Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Baš me zanima koga bi Stan više volio u finalu. Iako mu je statistika protiv ove dvojice katastrofalna, posljednji mečevi mu daju razloga za optimizam, posebno onaj posljednji protiv Rafe u Londonu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
definitvno Federera... jer nema rešenje za rafine visoke spinove
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Pogledaj mu BH-a ovdje, kako je sibao(mislim na Nadala), meni licno bolje nego danas.Claus je napisao/la:
Najgore od svega je što meni Nadal djeluje još bolje nego 2009.Taktički je još jači, jedino što je prije više pogađao neke nevjerovatne udarce.
Ne ocekujem nista, uzimao ga je kada je bio najbolji ima igru za njega, ali potajno se nadam pobjedi, jer pobjeda znaci vjerovatno novu GS titulu, a to bi bila nevjerovatna stvar.
Ali itekako raduje ova igra i ovo sto pokazuje na pocetku godine, sa ovakvom igrom moze da se nada velikim turnirima nakon sljake.
Na Li uzima kod zena, Carlos Rodriguez je majstor i Li igra kao stroj od kako je on trener.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
ako roger ode ja mislim da ce pustit stanislava da uzme geand slam
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
+1DANTES je napisao/la:definitvno Federera... jer nema rešenje za rafine visoke spinove
Gledao sam par posljednjih meceva izmedju Nadala i Stana i bas je vidljivo da Wawrinka nema nikakvog rjesenja za Rafin spin. Cim Nadal preuzme inicijativu u poenu, moze mu se upisati isti. Jedina sansa Wawrinke je da brzo rjesava poene, za sto kvalitet ima, ali to je nemoguca misija drzati u kontinuitetu, na tri dobivena seta.
-
- Kontakt:
Al mi se opet cini da se bolje nosi sa tim spinovima nego Roger...makar u zadnje vrijemeKuko je napisao/la:+1DANTES je napisao/la:definitvno Federera... jer nema rešenje za rafine visoke spinove
Gledao sam par posljednjih meceva izmedju Nadala i Stana i bas je vidljivo da Wawrinka nema nikakvog rjesenja za Rafin spin. Cim Nadal preuzme inicijativu u poenu, moze mu se upisati isti. Jedina sansa Wawrinke je da brzo rjesava poene, za sto kvalitet ima, ali to je nemoguca misija drzati u kontinuitetu, na tri dobivena seta.
Ma realno minimalne su mu sanse s kim god da igrao, nema sanse da Federer i Nadal propuste ovakvu priliku da im pobjeda u polufinalu donosi GS titulu i jednu od rijetkih sansi da sa druge strane ne cekaju Djokovic ili Murray.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Baš sam gledao Rafin H2H sa igračima koji igraju jednoručni bekend... stan, gasquet, robredo, kohli, južni... prva trojica nemaju niti jednu pobjedu, kohli ima jednu, i južni četiri... brutalno.DANTES je napisao/la:definitvno Federera... jer nema rešenje za rafine visoke spinove
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ustvari je najinteresantnije koliko su ti BH-i nemoćni kad se susreću sa Rafinim spinom. Jedini jednoručni koji mu može parirati jeste Almagrov. On uopšte nema problema da kontroliše tu lopticu, pritom joj mijenja direkciju bez problema, generiše nevjerovatnu snagu, tehnička izvedba besprijekorna. Rafa ga igrom uopšte ne može izbaciti iz komforne zone, to radi psihom. Almagro koliko dobar BH ima, toliko je i 10x veći choker.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Almagro je redovno igrao svoju igru, bez nekih prilagođavanja, ali od njega uvijek očekuješ da pukne, što se na kraju i desi.
Ali sa druge strane ono što mu je Kolja radio u svom prajmu je nešto što niti jedan igrač (osim Novaka, naravno) nije uspio raditi u kontinuitetu protiv Nadala.
Ali sa druge strane ono što mu je Kolja radio u svom prajmu je nešto što niti jedan igrač (osim Novaka, naravno) nije uspio raditi u kontinuitetu protiv Nadala.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jedna od najboljih stvari u proteklih par godina se desila na AO-u 2012 između Almagra i Berdycha, kada ga je Španac pogodio lopticom u glavu na mreži. Berdych je to shvatio kao namjeru i nakon što je dobio meč, odbio se rukovati sa Almagrom na mreži. To samo po sebi nije toliko strašno, koliko ono što se desilo u njihovom sljedećem meču - Almagro je prvi put (ispostaviće se i jedini) pokazao muda i bukvalno razvalio Čeha. To je ustvari jedini njegov meč koji sam vidio da je odigrao bez 'stanara' u glavi. Kako ga je samo sašio.
To je prednost kvalitetnog i wsternizovanog dvoručnog BH-a. Čast Kolji, ali količina lakoće sa kojom je Nalbandian igrao protiv Nadala je mislim neponovljiva. Onaj meč iz IW-a 2009 nikad neću prežaliti i onih 5 meč lopti. Iskreno, nikad nisam vidio da je neko Nadalu uradio ono što mu je David radio gotovo puna dva seta u tom meču.

To je prednost kvalitetnog i wsternizovanog dvoručnog BH-a. Čast Kolji, ali količina lakoće sa kojom je Nalbandian igrao protiv Nadala je mislim neponovljiva. Onaj meč iz IW-a 2009 nikad neću prežaliti i onih 5 meč lopti. Iskreno, nikad nisam vidio da je neko Nadalu uradio ono što mu je David radio gotovo puna dva seta u tom meču.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
pa kod davidenka je fazon bio da ga ne rastrcavas jer je brzo sve stizao i sibao kratke dijagonale...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Da, i on veoma rano hvata lopticu. Kad smo već kod toga, Davydenko je hvata baš u ranom penjanju, ne znam sa kojim igračem bih ga u tome mogao porediti, @formance? Možda sa Cibulkovom.DANTES je napisao/la:pa kod davidenka je fazon bio da ga ne rastrcavas jer je brzo sve stizao i sibao kratke dijagonale...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- legenda reala
- Kontakt:
dobro Cibulkova igra, baš je uživanje gledati 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne pada mi napamet nijedan igrač. Eventualno Agassi, ali tu je razlika u zamahu i hvatu gripa. Koljin tenis iz 2009 je tipični Play station tenis, od kretanja do udaraca, kirurški precizno i oku toliko ugodno, da bi ga mogao gledati cijelu dan i noć.Virtu4l je napisao/la:Da, i on veoma rano hvata lopticu. Kad smo već kod toga, Davydenko je hvata baš u ranom penjanju, ne znam sa kojim igračem bih ga u tome mogao porediti, @formance?
Nadala, Novaka i Federera je tada redao ko od šale. Nikako mi nije jasno šta mu se toliko poremetilo na AO-u 2010, nakon samo jednog pretrpljenog brejka u drugom setu protiv Federera?! To je čak bio i ribrejk, ali je Kolju toliko uništio da je izgubio sljedećih 11+ gejmova. Preporučujem da pogledate nivo tenisa iz prvog seta i dijela drugog, bukvalno ga je razvaljivao otvorenim gardom, onako kako su rijetki mogli protiv Rogera.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
DolgopolovVirtu4l je napisao/la:Da, i on veoma rano hvata lopticu. Kad smo već kod toga, Davydenko je hvata baš u ranom penjanju, ne znam sa kojim igračem bih ga u tome mogao porediti, @formance? Možda sa Cibulkovom.DANTES je napisao/la:pa kod davidenka je fazon bio da ga ne rastrcavas jer je brzo sve stizao i sibao kratke dijagonale...

I won discussion

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
I Dolgopolov je, kao i Davydenko, razvio unikatni stil igre. Šteta što ga je bolest spriječila da bude mnogo uspješniji igrač nego što jeste. Malo ko ima arsenal udaraca kao on.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Consigliere
- Kontakt:
3:1 za Rafu (6:4, 7:5, 2:6, 6:2)

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
A sto se ovo nece dogodit to je prica za sebe, cuj da Federer uzme 6:2 Nadala nakon 2 izgubljena setaConsigliere je napisao/la:3:1 za Rafu (6:4, 7:5, 2:6, 6:2)

Brisi ovo

Roger Federer the greatest of all time!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.