ja imao Acer TravelMate 2490 :mrgreen: nije im'o nvidia :) al sve je moguce...volio bih zavirit pod haubu
Tvoj acer koristi Intel 940GML Express chipset i nema problema sa pregrijavanjem.
http://www.miniputer.com/Acer/TravelMate_2490.html" onclick="window.open(this.href);return false;

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 24 jan 2014, 00:27

moj bivši acer ;)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 jan 2014, 00:40

Ma kod mene je neki siemens star do bola nece stari da mi novi kupi dok ne ocistim godinu:cry::cry:

High

Post Postao/la High » 24 jan 2014, 19:05

Ako neko može postaviti link provjerenog programa kojim mogu apdejtovati drajvere (s tim da ima neki serial). Hvala.
Zadnja izmjena: High, dana/u 26 jan 2014, 02:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jan 2014, 15:05

na kompu mi sati 15:03,na forumu najnoviji post objavljen u 15:05,u čemu je fazon?

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 26 jan 2014, 01:53

Jel u vas usporio ovaj Chrome jbt nemgou youtube normalno gledat inače vrtim win 8.1 da nije zbog toga?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 26 jan 2014, 20:44

Trebam pomoć oko interneta, imam problem. Ovako :
Dugo vremena nisam imao problema sa internetom, i jednom stade, nešto do mene, došao čovjek i kaže nešto je u vezi rutera, pravio je nešto i napravio ali samo imam net na računaru, ajde nije ni to problem.
Par dana sve normalno radi, i opet odjednom stade, neće nikako. Ja kablo iz rutera uštekam u kompijuter i prikačim se, konektujem se, sve fino registruje ime i pasword, bude par minuta i prekine, nekad samo neće konekcija nekad me skroz izbaci. Nekad zna držati i po 20ak minuta da ništa ne zeza, al onda opet stane zayebavat, bude dobro 2 minute i onda stane, ja se diskonektujem pa se konektujem i onda opet par minuta sve okej i opet zakoči. Do mene je nešto, nije do interneta, pa do čega bi to moglo biti? Čovjek kada je pravio rekao je da je isključio karticu kako bi imao net na kompu, nije ništa dirao u vezi rutera i kada je stalo, ja sam samo kablo iz rutera prikačio na komp i od tada malo hoće a puno neće. U čemu je kvaka? Da skroz neće uredu, al ovako malo i hoće, al nešto koči, kako bi to mogao srediti? Inače koristim Wispi internet, i mora se konektovati "ručno", i to sve prođe bez problema i onda kroz par minuta koči i čim je veće opterećenje, primjer uđem na yt odmah iskače. Molio bi ko je upućen da pomogne, častim ako se ovo sredi..

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 jan 2014, 21:53

Raja imam svadbu na DVD-u i trebaju mi i neke fotografije. Uz pomoc kog programa ih je najlakse i najbolje napraviti?

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 27 jan 2014, 22:42

Opet dodje verifikovanje yebene Jave i tu uvijek zapnem.Kad instaliram onu verziju koju mi oni preporuce prilikom instalacije dođe do nekog errora i ne mogu da je instaliram.Helenejse, sad ne mogu da pronađem onu offline verziju Jave koju sam inače skidao jer online verzija mi ne može.

Jel može neko da nađe tu offline verziju i da postavi ovdje Version 7 Update 51 !
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.