Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti osvajač Evropskog prvenstva?

Danska
39
37%
Španija
6
6%
Hrvatska
32
30%
Francuska
23
22%
Mađarska
0
Nema glasova.
Ostali
6
6%

Ukupno glasova: 106

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Post Postao/la badblueboylivno » 24 jan 2014, 12:15

Otelo je napisao/la:Danci ce pobjediti danas samo zbog Goluze.
Onakav levat nije hodao planetom Zemljom od antickih dana.
A ako se nešto desi i Hrvatska bude u egalu, na scenu stupa sudačka postava (u rukometu je guranje domaćina daaaleko ispred svih) i Danci ipak idu dalje.
Hayley <3

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2014, 12:32

Nekako imam osjećaj da Francuska osvaja ovo prvenstvo
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2014, 13:29

DukeOfWellington je napisao/la:Hajde opet malo uvodite pravila zbog čega neko mora ili ne smije navijat za Hrvatsku/Srbiju.

Nisam simpatizer ni jednih ni drugih, a ni Špance ne mirišem, do kraja sam uz Francuze.
Upravo tako. Francuska do titule! U ovom drugom polufinalu me ne znaima pobjednik. Možda ću malo više simpatizirat Dance, jer s njima igram na igrici IHF (ili je možda EHF :lol: ) Handball challenger 2012 :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 24 jan 2014, 14:51

Kada covek procita tvoj post reklo bi se da je apsolutna neznalica i da je sa svojom reprezentacijom zalutao u polufinalu.Uopste se ne bih slozio sa tvojom izjavom.Najveca mana Goluze je sto je dobar takticar, a ne vrhunski kao njegove kolege Onesta, Vilbek, Dusebajev i co.Ne deli njega puno od vrhunskog trenera, a rezultati mu idu u prilog od kada je dosao na kormilo.Od svog mandata sa Francuzima ima skor 2:2, Danci 1:2, Spanci 2:1, vise puta je pobedjivao jake selekcije tako da to nije slucajnost, covek ima odredjeno znanje i moze se videti neki napredak u vodjenju reprezentacije ako uporedimo 2011 i posle toga bilo koju drugu godinu.Na prethodna tri prvenstva su igrali najlepsi rukomet, dok nije dosla njima poznata psihicka barijera polufinale.

Ako mislis da oni mogu da nadju boljeg selektora od njega, a da nije njegovo ime Lino Cervar, pucaj.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 15:03

Pipe. Najveći rukometni stručnjak na Balkanu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jan 2014, 15:18

DrDule je napisao/la:

Kada covek procita tvoj post reklo bi se da je apsolutna neznalica i da je sa svojom reprezentacijom zalutao u polufinalu.Uopste se ne bih slozio sa tvojom izjavom.Najveca mana Goluze je sto je dobar takticar, a ne vrhunski kao njegove kolege Onesta, Vilbek, Dusebajev i co.Ne deli njega puno od vrhunskog trenera, a rezultati mu idu u prilog od kada je dosao na kormilo.Od svog mandata sa Francuzima ima skor 2:2, Danci 1:2, Spanci 2:1, vise puta je pobedjivao jake selekcije tako da to nije slucajnost, covek ima odredjeno znanje i moze se videti neki napredak u vodjenju reprezentacije ako uporedimo 2011 i posle toga bilo koju drugu godinu.Na prethodna tri prvenstva su igrali najlepsi rukomet, dok nije dosla njima poznata psihicka barijera polufinale.

Ako mislis da oni mogu da nadju boljeg selektora od njega, a da nije njegovo ime Lino Cervar, pucaj.
Rekao sam poslije tekme sa Francuskom da ovi igraci i bez selektora mogu doci do polufinala ali kad ga docekaju selektori ostale tri reprezentacije covjek se gubi.
I za ekipu koja u svojim redovima ima najbolja svjetska krila i najboljeg igraca svijeta bronce nisu uspjeh.
Pobjeda protiv iscrpljene Slovenije nije uspjeh.
I razlika izmedju vrhunskog i u ovom slucaju manje vrhunskog je razlika izmedju zlata i bronce a vjerovatno ce nakon poraza od Danske psihicki pasti i izgubiti broncu.
Psihicku barijeru treba trener rijesiti a on svojom motivacijom, Bunticu stani tamo i drzi ga ne radi nista.
Covjek je prosjek a to se ne vidi iz razloga sto ima iznad prosjecan tim.

@duke ti je rekao trenera
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 jan 2014, 15:21

DukeOfWellington je napisao/la:Hajde opet malo uvodite pravila zbog čega neko mora ili ne smije navijat za Hrvatsku/Srbiju.

Nisam simpatizer ni jednih ni drugih, a ni Špance ne mirišem, do kraja sam uz Francuze.
8-)
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 24 jan 2014, 15:44

Otelo je napisao/la:
DrDule je napisao/la:

Rekao sam poslije tekme sa Francuskom da ovi igraci i bez selektora mogu doci do polufinala ali kad ga docekaju selektori ostale tri reprezentacije covjek se gubi.
I za ekipu koja u svojim redovima ima najbolja svjetska krila i najboljeg igraca svijeta bronce nisu uspjeh.
Pobjeda protiv iscrpljene Slovenije nije uspjeh.
I razlika izmedju vrhunskog i u ovom slucaju manje vrhunskog je razlika izmedju zlata i bronce a vjerovatno ce nakon poraza od Danske psihicki pasti i izgubiti broncu.
Psihicku barijeru treba trener rijesiti a on svojom motivacijom, Bunticu stani tamo i drzi ga ne radi nista.
Covjek je prosjek a to se ne vidi iz razloga sto ima iznad prosjecan tim.

@duke ti je rekao trenera
Nisu oni toliko dobri kao sto ih ti predstavljas, kako mozes njihove partije da objasnis na prethodnim prvenstvima.Njihova zasluga ili zasluga selektora?Ti kako govoris, trener nema nikakvu ulogu nego se igraci dogovaraju i oni osmisljavaju akcije koje ce da odigraju, a trener samo stoji sa strane i odobrava to.Moja greska sto sam zaboravio na Smajlagica, ali da li ti stvarno mislis da bi mogli da dobiju Svedjane ili Poljake sa bilo kojim selektorom?
Tu vec preterujes, mozes da kazes jedne od najboljih na svojim pozicijama, a nikako najboljer jer u tom slucaju oni bi igrali za Kil, Barselonu, HSV i druge velikane, a ne za Kielce.To se odnosi na krila, Duvnjak spada medju najboljima, ali nikako se ne moze reci da je najbolji igrac sveta pored Hansena.Ima jos njih par, ali po meni licno Danac najvise odskace od svih trenutno.
Nisam ja nigde rekao da je vrhunski, ali se u odnosu na onog iz 2011 promenio na bolje.
Ako izuzmemo EP u Srbiji, gubili su polufinala od Danaca i Francuza koji su barem na papiru jaci od njih kada su se sastali sa njima.Milion puta u drugim sportovima se pokazalo da prosecan trener ne moze da vodi jak tim, sto se ne moze reci da je slucaj sa Goluzom.Prosecan trener spusta ekipu na svoj nivo, tj vidi se da ekipa belezi slabije rezultate nego sto je njen potencijal.Zanimljivo mi je to da si rekao u istom postu da je manje vrhunski i prosek. :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jan 2014, 15:53

Vrhunski ali ispod prosjeka ovih tvojih nabrojanih.

Naravno da bi dobili i Svedjane i Poljake sami.
I prije pocetka se je znalo ko ce igrati u polufinalu i to ni Goluza svojom losom taktikom nije mogao zeznuti.
Covjek se dovuce do polufinala i zbog toga bi trebao biti dobar.
Da, ali da nije trener Hrvatske koja ima jednu od najjacih ekipa u Europi i sve ostale su 2 koraka iza (osim ove 3 koje igraju jos danas).
I kazes, ko uigrava akcije ?
Ne uigrava niko, ako stane Duvnjaka ide se na krila a ako stanu krila onda se moli Boga da neko drugi proradi.
Nema kod njega neke filozofile i elegantnosti.
Covjek ne zna igrati protiv jacih i do je cinjenica.
Njegova kvaliteta se je vidjela protiv Francuske.
Ekipa mu 10 minuta bez gola a on cuva timeout za zadnje 3 sekunde.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jan 2014, 16:09

Jasno je da Goluza nije za najvise domete, ja prvi nisam za njega na klupi i tu ce Hrvatska uvijek kaskati od 3 reprezentacije koje su uvijek sami vrh (HR, FR, DK) u kljucnim momentima, a sto se tice krila, Hrvatska krila bez sumnje spadaju u sami vrh svjetskog rukometa, neovisno sto ih ti tu ne vidis s obzirom gdje igraju, no oba krila su pokrivena sa po dva iznimno kvalitetna i pouzdana igraca, jednog ako ne ide drugi upada i ne gubi se na kvaliteti, dapace, a sto se tice gdje je Domagoj Duvnjak dovoljno govore i sami : "Duvnjak je najbolji rukometaš 2013 (sluzbeno op.a.). Jednostavno mu je teško pronaći slabosti. Može igrati na bilo kojoj poziciji u napadu i obrani, i biti odličan. Osim toga odlično čita igru, kompletan je igrač", nadovezalo se dansko krilo Hans Lindberg.
Hansen i Duvnjak su uz jos Karabatica sigurno jednakopravna, sama elita svjetskog rukometa.
...Život za Široki...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 24 jan 2014, 16:59

@DrDule

U kombinaciji imamo najbolja krila na svijetu, desno pogotovo. Pa koja je kombinacija bolja od Cupic/Horvat? Horvat je milijun puta mogao otici iz Zagreba, ali covjek nije zelio. U Kielceu se stvara velika momcad, dolazi Dusebajev ove godien i bit ce vjerujem kandidat za najveca postolja.

Duvnjak je najbolji igrac svijeta ove godine, to su strucnjaci izabrali, ne navijaci. Sigurno da ce i u narednim godinama biti jos bolji jer prelazi u Kiel iduce sezone 8-) . Nadalje, Kopljar je top3 desna beka u svijetu. Nitko tako ne igra obranu i napad kao on, najbolji bek francuske lige.

Ovo pisem zato sto hocu da vidite da mi imamo strasnu momcad koja bi s boljim trenerom barem 3 puta na zadnja 4 prvenstva bila u finalu. Ali yebi ga, kad je Goluza psihicki strasno los trener, ali prosjecan sto se tice trenerskog znanja.
RIP CITY!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 17:32

Island do preokreta i pobjede protiv Poljske za na kraju ipak dobro peto mjesto.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 24 jan 2014, 17:39

U kakav preokret. Brao Island.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jan 2014, 17:50

bravo Islanđanima
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2014, 17:51

Izgubio sam se u vremenu i prostoru. Sve kontam da Francuska i Spanija u 18:00h i htio i gledat i da vidim je li tacno u sad tekma kad ono u 18:30h. Tacno sam se razocarao :oops: :oops: :lol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 18:09

Lindberg/SvanHansen,Ekberg/Zachrison,Tomas/Rocas, Sprenger/Grotzki nisu ništa slabiji parovi bar što se tiče tog desnog krila ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 24 jan 2014, 18:15

legenda reala je napisao/la:Lindberg/SvanHansen,Ekberg/Zachrison,Tomas/Rocas, Sprenger/Grotzki nisu ništa slabiji parovi bar što se tiče tog desnog krila ;)
Za neke se slazem (Danska, mozda Spanjolska), ali za ovu dvojicu ne.
RIP CITY!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 18:20

Pa realno su u pitanju nijanse, kad bi mi sad neko rekao izaberi najbolji reprezentativni par desnih krila, ja ne se ne bi mogo odlučiti ni za jedan, jer je zaista tako svi su predobri ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 24 jan 2014, 18:31

jbš Španiju bez Alberta Entreriosa ;)
Undici stelle - ACM 1899

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2014, 18:33

Kako je Omeyer krenuo mogao bi postati noćna mora za Špance večeras.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.