Ako ti ovo javlja, ne mora značiti da je oštećenje na CD-u, stotinu puta mi se desilo da je do DVD čitača, stavim drugi i odradi sve kako treba. Pa eto, pokušaj i ti.High je napisao/la:Pokušao sam instalirati i onda mi je kopiranje fajlova u procesu instalacije stalo i pojavio mi se error u kojem me upozorava da su fajlovi oštećeni ili sl.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Greške pri instalaciji mi uvijek ''izbaci''. Dva DVD-a sa XP-om sam ubacio i jedan sa Sedmicom - uvijek isto.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
Lose narezan DVD? Pokušaj narezati nekim drugim programom.High je napisao/la:''Davio'' sam vas na ovoj temi jučer u vezi s ovim problemom. Naime, kupio sam laptop na kojem je bio Ubuntu OS. Nije mi se svidio i odlučio sam instalirati XP - nisam mogao jer mi se poslije plave pozadine pojavljivala greška u kojoj me upozorava da to može oštetiti laptop itd. Odustao sam od XP-a i napravio butabilan DVD sa Sedmicom. Pokušao sam instalirati i onda mi je kopiranje fajlova u procesu instalacije stalo i pojavio mi se error u kojem me upozorava da su fajlovi oštećeni ili sl. Sad ne mogu ući ni na Ubuntu (jer sam ga sigurno poništio) niti mogu instalirati novi OS. Šta mi je činiti?
Pokušaj napraviti butabilni USB, u tom slučaju eliminišeš opciju lošeg CD/DVD čitača
Korumpirani instalacioni fajlovi..Odakle si preuzeo Win7 instalaciju? Piratska?
Moguć je i problem sa laptopom, tj memorijom, hard diskom i sl.
Ako ti nije problem postaviti link sa kojeg mogu vidjeti kako napraviti butabilan USB. Guglao sam i našao nekih milion stranica, ali zaista nemam iskustva što se toga tiče. Ako ti nije frka postaviti. Još mi to preostaje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
Evo prvi rezultat pretrage na Google (Create Windows 7 bootable USB):
http://arstechnica.com/business/2009/12 ... ash-drive/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://arstechnica.com/business/2009/12 ... ash-drive/" onclick="window.open(this.href);return false;
- moustapha
- Kontakt:
- Idimidodjimi
- Kontakt:
Nisam ni rekao da si ti u pitanju ali po tvom ovom postu mogu zakljucit da se radi mozda o blećcima koji ti donose laptope da ih servisiras?!mandraX je napisao/la:Ma brate radim sa računarima otkad znam za sebe, u zadnje vrijeme skoro samo laptope (servis), zar da sam naučio te neke osnovne stvari kako baratat' sa istim, znači nije do toga, nisam tol'ki blećak.Idimidodjimi je napisao/la:Interesantno. Ja imam Toshibu i nikakvih problema ne'am sa tim grijanjem. Radi ko singerica!
Doduse kod mene je na stolu cijelo vrijeme, nije u krilu,ne nosim ga sa sobom u krevet pa na deku, nije na podu i tako tim mjestima gdje moze da kupi prasinu samo tako a ujedno i gdje te podloge bukvalno same od sebe griju bilo sta a kamoli laptop.
Treba prvo od toga krenut pa onda ici u tvrdnju da se laptop, bilo koji, pregrijava.
Čim skupim lovu, uzimam ovo:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... =c03058710
Donese ti neko laptop jer mu se pregrijava a radi ono sve gore sto sam naveo i onda ti zakljucis da se on pregrijava

Mozda i nije tako, mozda ja grijesim ali fakat ovo je prvi puta da cujem da neko ima problem sa Toshibom u vidu pregrijavanja i da je toliko ocrni.
Sta cemo sa onim svim HP laptopima koji misteriozno malo nakon isteka garancije podju da se kvare nije bitno kako?
Nisam to jednom cuo, vidio, procitao.
_______________________________________________________________________________________________
Nego imam pitanje:
Prijatelj mi ima Asus laptop i nekako mu je zvuk otisao, odnosno nije skroz. Kad prikljuci slusalice ili zvucnike, laptop baca zvuk sasvim normalno i bez ikakvih problema. Znaci izgubio je nekako zvuk u samo tom segmentu, znaci ne baca zvuk vani!
Sta bi moglo da bude problem.
Da li je do zvucnika mozda?
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!
Palim laptop i odjednom se nakon2-3 sec ugasi pa se sam krene palit i tako sve ukrug 
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Ne, ne, ni govora.Idimidodjimi je napisao/la: Nisam ni rekao da si ti u pitanju ali po tvom ovom postu mogu zakljucit da se radi mozda o blećcima koji ti donose laptope da ih servisiras?!
Donese ti neko laptop jer mu se pregrijava a radi ono sve gore sto sam naveo i onda ti zakljucis da se on pregrijava![]()
Mozda i nije tako, mozda ja grijesim ali fakat ovo je prvi puta da cujem da neko ima problem sa Toshibom u vidu pregrijavanja i da je toliko ocrni.
Vidim ja u čemu je problem ukoliko neko donese takav laptop, otvoriš ga i sve ti je jasno. Al' ne govorim na osnovu toga, nego ako si primjetio na prethodnoj stranici sam napisao da i sam koristim Toshibu (drugu već), i na osnovu toga donosim zaključak da imaju problema sa grijanjem.
99%.Idimidodjimi je napisao/la:Prijatelj mi ima Asus laptop i nekako mu je zvuk otisao, odnosno nije skroz. Kad prikljuci slusalice ili zvucnike, laptop baca zvuk sasvim normalno i bez ikakvih problema. Znaci izgubio je nekako zvuk u samo tom segmentu, znaci ne baca zvuk vani!
Sta bi moglo da bude problem.
Da li je do zvucnika mozda?
Imam sličan problem, kod mene desni zvučnik radi - lijevi ne. Dok je na sluškama zvuk perfektan.
- Idimidodjimi
- Kontakt:
Re:
Maticna kad ode tako se najcesce ponasa, mada ne mora da znaci.MElloo je napisao/la:Palim laptop i odjednom se nakon2-3 sec ugasi pa se sam krene palit i tako sve ukrug
@Mandrax ok, hvala na odgovoru za zvucnike!
nemoj me ubijat u pojam:lol:
Jel jos neko ista zna ??
Jel jos neko ista zna ??
- moustapha
- Kontakt:
Da mu je maticna riknula, ne bi on njega mogo nikako upalit. Da li ti se pojavi crni ekran na pocetku, mozes li uci u BIOS?
#divovi
moguće da mu je rikno RAM? ako mu se dešava to ciklično paljenje/gašenjemoustapha je napisao/la:Da mu je maticna riknula, ne bi on njega mogo nikako upalit. Da li ti se pojavi crni ekran na pocetku, mozes li uci u BIOS?

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
ne znam... ja stavim da se upali i kad se treba pojavit prva slila ona odma se sam ufasi i za pola sekunde se upali pa ugasi pa upali.. tek sam ga popravio 

- Idimidodjimi
- Kontakt:
Re:
MElloo je napisao/la:ne znam... ja stavim da se upali i kad se treba pojavit prva slila ona odma se sam ufasi i za pola sekunde se upali pa ugasi pa upali.. tek sam ga popravio
Jel ovako nesto slicno?
Nebitno sto ti nije isti lap kao na videu?
[youtube][/youtube]
meni se sam upali kad se ugasi...
kazem ti ja RAM, a ti meni ne vjerujes, jer RAM je duša računara, procesor može obrtat do sutra, RAM je taj koji služi za pokretanje svega
ako možeš uleti u bios, stavi da se boota sa USB-a, na drugom računaru skini program za testiranje RAM memorije (ja sam zaboravio program, da me ubijes nmg se sjetit, al znam da provjerava sektore RAM-a, možda Murga zna) i ubaci USB s tim programom, nek se boota, provjeri ima li defekata, ako ne mozes uopce pokrenuti, izvadi RAM, nek ti neki drug da svoj privremeno da testiraš ako bude radilo znaš šta je činiti, ako ne...onda ne znam

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Idimidodjimi
- Kontakt:
Ja da mu bude RAM u pitanju. Bilo bi dobro. To je bar lahko i istestirat.
- moustapha
- Kontakt:
ma dat cu ja to jaranu zna on nekog ko to radi 
ne ide mi u glavu jer gledao seriju i ugasim laptop
ujutro kad sam se probudio to se desi

ne ide mi u glavu jer gledao seriju i ugasim laptop
ujutro kad sam se probudio to se desi

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 4 gosta.