evo malo analiza eurolige, iako mi je ova tema bila maler, tj. ako objavim ovdje, onda padnem, a redovno prolazim ako en objavim, valjda se promjeni
Fenerbache - Panathinaikos
1 1.55
Prošli put su me povalili, mislio sam da će dobit bez problema, ali ovaj put, nemaju ni milimetra da pogriješe, moraju da obavezno dobiju ovu utakmicu, što mislim za ovoliko iskusnu ekipu, sa jednim takvim trenerom na klupi, mora da se dobije.
Bojan Bogdanović
UNDER (16.5) 1.85
Ispao je iz petorke, prošlu tekmu zabio je dva polaganja:jedno iz kontre i jedno poslije auta kad su ga ostavili samog. Šutirao je neke trojke, al mislim da je sve prebacio preko obruča što je ošutao. Mislim da je ova margina ipak prevelika, iako je on najbolji bek Europe. Za očekivat je nekih 10-15 poena, ako ga bude išlo, jer u ovakvim tekmama se ne smije ispucavat, u suprotnom ići će debelo u under. Također, u ove tri utakmice u TOP16 je išao svaki put ispod, odnosno prvu se zaustavio na 16, dok u druge dvije 12 i prošlu 4.
James Gist
OVER (9.5) 1.85
Nestvarne atletske predispozicije, centar koji i šutira trojke. Ako je njegov dan može ići i na 20+, samo ako bude realizirao slobodna. Protiv Olympiakosa je postigao 10, uz 2-6 sa linije bacanja, i poprilično loš procenat šuta iz igre, ne sjećam se tačno. Također se i odmarao zadnje 3-4 minute. U TOP16 fazi je davao 12, 10 i 11.
Zoran Dragić
OVER (13.5) 1.85
Zoran igra u odličnoj formi, prošlu tekmu je Fenerbacheu sasukao 24 poena, trči, polaže, pogađa trice i poludistancu. TOP16: 22, 17 i 24.
Malcolm Delaney
OVER (14.5) 1.85
Nihad Djedovic is still recovering from his ankle injury.
Dakle, dok nema Đedovića Delaney vodi glavnu riječ, uzima dosta šuteva, te i ako uđe loše u utakmicu, kao što je bio slučaj prošli put, to ga ne ometa previše, jer nastavlja šutirati. 14, 12 i 22.
Tarence Kinsey
OVER (12.5) 1.85
Igra odlično, i u ABA ligi je išao preko ove margine, obožava poludistancu. Prošle tri tekme u TOP16 17, 20 i 15.
eto ako ko bude šta uzimao, sretno, mislim da bi trebalo ovo proći, možda je Delaney malo riskantan, ali.. i nadam se da razbijam maler