Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

ljubav
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 13:02

lejla je napisao/la:
GunnerS je napisao/la: Od kojeg igrača Arsenal zavisi, molio bih te lijepo ?!
Let's face it - kad se Fabregas povrijedi, Arsenal nije isti tim ;)
Normalno da nije isti tim.

Nije ni Chicago bio isti sa Jordanom i bez Jordana ili Utd. sa Rooneyem i bez Rooneya, ali i bez njega je
Arsenal u svemu naj, naj, naj.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 jan 2010, 13:04

Cescinho4 je napisao/la:Nego, kakvu ocekujes igru protiv Stokea?
nadam se, al stvarno se nadam da će šef odmarat ove "važnije" igrače, da ćemo se odmorit prije VIlle i da ćemo tu počet našu veliku seriju...

Stoke, hmm, mislim da ih možemo pobjedit i sa Velom, Eduardom, Denilson-om ( kao glavnim kreativcem ), Eastmoond-om, Cambell-om, Traoreom ( Clichy ) itd itd... Eboue će sigruno igrat jer Sanga je povrijeđen... :(
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 22 jan 2010, 13:05

Kolko sam ja skontala, na ovom forumu je dozvoljeno dati svoje misljenje,,, Cesc, ti misljenje nemas, ti si obicno dijete koje se dokopalo nekako tastature i ne moze prihvatiti cinjenicu da neko moze i kritikovat voljeni mu Arsenal,, Ne privatizuj temu, odrasti malo, dopusti da nesto pametno postamo, ne smetaj ;)

Ne ocekuj da spamam i da se svadjam sa tobom, nisam na to spala ;)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 jan 2010, 13:06

@lejla, ja sam ti odg.pa ti slobodno meni odg.ako misliš da nije tako, razmijenit ćemo mišljenja i hvala Bog da svak nema isto mišljenje ;)

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 22 jan 2010, 13:13

GunnerS je napisao/la:Da, upravu si. Slažem se, al tamo sam ti naveo, 3 sedmice je bio ozlijeđen a mi smo opet ostali ne poraženi i pobjeđivali...

RVP je ozlijeđen čitavu sezonu pa igramo bez njega...

Mi imamo široku sredinu i to koliko toliko nadomjesćuje Cesc-a...
Moje misljenje je da je Fabregas jedini vas igrac koji je u rangu sa nasim glavnim igračima,,, Tako da je moj dojam da Arsenal zavisi dosta od Fabregasa, sto je bilo dosta izrazeno u proteklih mjesec dana...Nije to licna uvreda sad, to je samo moje misljenje, imas pravo da me uvjeris u suprotno ;) To je smisao foruma :)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 22 jan 2010, 13:14

Rosicky, Nasri, Arshavin ???

To nisu igrači koji su dorasli, Lampardu, Decu, Mikel-u, Joe Cole-u ???

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 13:16

E, yebaji ga, meni sad pravo krivo sto smo prvi na tabeli i sto ponizavamo Chelski i ostale
kvaziklubove.

Zasto?

Pa zato sto nije lijepo nanositi bol ljudima, a ovo je tezak udarac za "mnogobrojne navijace" Chelskog
i Utd.-a.
Sta vise ona tema o Utd-u je poprimila pravo suididalnu notu.

Ovom prilikom bih zelio naglasiti da mi, pravi navijaci pravog kluba, nismo zli, sta vise, mi smo prava
Arsenova raja i nemate potrebu da nas ne volite.

Samo bih dodao jos da je Song najbolji zadnji vezni na planeti i da to ne zele vidjeti ljubomorne "duse" koje
su ga ismijavale u trenutcima kad su samo navijaci Arsenala bili uz njega.

Dusa me boli!

Nadajmo se da ce "Dancing with smurfs 2" biti malo veseliji!

Song, we love you!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 22 jan 2010, 13:21

GunnerS je napisao/la:Rosicky, Nasri, Arshavin ???

To nisu igrači koji su dorasli, Lampardu, Decu, Mikel-u, Joe Cole-u ???
Mikel i Deco ne mogu se bas svrstat u glavne igrace :mrgreen: Mislim na okosnicu tima, Terry, Lampard, Essien i Drogba :) :)

Ev jedan primjer Drogba - Arshavin,,, :roll: Arshavin je dobar, al njegova igra je dosta nekonstanta, a pogledaj Drogbu - zvijer ko zvijer - najbolji napadač na svijetu, uvijek se mozemo oslonit na njega :) Jos ako iskustvo i kvalitetu uzmemo u obzir :roll: Budimo realni :)
Didier Drogba

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 13:28

Lampard je bezveze igrac i igra u Chelskom samo zato sto im je najkreativniji.

Kad uzmes u obzir da je on najkreativniji, odmah dolazis do saznanja o kakvoj ekipi se radi.

Cesc je izmislio fudbal za njega.

Song je tu negdje sa Essienom koji je najbolji igrac Chelskog.

RvP je gospodin covjek za onog prostaka Drogbu, a TV je new big thing.

Sto se tice Stoke, kao sto kolege tvrde, trebalo to malo iskombinovati, te ako bude potrebe ubaciti najbolje na polubvremenu ili malo kasnije kao protiv West Hama.
Come on Arsenal!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 13:39

Cech-Almunia.

Smiješno komentirati. Imam osjećaj da se ovaj Almunia fura na Dudeka po greškama.

Htio sam da usporedim čitavu ekipu ali neći, lijeno mi, pa ću samo neke.

Ballack, najbolji igrač Njemačke, jedne Njemačke koja je konstantno u vrhu svjetskog fudbala iako je kritizirana par puta. Neki kažu da Njemci nisu jaki, ali oni to uvijek demantuju.

Lampard, i meni je on naporan, ima sjajan šut, pomalo je spor, ali je igračina.

Essien, igrač kakvog bi svka ekipa željela imati.

Droga, među tri najbolja napadača svijeta.

BLABLA...

I Arsenal, Arshavin, fenomenalan igrač, ali nije vođa. Fabregas, isto igračina kakvog bi svako htio željeti. Persie, momka koji mi je najdraži u Gunnersima i to je to. Gallas, misliš da bi ga Chelsea dao da je valjao.

Upoređivajući ove dvije ekipe, možemo odmah vidjeti da je Chelsea dosta jači i po imenima, i po financijskim detaljima, a sama ekipa im je skoro duplo skuplja od Arsenalove. Arsenal zaslužuju pohvale, ali konstantnost će im faliti jer nemaju pravoga vođi, Fabregas je premlad za toga- Otkako je Henry otišao , sve je postalo drugačije.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 13:46

Pastuh je napisao/la: I Arsenal, Arshavin, fenomenalan igrač, ali nije vođa. Fabregas, isto igračina kakvog bi svako htio željeti. Persie, momka koji mi je najdraži u Gunnersima i to je to. Gallas, misliš da bi ga Chelsea dao da je valjao.

Upoređivajući ove dvije ekipe, možemo odmah vidjeti da je Chelsea dosta jači i po imenima, i po financijskim detaljima, a sama ekipa im je skoro duplo skuplja od Arsenalove. Arsenal zaslužuju pohvale, ali konstantnost će im faliti jer nemaju pravoga vođi, Fabregas je premlad za toga- Otkako je Henry otišao , sve je postalo drugačije.
Chelski ga nije htio pustiti, ali je ovaj nezadovoljan pozicijom koju je igrao(beka) prijetio da ce poceti davat sam sebi golove pa su bili primorani da ga prodaju, a tu se uklopila i ona izdaja Cashleya.

Je li Real jak po imenima?

Je li to po transfermarketu? :lol:

Henry nikad nije bio voda!
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 22 jan 2010, 13:49

Pastuh je napisao/la:. Gallas, misliš da bi ga Chelsea dao da je valjao.
respect!! :mrgreen: :mrgreen:

U nedostatku starijeg vođe, Fabregas se dobro snalazi :) Udje, da par golova, izadje :mrgreen:

Da, da,,, Jaci po imenima! Znas li ti ko su Terry i Lampard i sta znace za Englesku?? ;)
Didier Drogba

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 13:54

ljubav je napisao/la:
Pastuh je napisao/la: I Arsenal, Arshavin, fenomenalan igrač, ali nije vođa. Fabregas, isto igračina kakvog bi svako htio željeti. Persie, momka koji mi je najdraži u Gunnersima i to je to. Gallas, misliš da bi ga Chelsea dao da je valjao.

Chelski ga nije htio pustiti, ali je ovaj nezadovoljan pozicijom koju je igrao(beka) prijetio da ce poceti davat sam sebi golove pa su bili primorani da ga prodaju, a tu se uklopila i ona izdaja Cashleya.

Je li Real jak po imenima?

Je li to po transfermarketu? :lol:

Henry nikad nije bio voda!

Hmm, prema svim mogućim portalima koje se bave cijenama igrača. Real je jak po imenima, i da, šta im fale, dok se još malo uigraju. Mislim da su im još poneki padovi u igri vidljivi. Henry nije bio vođa, okej, neka nije, ko im je bio vođa, Vieira je bio jedan vođa, ali to su davna vremena bila. Gledaj jednu stvar, kada su otišli sa svoga stadiona na ovaj Emirates, Arsenal nije onaj Arsenal kakav je bio, to i ti moraš priznati, pa koliko god ti subjektivan bio.

U vezi Gallasa, ta priča je jedna posebna. Podsjeća me na Sola Campella, da li ti sada znaš gdje igra taj isti igrač ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 jan 2010, 14:02

GunnerS je napisao/la: Eboue će sigruno igrat jer Sanga je povrijeđen... :([/i]

Eboue ce igrati ali za Obalu Slonovace u Africi :D ...bice zanimljivo ko ce zaigrati na toj desnoj strani,odavno nisu i Sagna i Eboue bili van pogona.

P.S. Ne znam cemu poredjenja oko igraca Chelsea-ja i Arsenala-ako cemo zakljucivati po vrijednosti igraca onda ne treba ni da se igra prvenstvo vec ko na pocetku dovede najbolje(najskuplje) treba mu dati titulu...trenutno su Arsenal i Chelsea u 3 boda razlike a to sto je formalno Drogba bolji od Arshavina apsolutno nema nikakve veze

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 14:04

Pastuh je napisao/la: Hmm, prema svim mogućim portalima koje se bave cijenama igrača. Real je jak po imenima, i da, šta im fale, dok se još malo uigraju. Mislim da su im još poneki padovi u igri vidljivi. Henry nije bio vođa, okej, neka nije, ko im je bio vođa, Vieira je bio jedan vođa, ali to su davna vremena bila. Gledaj jednu stvar, kada su otišli sa svoga stadiona na ovaj Emirates, Arsenal nije onaj Arsenal kakav je bio, to i ti moraš priznati, pa koliko god ti subjektivan bio.

U vezi Gallasa, ta priča je jedna posebna. Podsjeća me na Sola Campella, da li ti sada znaš gdje igra taj isti igrač ;)
Real je prosjecan tim, upravo zato sto kupuju igrace na osnovu imena, a ta kupovina je rezultat
borbe za vlast u klubu jer znamo kako se kod njih to nesto bira.

Vođe?
Seaman, David, Dixon, Adams, Sol, Viera, Bergkamp itd.

Smjena generacija i promjena stadiona nema nikakve veze sa igrom.
Jednostavno, novi momci, nove mogucnosti, novi nacin igre, ali ne mnogo slabiji.

Sol je iz T...... presao kao slobodan igrac i ne vidim paralelu izmedu njega i Gallasa.
Chelski je htio zadrzati Gallasa, ali ga je morao prodati jer je on to zelio.

@adnan

Mozda Karrea Gilbert?
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 jan 2010, 14:12

ljubav je napisao/la: @adnan

Mozda Karrea Gilbert?

Pa moguce da on zaigra...a vjerujem da postoji opcija i da Gallas predje desno a da onda Sol ili Silvestre zaigraju u sredini,ili mozda nesto trece :roll:

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 14:15

Jao na što sam spao da moram i manekene iz Madrida braniti. Kupuju samo po imenima, to znači, jedan Ronaldo koji je radio šta je god htio u Engleskoj ligi je samo eto neko ime. Taj isti koji je bio proglašen za najboljeg, i koji je us Lea sigurno najbolji. Jedan Kaka, koji je igračina , oslonac, trkač, ma stroj su samo imena. Karim Benzema, momak koji je ogroman potencijal i koji je isto još veoma mlad. Da ne idem dalje, imaju strašnu ekipu, a sve se svodi na uigranost. Imena koje su kupovali, Figo, Zidane, Ronaldo, Kaka, su samo imena ???, ili su isti ti proglašavani po nekoliko puta za najbolje.

Okej dosta o Realu, idemo malo dalje.

Seaman , gdje li je taj čovjek sada, dobar golman jeste bio, ali znaš onu popularnu "Engleska reprezentacija je uvijek imala sjajne igrače, ali golmani su uvijek ti koji su problem", ako ne vjeruješ , pitaj Robinsona ili Hrvatsku reprezentaciju.

Vieiru sam već spomenuo, odličan igrač, i Cesc je njegov nasljednik.

Adams, pa čovjek se opijao gdje i kamo je stigao.

Ali dobro, ostavimo to sada, Arsenal je u to vrijeme obarao rekorde, osvajao je ligu, ali gdje su sada. Bergkamp nije nikada vođa bio. Momak je zabijao nevjerovate golove, ali daleko od vođe. Dixon je isto bio dobar igrač. Što nisi onda stavio Wiltorda ili Piresa , vidim da sve igrače iz prošlosti nabrajaš. Prošlost je prošlost, ta historija je prošla, budućnost je ta koja je važna.

I napokon se slažem sa tobom, novi način igre, ali ne mnogo slabiji, da, da, to što fali je ta konstantnost koju pominjem u svakom postu upoređivajući Arsenal sa Chelseom.

Gallas je otišao jer je htio, isto se tako posvađao u Francuskoj repki radi te pozicije. Pogledaj recimo Lassanu Diarru, čovjek igro beka, sada zadnji vezni, nije se toliko bunio, ali se izborio. William jeste dobar igrač, ali po meni je Toure koji je sada u City-ui bolji za klasu.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 14:28

Pastuh je napisao/la:Jao na što sam spao da moram i manekene iz Madrida braniti. Kupuju samo po imenima, to znači, jedan Ronaldo koji je radio šta je god htio u Engleskoj ligi je samo eto neko ime. Taj isti koji je bio proglašen za najboljeg, i koji je us Lea sigurno najbolji. Jedan Kaka, koji je igračina , oslonac, trkač, ma stroj su samo imena. Karim Benzema, momak koji je ogroman potencijal i koji je isto još veoma mlad. Da ne idem dalje, imaju strašnu ekipu, a sve se svodi na uigranost. Imena koje su kupovali, Figo, Zidane, Ronaldo, Kaka, su samo imena ???, ili su isti ti proglašavani po nekoliko puta za najbolje.
Da, to je samo sminka i takav tim kao cjelina ne moze uspjeti jer jedan tim cini skup
ljudi sa medusobno nadopunjavajucim vjestinama, a to Real nema.
Pastuh je napisao/la:Seaman , gdje li je taj čovjek sada, dobar golman jeste bio, ali znaš onu popularnu "Engleska reprezentacija je uvijek imala sjajne igrače, ali golmani su uvijek ti koji su problem", ako ne vjeruješ , pitaj Robinsona ili Hrvatsku reprezentaciju.
Seaman je legenda Arsenala i odlicno je komandovao odbranom.
Pastuh je napisao/la:Adams, pa čovjek se opijao gdje i kamo je stigao.
Adams je igrao za Arsenal preko 20 godina, bio je kapiten Engleske, kapiten Arsenala i clan jedne od najjacih
odbrambenih cetvorki u historiji fudbala.
Covjek je imao privatnih problema, ali je na terenu bio voda nad vodama.
Adams je jedan od najboljih kapitena i voda u historiji fudbala.
Pastuh je napisao/la:Ali dobro, ostavimo to sada, Arsenal je u to vrijeme obarao rekorde, osvajao je ligu, ali gdje su sada. Bergkamp nije nikada vođa bio. Momak je zabijao nevjerovate golove, ali daleko od vođe. Dixon je isto bio dobar igrač. Što nisi onda stavio Wiltorda ili Piresa , vidim da sve igrače iz prošlosti nabrajaš. Prošlost je prošlost, ta historija je prošla, budućnost je ta koja je važna.
Naravno da je Bergkamp bio voda. Mladi igraci su ga gledali sa postovanjem zbog njegove nevjerovatne vjestine.
Zasto nisam stavio Piresa?
Cinjenica je da je Pires jedan od najboljih lijevih krila u poslednjih 10 god. , ali nije bio voda, bio je odlican
clan odlicnog kolektiva.
Pastuh je napisao/la:Gallas je otišao jer je htio, isto se tako posvađao u Francuskoj repki radi te pozicije. Pogledaj recimo Lassanu Diarru, čovjek igro beka, sada zadnji vezni, nije se toliko bunio, ali se izborio. William jeste dobar igrač, ali po meni je Toure koji je sada u City-ui bolji za klasu.
Diarra nije neki igrac, cisti prosjek.
Nije uspio u Chelskom i Arsenalu, tako da nemam neko misljejne o istom.

@adnan

Da, da, pitanje je samo koliko ce Wenger kalkulisat jer se u srijedu igra u Birminghamu.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 22 jan 2010, 14:32

Chelsea je po imenima jaci , ali oni nemaju kreativca u citavom timu da valja !Arsenal ima odlican tim , malo premlad i neiskusan , ali da se i to sredit , Chelsea ima star tim , bez nekog kreatora , sve se na kraju svodi na Drogbu , sto je problem , oni su dokazali da bolje igraju bez Drogbe i trebali bi smanjit forsiranje i zavrsavanje napada iskljucivo na njega !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 22 jan 2010, 14:33

Samo bih dodao jos da je Song najbolji zadnji vezni na planeti i da to ne zele vidjeti ljubomorne "duse" koje
su ga ismijavale u trenutcima kad su samo navijaci Arsenala bili uz njega.
:lol: :lol: :lol: koji kralj :lol: :lol:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.