FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 jan 2014, 17:33

OpomenA je napisao/la: Zamolio bih nick fedeltafrotta da sam promjeni svoj user name ili ako on to nije u mogućnosti da to isto učini administracija, jer koristi ime podgrupe koje on nije član, te svojim komentarima, a pogotovo raspravama sa navijačima Sarajeva, šteti tom imenu, pa makar i na forumu. Unaprijed hvala.
:lol:

Ljudi ovdje za nickove imaju imena klubova, fudbalera i navijačkih grupa svih vrsta, ali to ne znači da predstavljaju ono što im piše u nicku.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 25 jan 2014, 17:35

DukeOfWellington je napisao/la:
OpomenA je napisao/la: Zamolio bih nick fedeltafrotta da sam promjeni svoj user name ili ako on to nije u mogućnosti da to isto učini administracija, jer koristi ime podgrupe koje on nije član, te svojim komentarima, a pogotovo raspravama sa navijačima Sarajeva, šteti tom imenu, pa makar i na forumu. Unaprijed hvala.

Ljudi ovdje za nickove imaju imena klubova, fudbalera i navijačkih grupa svih vrsta, ali to ne znači da predstavljaju ono što im piše u nicku.
Zalit ce se i na mene kljenovi iz Neretve :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

OpomenA
Kontakt:

Post Postao/la OpomenA » 25 jan 2014, 17:37

a onda dobro :D

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 jan 2014, 17:38

molimo da dukeofwellington promijeni nicki jer vrijedja pravog duke-a :lol:

on topic: znal neko raspored pripremnih
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 jan 2014, 17:39

Nije to isto, razmisli malo. Nije logično kao nick nositi ime podgrupe momaka, kojih nisi član.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 25 jan 2014, 17:39

OpomenA je napisao/la:Sve će zavisiti od prvih utakmica. Zenica i Bijeljina bi mogla dati ime novog prvaka, jer je fakat premalo kola do kraja.

p.s.

Zamolio bih nick fedeltafrotta da sam promjeni svoj user name ili ako on to nije u mogućnosti da to isto učini administracija, jer koristi ime podgrupe koje on nije član, te svojim komentarima, a pogotovo raspravama sa navijačima Sarajeva, šteti tom imenu, pa makar i na forumu. Unaprijed hvala.
jel to opomena :lol: inace sta ce biti ako ne promijeni??
E cuj steti ugledu podgrupe :lol: :lol: kamo srece da niste podijeljeni u te glupe podgrupe
btw nick se ne moze promijeniti
SLOBODA NAVIJAČIMA

OpomenA
Kontakt:

Post Postao/la OpomenA » 25 jan 2014, 17:41

ennis je napisao/la:
OpomenA je napisao/la:Sve će zavisiti od prvih utakmica. Zenica i Bijeljina bi mogla dati ime novog prvaka, jer je fakat premalo kola do kraja.

p.s.

Zamolio bih nick fedeltafrotta da sam promjeni svoj user name ili ako on to nije u mogućnosti da to isto učini administracija, jer koristi ime podgrupe koje on nije član, te svojim komentarima, a pogotovo raspravama sa navijačima Sarajeva, šteti tom imenu, pa makar i na forumu. Unaprijed hvala.
jel to opomena :lol: inace sta ce biti ako ne promijeni??
E cuj steti ugledu podgrupe :lol: :lol: kamo srece da niste podijeljeni u te glupe podgrupe
btw nick se ne moze promijeniti
sve je ok, do mene je :D

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 25 jan 2014, 17:48

Istina je da komšije u zadnje vrijeme dovode kako kažu „provjerene“ igrače. Da li to odmah mora da znači da su oni u prednosti u odnosu na nas. Mnogi treneri su dokazali da to ne mora biti presudno. Ne moramo ići daleko, takvog trenera imali smo na Grbavici. Ivicu Osima. U najuspješinjoj evropskoj generaciji Želje i u generaciji od koje su respekt imali i Dinamo i Crvena zvezda i Partizan i Hajduk, a o komšijama da ne govorim jer godinama i godinama nisu znali za pobjedu, a poneki nerješen ishod im je bio melem na rane, igrali su uglavnom: Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Komšić, Čapljić, Bahtić, Škoro, Mihajlović, Baždarević, Nikić. Krenimo redom, možda i ne baš redom. U ovoj generaciji bila su dvojica izuzetno talentovanih igrača, Baždarević i Škoro. Bila su dvojica solidno talentovanih, ali jako inteligentnih igrača, Šabanadžović i Vlado Čapljić. E ova dvojica su igrala na ključnim pozicijama, štoper i zadnji vezni. Na golu je bio Škrba, prosječan golman i moje je mišljenje da smo na toj poziciji imali kvalitetnijeg igrača, Željo bi se okitio još kojom titulom bivše države kao i finalom kupa UEFA. Bekovi su bili Berjan i Baljić. Berjan nije bio posebno talentovan igrač (talentovaniji je B.Ćolić), ali je zato bio igrač od zadatka, nije puno pametovao i ispoštovao je sve što bi mu Ivica naložio. Mirsad Baljić, e ovaj igrač gotovo da i nije imao talenta (po talentu Kvesić je daleko ispred). Nije imao talenta, ali je zato imao muda. Ivica ga je naučio dva-tri trika i momak sa svojom hrabrošću nije se bojao ni jednog protivničkog igrača. On je dokaz da i ne moraš imati talent, nego hrabrost i želju, i da možeš bukvalno naučiti igrati fudbal. Takav Baljić bio je i povremeni reprezentativac Juge. Edin Bahtić i Nikola Nikić bili su igrači skromnog talenta (pogotovo ovaj zadnji) što dokazuje da poslije Želje i nisu napravili kakve karijere. E od tog Edina Bahtića, Ivica Osim je uspio napraviti jedno od ponajboljih desnih krila osamdesetih godina u jugoslovenskoj ligi. A tek šta je uspio da napravi od Nikole. Pa njega su se bojali i protivnički i Željini navijači jer nikad nisi znao prema kojem će se golu sjuriti. Rade Mihajlović je bio igrač talenta npr.Adilovića ali je Ivica od njega napravio izuzetno opasnog napadača. I za kraj namjerno sam ostavio Vladu Komšića. Od svih gore pomenutih on je imao najmanje talenta. Nadimak mu je bio Zec, ne zato što je bio plašljiv, nego je bio brz ko zec i oslobađao se je lopte brzo ko uplašeni zec. Imao je 50-ak kilograma, da bogda da je imao više, i iako nije znao igrati lopte mi navijači smo mu najviše vjerovali, znali smo da nas zbog njegove igre neće zaboliti glava. Eto sa takvim talentima je Ivica sa svojom četom bio strah i trepet bivše Juge, a i šire.
Dakle Ivica Osim je na primjeru tadašnjeg Želje pokazao kako se pravi tim: moraš imati jednog pravog vođu (Meša Baždarević) što ga mi odlascima Bekrića i Zebe danas nemamo (mislim da bi to mogao biti Tomić ako produži ugovor) i moraš imati dvojicu jako inteligentnih igrača na dvije ključne pozicije (stoper i zadnji vezni). Ovakog stopera ni iz glave nemamo ali zato imamo zadnjeg veznog (Zola). Sve ostale, ako trener zna, može naučiti da igraju fudbal i naći im prave pozicije, pod uslovom da dovede takve igrače koji ga žele slušati. Tako da nije uvijek rješenje dovoditi „provjerene“ igrače. Komšije neka rade na svoj način a mi čemo na svoj aBd sve do nove titule.

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 25 jan 2014, 17:55

@Sabinho

Kad se već praviš pametan pogledaj objektivno.
Prvi video 1:45-

Drugi video , iz prvog ponovljenog se jasno vidi da je lopta pala iza bijele linije :)

Ali ne znam koji vam je fazon da tako pomno pratite Željezničar. Ja još nikada nisam otišao na temu fk $araj€va da popratim čim se bavite osim što se prodajete (a i ovo sam saznao čisto preko ogromne klixove naslovnice).
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

harisfcb
Kontakt:

Post Postao/la harisfcb » 25 jan 2014, 18:07

admirbreza je napisao/la:@Sabinho

Kad se već praviš pametan pogledaj objektivno.
Prvi video 1:45-

Drugi video , iz prvog ponovljenog se jasno vidi da je lopta pala iza bijele linije :)

Ali ne znam koji vam je fazon da tako pomno pratite Željezničar. Ja još nikada nisam otišao na temu fk $araj€va da popratim čim se bavite osim što se prodajete (a i ovo sam saznao čisto preko ogromne klixove naslovnice).
jest mozda pala u Vegasu preko praga lopta, iza bijele linije kod sanka, a mozda i u city-ju, il' dole kod Ameta... mnogo vi pratite FKS, zeljeli priznat il' ne...
Biti srcem vezan u tome lezi snaga...
Mes que un club ....
FKS
FCB

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 25 jan 2014, 18:10

koliko kosarka danas zavrsi :lol: :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 jan 2014, 18:17

fkzeljeznicarba je napisao/la: Nije to isto, razmisli malo. Nije logično kao nick nositi ime podgrupe momaka, kojih nisi član.
Kako ne shvataš da to nema veze s tim čiji si član.

Znači nick Sex Pistols treba da nose samo članovi Sex Pistolsa?

Hajde bježi.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 jan 2014, 18:42

fkzeljeznicarba je napisao/la: Nije to isto, razmisli malo. Nije logično kao nick nositi ime podgrupe momaka, kojih nisi član.
Kako ne shvataš da to nema veze s tim čiji si član.

Znači nick Sex Pistols treba da nose samo članovi Sex Pistolsa?

Hajde bježi.
Moja greška, nisam upravu. Bježim.

feningitm87
Kontakt:

Post Postao/la feningitm87 » 25 jan 2014, 19:19

Danas ludilo na kosarci, poslije kosarke jos vece (na stanci), i onda ludilo u tramvaju :D IDE VLAK IDE VLAK IDE VLAK A U NJEMU MANIJAK !

Dame nazalost zijanile, play off ociglledno ubjedljivo najjaca ekipa u ligi, ali zato navijanje na nivou.
...nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata...

ČEKAM DA POČNE, PA DA ZAGALAMIM !

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 25 jan 2014, 19:44

DŽUMHUR: NIJE BILO ŽELJINE DOMAĆE UTAKMICE NA KOJU NISAM IŠAO
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 jan 2014, 19:46

Devotion je napisao/la:Istina je da komšije u zadnje vrijeme dovode kako kažu „provjerene“ igrače. Da li to odmah mora da znači da su oni u prednosti u odnosu na nas. Mnogi treneri su dokazali da to ne mora biti presudno. Ne moramo ići daleko, takvog trenera imali smo na Grbavici. Ivicu Osima. U najuspješinjoj evropskoj generaciji Želje i u generaciji od koje su respekt imali i Dinamo i Crvena zvezda i Partizan i Hajduk, a o komšijama da ne govorim jer godinama i godinama nisu znali za pobjedu, a poneki nerješen ishod im je bio melem na rane, igrali su uglavnom: Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Komšić, Čapljić, Bahtić, Škoro, Mihajlović, Baždarević, Nikić. Krenimo redom, možda i ne baš redom. U ovoj generaciji bila su dvojica izuzetno talentovanih igrača, Baždarević i Škoro. Bila su dvojica solidno talentovanih, ali jako inteligentnih igrača, Šabanadžović i Vlado Čapljić. E ova dvojica su igrala na ključnim pozicijama, štoper i zadnji vezni. Na golu je bio Škrba, prosječan golman i moje je mišljenje da smo na toj poziciji imali kvalitetnijeg igrača, Željo bi se okitio još kojom titulom bivše države kao i finalom kupa UEFA. Bekovi su bili Berjan i Baljić. Berjan nije bio posebno talentovan igrač (talentovaniji je B.Ćolić), ali je zato bio igrač od zadatka, nije puno pametovao i ispoštovao je sve što bi mu Ivica naložio. Mirsad Baljić, e ovaj igrač gotovo da i nije imao talenta (po talentu Kvesić je daleko ispred). Nije imao talenta, ali je zato imao muda. Ivica ga je naučio dva-tri trika i momak sa svojom hrabrošću nije se bojao ni jednog protivničkog igrača. On je dokaz da i ne moraš imati talent, nego hrabrost i želju, i da možeš bukvalno naučiti igrati fudbal. Takav Baljić bio je i povremeni reprezentativac Juge. Edin Bahtić i Nikola Nikić bili su igrači skromnog talenta (pogotovo ovaj zadnji) što dokazuje da poslije Želje i nisu napravili kakve karijere. E od tog Edina Bahtića, Ivica Osim je uspio napraviti jedno od ponajboljih desnih krila osamdesetih godina u jugoslovenskoj ligi. A tek šta je uspio da napravi od Nikole. Pa njega su se bojali i protivnički i Željini navijači jer nikad nisi znao prema kojem će se golu sjuriti. Rade Mihajlović je bio igrač talenta npr.Adilovića ali je Ivica od njega napravio izuzetno opasnog napadača. I za kraj namjerno sam ostavio Vladu Komšića. Od svih gore pomenutih on je imao najmanje talenta. Nadimak mu je bio Zec, ne zato što je bio plašljiv, nego je bio brz ko zec i oslobađao se je lopte brzo ko uplašeni zec. Imao je 50-ak kilograma, da bogda da je imao više, i iako nije znao igrati lopte mi navijači smo mu najviše vjerovali, znali smo da nas zbog njegove igre neće zaboliti glava. Eto sa takvim talentima je Ivica sa svojom četom bio strah i trepet bivše Juge, a i šire.
Dakle Ivica Osim je na primjeru tadašnjeg Želje pokazao kako se pravi tim: moraš imati jednog pravog vođu (Meša Baždarević) što ga mi odlascima Bekrića i Zebe danas nemamo (mislim da bi to mogao biti Tomić ako produži ugovor) i moraš imati dvojicu jako inteligentnih igrača na dvije ključne pozicije (stoper i zadnji vezni). Ovakog stopera ni iz glave nemamo ali zato imamo zadnjeg veznog (Zola). Sve ostale, ako trener zna, može naučiti da igraju fudbal i naći im prave pozicije, pod uslovom da dovede takve igrače koji ga žele slušati. Tako da nije uvijek rješenje dovoditi „provjerene“ igrače. Komšije neka rade na svoj način a mi čemo na svoj aBd sve do nove titule.
Dosta dobra analiza.

Ne bih se samo složio oko Žvake Baljića. Možda nije imao toliko talenta, ali je ima visinu brzinu, drskost, šut - mogućnost igranja na više pozicija (lijevi bek, zadnji vezni, krilo, polušpic - ala Srđan Stanić).

Ostale si dosta dobro "okarakterisao". Imali smo tada i Josipa Čilića - Čipe, Zorana Samardžiju - Pista, Edina Ćurića - Ćura. Za Ćurića bi se moglo reči da je imao talenta, ali nije imao eksplozivnosti. Pista me je milion puta izbacio iz cipela kada bi probio po lijevoj strani i samo da centrira, a on sa loptom ode u gol aut.

Tašo (Zec) je bio najjači kada bi svojim piskutavim glasom viknuo moooooja, a onda se sagne i pusti je u gol aut. Legenda.

Škoro je mogao postati jedan od najboljih igrača Evrope, da je bio samo malo vrijedniji.

Da ne tušim. Dobra opservacija. :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 25 jan 2014, 19:57

Devotion je napisao/la:Istina je da komšije u zadnje vrijeme dovode kako kažu „provjerene“ igrače. Da li to odmah mora da znači da su oni u prednosti u odnosu na nas. Mnogi treneri su dokazali da to ne mora biti presudno. Ne moramo ići daleko, takvog trenera imali smo na Grbavici. Ivicu Osima. U najuspješinjoj evropskoj generaciji Želje i u generaciji od koje su respekt imali i Dinamo i Crvena zvezda i Partizan i Hajduk, a o komšijama da ne govorim jer godinama i godinama nisu znali za pobjedu, a poneki nerješen ishod im je bio melem na rane, igrali su uglavnom: Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Komšić, Čapljić, Bahtić, Škoro, Mihajlović, Baždarević, Nikić. Krenimo redom, možda i ne baš redom. U ovoj generaciji bila su dvojica izuzetno talentovanih igrača, Baždarević i Škoro. Bila su dvojica solidno talentovanih, ali jako inteligentnih igrača, Šabanadžović i Vlado Čapljić. E ova dvojica su igrala na ključnim pozicijama, štoper i zadnji vezni. Na golu je bio Škrba, prosječan golman i moje je mišljenje da smo na toj poziciji imali kvalitetnijeg igrača, Željo bi se okitio još kojom titulom bivše države kao i finalom kupa UEFA. Bekovi su bili Berjan i Baljić. Berjan nije bio posebno talentovan igrač (talentovaniji je B.Ćolić), ali je zato bio igrač od zadatka, nije puno pametovao i ispoštovao je sve što bi mu Ivica naložio. Mirsad Baljić, e ovaj igrač gotovo da i nije imao talenta (po talentu Kvesić je daleko ispred). Nije imao talenta, ali je zato imao muda. Ivica ga je naučio dva-tri trika i momak sa svojom hrabrošću nije se bojao ni jednog protivničkog igrača. On je dokaz da i ne moraš imati talent, nego hrabrost i želju, i da možeš bukvalno naučiti igrati fudbal. Takav Baljić bio je i povremeni reprezentativac Juge. Edin Bahtić i Nikola Nikić bili su igrači skromnog talenta (pogotovo ovaj zadnji) što dokazuje da poslije Želje i nisu napravili kakve karijere. E od tog Edina Bahtića, Ivica Osim je uspio napraviti jedno od ponajboljih desnih krila osamdesetih godina u jugoslovenskoj ligi. A tek šta je uspio da napravi od Nikole. Pa njega su se bojali i protivnički i Željini navijači jer nikad nisi znao prema kojem će se golu sjuriti. Rade Mihajlović je bio igrač talenta npr.Adilovića ali je Ivica od njega napravio izuzetno opasnog napadača. I za kraj namjerno sam ostavio Vladu Komšića. Od svih gore pomenutih on je imao najmanje talenta. Nadimak mu je bio Zec, ne zato što je bio plašljiv, nego je bio brz ko zec i oslobađao se je lopte brzo ko uplašeni zec. Imao je 50-ak kilograma, da bogda da je imao više, i iako nije znao igrati lopte mi navijači smo mu najviše vjerovali, znali smo da nas zbog njegove igre neće zaboliti glava. Eto sa takvim talentima je Ivica sa svojom četom bio strah i trepet bivše Juge, a i šire.
Ovo o "talentima" je tvoje misljenje, s kojim se ja ne slazem, jer je povrsno i netacno. Argumenti nula. Ta ekipa je bila sastavljena od supertalentovanih momaka, koji su, svaki na svoj nacin, ostavili pecat u istoriji FK Zeljeznicara. Da ne elaboriram svako ime, nema potrebe. Dovoljna je cinjenica da su se sa velikom cetvorkom dvije-tri sezone borili za najvise pozicije, a bilo je i uspjeha vani. Kako ni tada nismo imali pare, bez talenta sumnjam da bi ista napravili.

A Komsica nikad niko nije zvao "zec", ne znam gdje si to cuo!? Poslijeratni Zeljo jos nije imao odbrambenog igraca koji bi mu mogao biti konkurencija. Toliko.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 jan 2014, 23:08

Slazem se sa poentom price koliko je vazno imati pravi tim u odnosu na skup dobrih pijedinaca.Tim je cjelina koja funkcionise,koja se prilagodjava situacijama na trenu...Ne slazem se sa poredjenjima i ocjenama pojedinih igraca.
Apsurdno je reci da Baljic M.nije bio talentovan,ili Radmilo,nikako,pa Radmilo je igrao u Bayernu.
Kad je eventualno poredjenje u pitanju,samo bih se usudio Skrbu uporediti sa golmanima koje smo imali u posljednje vrijeme.I slazem se sa misljenjem da nam je Maca bio najslabija karika,i da bi sa dobrim golmanom igrali finale protiv Reala.
Kad je sadasnji nas tim u pitanju,mislim da je jako bitno da Svraka ostane do ljeta,da se dobro spremi i moze nas odvesti do titule.On je vazan za ovu ekipu,ima autoritet i moze uticati na neke situacije na terenu. To je bitno zbog mladih igraca,a takvih uvijek imamo po 5-6 na terenu.

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 26 jan 2014, 08:54

FKZ1921 Apsurdno je toliko hvaliti Svraku,da si malo vise upucen,znao bi da on i nema neki autoritet,jedini igraci koju su ga imali su Zeba i Beslija.E to su bile vodje.Svraka? Ne :lol:

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 26 jan 2014, 10:11

Ovo o "talentima" je tvoje misljenje, s kojim se ja ne slazem, jer je povrsno i netacno. Argumenti nula. Ta ekipa je bila sastavljena od supertalentovanih momaka, koji su, svaki na svoj nacin, ostavili pecat u istoriji FK Zeljeznicara. Da ne elaboriram svako ime, nema potrebe. Dovoljna je cinjenica da su se sa velikom cetvorkom dvije-tri sezone borili za najvise pozicije, a bilo je i uspjeha vani. Kako ni tada nismo imali pare, bez talenta sumnjam da bi ista napravili.

A Komsica nikad niko nije zvao "zec", ne znam gdje si to cuo!? Poslijeratni Zeljo jos nije imao odbrambenog igraca koji bi mu mogao biti konkurencija. Toliko.[/quote]

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, međutim ja sam ubijeđen da je te igrače vodio neko drugi, a ne Ivica Osim da nebi ostvarili ni kao pojedinci ni kao klub ni 30% od postignutog.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 35 gostiju.