I ti hoces reci da je on sam sebe pobijedio i da te greske nisu uzrokovane zzbog Nadala!Sto ih Nadal ne napravi toliko?darker10 je napisao/la:Federer ima skoro 30 gresaka vise.Nane17 je napisao/la:Kad Federer pobijedi,ona je majstor,on je najbolji svih vremena,a kad ga Nadal po ko zna koji put pomete s terena on je klaun,ima srece,nije nista posebno samo koristi poklone i greske,jel vas stid to napisat,pa raznio ga je u svim segmentima pa cak i vise winera iz BH dovoljno govori,a o winerima iz punog trka da ne trosim rijeci!
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Sa onakvom rukom igra vec 4 meca i onda neko pocne pricati klaun, danas demonstracija sile servira odlicno kako turnir odmice 

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Očekivane frustracije navijača Rogera Federera, i njihov idol se ništa bolje nije ponašao na terenu. Većina se ponaša kao da nikad prije nisu gledali mečeve njih dvojice.
Kako je samo Rafa čitao servis Federera, dok je loptica u zraku, Rafa već kreće na pravu stranu.
Sad slijedi Stan i veoma zanimljiv meč. Neka zaboravi međusobne duele i muški izađe na teren.
Kako je samo Rafa čitao servis Federera, dok je loptica u zraku, Rafa već kreće na pravu stranu.
Sad slijedi Stan i veoma zanimljiv meč. Neka zaboravi međusobne duele i muški izađe na teren.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ni blizu igra kao protiv Murraya i Tsonge, ovo je bilo slabo. Nadal Federeru nabio takav kompleks Federer dok ga vidi odmah se preda, nije problem ni match-up već psihe. Više od pola poena u kojima je pravio greške je pogađao protiv Andyja i Tsonge.
Federer GS može osvojit jedino ako Rafe ne bude, to jest da ga neko izbaci prije duela s njim.
Federer GS može osvojit jedino ako Rafe ne bude, to jest da ga neko izbaci prije duela s njim.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Evo, saznali smo i da je Nadal klaun čiji je IQ manji od temperature u Melbourneu.
Svaki dan čovjek nešto novo nauči.
Svaki dan čovjek nešto novo nauči.
Probem je sto Nadal nije ni Murray ni Tsonga,i on ne dozoljava greske i ide na svaku lopticu sto je Roger fino danas osjetio na svojoj kozi,nije ga niko vise puta probio na mrezi ko Nadal danas!Unofficialpage je napisao/la:Ni blizu igra kao protiv Murraya i Tsonge, ovo je bilo slabo. Nadal Federeru nabio takav kompleks Federer dok ga vidi odmah se preda, nije problem ni match-up već psihe. Više od pola poena u kojima je pravio greške je pogađao protiv Andyja i Tsonge.

Calma calma 23-10

Zadnja izmjena: emir18, dana/u 24 jan 2014, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Bez puno pametovanja, Rafa je u ovom trenutku puno bolji igrac. Nije da Federer nije pokusao sve, kad izadje na mrezu dobije razoran passing, kad ostane na liniji Rafa se prakticno sprda s njim. Rafa je osvojio 73% poena na drugi servis, to je bas dominacija. Rogeru ostaje zal da je ispucao par zicera, ali u konacnici, da je i pogadjao pobjednik se ne bi mjenjao.
Zato što protiv Rafe ne izlaziš na mrežu na neki prepad, prilazni udarac mora biti perfektan i napadaš ga na bekend, što Federer nije radio.Nane17 je napisao/la:Probem je sto Nadal nije ni Murray ni Tsonga,i on ne dozoljava greske i ide na svaku lopticu sto je Roger fino danas osjetio na svojoj kozi,nije ga niko vise puta probio na mrezi ko Nadal danas!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovo danas uopšte nije bio 'choke' Federera, već pobjeda boljeg i dominantnijeg igrača. Ohladite se malo, pa pokušajte hladne glave napisati realno viđenje meča.
Roger, naročito u ovim godinama mora forsirati FH maksimalno agresivno i zbog toga obično dolazi do večeg broja grešaka. U određenim mečevima je te greške donekle pokrivao i večim brojem vinera, ali danas to nije bilo moguće, zato što bez karakterističnog ubrzanja glave reketa on ne može tražiti uglove i mijenjati direkciju onako dobro kako je to prije radio. Drugi razlog je taj što ga Nadal izbacuje iz komforne zone i onemogučuje da crta po terenu onako kako to on želi.
Jedino mi je čudan bio BH, mnogo loš, mislio sam da će s večom glavom koliko-toliko bolje moći parirati Rafinom spinu, ali ovo je bilo jedno od gorih izdanja tog udarca. Rafa s druge strane igrao koliko je trebao, da je bio za nijansu bolji, meč bi vjerovatno bio i ranije gotov. Kako prolaze dani, a Rafa sve više i više stiže Rogera u statističkim segmentima u kojima je Feđa bio mnogo dominantniji, tako će i ova razlika u H2H-u sve više dobijati na značaju, ne toliko zbog samog ishoda, koliko zbog nemoći Federera u tim mečevima.
Roger, naročito u ovim godinama mora forsirati FH maksimalno agresivno i zbog toga obično dolazi do večeg broja grešaka. U određenim mečevima je te greške donekle pokrivao i večim brojem vinera, ali danas to nije bilo moguće, zato što bez karakterističnog ubrzanja glave reketa on ne može tražiti uglove i mijenjati direkciju onako dobro kako je to prije radio. Drugi razlog je taj što ga Nadal izbacuje iz komforne zone i onemogučuje da crta po terenu onako kako to on želi.
Jedino mi je čudan bio BH, mnogo loš, mislio sam da će s večom glavom koliko-toliko bolje moći parirati Rafinom spinu, ali ovo je bilo jedno od gorih izdanja tog udarca. Rafa s druge strane igrao koliko je trebao, da je bio za nijansu bolji, meč bi vjerovatno bio i ranije gotov. Kako prolaze dani, a Rafa sve više i više stiže Rogera u statističkim segmentima u kojima je Feđa bio mnogo dominantniji, tako će i ova razlika u H2H-u sve više dobijati na značaju, ne toliko zbog samog ishoda, koliko zbog nemoći Federera u tim mečevima.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- BeyKopites
- Kontakt:
A i što je meč više odmicao, izlasci na mrežu su postali toliko očajni, izlasci koji uopće nisu bili pripremljeni sa kratkim i sporim lopticama koje je Nadal lagano passingom pospremao u stranu koju želi.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Smijesno je uopste traziti neke izgovore kad te covjek pomete 3:0,i kad za cijeli mec imas 2 break lopte,reci da je Nadal klaun ili netalentovan je stvarno van pameti!Virtu4l je napisao/la:Zato što protiv Rafe ne izlaziš na mrežu na neki prepad, prilazni udarac mora biti perfektan i napadaš ga na bekend, što Federer nije radio.Nane17 je napisao/la:Probem je sto Nadal nije ni Murray ni Tsonga,i on ne dozoljava greske i ide na svaku lopticu sto je Roger fino danas osjetio na svojoj kozi,nije ga niko vise puta probio na mrezi ko Nadal danas!
Federer je grijesio sam kada je imao 0-30 nije Nadal to spasio nekom bombom već ovaj 3 forhenda u mrežu, jednostavno kompleks je Nadal Federeru, Federer je pokazao da može Nadala slomiti kada pogadja zicere ali toliko je duela on bio ukocen a Nadal samo radio ono što zna najbolje, ali čestitke, iako Roger ništa nije pokazao, greškama je sav onaj rad ubio.
Sumnjam da će oni odigrati još puno međusobnih mečeva. Nekako mislim da bi svaki naredni mogao biti posljednji.formance je napisao/la:Kako prolaze dani, a Rafa sve više i više stiže Rogera u statističkim segmentima u kojima je Feđa bio mnogo dominantniji, tako će i ova razlika u H2H-u sve više dobijati na značaju, ne toliko zbog samog ishoda, koliko zbog nemoći Federera u tim mečevima.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bgm Roger 8. na listi poslije ovog turnira.Jos jedno mjesto dole i eto mu Djokera i Nadala po trecim i cetvrtim rundama.
Istina je sve to,Nadal jeste bolji i zato je pobijedio,ali kakve je Federer pravio greške na mreži,to je nevjerovatno.
Vjerujte,više se i ne nerviram kada napravi neku smiješnu grešku na mrežu,čak se i nasmijem.Jer zaista je smiješno postalo.
Vjerujte,više se i ne nerviram kada napravi neku smiješnu grešku na mrežu,čak se i nasmijem.Jer zaista je smiješno postalo.
You'll never walk alone.
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Bio sam veliki optimista gledajući Federera protiv Tsonge i Murraya, jer je igrao stvarno dobar tenis.
Na kraju, bolno prizemljenje. Ne znam da li je u historiji sporta postojao kompleks ili nazovite to kako hoćete, od strane jednog vrsnog sportiste prema drugom. Ovo je nevjerovatno. Potpuna blokada, potpuni pad, potpuna nemoć... strašno, ne znam stvarno.... meni ko navijaču kad je ovako, onda kako je tek Federeru... nevjerovatno...
Na kraju, bolno prizemljenje. Ne znam da li je u historiji sporta postojao kompleks ili nazovite to kako hoćete, od strane jednog vrsnog sportiste prema drugom. Ovo je nevjerovatno. Potpuna blokada, potpuni pad, potpuna nemoć... strašno, ne znam stvarno.... meni ko navijaču kad je ovako, onda kako je tek Federeru... nevjerovatno...

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
Nisam mislio konkretno na to, već na važnost njihovog H2H-a u cijelom statističkom mozaiku komparacija njih dvojice. Rafa ima neke rekorde koje niko nema, a pritom stiže Rogera u mnogim segmentima u kojima je ovaj bio dosta dominantniji, to su oni segmenti koji su umanjivali značaj njihovog međusobnog omjera. Međutim, kako vrijeme odmiće, to neće biti slučaj, jer će Rafina dominacija, a Rogerova nemoć u njihovim mečevima iz mjeseca u mjesec dobijati sve veči povijesni značaj.Virtu4l je napisao/la:Sumnjam da će oni odigrati još puno međusobnih mečeva. Nekako mislim da bi svaki naredni mogao biti posljednji.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Sad je pitanje sta moze Stan u nedelju jer ako Rafa uzme 14-ti GS velika je vjerovatnoca da ce prekucati 17 Rogerovih
Sad sam te shvatio. Svaka Rafina pobjeda na tvrdoj podlozi (i travi) ide u prilog tvojoj konstataciji, tako nekako?formance je napisao/la:Nisam mislio konkretno na to, već na važnost njihovog H2H-a u cijelom statističkom mozaiku komparacija njih dvojice. Rafa ima neke rekorde koje niko nema, a pritom stiže Rogera u mnogim segmentima u kojima je ovaj bio dosta dominantniji, to su oni segmenti koji su umanjivali značaj njihovog međusobnog omjera. Međutim, kako vrijeme odmiće, to neće biti slučaj, jer će Rafina dominacija, a Rogerova nemoć u njihovim mečevima iz mjeseca u mjesec dobijati sve veči povijesni značaj.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.