Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti osvajač Evropskog prvenstva?

Danska
39
37%
Španija
6
6%
Hrvatska
32
30%
Francuska
23
22%
Mađarska
0
Nema glasova.
Ostali
6
6%

Ukupno glasova: 106

Rukomet do smrti
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2014, 20:03

DukeOfWellington je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Sa dva igrača manje, i onda mi pričaju o najboljim krilima.
Abalo se na poziciji krila nalazi samo u formaciji. Vrhunski rukometaš, već godinama pravi razliku u korist Francuske, a skoro uvijek je u sjeni Karabatića.

Narcisse konačno počeo igrati kako zna.
Abalo je čudo od igrača, ali ne mislim da je sjeni Karabatića, ovaj ipak igra većinom na poziciji organizatora igre

P.S. Francuska u finalu odlučila ona odbrana loba francuskog golmana i sjajni golovi Abaloa i Porta
Zadnja izmjena: Rukomet do smrti, dana/u 24 jan 2014, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

SoloUltra
Kontakt:

Post Postao/la SoloUltra » 24 jan 2014, 20:04

Canellas je jedan veliki majstor, šteta što ga timske kolege nisu podržali sa boljom igrom .

Abalo :mrgreen:
Visoko žestoko za Sarajevo grad !

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jan 2014, 20:05

znači finale Francuska-Hrvatska :D
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 20:06

Rukomet do smrti je napisao/la: Abalo je čudo od igrača, ali ne mislim da je sjeni Karabatića, ovaj ipak igra većinom na poziciji organizatora igre
Mislio sam na zasluge. Uvijek je Karabatić u gro planu kad Francuska osvoji nešto.

Francuska ponovo potvrdila snagu u napetim završnicama. Jedini način da ih dobiješ je da napraviš razliku prije finiša, ovako jako teško.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 24 jan 2014, 20:07

Cestitke Francuzima, a da se Onesti veceras jos jedna zelja ostvari :) ..
RIP CITY!

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 24 jan 2014, 20:12

Po mom nekom mišljenju Španski trener je Maquedu treb'o izvaditi još negdje oko 45 minute kad' je Španija bila u situacija sa igračem više idol napravi probijanje . Kod onog šuta sa 6 metara vidjelo se da mu je samopouzdanje 0 bodova . On i Rivera onim pokušajem lob udaraca su koštali Špance prolaska dalje , jer vidjelo se kad su igrali sa 2 pivota tada je i krenula ona serija Španije od 7-1 , ali eto Bože moj . Abalo svaka mu čast 1vs5 :3
Tako blizu, a tako daleko.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2014, 20:13

Onesta još jednom doktorski odradio utakmicu. Relativno nepoznatog Portea je bacio u vatru, ovaj na kraju bio igrač utakmice. Omeyera na vrijeme zamijenio Dumoulinom, koji je odbranio nekoliko ključnih lopti u drugom dijelu, Abalou ponovo dao maksimalnu slobodu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 jan 2014, 20:14

Abalo 8-) Ne može dalje od toga da moj stari kaže za neko krilo da je jače od Džombe.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 20:15

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: jesi gledo Nilssona na prvenstvu ijednom??šta veliš za njega ??
Kakav bre Nilsson, Julen je baja. Opushteno ga valja sada vec svrstati medj legende Vorija, Skrbica, Schwarzera, Wislandera...Za Nilssona ima vremena, jos uvek je mladac. ;)
Pa normalno, bez premca je trenutno na poziciji pivota, ali ovaj mali Nilsson će biti samo takva zvijer, nivo više u odnosu na sve pobrojane za 2-3 godine

Večerašnja utakmica odlična, Španci kao i uvijek bezmudi, bez Rivere oni ne mogu ništa, a imaju dobru ekipu, Francuzi standardni, nakon prve pogledane utakmice u grupi ja sam odma rekao da imaju igru za zlato i evo ih jako blizu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 jan 2014, 20:18

dominacija maquede

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 24 jan 2014, 20:20

Otelo je napisao/la:Vrhunski ali ispod prosjeka ovih tvojih nabrojanih.

Naravno da bi dobili i Svedjane i Poljake sami.
I prije pocetka se je znalo ko ce igrati u polufinalu i to ni Goluza svojom losom taktikom nije mogao zeznuti.
Covjek se dovuce do polufinala i zbog toga bi trebao biti dobar.
Da, ali da nije trener Hrvatske koja ima jednu od najjacih ekipa u Europi i sve ostale su 2 koraka iza (osim ove 3 koje igraju jos danas).
I kazes, ko uigrava akcije ?
Ne uigrava niko, ako stane Duvnjaka ide se na krila a ako stanu krila onda se moli Boga da neko drugi proradi.
Nema kod njega neke filozofile i elegantnosti.
Covjek ne zna igrati protiv jacih i do je cinjenica.
Njegova kvaliteta se je vidjela protiv Francuske.
Ekipa mu 10 minuta bez gola a on cuva timeout za zadnje 3 sekunde.
Nigde ih ja nisam svrstavao u istu kategoriju, ispod najboljih jeste.Da je los kao sto ga neki predstavljaju, nije takva situacija.Da jeste vec bi popio sut-kartu.Ne govorim samo ovo prvenstvo, nego sve sto je radio prethodne dve godine.Na prvom njegovom SP u Svedskojsam i ja mislio slicno misljenje s obzirom kako ga je Hrvatska odigrala i da je cak malo falilo da ih neke repke dobiju. :mrgreen:
A to sto je preko Francuza izborio polufinale EP 2012 to nista, to sto je Spance dobio prosle godine to opet nista, to sto je bio prvi u grupi na OI pored Spanaca i Danaca to nista.Ne pije to vodu, gubio je polufinala od jacih Francuza i Danaca.Pokazao je do sada da obe moze da tuce kada su grupni mecevi.
A kako je to izgledalo prosle i pretprosle godine?Nemoj mi samo reci da igraju isto i sada.
Ta utakmica je pokazala zasto nije vrhunski trener kao i to da ga Onesta moze nadmudriti i sa slabijom ekipom jer je ovo bio prvi mec gde je Hrvatska vazila za (blagog) favorita, a pobedu Francuzima je pre svega doneo Omejer jer kada su oni pravili seriju on je na golu bio besprekoran i svasta je skidao Hrvatima.Oko 50% odbrana je imao za tu tekmu i najzasluzniji je bio za pobedu Francuza.
A sto se tice te prve izjave ako mislis da trener ne igra nikakvu ulogu, onda nemam vise sta da raspravljam sa tobom.Imas toliko primera gde su repke sa ne bas najboljim izborom trenera podbacile prvenstvo pa su bili smenjeni.

Meni je fascinantno kako odbrana Spanije nista ne moze Abalou, ovaj samo skoci, nakaci se na njih i postigne gol. :o Karabatic je danas pruzio slabu partiju, ocekujem da se iskupi u finalu.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jan 2014, 20:25

majstorluk 8-)
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jan 2014, 20:50

Abalo bi trebao igrati beka u Francuskoj,covjek svojom brzinom i sjajnim fintama potpuno remeti odbranu suparnika a onda kad skoci imas osjecaj da ce poletiti i za jednog krilnog igraca ima fantastican sut.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Deniss
Kontakt:

Post Postao/la Deniss » 24 jan 2014, 20:52

Hrvatska ovo dobija 4 razlike..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 20:58

Čuj ovih danskih Balkanaca što zvižde na himnu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jan 2014, 20:59

@drdule lik ne zna.
Dobio Spance jer su mu pustili (a kasnije si vidio i zasto,da su Spanci dobili isli bi u finale preko Francuza i Danaca a ovako su dobili Slovence).
Francuze je dobio zakonom brojeva, jednom mora.
Igra trener ulogu u manjim repkama za koje su sve tekme velike ali u Hrvatskoj, gdje se ekipa bez trenera moze prosetati do polufinala (a to rade svake godine) ne igra veliku ulogu do polufinala i tu se covjek gubi.
Levat je, ne zna, kreten je a ti ces i dalje nabrajati uspjehe Hrvatske sa kojom bi svaku forumas sa imalo rukometnog znanja osvojio te bronce.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jan 2014, 21:01

bravo Duvnjak
15.10.2013.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jan 2014, 21:24

Sudijska krađa i opet prednost. Bravo Hrvati !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 24 jan 2014, 21:28

Lagano navlačenje sudija u korist Danaca, ovo nema smisla kakva je 2 isključenja dosudio.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.