Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Prema izvještaju Deloittea u top 20 timova po prihodima za prošlu sezonu su ušla četiri kluba iz Njemačke.
(3) Bayern Munchen : 431,2 mil
Prihodi od ulaznica - 87,1 mil
TV prava - 107 mil
Marketing - 237,1 mil
----------------------------------------
(11)Borussia Dortmund : 256,2 mil
Prihodi od ulaznica - 59,6 mil
TV prava - 87,6 mil
Marketing - 109 mil
(13)Schalke 04 : 198,2 mil
Prihodi od ulaznica - 42,5 mil
TV prava - 62,9 mil
Marketing - 92,8 mil
(17) Hamburger SV : 135,4 mil
Prihodi od ulaznica - 43,2 mil
TV prava - 24,7 mil
Marketing - 67,5 mil
(3) Bayern Munchen : 431,2 mil
Prihodi od ulaznica - 87,1 mil
TV prava - 107 mil
Marketing - 237,1 mil
(11)Borussia Dortmund : 256,2 mil
Prihodi od ulaznica - 59,6 mil
TV prava - 87,6 mil
Marketing - 109 mil
(13)Schalke 04 : 198,2 mil
Prihodi od ulaznica - 42,5 mil
TV prava - 62,9 mil
Marketing - 92,8 mil
(17) Hamburger SV : 135,4 mil
Prihodi od ulaznica - 43,2 mil
TV prava - 24,7 mil
Marketing - 67,5 mil
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Goalgetter
- Kontakt:

Verbeek i dalje drzi obecanje da ce se obrijati tek kad Nürnberg pobjedi prvi put.

- Blaszczykowski
- Kontakt:
Re: BL kviz
teško pitanje. daj napiši koji, baš me zanima.
evo jedno lakše - koji su igrači rekorderi bl po broju ajgentore?
evo jedno lakše - koji su igrači rekorderi bl po broju ajgentore?
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Si čuo za Vladu Kasala?
Mensčini da je Kaltz rekorder po tom pitanju.
Mada mi je Auge ostavio najupečatljiviji žig.

Mensčini da je Kaltz rekorder po tom pitanju.
Mada mi je Auge ostavio najupečatljiviji žig.

Vom Jäger zum Gejagten
- Blaszczykowski
- Kontakt:
kako ne, bivši igrač dinama i (mislim) stuttgarta. nisam znao da je sudjelovao u ratu, mada kad se uzme u obzir glas koji ga prati nakon karijere, nije čudo.
pogodio si za kalza, a drugi je naš nekadašnji zemljak nikolče noveski.
pogodio si za kalza, a drugi je naš nekadašnji zemljak nikolče noveski.

Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Gotze trpa redovno.. I jednoj I drugoj Borussiji...hebo ga patsk!! 

- Omerbavarac
- Kontakt:
Nurnberg napokon blizu pobjede, potrebno je da sacuvaju 2 gola prednosti u drugom poluvremenu.
Leverkusen i Dortmund imaju minimalno vodstvo, prvi protiv Augsburga 1:0 a drugi u gostima protiv Freiburga 2:1.
Svabe sa Mainzom kao i Wolfsburg sa Hannoverom trenutno remiziraju, rezultat na oba meca je 1:1, ali treba istaci su Vukovi morali do sada imati vodstvo, jer je evidentno da su bolji protivnik.
Leverkusen i Dortmund imaju minimalno vodstvo, prvi protiv Augsburga 1:0 a drugi u gostima protiv Freiburga 2:1.
Svabe sa Mainzom kao i Wolfsburg sa Hannoverom trenutno remiziraju, rezultat na oba meca je 1:1, ali treba istaci su Vukovi morali do sada imati vodstvo, jer je evidentno da su bolji protivnik.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Unknown Genius
- Kontakt:
Kakav dan za porodicu Bender danas, braća su postigli golove za tri različita tima u jednom kolu. 

Moje ime ovdje od sad znači pravda.
U kakav gol Sahina. 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Won je to odmah vratio na 0Belmin6 je napisao/la:U kakav gol Sahina.

ali kako je ovo ludo kolo

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Augsburg napravio dobar posao u Dortmundu,jbg teško je igrati na -14.
Prva pobjeda i Nunberga ove sezone,Stuttgart me opet razočarao.
Prva pobjeda i Nunberga ove sezone,Stuttgart me opet razočarao.

- Omerbavarac
- Kontakt:
Ludilo sirom Njemacke.
Dortmund opet prosipa bodove ali na njihovu srecu isto je to uradio i Leverkusen koji je zijanio od Freibruga.
Iz ovoga bi najvise mogao profitirati Schalke jer su svi konkurenti za LP-a prosuli bodove mada ce njima biti iznimno tesko na gostovanju u Hamburgu.
Nurnberg napokon dosao do prve pobjede i to na kakav nacin. Rastelovali su Hoffu.

Dortmund opet prosipa bodove ali na njihovu srecu isto je to uradio i Leverkusen koji je zijanio od Freibruga.
Iz ovoga bi najvise mogao profitirati Schalke jer su svi konkurenti za LP-a prosuli bodove mada ce njima biti iznimno tesko na gostovanju u Hamburgu.
Nurnberg napokon dosao do prve pobjede i to na kakav nacin. Rastelovali su Hoffu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ajmoo Hertha !!!! 

-
- Kontakt:
Fantastična tekma u Freiburgu, opšta ludnica i na kraju pobjeda domaćina 3-2 u posljednim minutama. Također treba napomenuti da su domaćini dva puta gubili u ovome susretu...
Hannover do ove utakmice bez boda u gostima a evo sada s novim trenerom odmah do pobjede i to protiv ove sezone neugodnih vukova pojačani De Bruyneom ...
Čestitike Nurnbergu na prvoj pobjedi, zasluženo i drago mi je što su ovako razbili mlitavu Hoffu ...
Augsburg skupo prodao kožu, za mene je i bilo očekivati da će utakmica biti na nož...
Između Stuttgarta i Mainza jedna taktička partija gdje na kraju Tuchel i Mainz odlaze kao pobjednici...
Odlično prvo kolo nastavka sezone, svega je bilo, ono najbolje što Bundesliga nudi... Ponovno vikend imao smisao u našim životima
Ne sumnjam da će i u susretu Eintrachta i Herthe biti jednako uzbudljivo...
Hannover do ove utakmice bez boda u gostima a evo sada s novim trenerom odmah do pobjede i to protiv ove sezone neugodnih vukova pojačani De Bruyneom ...
Čestitike Nurnbergu na prvoj pobjedi, zasluženo i drago mi je što su ovako razbili mlitavu Hoffu ...
Augsburg skupo prodao kožu, za mene je i bilo očekivati da će utakmica biti na nož...
Između Stuttgarta i Mainza jedna taktička partija gdje na kraju Tuchel i Mainz odlaze kao pobjednici...
Odlično prvo kolo nastavka sezone, svega je bilo, ono najbolje što Bundesliga nudi... Ponovno vikend imao smisao u našim životima

Ne sumnjam da će i u susretu Eintrachta i Herthe biti jednako uzbudljivo...
Agieren statt reagieren
Danas veliko posrtanje nominalnih favorita na utakmicama Bundeslige...
Ako se po jutru dan poznaje, sto se borbe za opstanak tice mislim da bi u posljednjem kolu ove sezone mogli gledati scenarij iz 1999-te godine.
PS: Weinzierl polahko, ali sigurno izrasta u vrhunskog strucnjaka. Sa onakvom ekipom Augsburga imati onakve rezultate je zaista fenomenalno.
Ako se po jutru dan poznaje, sto se borbe za opstanak tice mislim da bi u posljednjem kolu ove sezone mogli gledati scenarij iz 1999-te godine.
PS: Weinzierl polahko, ali sigurno izrasta u vrhunskog strucnjaka. Sa onakvom ekipom Augsburga imati onakve rezultate je zaista fenomenalno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Frankurt iz prakticno jedine sanse koju su stvorili tj nisu je stvorili nego su I'm igraci herte dali ,zabise gol I pobjedise. Uzasno losa igra eintrachta previse nonsalantnosti , prekratkih pasova , vrlo losa tranzicija iz odbrane u napad ,cesto gubljenje lopti na sredini terena iz kojih je izraslo 6-7 kontri herte koje bi neka kvalitetnija ekipa kaznila I zabila I'm tricu bez problema. Ako misle pobjediti porto I izvuci se iz opasne zone moraju biti puno bolji jer ovo danas je katastrofa.
- gerdmuller
- Kontakt:
Iako sam sveukupno ulozio preko 50 eura na Nurnberg ostao sam kratkih rukava
Drago mi je zbog pobjeda Freiburga i Frankfurta jer polako sustizu najomrazeniji klub u Njemackoj,barem sto se tice mene i njemackih ultrasa
Ne iznenađuje me poraz Stuttgarta.Jednostavno u tom klubu vec godinama ne stimaju mnoge stvari.
Poraz vukova me iznenađuje,sto im se dogodilo da su popili 3 komada kod kuce od prosjecnog Hannovera

Drago mi je zbog pobjeda Freiburga i Frankfurta jer polako sustizu najomrazeniji klub u Njemackoj,barem sto se tice mene i njemackih ultrasa

Ne iznenađuje me poraz Stuttgarta.Jednostavno u tom klubu vec godinama ne stimaju mnoge stvari.
Poraz vukova me iznenađuje,sto im se dogodilo da su popili 3 komada kod kuce od prosjecnog Hannovera

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Ja sam taj! Hvala na reklami!anton 1983 je napisao/la:Kako koji puta, ja sam ovakve forume preraso, sad je sve na tome dal mi se da ili neda. Nemoj me krivo shvatit, ali ovdje je prevelika koncentracija, dječurlije, a to i sam znaš što znači. Kao što i rekoh, onakvi forumi su puno drugačiji i tam bar znam s kim imam posla te nema idiotizma. ovdje se moraš naoružat sa žiPcima, ako oćeš biti OZBILJAN: Zato ja više i nisam, večinom se glupiramKSIVLE je napisao/la:Pa dobro, ali zar nije zanimljivije tamo di ima i rivala? Ono, zbog podbadanja, sprdnje i tako. Btw, Antone na tebe sumnjam da pišeš onu kolumnu Švabo na jednom portalu.![]()
Nigdje ti ja ne pišem po portalima, a i ne znam na što misliš?

Inače, Švabo od ove zimske stanke prati i igrače iz BiH, pa navratite svi skupa na lopta online

Ko ili šta nije prestupnik/kriminalac u Bayernu? Tačan odgovor - korner zastavica!

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Biće zanimljiva borba za opstanak kao i borba za mjesta koja vode u CL.
Dvije stvari su već poznate, novi/stari prvak i putnik u niži rang Braunschweig.
Dvije stvari su već poznate, novi/stari prvak i putnik u niži rang Braunschweig.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.